За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 433
  • 282
  •   1
Отговори
# 75
  • София
Симба 21 има родители , които си водят децата освен със сополи и с кашлица  Shocked. Ако детето е болно го връщаме . Не го оставяме в групата . Имам дете , което кашляше много . Питах майката и тя каза , че е с трета сливица . Наистина детето кашля само ,когато спи . Веднъж бях приела едно детенце , което не кашляше , когато го доведе бабата . Обаче после го чух . Бухаше много силно . Казах на директорката и тя ме предупреди на следващия ден ,когато пак го доведат да го върна . Има случаи идва със сополи и като кажа на родителите те ми се обиждат или започват : Абе то бяхме еди къде си , там се е разболяла , вие не ми обяснявайте , ние сме еди какви си и т. н. Да ,ама тя заразява останалите , аз какво да обяснявам на родителите на здравите деца . Не е важно къде се е разболяло , важно е че пренася това на останалите .

# 76
  • у дома
В нашата група няма нито ДВД, нито телевизор. Учителките ми се струват много съвестни и работят със желание, затова се учудвам на  трудната адаптация на детето.
Момичета искам да ви питам, когато децата ви кажат - нали, повече няма да ме водиш на ДГ, вие какво отговаряте? На моята дъщеря само това и е в главата. И до сега все съм и внушавала, че обещанията трявба да се спазват и ако кажа нещо, държа на него. И изисквам същото от нея. Как да я излъжа, а така искам, за да имам малко мир  Tired

# 77
  • Добрич
И моето мнение е, че не трябва да се приемат болни деца в групите. Това, че кашли или има сополи обаче не означава, че детето е заразно. Дъщеря ми е с алергичен ринит и астма. Когато беше в яслата бях казала на доста от майките, но сега в градината има много нови деца и си мисля, че може някой да ни попита защо се случва да водим детето болно.  Още като попълвах молбата за детската градина до директорката съм записала, че детето има астма. Информирала съм и сестрата, че дъщеря ми е с астма и алергичен ринит. Дори да кашли, астмата не е заразна и не може да се заразят другите деца от нея. Когато има сериозен пристъп си вземаме болничен и си я гледаме у дома, но когато състоянието и не е толкова сериозно не е проблем да посещава градина. През тази година не е правила често пристъпи, но последните дни от влагата започна отново да кашли. Надявам се през следващите дни да се стабилизира.

# 78
  • София
При нас не сйм видяла ТВ и ДВД....което ме радва, в къщи гледа предостатъчно...

# 79
Моят син пък непрекъснато пита "утре ще ходя ли на градината?" ! Като му кажа не, се успокоява, но така или иначе в понеделник ще трябва да му кажа да, и тогава......не ми се мисли просто  ooooh!

# 80
УстатА, аз не я лъжа, казвам й, че няма сега да ходи на ДГ, а утре сутринта примерно. По-добре да си знае, колкото и да й е неприятно, но те разбирам как се изкушаваш да излъжеш, за да си осигуриш малко спокойствие  ooooh!

pipi06, мисля, че вашият подход е правилен. Ще бъда малко по-спокойна, ако знам, че и при нас го има този контрол. Тъй като няма как да знам какво се случва, мисля просто да попитам на род.среща КАК се осъществява този контрол. Вчера сърце не ми даде да я заведа там болна. Сутринта имаше само сополи, но после бше много отпаднала, Можеше да се поучвства така там. Нямаше да съм спокойна, знаейки, че детето ми е болно и аз (или мой близък) нямаме възможност да го наблюдаваме. Другото просто не го разбирам, ще ме прощават майките, които успяват да имат това спокойствие, но не мга да ги оправдая. Като не мислят за чуждите, нека помислят за своето дете. Хората съдят за другите по себе си, ако на мен не ми е приятно да се влача на работа хремава и подута, значи и на детето не му е комфортно  Crossing Arms
Вела, това вашето е друго. Не говоря за алергии - сенни хреми, астми и пр. алергии  Naughty

# 81
Вчера за първи път аз взех синът ми от градината. Беше много щастлив да ме види. Обаче каква изненада само... Госпожата ми каза, че се е напишкал, докато е спал. Честно казано това ме изненада. Тя го преоблякла и оставила да седи на едно столче да чака да се събудят децата и там се е наакал Shocked Аз дори не мога да си спомня кога е бил последният път, когато е вършил тази работа в гащите. Още съм шокирана и не мога да проумея причината.

