За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 391
  • 282
  •   1
Отговори
# 150
Деси, дано бързо им мине на децата Hug

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 12:13 от Dencho

# 151
Деси, този вирус е ужасен. Ние го изкарахме когато бяхме на почивка на море. Бързо оздравяване и възстановяване  Hug

# 152
  • Пловдив
Леле, Деси, много мъчно ми стана за вас  Cry И двете дечица, простоооо... Бързо оздравяване ви пожелавам  Praynig
Моето дете има проблем май единствено със съня в градината. То са едни пазарлъци, то е чудо - не иска да ляга дори и иска да говоря с госпожата да не я слага  Confused Да, но госпожите казаха, че няма такъв филм и упорито седят до нея на леглото докато заспи  ooooh! Тя се разстройва, плаче и не само, че не спи, но пречи и на другите деца да спят. У нас също не спи, не мога да я приспя дори аз  Sad Мисля, че на учителките ще е по-спокойно ако хич не я слагат, но те казаха, че не може така.
Днес ще имат куклен театър, за втори път от 15-ти септември насам  Laughing
Утре ще имаме родителска среща и ще видим за какво ще събират парички.
Вела, много интересни неща видях направени от дъщеря ти, поздравления   bouquet
Болничките да оздравяват скоро  Hug
За неядящите дечица - дано започнат да хапват. Знам какво е - моя син все последен седеше на  масичката и беше кошмар с това ядене  ooooh! Но той си е такъв - не опитва нови неща никога, халва и разни мазани филии не ядеше, а те не го пускаха да си играе, докато не яде  Confused Е, сега е в пети клас и снощи си сипва 3 пъти лазаня, изяде почти една тава  Crazy
Моля някоя от учителките в темата да се включи по въпроса с обедното спане, голям проблем се очертава Sad
Забравих да ви напиша какъв лаф изръси Стелла снощи  Laughing Слагам я да спи, а тя реве и се пазари за съня в градината. Казах й, че баща й ще я води, а тя - "Искам тати да стане леличка в градинатаааааа"  Joy Joy Joy

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 09:10 от *Бубето*

# 153
Здравейте всички!
От днес и ние сме за пръв път на градина. Госпожата беше овладяла ревящия хор от  миналата седмица и сега всички кротко си играеха. Дълбоко съм впечатлена и как прикотка моята , та си влезе кротко при децата ,макар от сутринта да се тръшкаше.

И още от vlastta . com:
Заповед, забраняваща събирането на допълнителни средства от родителите в детските градини и ясли, освен установените от Закона за местните данъци и такси, е подписал днес кметът на общината Кирил Йорданов.Както самият Йорданов аргументира решението за издаване на заповедта, инициативата идва след получените сигнали от родители при личната им среща с градоначалника. Йорданов изброи няколко закона и наредби, които са нарушени с искането на допълнителни средства от родителите, между които Закона за народната просвета и неговият правилник за изпълнение, както и Наредба № 6 от МОН.

“Недопустимо е допълнително да бъдат обременявани родителите. Бюджетът на този ресор е 62 млн. лв. и ако нещо не достига ще трябва то да бъде за сметка именно на тези средства”, заяви кметът и допълни, че стриктно ще следи за спазването на наредбата както в детските градини, така и в училищата: “Обезсмисля се духа на социалната политика, която се стремим да провеждаме”. Журналисти обаче обърнаха внимание, че инициативата на общинска администрация може да си остане само на хартия тъй като средства отново могат да се изискват, но под форма на дарения.

В яслите и детските градини отдавна е практика да се искат средства за някои подобрения на фонда и други. Таксата определена от ОС Варна за детските градини и ясли е в размер на 40 лв. Общата издръжка на едно дете на месец е 167 лв., а разликата се покрива от общински бюджет. Със задача да следят за спазването на заповедта са нагърбени общинските дирекции “Образование” и “Здравно развитие”.

# 154
  • София
Бубе , аз ще се включа , защото съм втора смяна и имам време да пиша . По принцип моето дете спи следобед . И у нас и в дг . Това за моето . Сега за вашите  Laughing. Децата в групата след като обядват отиват на тоалетна , след това започваме двете с лелята да ги събличаме или да помагаме , зависи детето доколко може да се организира само . Слагат пижамите и лягат . Аз и лелята минаваме ,за да ги завием под крачетата . Аз сядам на бюрото и те започват малко по малко да надигат главички . Много е интересно, какво прави госпожата . Започвам да шъткам . Завъртат главички към дъските на креватчето и заспиват . Време за заспиване в І група не повече от 15 мин . Имам само един герой , който заспива по - късно , той вири крака , ръце , усмихва ми се . Аз го обръщам , завивам , така няколко пъти . Към 13,15 вече е заспал . Спят до 15,00 . Някои ако ги оставиш може и по - дълго . Има случаи детето се събуди и плаче за мама . Отиваме , успокояваме , пие малко водичка и пак заспива . Има случаи да се събуди , за да пишка , отива пишка и пак ляга . Ако не заспи си разглежда нещо - ръце , крака , чаршафи . Така е при мен . Не вярвам в другите дг да е по - различно .

