За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 388
  • 282
  •   1
Отговори
# 165

Много е интересно, какво прави госпожата . Започвам да шъткам . 

Стана ми смешно защото вчера шътнах на Мария, а тя ми каза: - Неправи така! Ти да не си госпожа!? Laughing

# 166
  • София
Ама то и моят син . Онзи ден се хвърля на спалнята и вика : ШШШШШШШШТ , лягай бързо , Мартин ! - И се смее .

# 167
Синът ми втори ден вече не плаче сутрин. Много е спокоен. Единственото, на което държи е да го гушна в скута ми сутрин и да поседи малко преди да влезе. Явно се настройва Laughing
Има вече четири приятелчета - 2 момичета и 2 момчета. Продължава за съжаление да не яде в градината.

# 168
  • София
Аз не издържах и се обадих на госпожата да питам дали се е успокоила. Добре била, играела си нещо... Децата бяха навън на двора. Дано не се разболеят пък сега  Tired

Пропуснах да кажа, че в нашата ДГ не искат никакви консумативи - сапун, тоал. х-я, салфетки... Поне така ми казаха вчера.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 12:11 от kami_bami

# 169
  • у дома
Наталия продължава да не иска на ДГ и да плаче, сутрин и вечер, когато я взимам.
Също като Ками не издържах и звъннах на учителката. "Тъгувала от време на време, но това е нормално". Друг някй звъни ли на учител  Confused

# 170
Друг някй звъни ли на учител  Confused

Аз звъня, днес не съм, но мисля да пропусна. Всеки път ми казват едно и също - спокойна е сега, но понякога се сеща за вас и проплаква.  Rolling Eyes

# 171
Журналисти обаче обърнаха внимание, че инициативата на общинска администрация може да си остане само на хартия тъй като средства отново могат да се изискват, но под форма на дарения.
Всъщност..."Преоблякъл се Илия и пак в тия"

# 172
Момичета, вчера ми казаха, че градината в която е пиклата ми може да стартира на 6-ти, но пак да проверя. ooooh! Нямали персонал за филиала в който е записана.

# 173
  • София
Здравейте мами! Научихте ли вече с какви помагала ще работят децата ви в първа група?
И на мен ми е интересно да разбера какви ще са помагалата и на какво ще ги учат  Grinning. Още не е ясно, обаче, кога ще ни е родителската среща  Confused

За обличането - Еммата ходи с тънки памучни блузки с потниче отдолу и с дънки/спортно панталонче. Никога не я навличам, и в яслата ходеше леко облечена.

kami_bami , децата имат различен период на адаптация. Някои свикват за ден-два, други може никога да не свикнат. Имай предвид, че детенце вече е голямо, разбира, особено ако си я гледала вкъщи досега е нормално да се адаптира по-трудно. Имай търпение  Hug

Еммата ми се хвали, че вчера са си играли на докторки и фризьорки  Mr. Green Тя си е със старите приятелчета от яслата и се забавляват добре.

Бързо оздравяване на всички болни дечица!

# 174
 И днес влезе много спокойно. Промрънка малко понеже чу другите деца да плачат Wink и това беше. По въпроса за яденето, при нас е точно обратното. забелязяля съм, че след като си го взема не иска поне 2 часа нищо да яде. явно там си хапва добре. Laughing

# 175
Днес Сашко плака само в къщи, още със събуждането започна рееев..., не искал на градина, искал при мама. Баща му, обаче, започна да му говори , че днес ще има театър, ще бъде много хубаво..., и той- "Няма повече да плача, отивам на театър, като се наспя, мама ще ме вземе" Sunglasses
 Grinning
Ех, да можеше всеки ден да има театър!
Вчера пак ми каза ново стихотворение Heart Eyes. За една седмица е научил две песнички, една приказка, и едно стихотворение. Което ме кара да мисля, че му е интересно в градината.
В къщи в това отношение не бях постигнала никакви резултати- не проявяваше никакъв интерес към книжките, а към песни, пък, въобще.
За обличането, досега го пусках по къс ръкав или с много тънка блузка с дълъг ръкав, но днес е малко по-добре облечен, май не им е много топло горе.
Бързо оздравяване на болните дечица!

# 176
  • София-Лагера
Мерси за милите пожелания. Hug
Вече сме по-добре.Каката се размина само с две повръщания.
Нали вече съм спец веднага и дадох една ампула Деган.
Малкия почва да шава вече ,но още няма сили.

Искам да попитам учителките пишещи в тази тема.
Имат ли право да върнат болно дете /кашлящо и със сополи/ независимо ,че родителите са занесли бележка ,че е здрав.?????????????????

Вчера както бяха набрала сили отидох в детската да питам какъв е контрола.
И тя ми вика,че нямат право да връщат newsm78

# 177
Desi, и на мен ми е чудно това. Днес едно дете, май беше по-голямо от дъщеря ми, така си кашляше и кихаше и сополите и се надуваха на балончета  ooooh! (извининете за образното обяснение). Но детето си влезе в ДГ без никакви проблеми, а майката каза на детето: Ти се качвай, аз ще ида да оставя сиропа и капките на сестрата! Е как може родителите да пускат децата толкова болни  ooooh! Що за майки за това, не знам  Twisted Evil

# 178
Деси, и аз така съм чувала, че нямат право да ги връщат. На родителската (която все още не се знае кога ще бъде) ще повдигна и аз въпроса за този контрол. Браво, че се оправяте бързо.

Днес са искали по 2 лв. за театър. Това ще бъде първият театър на моето детенце и много се вълнувам как ще го приеме.  Heart Eyes

Относно помагалата - не знам нищо. Нашата група се води междинна - между ясла и първа и децата са между 2 и 3 годинки. Дали въобще има за тази възраст учебни помагала? Но ще попитам.

Вчера Гергана беше облечена както винаги - с потниче и тънка памучна блузка с дълъг ръкав. Но като се прибрах, видях, че под блузката беше облечена и с резервната. Явно е било по-студено. Днес под горнището сложих блузка с дълъг ръкав, а не тениска както обикновено.

И аз снощи бях приятно изненадана. Като я приготвях за сън, направи "къщичка" от ръцете и започна да пее някаква песничка за Сънчо: Сънчо направих къщичка, ела, ела. Сънчо е тука в джобчето... Някакви такива измишльотини  Laughing

В малкия ни град има цирк, чудя се дали да я заведа, ще издържи ли, дали ще бъде интересно за нея.

# 179
  • София
Аз пък искам да попитам карат ли Ви да пишете декларации,че друг осен Вас и таткото може да прибира детето Ви от детска градина?
В яслата беше достатъчно да предупредя,че някой друг освен мен или баща и ще я взима.

Последна редакция: ср, 24 сеп 2008, 15:27 от Ali&Meli

Общи условия

Активация на акаунт