За първа година в детската градина! - 5 част

• 17 403
  • 282
  •   1
Отговори
# 90
Evjeni,аз слагам и шишенце с вода ,с уточнението , че то ще стои само в гардеробчето( изискване на ХИ)
Напомниха ми и за празна наелонова торба , където да могат да приберат евентуално мръсните или мокри дрешки
Сухи и мокри кърпички пожелание
Всяка сутрин ходим и с любима играчка

# 91
  • Mediterraneo
Нас пък на родителската среща ни предупредиха да не слагаме вода в шкафчетата. Изобщо да не се носи вода- имат машини с галони, за които всеки месец плащаме по левче.

# 92
А бе хора, вие направо ме шашнахте с тия реакции, признавам, не изчетох всичко, защото ми иде и аз да ревна и да се затръшкам...догодина и ние ще сме на градина, та... smile3511

# 93
  • София
 Рenny споко, радвай се че имате още една година до тръгването на градина  Mr. Green
А иначе, Evjeni може да сложиш вода, кърпа за ръцете, носни салфетки, играчка, те момичетата са написали  Peace

В нашата група има телевизор, незнам със сигурност но мисля че има и двд, защото един ден малката ми каза че госпожата им е пускала  "Малкото пони". Като идем на родителска със сигурност ще разбера. Телевизорът работи сутрин като я водя, обикновенно е на някой от сутрешните блокове - нова, бтв, а следобяд като я вземам не е пуснат.

А при нас не е въпрос ходенето на детска, а по-скоро си нарежда "Утре няма да ходя на детска градина" или "Не искам да ходя на градина, защото там не ми харесва".
Разбира се аз и казвам, че мама и тати трябва да ходят на работа, до тогава тя ще е на градината и ще си играе с другите деца. Първоначално казваше ами тогава Валя ще ме гледа (сестра й), ама разбра че и тя не може щото ходи на училище, ходихме видя голямото училище където Валя учи, само не можа да проумее, къде спи Валя и защо нямат легла  Mr. Green

В някои моменти да си призная нищо не и отвръщам, предпочитам да замълча и я оставям да си повтаря "Утре няма да ходя на детска градина" или "Не искам да ходя на градина, защото там не ми харесва", че ми писва от тези реплики ooooh!

# 94
  • Добрич
... Вашите деца обличат ли се съвсем сами?

Моята дъщеря не може да се облече съвсем сама. За детската градина винаги избирам дрехи, които се обличат и събличат по - лесно. Предпочитам панталоните и полите да са с ластик, блузите  първо бяха с цип, но вече може да се разкопчава и закопчава и когато е с копчета. Госпожите и лелите помагат на децата в обличането. Случвало ми се е да я взема с обратно обути панталони или завъртени поли. Явно тя се е обличала сама и е объркала, а учителките и лелите, когато видят, че детето е облечено сигурно не проверяват как точно се е облякло. Избирай и дрехи, които се обличат и събличат по - лесно и я стимулирай у дома да пробва да се облича и съблича сама. В началото е трудно и като бързаш, а тя ще се бави е много изнервящо, но така ще се научи по - лесно.

На същия принцип избирам и обувките и пантофите.

# 95
Вчера за първи път аз взех синът ми от градината. Беше много щастлив да ме види. Обаче каква изненада само... Госпожата ми каза, че се е напишкал, докато е спал. Честно казано това ме изненада. Тя го преоблякла и оставила да седи на едно столче да чака да се събудят децата и там се е наакал Shocked Аз дори не мога да си спомня кога е бил последният път, когато е вършил тази работа в гащите. Още съм шокирана и не мога да проумея причината.

Моя синковец в петък го прибрах напикан. не иска въобще да говори с госпожата, та камо ли да и каже, че му се пишка. ooooh! В събота сутринта в къщи пък се наака. И на него не му се е случвало много отдавна. 

# 96
  • Sofia
Нас пък на родителската среща ни предупредиха да не слагаме вода в шкафчетата. Изобщо да не се носи вода- имат машини с галони, за които всеки месец плащаме по левче.
Еее много евтино е при вас. Аз плащам по 2.50лв. за вода месечно.

# 97
Дидорани, как така стои на столчето необлечена  Shocked те трябва да им помагат, докато се научат, това им се включва в задълженията  Peace Hug поговори с госпожата, Йони се научи почти сама да се облича за около 2 седмици-там се научи, е помагат и със запазването и с блузите, ама все пак са на 3, не може да могат всичко  Flutter Предполагам, че си избрала дрехи, които лесно се обличат Peace
А ти кога според тях да я учиш, като е там по цял ден  Thinking Гушни малката Леда от мен и дано бързо оздравее!!!

