За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 393
  • 282
  •   1
Отговори
# 120
Днес рева най-много, откакто е тръгнал на градина.
Още със ставането от леглото, то беше рев, то беше тръшкане ooooh!
Баща му го заведе, малко се успокоил по пътя, но като стигнали до градината- реев.... Confused
Май само нашия е бил така, другите деца са били спокойни.
А три дни беше толкова спокоен, пя ни "Зеленчуци, който не яде" и "Мила, моя мамо", и разказва приказката за "Вълкът и седемте козлета". Толкова се радвах, че за една седмица е научил толкова много!

Бързо оздравяване на болните дечица!
Ние засега удържаме положението.

# 121
  • София
Привет и от мен!
Наи-сетне и аз да се включа в темата, тъй като моята дъщеря днес за първи път на градина. Не е ходила на ясла и се отделяла от мен най-много време единствено като раждах сестра и.
Баща и я заведе. Беше много доволна сутринта. Подготвяхме  е я само ! предния ден, че утре ще иде при децата и малките масички и столчета, и малките легълца, чашки и чинийки и мноооооого играчки. И за щастие с такава настройка отиде. Преди това сме и казвали, че ще ходи на детска градина, че е голяма, но е май абстрактно и не е разбирала, защото все казваше "не". Сега като описвахме мястото с привлекателните му страни и и светнаха очичките.
Обаче в момента ми е притесненоооо колкото си искате. Много обича да пие вода, има шишенце в шкафчето, но дали ще се сети да си го поиска или потърси. Не може добре да се храни сама, не може сама да се облича. Горкото. Ужас.
Не са казалаи дали да я вземем по-рано наобед и засега съм настройката цял ден да стои там.
Дано всичко мине ОК за нея.

Стискам палци за бързо оздравяване на всички болни дечица. Много кофти, че така бързо и лесно се разболяват там.

# 122
  • София
Хайде и аз в тази тема  Simple Smile  Днес беше първия ден на Рали в детската градина. Сутринта нямаше проблеми. Влезе с усмивка, но беше и малко стресната, защото едно момченце плачеше... За сега е в сборна група. Дано да свикне бързо и да няма проблеми, че каквато е своенравна .. Лошото е, че чух доста кашлящи дечица  Tired

Бързо да оздравяват болничките деца  Hug

# 123
И ние окапахме от детската градина.  Мария е със сополи, а от снощи и  с кашлица. В петък я водих на цирк, до нас имаше едно дете което кашляше ужасно и мисля, че от там прихвана някакъв вирус. Обадих се в градината да кажа, че ще отсъства до края на седмицата.

# 124
  • No Line On The Horizon
Флора много рева тази сутрин. Още у нас се започна, а в градината вече беше голяма истерията. Хем знае къде отива, при учителките на сестра й е, вчера оправихме раницата и все повтаряше колко е голяма и че ще ходи на голямата градина, но тази сутрин даде отбой. Надявам се бързо да свикне с мисълта, че на градина ще се ходи.

# 125
  • Пловдив
И Стелла доста си поплака днес, започна още с отварянето на очичките сутринта Sad Снощи заспа със 100 уговорки, как там нямало да спи, как иска нейните госпожи да я качат горе, те били най-добрички. Много я успокоявах и накрая уж заспа спокойна, но тази сутрин като ревнаа... Нейната госпожа я качи, но се разделихме с рев, аз естествено се държах и не й показвах, че съм притеснена. Звъннах преди малко - спокойна била и си играела. Проблеми ще има със съня, аз не мога да я приспя следобяд, а какво остава там да заспи... Госпожата каза, че ще преценят и може да не я слагат да ляга.
Фрос, не сме се виждали отдавна с вас  Hug Бързо адаптиране на Флора, госпожите й са страхотни, така съм чувала, а и вие си ги знаете от каката  Peace (В "Незабравка" е, нали?)
Бързо оздравяване на болничките, много ми е мъчно като чета Sad

# 126
  • No Line On The Horizon
Флора е в Искра. А Стелла в коя градина е?

# 127
Два дена и половина на градина и вече сме си в къщи с ангина  Rolling Eyes
В сряда беше първия ден само до обяд. Не е плакал, влезе си човека все едно е в къщи. В петък вечерта уж нищо му нямаше и вдигна 38.5 .Събота и неделя пак вдигаше, аз свалях Confused. Понеделник вече отидох при дежурния да ме зарадва, че съм права, без АБ няма да минем.

