Юлче, миличко,игриво, ах, защо си толкоз диво?

• 13 584
  • 292
  •   1
Отговори
# 270
  • София
малко по диагонал прочетох че сте писали за марикита, но какво точно не видях  Blush Blush- имаме подарък едно много яко летно комплектче тип сафари на тази фирма и мисля че бях мернала някъде на бул червни връх техен магазин, но не съм сигурна.
герко, аз за парите нямам против, даже си мислех че са малко, понеже ако са да кажем 10-15 деца, по 30 лева не е нищо- играчки ли да вземеш, книжки ли какво ли. в крайна сметка за нашите деца става дума, нямам против  определено, просто ми е жал за лелите, защото на практика за тях си е вид унижение да искат от родителите пари по този начин за базата (така си мисля де).

коки се разплка сутринта, аз вече съм психо и ще поспра да пиша малко, защото иначе докат се настроя и аз и той само ще бълвам мрачни постове а на практика наистина нищо лошо не се случва. Rolling Eyes
целувки на всички, поздрави и да се пазите Hug

# 271
  • Асеновград
Здравейте ,
Ели , надявам се да се оправят нещата  и тая лелка да  се окаже не толкова лоша , аз така се навивам , че лелките ще са мили и ще харесат Тедо , щото е ящен , че май не съм подготвена за друг вариант.Ще видим.
Winx , стискам палци скоро да свикне Крис.
И аз мисля за обувките , че не може да се предвиди.Аз не бих купила предварително , много ще ме е яд после , ако не му стават.Ние отидохме със сандалите на краката му да купуваме нови обувки , сандалите са 21 номер , но 22 номер затворени обувки не можах да му обуя и взехме направо 23.
Донси , планът ти да се къпят и приспиват заедно май действа , а?
Марти , радвам се , че Никола е добре.
Мимоза , много сладък Мимко , какво е това червеното дето си го е наметнал ?Тедо така облича мои дрехи , грабва някоя блуза и си я мята на врата.

# 272
  • София
Ели, пиши си, пиши си да си излееш мъката. Нали сме за това да си споделяме всичко и радости и мъки, сори малко като в латино сериал прозвучах  Blush Естествено, че ще си кажеш какво ти е на душата. А за парите и аз съм съгласна да се събират. Ние до сега сме събирали по 50 лв. първата година и по 30 лв. миналата, но в тях се включват и учебни пособия, 5 лв. за вода годишно и 3 лв. застраховка, като ги извадиш и то пичти нищо не остава за играчки.  Sad А за унижението да се събират парите да не говорим  Confused. Миналата година се наложи да събирам единия ден аз парите, като най-"свободна" - събираме ги в рамките на една седмица. Еми някои родители трябва да ги преследваш като империалисти. Знам, че времената са трудни, но все пак за децата. Днес съм на Родителска среща, да видим какво ще измислим.

Малко испанска граматика, който не му е интересно да не четеBlush
А за Mariquita няма как да знаеш как се чете, ако не си учил испански. По принцип в исп. К се транскрибира с латинското С, обаче ако напишеш след него Е или І автоматично преминава в звук С като София  Joy. Затова, за да се прочете като К трябва да се изпише QUI - QUE и в този случай У-то е нямо и не се произнася. 
Мимозке, много хубави снимки и на мен ми хареса тази с червения шал. А какво правите със свеки на онези железа? упражнения ли? И пак да ти кажа изглеждаш страхотно.  Hug

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 10:38 от Герката

# 273
Ели  Hug
КАто ви чета за яслите и направо ме затискат едни мисли такива, аз уж бях твърдо За, но напоследък много почвам да се замислям дали изобщо да го давам малкия звяр на ясла и на ДГ. Много ми е объркано и не мога да реша, макар ч еимам още време.
Герка, много ми е интересно това за испанския, учи ми се някакъв подобен чужд език. Жената на братовчед ми е от Колумбия и макар че говори чудесно български има един такъв испански акцент, който много ме кефи, просто езика звучи приятно. А синът им- на 2 годинки- казва някои думи на испански и е много сладък- калиенте, мас Laughing.
И Никсъна редовно "облича" някоя моя дреха, а най любимо му е да отвори гардероба, вади гащите на баща си и си ги слага на главата като шапка и така обикаля важно важно Laughing.
А в събота докато довършвахме ремонтната дейност по кухнята се скъса да реве, накрая го сложихме в мивката и миряса, сигурно половин час кротува вътре и си трака с някакви части от сифона.
Мимоза, тая снимка- http://media.snimka.bg/0856/007968316-big.jpg - е страхотна, направо си плаче за рамка Hug

# 274
  • София
Привет.

И при нас утре има род. среща, на която обикновено казват каква сума ще се събере и какво ще се закупи, дават информация за учебната програма и какво ще правят децата през годината. Може да се повтарям но и от яслата и градината, които посещава/ше/ Гого съм изключително доволна. Не съм попадала на груб персонал, но си мисля че това се дължи на директорките и умението им да си подбират хората. Дано догодина успея да запиша и Виктор в същата ясла в която беше брат му, защото знам че грижите за него ще са добри, аз ще съм спокойна, респективно и детето ми. Simple Smile

Вчера все пак посетихме очен доктор и ще носим очила, което не ми е много ясно как ще стане. newsm78 Някоя мама случайно да знае добра оптика за детски очила? Ще пусна и търсачката да видя какво има по въпроса.