Нашите само сутрин гледат филмче, докато се съберат, така ми казаха и Йони потвърди  Peace

В сряда ни е рождения ден и съм поръчала голяма торта с Пепеляшка, карета, принц Heart Eyes и ще купя още това онова, да се отпразнува подобаващо на самия ден  bouquet , че за празнуването с приятелчета в събота не се знае кой здрав, кой не........  Crazy

# 98
Здравейте, включвам се и аз - досега само ви четях.
Синът ми е на 3 г. и 6 м. и е на ДГ от 8 септември. Не е плакал от самото начало, като изключим мрънкането у дома - ама защо на детска, не искам на детска ... това с наакването ни се случи в края на първата му учебна седмица. Разговарях с по-старши майки и ми казаха, че е от стреса, който малчуганите преживяват, тръгвайки на ДГ. С обличането - питах го кой го облича и детето ми обясни, че госпожата му облича горнищата - блузки, пижамки, а той облича/съблича долнищата и обувките. Явно като се е събличал надолу си е свалил и гащите, защото му е казала - "Неееее, гащите не се свалят в ДГ  Laughing". Лошото е, че сега в петък, след двуседмично ходене на градината, си го взех със сополи, и начални признаци на кашляне  Close. Веднага почнах да му давам хомеопатични хапченца за смучене, че на нас проблемите ни са от гърлото. Започнах и имуностимулатор - Имунокинд. Въпроса ми е - имуностимулатора трябва да го давам поне месец 3 пъти дневно. Сутрин и вечер ок, аз ще го давам, но на обяд? Ако го нося в градината дали ще му дават "обедното" хапче? Иначе днес вече, да чукна на дърво е ок, няма ги сополите, не кашля, изобщо мисля, че е добре.

# 99
  • София
Анита , в моята градина е забранено да се внасят лекарства , както и да даваме на децата . Ако нещо се случи , не дай боже трябва веднага да се извикат родителите . На сина ми в градината също е забранено да се дават лекарства  от госпожите и да се внасят от родителите . Помня , че като беше в яслата , имаше няколко дни , когато прокашляше . И аз занесох Проспан с цел да му дават . Те не го взеха и ми обясниха , че е забрането . Обаче един ден беше вдигнал Т, сестрата веднага се обадила на мъжо , защото е автомобилизиран , а той докато дойде те му бяха дали Калполче . Това е единственият случай .

# 100
Когато големия ходеше на градини, лекарства от този вид-протиоалергични, имуностимуланти и други, се даваха на мед.сестра. Трябва да говориш с нея.
pipi06 , казваш така, но всъщност всички знаем колко често се носят лекарства.

# 101
  • София
Мерседес , ако ти си носила това е друг въпрос . Аз не само , че не взимам , а и не смея да давам . Има си родители за тази работа .

# 102
Лекарства НИКОГА не съм носила. Големия ми син доста боледуваше, аз почнах работа чак когато стана на почти пет години, т.к. никой работодател не би ме изтърпял всеки месец в болничен. Така че съм можела да си гледам детето в нас, без да го мъкна болно на градина. Но ми се е налагало да давам профилактично хомеопатични лекарства, които съм давала на сестрата. За сиропите....и разни други лекарства.....чувала съм от познати, дори и в яслите мъкнели #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 103
  • София
Според мен би трябвало да се спазва забраната за това да не се носят лекарства в градината - яслата . Ако дадеш на детето и стане нещо , какво ще правим тогава . Лично аз не бих рискувала никога . Не ми се обиждай . Всички искаме нещата да са както трябва и за родителите и за децата .

# 104
Да ,така е, аз на госпожата нищо не съм давала, самата сестра ми каза да ги занеса на нея. Все пак тя вижда, че детето е здраво,а и хапченцата не са за лекуване.
Аз съм много против да се носят болни деца с лекарствата им. Проблема е,че често това не се спазва от твои колежки.Със сегашните ни госпожи на малкото не знам как ще е положението, но с големия не съм виждала сиропи.
Я да те питам, тъкмо си на линия. Малкия  ще пропусне градината тази седмица, понеже ще пътуваме с мъжа ми и  ще го занесем при майка ми на бабина градина. Вероятно ще е на градина другия вторник-сряда. Бележка трябва ли да вземам, при положение, че е здрав. Днес и ще звънна на едната госпожа да я предупредя, да знаят, че не е болен, а просто ще отсъства. Хич не исках така да става, тъкмо посвикна....ама се налага, че имаме спешна работа.

Общи условия

Активация на акаунт