За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 400
  • 282
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Зависи от правилника за вътрешния ред , но смятам , че бележка по домашни причини ще ти свърши работа . За всеки случай си питай неговата госпожа .

# 106
Не знам, но при нас още миналата година в яслата обясниха, че лекарства не приемат. Naughty

Бележка трябва ли да вземам, при положение, че е здрав. Днес и ще звънна на едната госпожа да я предупредя, да знаят, че не е болен, а просто ще отсъства. Хич не исках така да става, тъкмо посвикна....ама се налага, че имаме спешна работа.

Да трябва, поне при нас искат винаги контактна бележка. А и трябва по някакъв начин да му извинят отсъствията. В началото ми се струваше много смешно това с извиняването на отсъствия, ама вече свикнах.

# 107
  • Добрич
... Бележка трябва ли да вземам, при положение, че е здрав. Днес и ще звънна на едната госпожа да я предупредя, да знаят, че не е болен, а просто ще отсъства. ....

Ние в такива случаи пишем една молба, в която изтъкваме, че отсъствията са по семейни причини.

.... Въпроса ми е - имуностимулатора трябва да го давам поне месец 3 пъти дневно. Сутрин и вечер ок, аз ще го давам, но на обяд?

В такива моменти  давам на детето лекарството сутрин, веднага като го взема от детската и вечерта преди лягане.

# 108
  • София
... Вашите деца обличат ли се съвсем сами?
Да, още в яслата се научи. Но на децата, които не могат да се справят сами, госпожите им помагат, поне в нашата градина е така.

Лекарства в яслата никога не съм носила! И не смятам, че правилно да се носят! Когато ми се е налагало да давам по три пъти на ден, съм постъпвала като Вела:
В такива моменти  давам на детето лекарството сутрин, веднага като го взема от детската и вечерта преди лягане.

# 109
Мисля, че скоро забраниха да се внасят лекарства в ДГ. Откакто някакви деца се бяха натровили с някакви лексотани (или нещо друго ли беше). В нашата ДГ още не знам как е, нямали сме род.среща. Май ще бъде в края на септември. днес видяхме едни приятелчета на дъщеря ми от квартала. И те казаха, че ходели на ДГ. Майките им ми казаха, че не са очаровани от тоя факт, и че плачат. Но имам чувството, че Криси си отдъхна, че не е само тя прецаканата  Laughing Айде дано да си спомни за това и утре сутринта Joy

# 110
  • София
Неделя вечер беше някакъв преломен момент за нашата щерка - както си седеше спокойна се разрева и размрънка как не искала повече на детска...  Cry Cry Cry

първите 2 мин не й обръщах внимание, следващите 2 я разсейвах с други неща, следващите 5 й обяснявах, как всеки си има задължения и това е нейното, и накрая... се скарах... Embarassed
После не пожела да заспи с баща си (това й е ритуала от повече от 1 година) и насън пак промрънкваше "Не искам там"
Днес преди следобедния сън сценката се повтори...

Това се случва след 2 дни ходене с желание, без рев и  пазарлъци. Взимах я усмихната и спокойна... Но явно детето си е преживявало нещо вътрешно Cry

Сега е хремава, ще пропуснем още няколко дни, но после... явно и ние ще ревем...

# 111
  • Пловдив
На нас ни се събраха 4 почивни дни и утре не ми се мисли как ще е... Големи пазарлъци са, че не иска да ходи, иска да говоря с госпожите да не ляга изобщо  ooooh! Казах й, че всички лягат, ако не иска - да не спи, но да лежи и да пази тишина на другите. Ееее, като каза, НЕ и това е  Confused
На всички болнички пожелавам скоро да са добре  Hug Стелла в четвъртък вечерта беше със запушен нос, в петък давах много чай с мед и Цитросепт и в събота беше съвсем добре  Laughing Само че вече бяхме отложили партито за рождения и ден и ме беше ужасно яд, но това е положението  Rolling Eyes Не исках да рискувам да се влоши и да зарази другите дечица. Не знам какво беше това, но обикновено не минава така бързо, мисля, че Цитросепта помогна много, ще продължа да давам профилактичната доза  Peace
Успешна седмица на всички дечица и дано са здрави и спокойни  Heart Eyes

# 112
  • Mediterraneo
Моята първата работа сутрин като си отвори очите е да попита ще ходи ли на градинка  Mr. Green Остава супер доволна като й кажа, че е почивка. Предполагам, че утре ще помрънка малко на баща си като я води.

# 113
и Огнян е болен, това вече ни е второто боледуване откакто тръгна на 3 септември... слава богу и този път бързо затихнаха сополите, кашлицата беше вяла и съвсем спря... тази седмица няма да го пускаме, защото искам в петък да сложим една от ваксините на бебето, искам да съм сигурна, че до петък няма да се обзаведем с нов вирус... аман... тази година верно много рано почнаха болестите...