Лек и слънчев ден.  bouquet

А и да добавя - от комплектите, якета и гащеризони на Кара съм доволна. Peace

# 275
  • Варна
Hola muchachas  bouquet
Да се включа и аз да не взема да назадна  hahaha
Много хубаво си го обяснила Гери.Сигурна съм, че никой вече няма да чете У-то  Hug пред Е и И./за К-то става въпрос/
На Преско баба му/т.е. това е маминка му  Laughing/, че няма да влезе в ББ, няма, ама ако я поканят да участва в някой латиноамерикански сериал 100% ще се съгласи.Като дойде вкъщи и заседне пред ТВ и така се вживява, че на моменти вика на Нелия:тихо миличка , че нищо не чувам  Rolling Eyes
Мимоза много хубави снимки  Hug Личи си че сте си починали добре /като гледам бабата и дядото/ Wink
Ува и аз така заведох Преско на профилактичен преглед през февруари /оказа се че такъв трябвало да се направи най-късно до края на третата година/  Embarassed уж на шега и сега вече е с очила.Лекарката каза в края на годината пак да отидем.Можело и да ги махнем и аз запазих час за 07.01-чак тогава има.Та това което тя ми обясни е ,че всички деца са с далекогледство и имат 50% от зрението на възрастните, което се развива на 100%  до 7г. Затова ако ще се прави някаква корекция трябва да е до 7г.След това по-трудно.При нас проблема не е в далекогледството, а това че има разлика в далекогледството между двете очи.Ако е еднакво е ок.Не знам защо го обяснявам това никой не ме е питал, ама може да послужи на някого като инфо.А, и да не забравите децата на очен лекар до 3г. PeaceЗа носенето на очилата не се притеснявай.И ние се шашкахме с мъжът ми, обаче го обработвахме един месец предварително какъв пич ще бъде с тях и че само най-готините момчета носят очила и той първата сутрин си ги сложи с такъв жест и се наду като пуяк и оттогава не ги е свалял   Sunglasses.
Явно всички деца много обичат мивки и вода.Моята вече няколко пъти я сварвам да си плиска ръцете в тоалетната /няма да кажа къдеSick Sick
Утре явно е ден на родителските срещи.И аз също.  Wink

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 12:20 от BOOTY

# 276
О, Буути, познато ми е това с тоалетната- само да забравим вратата отворена и веднага се пъха там, едната ръка се завира в тоалетната, с другата хваща четката Embarassed
За очилата не мога да дам съвет, но потвърждавам че е хубаво да се заведе детето на преглед. Ние ходихме при Константинов в очна клиника Ден, каза ни точно същото- че децата имат далекогледство, което е нормално, но е добре да се прегледат веднъж преди 3 годишна възраст и веднъж преди да тръгнат на училище ( останах с впечатление, че е важно да е преди да сенаучат да четат, защото окото свиквало и после било по трудно да се промени "навика"). Защото проблемите се лекували лесно преди  това.

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 12:04 от Рокси

# 277
  • Асеновград
Рокси , голяма маймуна е Никсъна .
За очния преглед е хубаво , че ме информирате , сестра ми има мързеливо око , а аз имам на едното 2,5 диоптъра , на другото нищо , виждам си идеално.Когато ни откриха казаха , че в ранна детска възраст е можело да се коригира.Та трябва да заведа Тедо.Ама ми е чудно как протича прегледа при толкова малко дете , какво му гледат и как го задържат да седи мирно.

# 278
  • Варна
Били аз мисля, че сами трябва да подберем възрастта за преглед/преди 3г./, ама не става и да са твърде малки.На настоящия етап мисля, че е невъзможно.Аз съм водила Преслав на около 1.8г., ами нищо не се получи от този преглед. Той като видя апаратурата и като хукна да пипа не можах да го удържа.Тя му показва някакви малки играчки и го питаше- туй какво е, онуй какво е, а пък той милия не можеше да приказва нищо.След 2г., 2.6г. мисля че е ок.
Аз си мисля , че до 7г. е по-лесна корекцията защото  дотогава зрението още се развива.При нас не беше задължително носенето на очила, защото той няма проблеми с виждането дефакто, но когато има разлика има опасност едното око да се развие за сметка на другото/което става лениво/ и после се слагат едни лепенки на здравото/сигурно сте виждали/, за да може другото да се развие и дъра-бъра. Та за да избегнем това решихме да му сложим очила.

# 279
  • sf
опс, Кико още не ходи на ясла, ремонта няма изгледи да приключи скоро. Иначе за парите- събират навсякъде за какво ли не. Уж който иска, ама взимат от всички  hahaha

# 280
За о4ните прегледи мойта офталмоложка каза,4е сега бил малък и поне към 2,5 години ,да разбира и да стои мирен.Каза ми ,4е имало много добър детски о4ен във Военна болница или Медицинска академия,не си спомням то4но.

# 281
  • София
кат ме поканихте тъй лИбезно да се излея, ша са излея Laughing
днес добрата леля слезна и ме успокои- коки е заспал като талпа което е добре. отново е хапнал само суха филийка хляб наобед, но не ме притеснява това, ще свикне. притеснявах се дали ще спи, но щом е заспал, дано и така си продължи.
не е плакал, освен сутринта като го оставих, стоял си кротичко, играел си с играчки и си приказвал нещо милия. не разбрах дали си играе с другите, но той по принцип си е контактен и си играе с децата, особено със снахичката Grinning та и да не си играе сега, сигурно е момент от адаптацията.
лелката- звер ще я видя следобеда, дано се държи по-добре че ше летят глави. тая въпросна особа голям сериал е заформила- едва ли не излиза че аз съм направила панаир а не че тя ме нахока и аз не й останах длъжна. овца  Close доколкото разбирам тъпото й държание не се отразява на децата, та хич не ми пука дали мен ще ме яде или не Twisted Evil
стига ви толкоз от моите фермани- отивам на пазар за потници и тенсики, че снощи ни помолиха да не са с бодита - пак целувки и до скоро

п.с. хриси никсъна е много фешън  Grinning а снимката на мимозка дето си я посочила е върха наистина! само за рамка!

# 282
Ели Hug  Hug  Hug, разказвай всичко от тук ,за нас е интерсно ,плюс това може да научим доста за предстоящото и за нашите деца.Хубаво е че е заспал Коки, това е критерий че се е чувствал добре,а за хапването - не се съмнявам че скоро ще започне да папка.
Мими,чудни снимки,освен тази която е посочила Хриси , има и още една -катери се на шезлонга и тя е много яка  Peace
Хриси , Ники е невероятен  Heart Eyes
Апропо, правя пилешка супа и за н-ти път ще се опитам да я застроя както трябва,стискайте палци  Laughing

# 283
  • София
За съжаление не ми е много до празнуване ,нито на него,защото е болничък.Прихвана преди седмица едни сополи в градината и  досега ги има,промениха си и цвета,станаха зеленикави.А днес за капак се появи разтройство  и освен това открих че от пишлето му излиза нещо което много прилича на сополките,със същия цвят.това случвало ли се е с вашите момченца?възможно ли е от настинката ,и понеже вече и малко храчки има ,да се чисти организма по този начин? Thinking

Задължително питай лекар, не си прави сама обяснения.

Това е от снощи, иначе към 9 заспиват. вече са по леглата ,но преди това имаше следното http://picasaweb.google.com/donsyy/Atanasovi#5251500020233331618
/ само не гледайте фона/  hahaha

Тая снимка не е за нета. (Не се сърди, ако си на друго мнение.) Все пак моят съвет е да я махнеш - не всички, които ровят из нета, имат нашето отношение към голи момиченца (демек, някои хора, които може да видят снимката, може да влагат различен смисъл в думите сладко момиченце... уви, има ги и такива.  Sick)

За дрехите да кажа - дрехата не е подарък за дете в моята къща. За сметка на това се радвам на всички - и всякакви, и от всички - дрешки от порастнали бебенца. Давидче почти само с такива е бил и съм много доволна от това - повече парички за глезотийки и играчки...

Последна редакция: вт, 30 сеп 2008, 15:43 от katiABV

# 284
  • София,
Здравейте момичета, ама колко сте изписали пак, ние нали сме цял ден навън и сега докато спи използвам да Ви прочета!
Герка, напълно добре съм те разбрала, че говориш за СОфи, а не за Ири, аз пък писах за Герунди/Ками май и беше името нали/ Те нали наскоро са се преместили в Ст. град и тя е пуснала малката в една ясла в Дианабад, ама нали Вероника беше кисела и ми висеше в ръцете, кой знае какво съм написала в поста си  Mr. Green
Ели  Hug
МИмоза много е сладък малкия!
А за очните прегледи наистина е хубаво да се направят веднъж преди 3 год. и веднъж преди да тръгне детето на училище  newsm78 това ме подсеща, че аз така и не успях да заведа баткото на преглед, мислех да запазя час при др. Топов, ама нали с ВЕроника бяхме в болница в края на август, после приготовления за първолака, а и него го нямаше тук почти до 15 септември и не успях, но няма да е лошо да ги заведа и двамата някой следобед. Малката съм я водила когато беше на 6 м. и съм доволна. А прегледът си протече съвсем нормално, слагаха и капки за разширяване на зениците и и гледаха ретината на очите, гледаха я с някакви лупи. СЕга мисля пак да я водя, че има запушени слъзни канали и често и секретират очите, слагахме разни капки, правихме специални масажи, но нищо, докато слагам капките е добре, но като спра и пак започват. Сега нищо не и слагам само и почиствам очичките с физиологичен разтвор сутрин.
А днес я водих на фризьор и и подстригах бебешките къдрички, сега прилича на момче с обици  Mr. Green, а и колко много плака милата , ужас, фризьорката се притесни ужасно! Hug

Общи условия

Активация на акаунт