Коледни картички за децата в домове в БГ

• 21 483
  • 372
  •   1
Отговори
# 285
миле, по думите на директорката - г-жа Найденова, са пристигнали всички.
Както писах - каза, че ще се постарае, да ви изненада за Коледа и вас!

Ако искаш пиши ми тук или на лични страната и името си и ще попитам Hug

# 286
Благодаря ти zа информацията. Щом каzваШ, че всички са пристигнали, zначи и моите са там, което много ме радва.  Hug

# 287
... по думите на директорката - г-жа Найденова, са пристигнали всички.

Party Едно гайле по-малко преди празниците!

# 288
Пак инфо - картички децата са получили от Гърция, Швейцария, Германия, Канада и Щатите

Последна редакция: нд, 21 дек 2008, 10:00 от Луда Яна

# 289
Абсолютно неуместна ми се струва на мен тая тайнственост.  Tired Все пак се опитваме да бъдем част от едно добро дело. Какво лошо има, че да се крием и пазим...

искам да внеса малко яснота ,за де не остават всички в недоумение и вие ,чужбински мами и другите четящи
не е потайно ,нито скришно ,това което правите ,дори във всичките ни мероприятия от месеца ,споменаваме тази ваша настояща инициатива ,че дори и чакащия проект
**
не е тайна и това ,в кое населено място има дом

НО , в Закона за закрила на детето и Закона за защита на личните данни ,изрично е упоменото ,че никой няма право да оповестява публично личните данни на деца ,настанени в институция ,имена ,дата на раждане ,година ,,в кой дом е детето ,или пък снимка на деца от институцията ,,има възраст за снимките...
защото много от тези деца са потенциални деца за осиновяване ,а и пък не се знае кой откъде и с каква цел би използвал снимките на децата
за снимките и данните на нашите деца ,ние си носим отговорност ,за това къде и как ще ги публикуваме ,но на децата в институция ,директора им е настойник и не е редно
затова ,ние го споменаваме ,но  никой не го обясни ,така ,че да няма недоразумения

надявам се правилно да го обясних и да няма неяснота
това ,което правите вие и което се опитваме да правим ние е достойно за хора ,който с големи букви трябва да наречем  "ЧОВЕК " и именно за това ,за де нямаме проблем и ние като ДБМ  и като физически лица ,все настояваме да не се изнася в нета

# 290
lorys, мерси за обяснението.
Искам да отбележа само, че никой не е публикувал публично имена на деца в темата. Аз поне не съм виждала такова нещо.
А колкото до това къде има дом за деца и кой е директора му, стана ясно, че един бърз сърч в Гугъл изважда тази информация. Моята забележка и неразбиране беше именно за това - неспоменаването на това кой ник на деца от кой дом е пратил картички.

Не успявам да се свържа с директорката на дома в Асеновград по телефона, чийто номер намерих в интернет. Може да е сменен или не знам и аз...
Ако някой има информация дали всички деца там да получили картички, ще съм му благодарна да я сподели.

# 291
Ами тогава да попитам дали в Доганово са пристигнали картички от САЩ например?

Мерси за внесената яснота, lorys!

# 292
Момичета, честно не разбирам. Какво е това тюхкане?
Какво значение има моя ник на кой дом е изпратил?
Аз ник не съм слагала на плика, а първо и последно име и не съм супер ентусиазирана някой да ми казва имената в нет-а.
Също пристигнали ли са картичките ми?  Чак и телефонни номера за обаждане до директорите. Картички сме пращали преди всичко - не е нещо хипер скъпоценно. Момичетата от Бг казаха, че за всяка непристигнала картичка навреме ще напишат на място и дете без картичка няма да остане.

Не ме разбирайте погрешно. Много ми допада инициативата - 3 година пращам, но на отчет не настоявам. Вярвам в добрата мисъл и незлоупотребата с КАРТИЧКИ, от която и да е страна (бг пощи, директор на дом и т.н. хора от веригата).

# 293
Аз лично се увличам от емоционална гледна точка - иска ми се да знам, че картичка от чужбина е стигнала до детето, а не надписана набързо от ДБМ. Искам да знам, че се разхождат с картичките и им се радват, точно както описа Луда Яна - че са щастливи.
Имейли на директори и телефони не ща - и преди няколко страници писах, че няма нужда да отиваме чак толкова далеч. Но ако намине някоя майка да каже стигнали ли са картички тук и там, се радвам много.
По отношение на пощите - точно такъв голям плик със снимки ми затриха преди години до майка ми и така и не ги получи, затова си имам едно наум за големите пликове по пощите в БГ.
Точно защото три години се чудя стигат ли, затова си мисля, че малко обратно инфо би било добро, но без излишни обаждания на директори и имейли и настояване - ако каже някой, добре, ако не - здраве да е.
Ник не съм слагала, тъй че няма как да знаят коя съм. А тук се публикуваха само първи имена на майките - точно за да не се казвт имената в нета, мисля.

# 294
Да, за емоцията разбирам. Стана ми приятно като видях, че моите картички са в дома вече.
Да не забравяме, че  момичетата, които ни донасят информацията и имат достъп във форума също имат и свои семейства и вероятно обратната връзка може да се забави.
Създава се излишно напрежение според мен.
Нищо не можем да направим, дори "чужбинските" картички да бъдат отворени от бг пощи или се забавят поради някаква причина.
Може би разсъждавам наивно, но след като плика е адресиран до дом за деца без родители за мен е достатъчно основание да не бъде отварян за "проверка" от служители.

# 295
  • Германия
Мамацки, от една страна разбирам вълненията, дали са пристигнали картичките, и на мен са ми отваряни пратки (за да видели снимките вътре!!!) от друга- ами направили сме нещо, макар и малко, за да има радостни детски очи. Ако не пристигнат, то греха е в този, който е бръкнал в чуждото. На това място и моята благодарност към ДБМ, че носят много дини под една мишница съвсем доброволно.
Весели празници и много оптимизъм и стоманени здраве и нерви! santa2

# 296
lНе успявам да се свържа с директорката на дома в Асеновград по телефона, чийто номер намерих в интернет. Може да е сменен или не знам и аз...

Кюбит ,надявам се не съм те обидила ,говорех по принцип
в нашия подфорум "Благотворителни акции... " има
тема за домовете  по области и населени места и техните телефони ,направи справка за номера
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88405.0;all

# 297
lorys, не съм се обидила ни най-малко!  Hug Жалко, ако е прозвучало така.
Мерси за линка, ще погледна там.   bouquet

# 298
  • в шоки-land
много се радвам, че картичките са пристигнали навреме и децата са щастливи  Heart Eyes

# 299
  • Там,където се събуждам щастлива.
Надявам се тези дни и моите картички да пристигнат.
Нямам да имам достъп до Интернет през следващите две седмици, така че по-късно ще прочета дали нашите пощи са били благосклонни към мен.

Весели празници на всички.

Общи условия

Активация на акаунт