За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 384
  • 282
  •   1
Отговори
# 180
Али и Мели, не са ме карали до сега да пиша такава декларация.

# 181
  • Добрич
Ali&Meli, в градината до сега не са ме карали, но в яслата искаха да им кажем и те си записваха освен родителите още кой може да взема детето - имената и телефонния номер.

В градината, която посещава дъщеря ми сутринта децата трябва да са там до 8 часа и 15 мин. Има на вратата залепен лист напечатан с големи букви, на който пише, че след този час деца не се приемат освен по предварителна уговорка. Обясниха ни в началото, че можем всеки ден да водим детето по - късно, но трябва да напишем молба.

През лятото един ден се успахме малко и се обадих в 8 и 20 по телефона, за да кажа, че ще я заведем - да я включат в бройката. Госпожата после ни спомена, че допълнително дала бройката на домакинката.

# 182
  • у дома
Аз пък искам да попитам карат ли Ви да пишете декларации йой може да прибира детето Ви от детска градина?
В яслата беше достатъчно да предупредя,че някой друг освен мен или баща и ще я взима.
Писах такава декларация в нашата детска градина. Мисля, че така трябва да е.
Също, доколкото разбрах, човека, който ще взима детето и е вписан в тази декларация трябва да е по права линия. Ако е по съребрена трябва пълномощно /нот. заверено, при нас искат/. И да е пълнолетно - но така е при нас.

# 183
  • София
Не са ни карали, но и никой друг не го взима...но звучи смислено и логично.

# 184
  • София
Вчера беше родителската среща при нас. Ако някой ми беше казал, че ще продължи почти 3 часа щях да му се изсмея Shocked но толкова беше.
Направиха ми добро впечатление, от това което говореха - и директорката и госпожите. С гордост каза, как била една от малкото градини без ТВ по групите. Имали ТВ и ДВДсамо за сборните групи вечерта и еднин оборотен, ако им трябва за обучението. Иначе не Naughty
Държат много на прекия контакт и индивидуалното подхождане към децата.
Ще имат куклен театър 2 пъти в месеца, за допълнителните занимания - препоръчаха децата да свикнат първо и след НГ да помислим за това.
Работно време - от 7-19ч, прием сутрин до 8.30, после заключват (естествено ако се предупреди по тел че ще се закъсне няма да върнат детето).
За режима през деня говориха, до минута разпределен, . Сестрата разказа за храненето, за хигиената и за болни деца и лекарства - дано наистина да се спазва неприемането на болни.
В петък бяха 23 деца, вчера са били 13 в групата... А какъв студ беше вътре...

Декларации кой може да взима детето оставихме още миналата седмица, също и данни за родителите (за техния дневник), снощи и анкета за родителското настоятелство попълвахме.

# 185
  • София
Само медицинската сестра има право да върне дете . Учителката не . А относно бележката не знам , но смятам че тя връзва ръцете на сестрата . Аз лично правя невъзможното да не допускам болни деца , но уви понякога има пропуски . И днес работих с 14 деца . Едно кашляше зверски, та сестрата каза , че утре ще го върне . Като я издадох на бабата и казах , че детето е много болно и утре просто няма да я приема . Ами в крайна сметка това е дете . Колко му е душичката . То й плуват очичките , кашля постоянно , повърна абе болно си е детенцето . Има си нужда от грижа .

# 186
  • Варна
pipi06 като ти чета постингите и си мечтая за учителка като теб и в нашата градина Heart Eyes.
Госпожите на моята щерка гледат просто да мине деня, да издадат децата и да си се приберат Confused. Верно не достига персонала, разбирам ги, но те и като че ли не желаят да приобщят децата по някакъв начин. Не са започнали все още с никакви занимания, а постоянно се оплакват, че децата били малки и изисквали много грижи... Моето дете е ходило на ясла, там не сме имали никакви проблеми с адаптацията, но ето че след едноседмично ходене на градина днес детето се скъса да реве при раздялата с мен. Госпожата видя, и почти 10 минути не дойде и поне да се опита да заговори или гушне детето, за да го отдели от мен...

# 187
Вчера съвсем случайно разбрах,че са преместили 6 деца от горната група в нашата група.Те са на 5-5,5год.Не се справяли с материала в подготвителната и затова ги преместили.Това правилно ли е?И по каква програма ще учат?За 3годишни или за 5годишни ooooh!
Струва ми се голяма каша.Ако може искам да чуя мнението на pipi06

# 188
Ох, да не бързам с хвалбите, ама днес рев нямаше. Мрънкане имаше вкъщи и после в колата. Но там я пое госпожата и я чух как нагоре по стълбите прави някакви уговорки да й пусне песнички на "ДиБиДи"-то и да танцува  Laughing А снощи за 1ви път успях да разбера повече за това какво правят в ДГ. Играли си на зайчета - карали ги да скачат и да си правят ръцете като ушички (показа ми как). После рисували, но не можа да ми обясни с какво. Играли с кубчета, но нямали книжки  Laughing Играла си с някакви деца, но не каза имената, явно не ги знае Wink Спала с чорапи. Явно сега не им ги свалят, като е по-хладничко. Госпожата викала на Мария: М*ъкни, чуваш ли! Защото не искала да спи и пречела на дечицата. Била яла к*уша (круша). Абе много инфо много нещо Wink

