За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 444
  • 282
  •   1
Отговори
# 60
  • София
Hug Жалко, че Иво не се е паднал при госпожата, при която ти искаше! Но сигурно е в една група с приятелчетата си от яслата и ще му е забавно Grinning, дано и учителките са добри!

Вчера ме сюрпризираха неприятно, че и следващата седмица ще продължат да са в сборна група. Много неприятно като се има предвид, че ще се съберат почти пълни две групи  Rolling Eyes

Какво ви е мнението за английски от 3-годишна възраст? Чудя се има ли смисъл да я записвам  newsm78

Болните дечица бързо да оздравяват  Hug

# 61
Да се запиша и аз най-сетне Simple SmileНия е на градина от 15.09,първите два дни отиде с голямо желание,но нещо и прекършиха мерака набързо-едната госпожа и казала,че ако плаче,ще я вземе лошата директорка и мама няма да я намери повече никога ShockedОттогава заминава сутрин с рев(майка ми я води),идва си сърдита и повтаря,че повече няма да ходи,не харсва градината,не харесва госпожите,нищо не научава и няма с кого да си играе.От друга страна-като я вземам и я наблюдавам известно време-изглежда доста добре,бърбори си постоянно,ръкомаха,усмихва се.На кое да вярвам,не знам ThinkingА за колко време се очаква "да свикнат"?Мен ми е малко неудобно да я насилвам,тя е на 4 и си има мнение,а аз повтарям глуповато-ще ти хареса,ще видиш,само малко време да мине Embarassed

# 62
  • Добрич
Здравейте мами! Желая бързо оздравяване на всички болни дечица.

Като чета за промяната в поведението на децата ви у дома се сещам, че първите месеци, в които дъщеря ми ходеше на ясла у дома също беше много капризна / направо не беше за търпене /. В яслата била много послушна и явно, за да компенсира доброто поведение там у  дома щурееше непрекъснато. Наистина трудно се понася такова държание, но това е само период и отминава. Така, че въоръжете се с по - голямо търпение, защото ще ви е нужно.

# 63
  • София-Лагера
Аз съм решила,че ако боледува много ще си го прибера.
Два пъти е пил АБ за 3 години.
И на пролет пак ,ще пробвам.
Но искам първо да мине родителската среща и да се разберем какъв ,ще бъде контрола за болни деца.
Че така нещо не ми се връзва.От сутринта съм дала 30лв за лекарства.

# 64

Какво ви е мнението за английски от 3-годишна възраст? Чудя се има ли смисъл да я записвам  newsm78

Не, на тази възраст със занятия два пъти седмично по 30 минути няма смисъл. У дома можеш да я научиш на същото. На тази възраст трудно говорят български, камо ли чужд език. Учи се под формата на игра, като се набляга на песнички. Разбира се, това е мое лично мнение, но все пак смятам, че е рано.

# 65
Много болни дечица  Sad Пожелавам им бързо оздравяване Heart Eyes

Вчера Мария много тъжила за мен по думите на госпожата. Не дала да и облекат пижамата и не искала да спи с другите деца. Спала с дрехите на едно диванче в залата в която играят. Постоянно повтаряла " Искам мама"

При нас адаптацията се очертава да е трудна от което най- много се страхувах.

# 66
  • Добрич
Преди малко дъщеря ми ме помоли да занесем филмчетата на Ну Пагади в детската градина, за да им ги пускат госпожите на ДВД - то. Знаех, че в тази градина имат телевизор във всяка група, но не знаех, че имат и ДВД-та. А във вашите градини как е?

# 67
В нашата видях видео, или поне цял рафт с видео касети. Телевизора е от големите, може би около 50 см диагонал.

Мисля, че има и кабелна, ако не се лъжа.

# 68
  • София
Ние имаме ДВД в групата, имахме и в яслата.  Peace

# 69
Деси2, за контрола на болни деца и аз мисля да повдигна въпроса на род.среща.  Peace

# 70
Преди малко дъщеря ми ме помоли да занесем филмчетата на Ну Пагади в детската градина, за да им ги пускат госпожите на ДВД - то. Знаех, че в тази градина имат телевизор във всяка група, но не знаех, че имат и ДВД-та. А във вашите градини как е?
В нашата имат компютър и там им пускат филмчета за 30 мин-учителката имала регламентирана почивка и през това време лелята ги гледа и им пускат детско.

# 71
  • София
Ох , не сме само ние с настинка . Мартин е със сополи и хрема . В неговата група имат телевизорче , засега не е минала родителската среща и аз чакам с нетърпение да видя с какво ще ме сюрпризират . В моята група почти всички деца са със сополи . Извадихме им одеалца . Нямаме телевизорче , но аз имам ДВД , което не ползвам и смятам да го занеса в групата . Директорката каза , че може да даде някакъв телевизор ама ще видим . Като чета за промяната в поведението се сещам , когато ние тръгнахме на ясла на 2,5 год . не искаше да го оставям в малката джунгла в Патиланци . Мислеше , че е дг .

# 72
Явно проблема със сополите е повсеместен. Криси вече е по-добре, но вчера направо не можах да я позная Sad Едва седеше. Гореше цялата, а термометъра показваше само 37.5. Каква беше тая работа  newsm78 Накрая не издържах и й дадох Панадол  Rolling Eyes Обикновено не давам нищо за Т, ако не е поне 38, ама вчера не издържах да я гледам как се мъчи Sad Горкото!

pipi06, в твоята група как се пресяват здравите от болните деца  newsm78 Навсякъде ли не ги поглеждат на входа, както е при нас?  Thinking

Иначе Криси продължава да си намила, че не иска да ходи на ДГ. Аз я успокоявам, че ще е там ЧАК във вторник, което предполагам че й звучи като НИКОГА, защото се съгласява много бързо  Joy

# 73
В нашата градина мед.сестра сутрин стои и приема децата,но в яслата ми се случваше деца да имат сополи и да кашлят да ги приемат,защото имаха бележка от личен лекар.
За английски в първа група е рано.Това което ще научи там можете и сами през почивните дни да го научите.Алекс ходеше на английски но в 3 група.Мото мнение поне е такова и затова  Никол няма да я записвам сега на английски.Засега ще я запиша в музикалната формация да пее.Имаме и басейн в градината и два пъти идва треньор и за плуване я записах.

# 74
  • София
За английския и аз съм на мнение, че е рано, но исках да чуя и други мнения  Wink

Филмчета... аман  ooooh!. Цяло лято в сборната гледаха филмчета, вкъщи гледа (опитвам се да ги редуцирам да не е всеки ден), а сега и в градината гледат! Имат ТВ и ДВД. Надявам се това да е само докато групата е сборна, но ще повдигна въпроса на родителската среща.

В нашата градина мед.сестра сутрин стои и приема децата...
И в нашата е така.

Общи условия

Активация на акаунт