АПРИЛ е толкова далече, но вече тупка сърчицето на малкото човече!

• 18 819
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
  • Му Кинд Оф Плаце
Ъммф, като се сетя за тоя противен град, бесът отново замъглява погледа ми. Тясно, тълпи, навсякъде закъснявахме, затубих си жилетката, тълпи отвяни американци, които никога не са ме дразнили така, но като драпат по 50 см тротоари и ме отнасят барабар с шкембето..., Уфици ме разочарова дълбоко, а аз ходя основно по галерии и съм фен, паркинзите са на километри от забележителностите, а карабинерите не били информация  Twisted Evil Twisted Evil (за сравнение в Пиза ни опростиха една глоба и ни подариха историческа карта на града), флорентинците са някакви абсолютни неандерталци, които със същия успех могат да живеят и на Марс, все тая ще им е, стига Фиорентина да бие през поне една среща. 3 часа, цифром и словом, търсихме археологическия музей (и паркинг дотам) и нито един дивак не го знаеше къде е (сочеха тъпото Уфици на картата-викаха-Сентро хисторико на международния език италиански-за къв ни е някакъв Археологически музей), за да пристигнем по обяд и да осъзнаем, че проклетият музей вече е затворил (поне се наситих на етруски артефакти във Волтера, където им е мястото). Знам, че е мнение противно на общото, ама съм си семпъл провинциалист и тоя град ми дойде в повече. Ама в пълния си бяс като тръгнах по улиците, всички завяни американци хвърчаха настрани, съпроводени от змийска усмивка и "`скуза" с роден акцент-нищо не ми заставаше на пътя.

Дами, добро утро, аз забравих всякакъв добър тон и това си е.
Аз нищо не усещам и, понеже, последните ми спомени са как Ф се опитва да ме усуче отвътре, сега се чувствам доста самотна и, притеснена.  ooooh!
Пожелавам ви чисти цитонамазки (или както там се казва  newsm78), у вторник съм на преглед и е важен момент, че съм си паника, дето нищо не усещам, ма ще взема и аз да замола за една цитонамазка (приказката за неандерталците важи и за мен в същата сила...).  Rolling Eyes

# 256
Здравейте на всички Априлки,

Аз съм мама от миналогодишния априлски отбор.Пожелавам на всички ви лека и безпроблемна бременност и много прекрасни емоции.

Рони и Жабче на вас специални  Hug Hug Hug

# 257
Момичета, след бепроблемни две седмици, тази сутрин ми затежа и заболя корема ниско долу. Започнах пак Нош-па. Дали има някаква закономерност кои седмици се засилват болките, или просто е индивидуално? Уж гледам да не е претоварвам, ама то пък не може и само да се лежи. Имам следния въпрос: ако съм 10 седмици и 4 дни да речем, коя седмица се водя за протокола - 10-та или 11-та? Чудя се за БХС: да правя обичайния, или да ходя при Янкова за http://www.1agb.com/news.php?id=19? А и не ми е много ясно къде е тази 14 ДКЦ?

# 258
Привет на всички "колежки" по  pregnant. Аз, освен в началото, скоро не съм се включвала във вашите вълнуващи диалози. След цял работен ден взиране в монитора, вкъщи не ми се включва компютър. Но се постарах да прочета всичките ви мнения досега. Отне ми доста дни book Наистина Rolling Eyes
И аз да споделя докъде съм стигнала досега:
Феталната морфология - ходих вчера на 4D. Беше интересно, но както каза доктора - кой знае какво не може да се види още. Аз съм в 12-13 седмица. Измери нухалната гънка на бебето - 1 мм; трябвало да бъде под 3 мм ... тоест ОК. Каза да дойда пак в 22 седмица, тогава щели сме да разглеждаме подробно.
Взеха ми кръв и за БХС. Резултатът - след сряда идващата седмица. Ако се окаже нисък риск спираме дотук, ако е висок трябвало да се прави амниоцентеза в София.
Витамини - все още нищо не пия с изключение на фолиева киселина. И аз искрено се чудя как да процедирам през идващите студени месеци. Допреди 2-3 години бях с доста крехко здраве. То не бе настинки, гърла, хреми, температури, бъбреци и т.н. Но започнах да пия билки за бъбреците, някои продукти на Аквасорс (и някой друг ги беше споменал), както и Цитросепт за настинките и имунната система комбинирани и с някои бабешки лекове като ракиени компреси, когато се налага и резултатът беше отличен. Оттогава не съм пила антибиотици, а вирусите или ме подминаваха, или се задържаха много кратко при мен ... Сега обаче се притеснявам да пия същите неща. Билките със сигурност не се препоръчват, защото някои били силни, а колкото до другите добавки наистина не знам - чета противоречиви мнения. И така - идея си нямам как да се предпазя тази година newsm78.
Паякообразните червени белези - някой сблъсквал ли се е вече с такова нещо? Появи ми се един на едната ми скула и някои по-дребни петънца (пак разширени кръвоносни съдове) в долната част на лицето Confused Добре, че кожата ми е леко матова и не бият толкова на очи, но се притеснявам да не се се откроят повече впоследствие.
Коремчето - все още ми е съвсем малко. Колкото да не мога да си закопчея любимите панталони Heart Eyes Поради голямата ми разлика между талия и ханш имах съвсем малко панталони, които ми стояха много добре. Е, точно те вече не се закопчават (тоест много трудно и няма смисъл да се пристискам). А останалите, които мразех поради компромиси при покупката им (разбирай - много широки на талията) сега влязоха в действие Laughing. Мисля, че ще изкарам още няколко седмици с тях преди да си купя от специалните с ластиците . Тук в СЗ ги видях за по 50 лв., което се преживява Rolling Eyes
Мога и още да пиша, но много дълго стана ... Е, хайде приятна ви вечер и целувки на всички мами  remybussi

# 259
  • Sofia, Bulgaria
БРИЛЯНТИНЧЕ - 14-та е в квартал Иван Вазов на метри от входа на южния парк на булевард Витоша като идваш от НДК с трамвай 1 не първата а втората спирка е на поликлиниката  точно -  Hugтова беше като ориентир

# 260
Цитат
Mamacita Bandida, добре дошла. Освен ако пренаталното ми състояние вече не ти е честитило.  Wink
Спомена за д-р Казаков. Къде го посещаваш?

Мед. център Лора и II ДКЦ- пресечката към Уго до площад Славейков. Лора е на Позитано зад съдебната палата.

Осигурена съм към България Здраве.

# 261
Здравейте мамчета! Тук в Русе е слънчево и приятно днес  Nature Sun With Face време само за разходки newsm68 , 1swing footballа дечицата да полудуват .Приятен ден на всички  bouquet

# 262
Здравейте и от мен!

Днес наистина се очертава хубав ден,чак ме е яд че проспах половината Crazy.Малкия докато спи следобяд ще посвърша това-онова вкъщи и после ще направим една разходка Simple Smile.Мъжа ми гледал някъде прогноза за октомври-температурите щели да стигнат до 27 градуса  Shocked

Синьора Калина, ще чакам снимки, много обичам да разглеждам таквиз работи.  Mr. Green
И аз,и аз newsm53

Като чета последните 2-3 странички,май доста от нас са или с високо или с ниско кръвно.Аз съм от вторите,и с първата бременност и сега(засега) не мръдвам от 90/60 Confused.Сутрин без кафе не мога да отлепя от леглото,добре че поне не ми се гади от него Wink.Много ми се вие свят на моменти...но аз съм свикнала Rolling Eyes,защото по принцип винаги кръвното ми е било сравнително ниско.

brilliantine,минаха ли болките вече?Незнам дали има някаква закономерност м/у болките и седмиците,аз си мисля че не...по-скоро е индивидуално Thinking.По другия въпрос,11 седмица си Peace.

Хубав ден на всички  love001

# 263
БРИЛЯНТИНЧЕ - 14-та е в квартал Иван Вазов на метри от входа на южния парк на булевард Витоша като идваш от НДК с трамвай 1 не първата а втората спирка е на поликлиниката  точно -  Hugтова беше като ориентир

Благодаря, наистина се ориентирах Simple Smile

Много ми се вие свят на моменти...но аз съм свикнала Rolling Eyes,защото по принцип винаги кръвното ми е било сравнително ниско.

brilliantine,минаха ли болките вече?Незнам дали има някаква закономерност м/у болките и седмиците,аз си мисля че не...по-скоро е индивидуално Thinking.По другия въпрос,11 седмица си Peace.

Ами понамаляха, ама аз нали започнах пак регулярно с Нош-па 2х2 дневно. Утре ще ходя да се запиша на ЖК по каса в близката клиника и ще видим каква е хавата, пък току-виж и някое изследване ми пуснали най-сетне Simple Smile Благодаря, че питаш  Hug А между другото и аз съм с ниско кръвно и затова все ми се спи. Сутрин удрям по едно капучино, иначе съм като парцал цял ден, а все пак работа има да се върши  Crazy Добре, че гаденето ми отмина, сега трябва да следя килцата обаче  Mr. Green