За майките на момиченца да кажа една тактика. Тази сутрин си слагам сенки и червило и тя ме гледа. Предложих й да я гримирам и тя даде, естествено. Наужким й сложих сенки и червило и й казах: Сега не плачи, защото ще си размажеш сенките. И тя положи всички усилия да не пусне сълзички Wink Суетна ми е малката душичка Wink

# 189
Симба, браво на малката госпожица!

Аз все още не мога да разбера от нея как прекарва времето в градината.  Sad Мълчи и това е. А иначе е много разговорлива, преди като се гледаха с баба И през деня, след това ми разказваше всичко - какво са правили, какво е яла и къде са ходили.

Днес и моето детенце не е плакало.  Heart Eyes Дано вече е минал периода на адаптацията. Вчера са били на театър, беше много радостна, пляскала е с ръце и е викала "БРАВО".

Момичета, имам притеснения. Вчера като се прибрах от работа забелязах, че на дясното ушенце има спукани капиляри. Госпожата нищо не е казала на баща И като я взимал, да е падала или да се е била с някое друго детенце. Когато пипнах ухото и я попитах защо е зачервено, тя се разплака много сериозно, 10-15 минути не можах да я успокоя. Днес ще си тръгна по-рано от работа, за да мога да я взема аз и да питам какво е станало.

# 190
  • В лудницата на 2-рия етаж.
Здравейте момичета,моята принцеска е вече 3 ден на градина,първите 2 дни беше поносимо,днес много плака като я взе госпожата.После ми се обадиха,че е повърнала,вече за 2 път се случва,явно от напрежение или пък нещо не е харесала закуската Rolling EyesИначе там била спокойна,играела,спяла(което у нас не се случва).Вчера правила уговорки с госпожата.Мариелка и казала:"Аз няма да спя на светло,само когато е тъмно" Mr. GreenГоспожата:"Добре,само ще лежиш в леглото".И докато се уговаряли,нашта заспала JoyНищо не мога да изкопча от нея,не била спала,не била пишкала там. ShockedСпоред лелите и спала и пишката,и вода била пила newsm78.
Наистина става все по-трудно ставането сутрин и обличането,чувствам се като някоя майка-садистка,че травмирам детето си.Дано свикне бързо,че не ми се мисли.Бързо адаптиране на всички дечица,на болните-бързо оздравяване.
аз я обличам с панталон и блузка или тънка блузка и суитчер,от вчера са им пуснали климатиците.

# 191
  • София
Здравейте и от мен!

Браво на дечицата, които вече не плачат!

Рали пак плака, но повече в къщи. Вчера беше хапнала мъничко, но пак не беше спала... Вечерта беше толкова уморена и нервна, че направо ни побърка в къщи. От време на време се присеща нещо и почва да хленчи и идва да се гушка. Иначе доста ми разказва, но не като я питам, ами когато правим нещо друго. Докато оцветявахме снощи и ми разказа че имало една нова учителка, с която пеели песнички. Една Гери много плачела, пък Стефчо бил много палав  Simple Smile
Хубавото е че болни не пускат, сестрата ги проверява на външната врата и после тя ги води по стаите. Не мога да си я заведа аз, но сигурно така е по-добре.
Дано всички да свикват бързо и да са здравички  Hug

# 192
  • София, "Младост 3"
моля ви имам ВЪПРОС - когато протече РОДИТЕЛСКАТА СРЕЩА при вас - къде бяха децата ви?
щото да урежда мил някой да ги гледа или в ДГ и ясла ще ми ги гледат докато съм на среща...ще питам и в дг но и вас да питам
мерси предварително

# 193
моля ви имам ВЪПРОС - когато протече РОДИТЕЛСКАТА СРЕЩА при вас - къде бяха децата ви?
щото да урежда мил някой да ги гледа или в ДГ и ясла ще ми ги гледат докато съм на среща...ще питам и в дг но и вас да питам
мерси предварително
При нас ги бяха завели в съседната група,там ги гледаха,но тя и самата среща беше кратка-30 мин.Някой тук беше споменал за три часа родителска среща,в такъв случай децата едва ли са чакали в градината.
Вчера съвсем случайно разбрах,че са преместили 6 деца от горната група в нашата група.Те са на 5-5,5год.Не се справяли с материала в подготвителната и затова ги преместили.Това правилно ли е?И по каква програма ще учат?За 3годишни или за 5годишни ooooh!
Струва ми се голяма каша.Ако може искам да чуя мнението на pipi06
А ,оята дъщеря пък е в групата на големите,защото в малката група няма място.Давай да се сменяме с младежите Wink

# 194
  • София
мерси предварително

Зависи от организацията в детската градина.Може да са уредили някой да ги гледа.Лично аз гледам моята дъщеря да не е там,някой да я е взел за да мога спокойно да присъствам на родителската среща.

Общи условия

Активация на акаунт