Да си платя ли задълженият към Топлофикация?

• 18 213
  • 197
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Единственото нещо, което досега не беше написано (например от Холограма Wink) е, че за всичко са виновни вносителите и търговците на бойлери и прочее отоплителни уреди, защото в момента те печелят най-много.  Laughing Сигурно те искат да фалират Топлофикация, че да им се увеличават продажбите.

# 106
Странни са ми разсъжденията на някои-"надписват, няма да им платя", "много са им високи цените, няма да плащам" и т.н. Предполагам всеки от вас има мобилен телефон и съответно плаща сметка, нали? Е, редовно някой се оплаква, че и там надписват, но какво става, ако не плати-спират му телефонията и ще не ще си плаща.Да не говорим, че някои плащат космически сметки за gsm /и са абсолютно категорични, че не са изговорили толкова/.Заеми към банки също имат не един и двама-ето, сега пак вдигат лихвите и какво-спирате ли да плащате, защото при взимането му сте договорили едни условия, а сега са други? Имам чувството, че за топлата вода се шири мнението, че може и да се мине метър. Thinking Може би е така, защото не се спира веднага ползването и, а задълженията се трупат и логично в един момент стават големи и трудно платими за повечето хора.Но все пак ползвате топла вода и парно, нали? А като опре да се плаща, изведнъж всички скачат, че не може да са изразходили толкова.Възможно е, но, ако имате такива опасения, сезирайте съответната инстанция, жалвайте се където трябва, ако трябва се съдете и т.н.Но не съм съгласна заради некоректни платци аз да си патя.И честно казано, съм по-ядосана на такива хора, отколкото на Топлофикация.В началото на февруари имах една "страховита" сметка за топла вода /парното ни е изключено/, първо си я платих, но после не мирясах докато не ми възстановиха надвнесеното.Вярно, има разтакаване, ако трябва те да възстановят пари, но го правят.

# 107
melinda_ Абсолютно подкрепям мнението ти Peace

# 108
Предполагам всеки от вас има мобилен телефон и съответно плаща сметка, нали? Е, редовно някой се оплаква, че и там надписват, но какво става, ако не плати-спират му телефонията и ще не ще си плаща.
Не е вярно това. Ама хич! Моят шеф имаше съмнения, че Глобул надуват сметките и мамят нас, клиентите им. Спряхме договора с едно отиване до офиса. Ако аз, една-единствена от целия блок, реша да си спра парното, ще бъде ли възможно? Тц. Трябва да вдигнем целия вход, да се изпокараме помежду си "за" или "против" и който мине 50% - решава. Истината е, че топлофицирането е страшно обвързваща услуга, хванеш ли се на хорото трудно има пускане. Ако просто не го ползвам, ще плащам разни такси с които хич не съм съгласна. Тъй че недей да сравняваш мобилните оператори с Топлофикация, разликата е огромна!

# 109
не съм абонат на топлофикация, но смятам, че най-грозното и недопустимо в случая е  хората, които са редовни платци да го отнасят заради тези, които не си плащат. не знам какви са договорите с топлофикация, но би трябвало всеки един редовен платец да им спретне дело, ако му спрат услугите си.вината е само и единствено на ръковдството на топлофикация, което не умее или не иска/с цел създаване на хаос и кражба/ да въведе ред и приложи ефективна система за прибиране на задълженията си.
нормално е някой хора да се колебаят да си плащат-след скандала с вальо топлото и много други подобни в други институции,у  всеки един от нас остава усещането, че пълни гуши на баровци и е поредния балък/за съжаление не е само усещане/, т.е липсва доверие в институциите.  Peace

# 110
  • София
Въпросът не е в делото, което могат да спретнат редовните платци, а в това, че има опасност зимата да сме без топла вода и парно. Делото и да го спечеля, то ще е най-малко след година, а дотогава ще има да мръзна и да понасям неудобства. После и да ми ги компенсират, голяма работа, защото не може да се върне времето назад. Накратко казано, не искам заекът като мине баира, защото няма значение догодина колко зайци ще хвана, а това, че в момента ще съм с празни ръце.
Дотук само виждам как работата се обърква още повече и вече не опира до редовни-нередовни.

# 111
...Техническа неграмотност... и много клакьорска агресия...

Я, тук имало ехо  Laughing
Пловдивчанка, бутонът "цитат" и "Вмъкни цитат" е горе вдясно  Laughing

# 112
Въпросът не е в делото, което могат да спретнат редовните платци, а в това, че има опасност зимата да сме без топла вода и парно. Делото и да го спечеля, то ще е най-малко след година, а дотогава ще има да мръзна и да понасям неудобства. После и да ми ги компенсират, голяма работа, защото не може да се върне времето назад. Накратко казано, не искам заекът като мине баира, защото няма значение догодина колко зайци ще хвана, а това, че в момента ще съм с празни ръце.
Дотук само виждам как работата се обърква още повече и вече не опира до редовни-нередовни.
я,интересно,аз пък като си платя с надвзетите суми после аз ли да чакам годна връщането....
Хора,нямам нищо против ползването,ясното ми представяне на тожа колко съм използвала и плащането,логично,просто не искам да ме цакат.Ходих да ми обясняват специално какво точно съдържат фактурите и изравнителните сметки...сега съм още по-объркана и усъмнена.

# 113
Или всички трябва да платят или всички не трябва да плащат.Средно положение няма!  Колкото искате си чешете езиците,докато не си размърдаме задниците няма да има никаква промяна! Hug

Няма такова нещо, не сме в 10 клас всички дружно да поемаме отговорността за всички.
Който не плаща е отговорен пред закона, или бъркам? Ако има нещо да каже и да протестира има законен ред - жалби, искове, съдилища.  Това е моят избор.  Гуш
 и на теб. 
Гуш,гуш   Simple Smile Мисля,че заради такива мнения не сме на ниво като германците,французите...
поляците даже.

# 114
И аз мисля, че безплатен обяд няма. Ползваш нещо - плащаш. Не съм съгласна и с това редовните платци да го отнасят заради андрешковците. Честно казано не намирам много логика в това да кажа слагам климатик и бойлер и Топлофикация да си гледа работата. В 20 етажен блок, построен преди 30 години ако всеки набичи климатици и бойлери дали ще издържи ел. мрежата. Кво правим тогава - почваме да псуваме Чез. Ами ако не стигне тока и трябва да се внася от чужбина - кво правим - пак псуваме, защото и цените ще се вдигнат. Има и друг начин, от зората на демокрацията - режим на тока. Добре ии това с климатика, ще върши работа в къщи, а децата ми в детска градина как да ги изпратя ако няма парно, щото Топлофикация е фалирала. Ами училищата и болниците - какво да правят. Не знам колко резонни мми са съжденията, ама това не е решение да кажеш Топлофикация да си гледа работата. Има много начини пролема да се разеши по цивилизован начиин, но отказа да се плащат сметки за мен не е такъв.    
я

# 115
...Не съм съгласна и с това редовните платци да го отнасят заради андрешковците...
...Не знам колко резонни мми са съжденията...

Душко, май българската литература и българските класици не са ти сила, а  Laughing

Кофти при тях е, че за да ги цитираш, трябва да си чел.
Ама и с глобалните политико-икономически разрези по форумите е така.
Иначе такъв резон започва да блика от тях, че чак орезон.
А в главата на анализатора - жив резонанс.

ПП Сега пък да не се чудиш какво общо имат класиците...  Laughing

# 116
Или всички трябва да платят или всички не трябва да плащат.Средно положение няма!  Колкото искате си чешете езиците,докато не си размърдаме задниците няма да има никаква промяна! Hug

И от какъв зор трябва всички да сме добри пионерчета. Няма такъв филм. Има законови начини.
Защото аз, примерно, ползвам услугите на Топлофикация /нито съм доволна, нито недоволна - просто за мен това е едно удобство и за всяко удобство се плаща/, плащам си, накрая ми връщат надплатеното и т.н. А сега се оказва, че има хора, които уж са недоволни, но не тръгват със законови методи /обжалване, съд, отказ от ползване на услугата и т.н., и т.н./, ами си ползват услугата на макс и накрая се запъват и не искат да си плащат /което пък си е чиста кражба, откъдето и да го погледнеш - примерите с това да си изядеш хляба от магазина и да се тръшнеш, че няма да платиш, защото нещо те съмнява качеството му или цената му ти се вижда висока - бяха дадени вече/. И точно заради тези, които не искат да плащат нещо вече изконсумирано /пак повтарям, ако цената ги съмнява, да я обжалват, ама всеки си вижда какво му пише на топломера/ излиза, че накрая аз няма да имам ни топла вода, ни парно и ще си купувам бойлер /примерно/. Та, неплащащите ли ще ми дадат пари за бойлер? А? Или някой от комшиите с неплатени сметки ще ми плаща тока за климатиците? Всеки си преценява, но не и "след дъжд качулка"...
Писах вече по-нагоре - в 2 от имотите ми не искам да плащам и ползвам алтернативни източници, но в тях изобщо и не ползвам услугите на Топлофикация - съответно не плащам. В имотите, където ползвам услугата, я плащам.
Но, сещам се една тема, където майка се чудеше дали да се обажда в Комисията за защита на потребителите, защото си оставило детето да оцветява фигурки, пък после се зачудила дали боите са безвредни и искаше да праща проверка. Там всички сочиха, че сама си е решила да се възползва от услугата и си е платила, значи "пито-платено" и няма право да се оплаква... А тук е другата райност - "давайте всички да скачаме, пък може и да се стоплим"...

# 117
Съгласна съм, че трябва да си платим сметките. Ползвали сме услугата - длъжни сме да си платим. Лошото е че не знаем точно какво плащаме. Какво е това топлинно счетоводство? Идват едни сметки, после други, те пък са за доплащане. Накрая нямам хубава топла вода, точа я докато текне по-гореща. Пълен хаос.
Но в крайна сметка сме потребители на услугата - топло, а тя струва пари.

# 118
azaf, как си се отървала от Топлофикация в имот, който иначе има ТЕЦ? Ние сме със свалени радиатори от 10 години, никой не е ползвал апартамента 5 от тези 10 години и всеки месец през зимата имаме над 40 лева такса към Топлофикация, тъй като в банята минава тръба. У нас е много по-топло, отколкото у който и да е съсед, имам големи сметки за ток и въпреки това не мога да се отърва от Топлофикация, е сега вече ще се премстим за щастие, но принципно нещата са супер некоректни.

Надявам се повече да не ми се налага да съм в апартамент, вързан за вечни времена към Топлофикацията.

Последна редакция: нд, 21 сеп 2008, 12:40 от Tess

# 119
Tess, специално за апартамента - нямаме радиатори без топломери - вкл. и в банята има топломер /не сме ги рязали, но си стоят изключени - т.е. топломерите отчитат нула/ и сме заявили 0 кубика за отопление и 0 кубика топла вода и наистина после топломерите и топлите водомери са ни на 0 при засичането. Вярно, че плащаме прословутата мощност, но тя е минимална сума и далеч от задълженията на някои комшии по 5-6000 лв. В момента, в който се премахне и таксата мащност /дано/ съвсем няма да плащам нищо. Но не-плащането в момента е незаконно...

Общи условия

Активация на акаунт