# 155
  • София
Днес Рали плака много  Cry започна с пазарлъка още от вкъщи, как днес нямало да ходи, защото не можело всеки ден и други подобни... Като видя че все пак я обличам и ревна  Tired Понеже са в сборна група, някаква учителка ми я взе и дори не можах да и кажа чао. Не можело да влизаме на вътре че цапаме... Ще звъня да по-късно да чуя как е... Дано се е успокоила  Praynig
Не е искала да спи вчера. Каза ми че си е лежала и "някаква бабичка" им шъткала да заспиват, но понеже леглото било много голямо, Сънчо не искал да идва.... Ей такива ми ги разправя. За яденето - не се и надявам да яде днес. Направо ще полудея  Crazy

А тоя вирус май е някакъв ужас. Няма летен, няма зимен, той си стана целогодишен  ooooh!
Да оздравяват всички болнички  Hug и дано се затопли малко, че днес направо си беше зимно сутринта с тази мъгла....

# 156
Тази сутрин при нас картинката не беше по-различна от предишните дни - рев до небесата и "не искам на г*адина". Вече сутрин ми иде да се гръмна и се моля да имам много работа през деня, за да не мисля толкова за детето. Вчера, първи ден след голямата почивка, е поплакала и после, в групата, но е имало и масовка от ревящи, та предполагам, че така едно друго се навиват и се разплакват. Много ми е тъжно и ми иде и аз да ревна, но си давам сметка, че това за нея е изпитание, което ще я направи по-силна и адаптивна и гледам да го приемам философски  Rolling Eyes Само да е здрава  Praynig

pipi06, моля те, разкажи как минава деня в твоята група от сутринта. Отиват децата, закусват и ... после? Мерси предварително.   bouquet

Нашата род.среща е на 29.09. Тогава ще разбера повече подробности!

И още нещо, вчер като я взех, беше премръзнала - крачетата и ръчичките й бяха ледени. Явно им е хладно преди да са пуснали парното. Днес й сложих по-плътна блузка - ватирана. Вие как ги обличате малчуганите в този "междинен" период - преди парното?

# 157
  • Пловдив
Ох, Пипи, благодаря ти за ичерпателния разказ и браво за бързото заспиване на дечицата при теб  Hug
Моята дъщеря циркове прави заради спането там  Confused Госпожите сядат до нея на леглото (както каза днес едната - не мога да легна като вас  Laughing) и пак е голям кошмар заспиването й  ooooh! Тя за 3 години не е спала с никой, освен с мен - нито с баби, нито с баща си и сега как ще свикне не знам Sad
Успокои ме сутринта госпожата, че ще свикне, но дали...
kami_bami, дано свикне бързо и твоето детенце  Heart Eyes
simba21  Hug ще мине, мила, успокой се  Heart Eyes За обличането - миналата седмица я пусках няколко дни с блузка с къси ръкави и без потник отдолу. Но после започнах да слагам потник и тънка памучна блузка. Някои майки с жилетки дебели ги пускат и реших, че е хладно, та вчера и днес е с леко памучно елече вурху блузката  Peace

# 158
  • София
На мен днес госпожата ми каза, че ще свикне .... до 1 месец  Rolling Eyes  Е, през тоя месец все така ли ще е....

А за обличането - потник, памучна блуза и горнище и долнище на анцунг. Гледам че повечето деца са така облечени в нашата ДГ.

# 159
И при нас дойде първият учебен ден на Пресиан, малко  беше стреснат- хем искаше при децата, хем се мръщеше, но бързо го заинтригуваха. След 2ч. трябва да го взема и ще пиша как е било.

Друго се чудя - в колко ли часа закусват, аз го заведох гладен към 9ч., а те вече играеха разни игри. newsm78

# 160
  • София
Относно обличането . Моят син от днес е с чорапогащник и поло под блузката . Студено е и като го знам как се загащва ...... Казала съм му след като се изпишка да отиде при лелята , за да го загащи .Ама дали го прави  newsm78. Как минават сутрините при нас ? Горе - долу е едно и също навсякъде . Първо прием на децата . Сутрешна гимнастика . Закуска . След това може урок по музика - ако има планирано. Ако не аз имам с тях планирана ситуация и си я провеждам . След като свърши рисуваме . После игра . Цялата група става мама мия. След това събират играчките и си подреждат групата . Отиват да мият ръце . Наглеждам . Защото те могат да си стоят на водата с часове . После обядват , пак мием , пишкаме и т. н . След следобедният сън пак занятие . Обикновено следобед са ситуации под формата на игри . И от 16.00 горе - долу започват да ги взимат . Най - тъжно е като остане само дете да чака . Чудя се как да го забавлявам . Седи и гледа прозореца . И моето е седяло така . Не е лесно ама измислям някакви забавления . Четем книжка , играем на топка / по принцип не разрешавам топка в групата / , говорим си и така .

# 161
  • Пловдив
Пипи, като те чета и ми става едно хубаво и се надявам всички учителки да са такива  Hug
В градината ни не пускат деца след 8.30ч. и вероятно тогава започва закуската. Не съм пробвала всъщност да я водя след този час и не знам дали наистина не пускат.

# 162
Благодаря ти, pipi06. Надявам се и при нас да има някакви организирани занятия за дечицата, защото ако няма... Те още не се познават и си представям какво се случва  Rolling Eyes На род.среща ще питам.

# 163
  • София
Децата се приемат до 9ч . сутринта . Между 9 - 9 . 30  идва домакинката и даваме бройката деца за храна . Ако дойде някое дете след 9 и не е закусвало / защото всичко се случва - задръствания , закъснял автобус и т. н. / винаги има ядене . Все е останала някоя филийка или юфка или каквото и да е , не го оставяме гладно . Но рядко се случва . В повечето случаи детето като закъснее е закусило у дома .

# 164
Значи няма да остане гладно детето. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт