Да си платя ли задълженият към Топлофикация?

• 18 294
  • 197
  •   1
Отговори
# 60
  • София /Абсурдистан
Това с лихвата на 24 часа е незаконно. Само БНБ има право да определя лихвен %.

# 61
Какви са цените на бойлерите, знаете ли?

# 62
Топлофикация трябва да фалира. Не знам с какъв акъл плащате все още.
Малко ли ви беше батко ви Вальо Топлото че искате и още някои друг джоб да напълните. Не мога да разбера що за мазохист и бунак трябва да е човек който като поп си плаща на хора като батко ви Вальо. От Топлофикация просто се гаврят с хората.
Борисе, рядко се съгласявам с твое мнение,но този път не мога да не се подпиша.
Не, няма да платя, докато не ми обяснят как ми формират надутите сметки. Точка.

# 63
  • София

Различни...
http://www.pazaruvaj.com/bojleri-c3622/

# 64
Не ти трябва. Повярвайте, отоплението в къща с местно парно и бойлери излиза в пъти повече, отколкото задълженията ви към Топлофикация. А да не говорим за трудоемкост на занятието.

# 65
Топлофикация трябва да фалира. Не знам с какъв акъл плащате все още.
Малко ли ви беше батко ви Вальо Топлото че искате и още някои друг джоб да напълните. Не мога да разбера що за мазохист и бунак трябва да е човек който като поп си плаща на хора като батко ви Вальо. От Топлофикация просто се гаврят с хората.

Ей така си мисли и моя мъж... Разяри се на историята с Вальо Топлото - най-вече за това, че си се разхожда на свобода в момента и даже не могат да вземат някакви кинти от някаква сметка, и отиде и спря плащането на парното от дебитната си карта. И отказва да плаща. Вече сме натрупали поне 800 кинта задължения, което на мен не ми харесва особено, защото мразя да плащам такива суми накуп. Моята дилема е дали да го подкрепя в тоз протест (какъв ли протест е това, де) или да почна аз да плащам сметките през главата му. За своя голяма изненада открих, че 48% от блока не са си плащали сметките. Блокът е нов, сравнително малък, с индивидуални топломери във всеки апартамент и като цяло не се дължат много пари за парно. Сметките ми са по-малки от тези на майка ми, въпреки че топля повече стаи. Но тя живее в 14 етажен мастодонт с много течове...

# 66

Ей така си мисли и моя мъж... Разяри се на историята с Вальо Топлото - най-вече за това, че си се разхожда на свобода в момента и даже не могат да вземат някакви кинти от някаква сметка, и отиде и спря плащането на парното от дебитната си карта. И отказва да плаща. Вече сме натрупали поне 800 кинта задължения, което на мен не ми харесва особено, защото мразя да плащам такива суми накуп. Моята дилема е дали да го подкрепя в тоз протест (какъв ли протест е това, де) или да почна аз да плащам сметките през главата му. За своя голяма изненада открих, че 48% от блока не са си плащали сметките. Блокът е нов, сравнително малък, с индивидуални топломери във всеки апартамент и като цяло не се дължат много пари за парно. Сметките ми са по-малки от тези на майка ми, въпреки че топля повече стаи. Но тя живее в 14 етажен мастодонт с много течове...
Слънце, не е само твоят мъж. Моят е инженер, който много трудно може да бъде убеден, че това са РЕАЛНИТЕ цени, които трябва да плащаме. БЯХ ПРОТИВ да НЕ плащаме, даже сме се карали. Една вечер седна и ми обясни елементарно, като на филолог, ЗАЩО сумите са нереални. Оттогава съм на неговото мнение. Не искам да пълня партийни хранилки!!!! Ще видиш, че след години някой ще напише книга и за далаверите с парното. И тогава ще си викаме "Ми даааа, ние тези теории си ги нищехме по форумите, ама едни други викаха, че трябва да си плащаме....като попове".
Че те скоро могат да почнат да ни карат да плащаме и сметки от миналото!!! Справка-темата за тока в малкото селце.

# 67
Тоголяма философия с далаверите с националната ни енергетика въобще!  Laughing
Това са компании и отрасъл, свързан с националната ни сигурност.
Такава беше и БТК.
Такива са и водите и производството на основни храни...

Всички те са подарени вече на чужденци при заробващи условия:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=332127.msg8662470#msg8662470

Ред е на топлофикациите.

Вълнуващо е да се схване защо.

# 68
50 хил. абонати на парното от Плевен, Враца и Бургас ще се поливат с леден душ навръх Деня на независимостта. Причината е, че трите топлофикации не успяха да се издължат към "Булгаргаз" до крайния срок, който изтече вчера. Всяко от дружествата дължи на монополиста между 4 и 7 млн. лева. След спирането на горивото връщането на борчовете ще стане напълно невъзможно, твърдят от бургаската фирма.
Вчера собственикът на трите топлофикации Христо Ковачки поиска срокът за плащане да бъде удължен до 15 ноември. Като обезпечение предложи вземанията на дружествата от НЕК. Освен топлоенергия фирмите произвеждат и ток, който продават на НЕК. В писмо до "Булгаргаз" дружествата предлагат да бъде учреден залог в полза на монополиста, който ще бъде финансиран от доставчиците на въглища за ТЕЦ "Бобов дол", срещу разсрочване на дълговете до 15 октомври.
От "Булгаргаз" обаче са категорични, че повече отсрочки няма да има. Щом искат, да платят на 15 ноември. Но дотогава ще са без газ, отсече изпълнителният директор на холдинга Димитър Гогов.
Оказа се, че има пълно разминаване и между размера на задълженията. Според Ковачки става въпрос за общо 6-7 млн. лева. Гогов обаче твърди, че борчът е за 12 млн.
"Изнудват избирателно длъжниците си", заявиха в съвместно писмо от трите дружества. На нас ни извиват ръцете да плащаме, а други длъжници, които имат да дават десетки пъти по-големи суми, не са притискани. Става въпрос за "Кремиковци" и столичната "Топлофикация".

Прочетете внимателно болднатото....и пак помислете дали, аджеба, не иде реч пак за политика....в най-мръсния и вид, в буквалния смисъл на думата.

# 69
   Да,слушах го Ковачки по БТВ. Мисля,че има нещо гнило,не ми звучеше убедително и искрено.

# 70
   Да,слушах го Ковачки по БТВ. Мисля,че има нещо гнило,не ми звучеше убедително и искрено.

Около Ковачки винаги е имало нещо гнило...

# 71
    В крайна сметка може да стане така,че и на 15 ноември да не платят,защото няма откъде. Тези фирми на Ковачки с държавно участие ли са? Да не смуче и той народни пари?

# 72
АЗ ПИТАМ "ЗАЩО ДЪРЖАВАТА РАЗПРОДАДЕ СТРАТЕГИЧЕСКИ КОМПАНИИ И ЦЕЛИ ОТРАСЛИ НА ЧУЖДЕНЦИ И ЧАСТНИЦИ ВЪОБЩЕ"

А и производството на храни вече зависи напълно от разни точки на света, откъдето всъщност само внасяме.

И водата, и храната, и светлото, и топлото в  България не зависят вече от българската държава и българите в нея.
Тия изцепки с издевателствата върху хората напоследък са само частично демо на това, което години наред едни подготвят заради комисионни, други - заради "законните си статегически интереси" по нашите земи, толкова удобни като територия за това или онова.

Първите тъпанари, изпълзяли до властта с идеи по темата, му викаха "Цивилизационнен избор".  Laughing
Колко народ си мислеше, че е от обикновена глупост.

# 73
топлофикация

# 74
Така, както си написала въпроса си обаче, хич не си ми симпатична.
Да не го играеш "тарикат", за да се възмутим от такива като теб.
Това към мен ли е? А прочете ли цялата тема или само въпроса? Проблемът е, че вдругиден оставаме без топла вода, зимата няма да има парно. Бях приготвила парите да си платим задължението, защото в понеделник пак офейкваме и няма да ни има известно време. Обаче ни сервираха тази новина. И сега нямам пари за бойлер. Това, което исках да науча е, дали ще оставят кранчето отворено и ще продължим да имаме топла вода. В този случай щях да си платя първо сметката и нямаше и да се чудя даже. Сега обаче предпочитам да ги дам за бойлер, за да не си къпя малките деца със студена вода. Кое му е тарикатското, не схващам?! Баси тарикатлъка - до лятото съм плащала всички сметки, сега исках да покрия и останалите, 90% от живущите във входа ни са изрядни платци, а оставаме на студено. Кой тарикат, не знам.
А, знам бе - Ковачки. Само да ви кажа, че уж най-богатият българин, живеещ в БГ, купи преди ...хм... колко години станах вече, фабрика за пр-во на олио от свако ми и още не му я е платил на 100%  Tired

Общи условия

Активация на акаунт