За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 389
  • 282
  •   1
Отговори
# 135
Днес във в-к "24 часа" пише, че кметът на Варна издал заповед да не се взимат пари от родителите извън месечната такса за ДГ. Ако имали нужда от допълнителни средства директорите трябвало да се обръщат към общината, а не да искат от родителите.
В сила от днес.

# 136
  • Варна
Днес във в-к "24 часа" пише, че кметът на Варна издал заповед да не се взимат пари от родителите извън месечната такса за ДГ. Ако имали нужда от допълнителни средства директорите трябвало да се обръщат към общината, а не да искат от родителите.
В сила от днес.

Това ще го видим на 1. Тогава ще са родителските срещи и на двете деца.
Като стане ще кажа.

# 137
  • София
Нашият първи ден в градината мина супер.  Спала е следобед, но не не яла нищо Cry За закуската не разбрах, но на обед 2-3 лъжички само е хапнала, а на следобедната закуска (филия с халфа) чак е ревала. Тя халва не е яла през живота си и към нови храни подхожда с неприязън, така че е обяснима реакцията и. Докато се прибирахме изяде едно пакетче с форнети, половин пакетче солети и 3 вафли и изпи едно шишенце вода.
На връщане няколко пъти ми повтори, че утре пак иска тати да я вземе с колата до градината Flutter Харесало и е.

# 138
Мочта дъщеря се чувства добре, но всеки ден се прибира зверски гладна. Никога не съм я виждала да яде толкова много и с такъв апетит. А казват, че там се храни добре. Иначе ние ще събираме по 2лв за вода всеки месец и 1л. течен сапун еднократно за годината. Дадохме по 5лв. за цялата година да им купуват тоалетна хартия и салфетки.

# 139
  • No Line On The Horizon
Като я взех Флора каза, че е било много хубаво на градината и утре няма да плаче. Да видим.

# 140
ей, fros, сега видях какви са готини датите на дечицата ти  Grinning

иначе ние продължаваме да си седим вкъщи до петък...

за консумативите, не че не сме го обсъждали, но освен тоалетна хартия ни искаха и пакет мокри кърпички, защото видите ли с тоалетна хартия не може добре да се почистят децата... е, познайте, оставили го да се бърше с тоалетна хартия, върнаха ми го омазан по цялото бельо... мокрите кърпички явно нещо не са могли да ги намерят  Tired

# 141
  • Добрич
Здравейте мами! Научихте ли вече с какви помагала ще работят децата ви в първа група? Останах с впечатление, че най - често се използват помагалата:
- Ръка за ръка на издателство Просвета;
- Моливко на издателство Слово ;
- комплекта на издателство Изкуства;

Тъй като все още нямаме обявена дата за родителска среща днес попитах госпожата с какви помагала ще работят децата и тя ми каза, че използвали комплектите на издателство Изкуства, но за първа група не поръчвали, а започвали направо когато станат втора група. Когато се прибрах у дома се свързах с представител на издателството и си поръчах един комплект за у дома. Ще ми бъде интересно да споделите във вашите градини с какво работят децата. На мен ми е трудно у дома непрекъснато да измислям нови занимания и затова реших да използвам готово помагало.

# 142
Извинете, ако се повтарям, не успях да изчета всичко, но имам въпрос: Трябват ли разни специални документи, ако детето е отсъствало 2 дни по болест. При личен лекар не сме ходили, видях, че му е зачервено гърлото и не го водих днес, мисля и утре.

# 143
  • София
И нашия първи ден е минал добре. Спокойна беше, играла си е, рисувала е  Grinning Ама не е яла  нищо Tired
 ..  но не не яла нищо Cry За закуската не разбрах, но на обед 2-3 лъжички само е хапнала, а на следобедната закуска (филия с халфа) чак е ревала. Тя халва не е яла през живота си и към нови храни подхожда с неприязън, така че е обяснима реакцията и. Докато се прибирахме изяде едно пакетче с форнети, половин пакетче солети и 3 вафли и изпи едно шишенце вода.

И при нас нещо подобно - сутринта яла кекс, ама съвсем малко, на обед нищо не е искала, а на следобедна закуска имало филия с мед... Дано да прояде, защото иначе лошо  Confused

А иначе е такава суматоха с тези сборни групи, че днес не успях да попитам нещо по-съществено. Дано утре е по-хубав ден за всички  Hug

# 144
  • Враца
Учителките в групата на Марина са избрали комплекта "учебници"- 6 броя са, цената е около 25 лв.
На родителската среща решихме да съберем пари за спално бельо, трябва да купим 2 скицника, гланцово блокче, пластелин, флумастри.
Steisi, при нас казаха, че ако не знаят, че детето е болно бележка искат след 10 дневно отсъствие. Но тъй като мен ме питаха защо детето го няма и казах, че е с хрема, трябва да занесем бележка от личната.

# 145
  • Добрич
Steisi, ако в детската знаят, че е болно ти трябва бележка от лекар. Ако не знаят можеш да си пуснеш молба за отсъствие по семейни причини.

# 146
  • София-Лагера
Ние поне 1 месец ,ще сме вкъщи.
С два вируса сме.Кашлица+сопол и повръщане,диария +Т
Бяхме в Пирогов на системи. Confused
Сега ходим само за АБ,че е венозно.
Прибирам се днес следобед и щерката ми вика
-Мамо повърнах 2 пъти Shocked
Еееееее разревах се.
Сега единия в едната стая ,другия в другата.

ЕТО МАЛКО ИНФО ЗА ВИРУСА
http://www.chudesa.net/?p=statia&statiaid=3349

# 147
Здравейте!
И сина ми ще пропусне тази седмица да ходи на градина.От днес сме на АБ, с ангина. #Cussing out
Родителска среща все още сме нямали.
На всички новопостъпили дечица - бърза адаптация, а на болничките - бързо оздравяване! Praynig

# 148
Деси, много тъжно ми стана за вас! Бързо се оправяйте и се пази да не се заразиш.

В градината не знам дали знаят или не. В петък сестрата видя леко зачервено гърло, после у дома се започна и с хрема. Вече е добре, но предпочетох днес и утре да си остане у дома. Ще му мисля в четвъртък.

# 149
  • Варна
Деси, да оздравявате по-скоро. Hug
Какво стана то. Ходенето на градина май се превърна в боледуване в къщи.

Общи условия

Активация на акаунт