Коледни картички за децата в домове в БГ

• 21 384
  • 372
  •   1
Отговори
# 195
  • Там,където се събуждам щастлива.
Коледни пращам само: различни и с различен текст + за персонала.
И аз така и моите тръгват утре Peace

Ох, много се ядосвам на себе си....Исках преди 20 да тръгнат, защото миналата година, моите бяха, май, едни от последните пристигнали. Но не намерих хубави картички и тази седмица до събота, нямам никакво време да обиколя за нещо по-сладко.....
Пак ще съм последна..... Confused

# 196
  • в шоки-land
мойте трьгнаха в петьк, всички са а3лични с ра3личен текст + една до директорката и екипа на дома.....

# 197
Моите ги изпратих днес.

Дайте идеи за обратна връзка. В дома, където пращам, нямат дори имейл. А и не върви да караме директорите поименно да ни се отчитат кои картички са получени... Обаче пък всяка година много ми се иска да знам как завършва цялата тази операция.

# 198
  • Там,където се събуждам щастлива.
Моите ги изпратих днес.

Дайте идеи за обратна връзка. В дома, където пращам, нямат дори имейл. А и не върви да караме директорите поименно да ни се отчитат кои картички са получени... Обаче пък всяка година много ми се иска да знам как завършва цялата тази операция.

И на мен ми се иска, но явно не е възможно....
Честно казано ми се е искало и да видя как изглеждат дечицата. Просто да свържа име с лице, но.... Confused

# 199
И моите са готови за изпращане. Намерих коледни картички, но с тукашен акцент: кенгурута, коали, папагалчета с коледни шапки сред евкалиптови клончета. Харесаха ми. Дано да има някой да обясни на децата с по 2-3 думи.
На самите пликове сложих коледни празнични стикери. И една поздравителна картичка за персонала.
Заминават по-късно тази седмица.

Миналата година Снежи беше писала откъде са получени картичките и ни предаде благодарности от персонала и децата за инициативата. Надявам се и тази година всички картички да пристигнат навреме и да зарадваме децата.

За по-лична обратна връзка не виждам други варианти освен телефонно обаждане.

# 200
За по-лична обратна връзка не виждам други варианти освен телефонно обаждане.

Ооо, абсурд, чак по телефона да ги питаме за картички. Каквото стане, стане, дано да стигнат на всички до всички.

# 201
Момичетата от Движението, които са осигурили имената на децата, винаги дават отчет колко картички са пристигнали. МИналата година имаше проблем с непристигането на няколко картички и те самите са дописвали от наше име, за да има за всички деца от подопечните ни домове.
Забравете за снимки, забранено е!

# 202
Аz подготвям моите в момента, искам да ги иzпратя до края на седмицата, най късно следващия понеделник, че съм на работа и със скапаното работно време на пощите, трябва да си вzема отпуска zа да успея да ги пусна.  Whistling

По тоzи случай имам един въпрос, как иzписвате адреса? Мисля да напиша България на немски, а останалото на кирилица. Дали е достатъчно?  Thinking Вие докъде иzписвате адреса на латиница? Аz обикновено пиша страната и града на латиница и след това продължавам на кирилица. Но обикновено пращам до София, а в с. Ново Село не zнам колко пощальони са в състояние да раzгадаят латиница.

Вечерница, аz пращах преди 2 години картички и никога не раzбрах дали са пристигнали.

# 203
Моите ги изпратих днес.

Честно казано ми се е искало и да видя как изглеждат дечицата. Просто да свържа име с лице, но.... Confused

ето тук може да видите някои от де4ицата :  http://www.bulgaria-italia.com/bg/associazione/bambini.asp

# 204
Аz обикновено пиша страната и града на латиница и след това продължавам на кирилица.
И аз така правя.
Снежи се изгуби, явно е възпрепятсвана нещо, има ли още някой, който не е получил списък с имена? Притеснява ме, че няма да стигнат навреме... Sad

# 205
По тоzи случай имам един въпрос, как иzписвате адреса? Мисля да напиша България на немски, а останалото на кирилица. Дали е достатъчно? 

да, достътъчно е. Така правя винаги с всички писма. Пристигат.

# 206
  • Germany
Днес и моите картички заминаха  bowuu

# 207
Благодаря на Снежи за адресите!
Имам готовност.
Още утре ще изпратя картичките на децата от Калофер.
Поздрави!

# 208
  • Canada
Тук съм, чета ви, нищо, че не пиша. Всъщност този постинг го пиша от 2 дни Embarassed
Моите ги изпратих днес.

Обратна връзка ще има дотолкова, доколкото момичетата от ДБМ, ще имат отзиви от децата. Няма как поименно да се разбере кои картички и кога са получени и кои не. А пък за снимки изобщо да не говорим. Трябва да се пази анонимността на децата - така изисква закона. Нали за това само аз получавам всички данни, а всяка от вас, само по няколко деца и не знае нищо за останалите. Ужасно трудно се добирам до целите имена и годините, все едно съм престъпник и искам да направя нещо лошо на децата. И съм сигурна, че ако на практика не ги измолваха момичетата от ДБМ, които поддържат постоянна връзка с домовете, цялата тази инициатива щеше да е невъзможна.
За изпращането на картички с изгледи от страните, където живеем, наистина имаше такова предложение още преди 3 години и уж всички го харесахме, но... си остана само като идея. Мисля, че няма да е трудно да се организираме за такова изпращане, но трябва да се разберем дали ще пращаме общо за децата или всяка от нас на нейните си деца. И разказчетата, за мястото където живеем, еднакво ли ще е за всички деца или ще пишем различни?
Така, сега да се "отчета" Grinning Разпределих и децата от дома в Калофер, които се оказаха много малко. Разпределих ги между mamakami, Pileto:), Балкантурист, Dot, Vanilla Sky и мен. Много от вас писаха, че могат да поемат още деца и съжалявам, че не можах да им пратя още. Все пак, всяка от вас, която ми писа на лични или тук, е получила своите деца. За догодина смятам да пусна тема още от септември, за да може всяка от вас да се запише в темата + да си каже още от началото, колко деца може да поеме. Така ще съм наясно, дали ще покрием пак тазгодишните 6 дома или ще можем да зарадваме и децата от други домове.
Равносметката от тази година е: 48 майки от цял свят, ще подарят усмивки на 251 деца от 6 дома в България!
Момичета, радвам се, че за трета поредна година успяхме да се организираме в името на нещо добро. Благодаря ви!!!

# 209
Снежи, за теб също огромни благодарности - за доброто дело, за идеята, за труда, грижливото разпределяне, поднасяне на имена и адреси и за упоритостта, с която всяка година действаш по отношение на тези картички.

Наш'та е лесна, пишем - пращаме. Ти имаш едно голямо мерси от мен!

Общи условия

Активация на акаунт