аз продължавам да ритам срещу въвеждането на забраната родителите да водят децата си до стаите... в петък като го взимах, звъннах по домофона да ми го свалят и питам госпожата (на която не съм виждала очите) как е минал денят на сина ми... много е лесно без визуален контакт да те отрежат... направи ми изключително лошо впечатление като ми заяви, че не знае какво искам да знам, след като тя била от обед натам... така веднъж ми го върнаха с посинено чело и пак никой не знаеше, щото не било в неговата смяна...

честно казано явно само аз съм смахната, че искам да си водя и взимам детето до самата стая и да гледм в очите жената, която носи отговорност за него през деня... гледам, че другите майки хич не им дреме... засичаме се следобед с някои от тях, доволни, щастливи...

та така от нас...

а, да, в нашата група има ДВД, гледат и сутрин, и следобед... за 20 дни един-единствен път са им дали да рисуват и са им чели приказка 2 пъти...

# 114
...... питам госпожата (на която не съм виждала очите) как е минал денят на сина ми... много е лесно без визуален контакт да те отрежат... направи ми изключително лошо впечатление като ми заяви, че не знае какво искам да знам, след като тя била от обед натам... така веднъж ми го върнаха с посинено чело и пак никой не знаеше, щото не било в неговата смяна...

при нас два дни поред исках да знам какво от менюто всъщност е ял, за да ми прави такива стомашни неразположения. И двата дни няма контакт между двете смени  Tired то изобщо едната учителка беше в отпуск, децата само с леля.
Деян днес вдигна 40 градуса Т, викнах и бърза помощ, че беше  много зле по едно време и с бебето малко трудно да ходя до педиатрията...та оттам правят връзка между температурата и стомашния вирус...така че до края на седмицата и моят син си е вкъщи, пък след това не знам. Хората си признават, че има вирус в градината и дори учителките го лепнали  Rolling Eyes

# 115
  • Варна
За лекарствата, при нас могат да се носят хомеопатични такива или имуностимулатори, които са с три приема, но се оставят на сестрата и тя има грижата.
За телевизора, уви имат такъв наследство от предишните деца и сутрен като го водим вече всички са насядали и гледат филмчета.
За съжаление Иво умее отчасти, но не иска да се облича сам. Съответно аз редовно отнасям укори и забележки, защо не съм го научила. Като почна на градина лятото го вземах обут с панталона наобратно и с чорапите напъхани до полвина.
тити, бързо да оздравявате, че тия стомашни вируси са много гадни.
Засега още си е в къщи и чак другата седмица ще тръгва отново на градина. Преди след почивка първият ден реве, дано вече да го е надраснал.

# 116
  • Враца
тити, бързо да оздравява Деян и да не вдига такава температура.
Да оздравяват всички болни дечица
И ние май ще прескочим тази седмица, хремата на Марина не се оправя, кашля си, да видим утре педиатърката какво ще каже.
Утре вечер съм на родителска среща

# 117
  • No Line On The Horizon
На Флора утре й е първи ден на градина. Казва, че вече е голяма и ще ходи на градина, доста е уверена, но да видим как ще потръгне.

# 118
И Вики ще пропусне и тази седмица-вече сме на антибиотик.
За обличането- и моята щерка е от неможещите,но в детската им помагат,все пак са много малко деца и няма как да се оправдаят с липса на персонал.Познавам и двете госпожи и по начина по който излиза детето знам коя е на смяна.Ако е измита,срешена и спретната е на работа госпожицата(забравих името,но знам че е мома),а ако е рошава и раздърпана - значи е госпожа Колева.Като госпожа Колева много обича да разказва - какво е правило детето,колко е изяло,дали е пишкало,акало и т.н.,докато госпожицата отговаря на въпроси,но не се впуска в подробности.
За менюто - всяка сутрин е закачено при входа за инормация на родителите,не че аз го чета - моето дете яде всичко и по много.

# 119
И ние ще си удължим ваканцията!
Синът ми кашли всяка сутрин с храчки - няма температура, не е отпуснат, през деня си изглежда напълно здрав, но сутрин кашли много. Днес вече ще ги водя и двамата на лекар, защото дъщеря ми пък от няколко дни е с хрема и кашлица.
По-принцип не ги водя на лекар само за такива симптоми - лекуваме се симптоматично , със сиропчета, витамини и капки, но сега, заради градината се налага.
Иначе и ние всяка вечер и всеки ден се пазарим да не ходим. Питам го аз нашия батко :" Защо не искаш на градината, какво не ти харесва там?" , а той ми отговаря "Защото мама я няма там. Децата, които не ходят на градина са най-щастливите деца на света!Искам да съм на четири.....!"
Не сме се разделяли и това е проблема, но все пак имам надежда.....Дано скоро да оздравее и отново да ходи, че от октомври започват сериозните занимания, а и колкото повече отсъства, толкова повече няма да му се ходи...

Общи условия

Активация на акаунт