Кипърски Холдинг (14)

• 21 736
  • 289
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте и от мен. Павлинката хубава закусчица си приготвила Hug.
Днес мама е в Лимасол да чистят след ремонта. Хазайката е спаднала 150 Е от депозита заради ремонта. Отново днес ще докарат мебелите и така. Мама каза, че апартамента е много хубав и ще ни е добре...ще видим като ида.
Люсианче радвам, се че и ти ще дойдеш в Лимасол Hug и то точно за  лятото. Мариан ми каза, че в Лимасол изобщо не е толкова горещо колкото е в Никозия. Надявам се наистина да е така, че като знам в Никозия как един месец си седяхме с детето само вкъщи...

п.п. Някой има ли новини от Гери?

# 226
Здравейте,
Само исках да споделя за тези, които ще учат гръцки, сайта, от където аз го научих до голяма степен. Може и да го знаете, защото е кипърски http://www.kypros.org/LearnGreek/
но може и да е от полза за някой.
Лек ден, момичета.

# 227
Добър ден.Как сме банда-бива ли?
Добре дошла Сесил.     bouquet
maatete   Peace всичко се нарежда по план.Успокои ли се поне малко?Започна ли да правиш списък за багажа-да не забравиш нещо?
Люсиииии, как си гугутке?
Цитат
Заповядай,обади се когато поискаш да ти сложа ранде ву в Министри ъф бюти! За маникюрче,нова прическа,ще направим дискаунт за теб,подаряваме гифт ваучери...
  Ако от това ти разбрах нещо-е къде съм -плювни ма.Разбрах,че предлагаш на Кати маникюрче,нова прическа....Ама другото си ги нашляпала-стой та гледай.Не мога да ги копна и да си ги преведа даже. Joy Joy Joy Joy
Абе момичета да ви питам ------може да знаете.Цяла сутрин едни пред нашия блок се гъзорчат и събират кестени -ще се изтрепят.Какво ще ги правят тези кестени   newsm78 -----цели торби?Не са от ядливите........ newsm78 Аз ако бяха от тях щях и аз да съм там -----ама не са.

# 228
Жужи, чувала съм, че някой хора си хранят прасетата с кестени Tired. Също така съм чувала, че някой ги изкупуват за козметика newsm78.
Спокойна не мога да бъда при положение, че се връщам пак там. Опитвам се да се настроя позитивно към острова обаче нещо не ми се получава. Силен човек съм и трудно се оставям да бъда сломена обаче...
Сега като гледам как се нареждат нещата искам да вярвам, че всичко ще е различно. Списък не съм правила аз и никога не правя. Винаги стягам багажа в последния момент и така си спестявам мъкненето на излишни вещи. Сега друго ме тормози на 7-ми и 10-ти полетите са сутринта в 09:50 проблемен ми е транспорта до София. Никой не познавам тук в Берковица и не знам как ще се оправя. Автобус толкова рано няма а и ще съм с два куфара и един малък за ръчния багаж.

# 229
asioulini, много ти благодаря за полезната информация!  smile3525 Вече се регистрирах, но признавам, че ще ми е трудно заради английският... Но ще се справя и с двата езика... Няма да им се давам... Колко лесно звучи на думи...  doh
lusien4eto, на теб също много благодаря за съвета  smile3525
Някак си ми се искаше да си мисля, че като начало със самоучителят мога да понауча нещо, а ако живот и здраве пристигнем в Кипър и детенце го учи в уч-ще от а, б... и аз да уча с него...
Ние на този етап не смеем да планираме, защото е много рано (нашият татко е в Никозия едва от месец), но варианта заминаване все пак присъства в мислите ни.

До скоро...

# 230
Здравейте за днес и от мен Simple Smile И аз бих искала да благодаря на всички за помощта.
Самоучителят изглежда много полезен, веднага ще го разгледам    Peace
Хубава и слънчева неделя от мен   bouquet

# 231
  • София
     Момичета,здравейте!  Отдавна не съм ви гостувала,но ме е завъртяла една шайба и все бързам или пък съм без настроение за писане.
     Искам само да ви поздравя и да ви кажа,че не съм ви забравила.Друг път ще дойда пак и за по-вече време.
     Приятна неделна вечер!

# 232
Добро утро.
Вчера ходихме до Вис Виталис да купуваме на малкия разни работи.Оставихме бая парички,пък не купихме кой знае какво.Но пък му взехме страхотно яке като за сега и много красив анцуг.
И други работи.Абе струва си.
Гери е пристигнала снощи,при мъжо си е вече,много рев му удря за малката.
А пък аз само като гушна моя син и в главата ми е че тя не може да си гушне перличката и рев.....Много ми е мъка за това,но пък ние със сестра ми ще я гушкаме и заради нея.
Муци,видях ти съобщението но чак днес,извинявай.Вчера въобще не съм сядала на компа.Ходихме по селата и се прибрахме късно.
Жужи,тез кестени ги изкупуват за козметични цели.
Толкова от мен сега.
После пак ще пиша,но сега спирам.

# 233
Абе момичета да ви питам ------може да знаете.Цяла сутрин едни пред нашия блок се гъзорчат и събират кестени -ще се изтрепят.Какво ще ги правят тези кестени   newsm78 -----цели торби?Не са от ядливите........ newsm78 Аз ако бяха от тях щях и аз да съм там -----ама не са.
И аз знам,че ги изкупуват....
Аз всяка година си правя един бабин илач,много подходящ при настинка за разтривка или при контузия или ревматични болки...
Диви кестени(тия дето си видяла ,че ги събират) се нарязват или смилат,пълнят се в шише до половината.Другата половина се пълни със спирт.Оставя се на тъмно и толкоз. През зимата когато имам проблем се намазвам и на сутринта съм забравила,че нещо ме е боляло....