# 82
  • Добрич
...Момичета искам да ви питам, когато децата ви кажат - нали, повече няма да ме водиш на ДГ, вие какво отговаряте? ...

Когато дъщеря ми ме питаше така и казвах, че когато съм си у дома аз ще я гледам, а когато имам работа ще ходи на градина. Или пък казвах в събота и неделя няма да ходиш на градина.

# 83
  • у дома
Всичко това го казвам, но реакцията е още по-силен рев. Разумни доводи въобще н се допускат!

# 84
  • Sofia
В нашата градина се приемат болни деца. Никога не съм виждала да връщат а и сестрата не се вясва сутрин на входа. Да не говорим, че няма меню, което е нейно задължение доколкото знам. А с гледането на телевизори не мога да се справя. Всеки ден се зомбират вместо да играят.

# 85
Преди малко дъщеря ми ме помоли да занесем филмчетата на Ну Пагади в детската градина, за да им ги пускат госпожите на ДВД - то. Знаех, че в тази градина имат телевизор във всяка група, но не знаех, че имат и ДВД-та. А във вашите градини как е?

Имат телевизор и гледат докато се съберат сутрин и дойде учителката.За после казват че не гледат ама няма как да знам със сигурност.На думите на дъщеря ми все още не може да се разчита.

Момичета искам да ви питам, когато децата ви кажат - нали, повече няма да ме водиш на ДГ, вие какво отговаряте?

Никога не я лъжа.Обяснявам й че трябва да ходи на детска градина и пак ще я заведа,за да си играе с децата.Веднъж казах че трябва да е на детска за да ходи мама на работа,на което ми отвърна:Ама нали си работиш вкъщи,аз ще ти пазя тишина.

# 86
  • София
Всичко това го казвам, но реакцията е още по-силен рев. Разумни доводи въобще н се допускат!
Припомни й нещата, които й харесват в градината, приятелчетата, заниманията... След това й кажи, че като я вземеш, ще правите нещо любимо за нея (оцветявате, моделирате, каквото обича да прави или нещо, с което не сте занимавали отдавна).

# 87
  • Варна
Привет на всички!
И аз да се запиша в темата - дъщеря ми Леда тръгна на градина на 15.09 Simple Smile. Засега няма проблем с адаптацията, защото е свикнала от яслата Simple Smile. Проблема ни обаче е че не може да се облича сама Confused. Персонала не достигал Rolling Eyes и госпожата не можела да свари с всички деца. Разбирам я, но всеки ден като си я вземах ми повтарят че трябвало да си я науча, защото си седяла на столчето без дрехи, докато другите деца вече са приключили със следобедната закуска. Госпожата помагала на дечицата които поне били започнали да си обличат някоя дрешка Crossing Arms. Резултата е че от вчера е с хрема и киха, киха... Вашите деца обличат ли се съвсем сами?

# 88
Здравейте,
със сигурност е обсъждано в темата, но може ли да ми резюмирате какви точно се изискват за постъпване в детска градина за първи път за дете 2 група. Дъщеря ми не е била 1 група.
1. пълна кръвна картина
2. урина
3. паразити
4. имунизационен картон от педиатъра
5. Бележка от педиатъра, че детото е здраво
5. някакъв картон (не помня как се казва)  необходим да стои в детската градина
6. Васерман от единия родител в моя случай не е задължителен
Има ли нещо друго?

Какво точно да нося в раничката на детето. Обсъдих с приятелка и тя ми каза
1. един комплект бельо
2. един комплект дрешки
3. пантофки за градината
4. пижамка

Изпускам ли нещо  newsm78
Извинявам се за повторението и благодаря за отговорите

# 89
  • София
Evjeni, според мене не изпускаш нищо.  Peace Понякога само в някои ДГ се случва да се искат неща, които в другите не трябват (например Васермана или гребен), така че най-добре питай в градината, а и да не го направиш, като тръгнете, ще ти кажат.  Hug

Общи условия

Активация на акаунт