# 264
Здравейте и от мен. Оказва се, че също като мен е имало пътешественици. Ние 2 седмици обходихме част от Германия - Мюнхен, Хайделберг, Манхайм, Кайзерслаутерн и т.н., после отскочихме до Париж и за 3 дни успяхме да разгледаме малка част от него. Не пропуснахме и Дисниленд. Много исках да отида в Залцбург, но Калина породи съмнения в мен. Thinking И аз ще закача снимки като ги смъкна от апарата.
И моето коремче едва се забелязва, даже съм смъкнала 3 кг., но предполагам ще наваксам след това. Утре отивам да си правя изследвания, че срамота.
Май времето в Русе се развали, а? Laughing

# 265
: atlantica, чакаме снимки и от теб. Peace
Цитат на: Дея
Аз следващият път ще си правя ФМ,колко от вас си правиха или мислят да си правят?
Аз мисля към 18г.с  да си запиша час за ФМ. Rolling Eyes
Гледам много мами вече са ходили и ме обзеха угризения, че толкова ще закъснея. И все пак ще помисля още малко...

Преди и аз пиех кафенце сутрин, но не ми беше страст. В смисъл, че веднага го махнах, щом разбрах, че съм бременна. Не ми липсва особено, освен навика може би. Следобедите винаги обаче си поспивам с малкия. Сега ме блазни един филм и ще направя изключение.

Лек и спокоен ден на всички! Heart Eyes

# 266
Здравейте и от мен. Оказва се, че също като мен е имало пътешественици. Ние 2 седмици обходихме част от Германия - Мюнхен, Хайделберг, Манхайм, Кайзерслаутерн и т.н., после отскочихме до Париж и за 3 дни успяхме да разгледаме малка част от него. Не пропуснахме и Дисниленд. Много исках да отида в Залцбург, но Калина породи съмнения в мен. Thinking И аз ще закача снимки като ги смъкна от апарата.
И моето коремче едва се забелязва, даже съм смъкнала 3 кг., но предполагам ще наваксам след това. Утре отивам да си правя изследвания, че срамота.
Май времето в Русе се развали, а? Laughing

ако все пак минеш през залцбург не забравяй да ми се обадиш  Hug ще се радвам да пием по кафенце. това важи и всички останали  Hug

# 267
  • София
Здравейте,

Надявам се добре да сте си починали тези дни.

Аз да помрънкам - не знам какво ми става тези дни, постоянно съм в ужасно настроение, не знам какво ми се прави, но знам че все ми е скучно; не знам какво ми се хапва, но знам, че все съм гладна. Цял ден ми избива на сълзи, което е изключително нетипично за мен. Още от сутринта се разсърдих на Милото без повод, хвърлих му един рев и отидох в офиса уж да поработя и да се разнообразя, че да се успокоя. Следобяд се видях с мама и пак рев, без повод. Сега отново ме обхваща подобно настоение - сама не мога да се търпя, силно се надявам до утре да отмине, че работя с клиенти и е тъпо все да съм ревлива  Confused

Каже ми  моля, че е от бременността и ще те отмине, защото в противен случай съм си за психиатър.

# 268
Здравейте и от мен.Колко мн сте изписали ама като не ми остава мн време рядко ви чета и пиша.Първо добре дошли на новите мамчета с пожелание за лека и безпроблемна бременност не запомних имената BlushДо колкото успях да прехвърля мисля,че видях,че с Демпър нещата не са наред SadМного съжалявам за случилиото се и дано вскичко скоро се оправи и да е тук в редиците Praynig  bouquet
Аз като цяло съм добре засега с малки перитеснения,че както ми беше добре изведнъж в понеделника/който мина/се събудих със световъртеж гадене и повръщане.Е не мн само 2 пъти,но предполагам,че е от хормона Дуфастон.Последният път на консултацията доки ми го намали на 2x1 и може би започва да се поразрежда в организма и затова да се чувствам така.Но вече няколко дни се будя нормално и ще изчакам в сряда прегледа да видим какво ще ми кажат.Чакам вече и на мен да почнат да ми правят изследвания,че се притеснявам де да знам искам всичко да е ОК все пак.Иначе имам мн странни сънища,преди не съм сънувала така и толкова често.Мн странно newsm78
Другото,което е че защитих  в перък магистратурата си и вече съм мн по-щстлива и свободна Party
Ами това е от мен засега.Пожеллавам ви само хубави емоции и тупкащи сърчица Heart Eyes

# 269
Здравейте на всички бъдещи априлски мами! С искрена радост и гордост се присъединявам към Вас.  Heart EyesДано оставащите ни месеци да минат неусетно и да родим най-хубавите и здрави рожби!Моят термин ще е на 09.04.2009. Моля да ме допълните в списъка. Използвам поста да попитам някой има ли инфо как стои въпроса с училищетото за бъдещите мами във Варна?

Общи условия

Активация на акаунт