Питах 2 пъти госпожите, защо водата му е непокътната - давали им вътре. Установих , че пижамата както съм я сгънала така си седи в раницата , дали спи по бельо или им дават техни .Трябва да питам.
Родителска среща уж щяло да има към 1 –ви .Едната госпожа гледа през мен като през прозорец, показа ми, че не ме харесва, дано само да не си го изкарва на детето.
Храната е ...както госпожата обясни , „ама защо си мислите , че това е месо , то за 3.5 лв. за  кг , кой знае какво слагат вътре” –това обяснение беше за да ме успокои newsm78 .

# 128
Еееее както чета ,днес денят си е бил за плакане .Големи уговорки бяха сутринта ....добре че свеки беше и ги прелъга .

Установих , че пижамата както съм я сгънала така си седи в раницата , дали спи по бельо или им дават техни .Трябва да питам.
Родителска среща уж щяло да има към 1 –ви .Едната госпожа гледа през мен като през прозорец, показа ми, че не ме харесва, дано само да не си го изкарва на детето.
Храната е ...както госпожата обясни , „ама защо си мислите , че това е месо , то за 3.5 лв. за  кг , кой знае какво слагат вътре” –това обяснение беше за да ме успокои newsm78 .

Ох, не е ли студеничко да спи по бельо....невярвам да им пускат отопление , и не съм чувала да им раздават пижами от градинката Наистина трябва да питаш
И това отношение от страна на госпожите ....то е ясно че нашите деца никога няма да бъдат като техни , но поне мааалко да се постараят

Много болни дечица .Да оздравяват бързо  Praynig

# 129
Болничките да оздравяват, а ревливите да се адаптират по-бързо!  Hug

Днес не я водих аз, а баща И. И така ще бъде от тука нататък, защото аз излизам в 6.30 за работа. Била е доста по-спокойна от последните два дни, само са И били насълзени очичките.  Sad

Таксата ни е 35 лв., отделно всеки месец трябва да носим тоал.хартия, мокри кърпички и течен сапун. Това не е ли доста? За 20 дни моето дете да изхаби 4 ролки тоалетна хартия и 1 тубичка течен сапун?  newsm78

# 130
  • София
.................

Това не е ли доста? За 20 дни моето дете да изхаби 4 ролки тоалетна хартия и 1 тубичка течен сапун?  newsm78
Ако ги оставят сами да се бършат и мият, смятай че и това няма да им стигне Grinning

# 131
  • София
... отделно всеки месец трябва да носим тоал.хартия, мокри кърпички и течен сапун. Това не е ли доста? За 20 дни моето дете да изхаби 4 ролки тоалетна хартия и 1 тубичка течен сапун?  newsm78

В яслата носех точно толкова консумативи. Сега все още нищо не са ми казали. Но мисля че е нормално, все пак са мънички и сигурно често ги мият, бършат и т.н.  Rolling Eyes

За пижамите - при нас не искат, имали си тяхни.

# 132
  • Добрич
Дю, сигурна ли си, че ви искат 4 ролки тоалетна хартия? Ние също носим всеки месец, но по 1 ролка, по 1 пакет салфетки, по 1 сапун и по 1 лв. за минерална вода. Първия месец аз също занесох една опаковка от 4 ролки тоалетна хартия. Взеха я и нищо не ми казаха, но после видях, че другите майки носят само по 1 руло и започнах също да нося само по 1 руло.

# 133
Мислех, че след толкова почивни дни ще има голям рев, Cry но за щастие НЕ.  Grinning Влезе леко притеснен с уговорката, че аз ще седя на влакчето отвън да го гледам. При нас хубавото е, че прозерца на стаята им за игра е ниско и се вижда каво правят вътре. Останах да вида как си оставя хавлийката на закачалката при мивките и после отиде при другите деца да играе. Успокоих, се че всичко е наред и си тръгнах спокойна. Grinning

# 134
Вела, ами казаха ми 1 пак. тоалетна хартия на месец. Но е възможно нещо да съм се объркала. На родителската ще питам отново.

Алесия, браво на детето!

Общи условия

Активация на акаунт