# 234
Мастерче,  как бе скъпа ги мелиш или режеш???? newsm78 Те са  много твърди .Аз ще се поогледам за кестени-да направя твоя илач заради детето------да не ми остане дръжката на ножа в ръцете?????  Joy

# 235
Мастерче,  как бе скъпа ги мелиш или режеш???? newsm78 Те са  много твърди .Аз ще се поогледам за кестени-да направя твоя илач заради детето------да не ми остане дръжката на ножа в ръцете?????  Joy
Ми когато са пресни не са толкова твърди.Втвърдяват се като преседят.
Аз ги кълцам или с ножа върху дъска или в машинка за месо.Мился ,чв и в кухненски робот ще стане.Номера е да са на такива парченца,че да влезнат в шишето.После като ги залееш със спирта те си пускат полезните съставки.

# 236
  • София
Побууут.... Joy

Добре дошла Сесилbouquet

# 237
Здравейте и от мен!
Събота и неделя не съм писала ама гледам че не съм само аз Wink
Добре дошли на Сесил и още някой имаше май newsm78 ама сега за съжаление немога да се сетя Embarassed
Моята принцеса пак е болничка Sad Висока температура и разстройство... Незнам какво му става на това дете... Докато бяхме в Бг я водих на специалист УНГ и ни каза че имаме трета сливица със сериозен отток и затова боледува,трябва да се махне сливицата,но да е поне на 3г...Пихме сироп 1 месец и бяхме ОК. Сега обаче пак се почнаха боледуванията и тукашния доктор ни казва че изобщо не трябва да чакаме да стане на 3год., ами да я махаме колкото се може по-скоро...освен това според него трябва да се премахнат частично и другите две сливици,защото били много големи и това било вредно за детето... Та искам да попитам мамите които са по-дълго време тук-как мислите,на кои доктори може да се вярва повече-на тези тук или в БГ Thinking
Извинявам се че ви занимавам ама така поне малко ми олеква...нали тука няма с кой една дума да си кажа...
Малко ми е странно че Блонди никаква не  е писала днес,Кати и тя... Ехоооооо къде сте всички?
Деси,и на мен ми става мъчно като си помисля че Гери не е с бебчето си,пък на тебе дето си и близка е съвсем нормално Hug
Лека вечер на всички  bouquet

# 238
Здравейте милички!

Мен от вчера ме е завъртяла една въртележка.... влизам за по малко само да хвърля едно око кой какво писал, че да не УпУщя нЕкое важно събитие Mr. Green /особено почерпка Wink/.., ама все нямам време да пиша... и тъй до сега... Малко съм притеснена, защото татко влиза в болница Sick... надявам се да не е много сериозно положението, макар че следобяд като излязоха резултатите от изследванията му, никак не бяха хубави Sick... Майка ми, каквато си е паника, като ревна.. Crazy.. та и нея трябваше да успокоявам, казвайки й че е било ясно че ще го вземат като видимо не е добре.., че нали е само за да го лекуват под наблюдение.., не е все пак нещо по спешност... Офффф! ooooh!

Шанкулче, аз мнение кои лекари са по-добри - дали в БГ или в Кипрото не мога да дам.., ама ми се струва, че тоя местния дето ви е посъветвал за незабавна /едва ли не/ операция, лекинко се е престарал да се изпъчи като специалист smile3543  Племенницата ми например беше от към вашата възраст с много лоши сливици, все с гнойни ангани и прочие...и при все това й ги оперираха едва малко преди да навърши 7г.    Ти не си ли спомняш името на тоя сироп дето ви го беше изписал лекаря в БГ - ако го няма същият по аптеките там, примерно Маатете ще пътува съвсем скоро и предполагам, че не би имала нещо против да ти докара 2-3 опаковки newsm78 
Маатете , извинявай мила, че така от твое име поемам инициативи Blush  просто за друг заминаващ  в близко време не се сещам... Пък се радвам че на теб вече зъбчето ти е добре Hug  Представям си как те гони вече предстартовата треска... smile3560  Това за пътуването от Берковица дето те тревожи - нямаш ли вариант при кого да пренущуваш една вечер в Сф. та да тръгнеш от предния ден... newsm78

asioulini , мерси за линка - регистрирах се.., сега остава само да го доизуча тоя гръцки  Mr. Green

Жуже, кво стана с червените ботушки не казваш... ама гледам обзавела си се с нови обувки на аватара - много са фешън Whistling Joy

Сесил, добре си ни дошла и ти в темичката!

Деси, а Гери кога всъщност планират да си приберат перличката при тях?

Всички останали момичета - много сте, да не ви изреждам поименно, цунки ви изпращам lovekiss  Близките дни може да не съм особено редовна, че много уфанзиви ми се насъбраха.., но иначе при мен всичко е наред, та да не се изпопретесните нещо де! Wink

Лека вечер и хубав утрешен ден!

# 239
shankulova според мен кипърския доктор е по-прав. Обяснявам защо... на Светли му извадихме третата сливица около 2 месеца след като навърши 3. Не мисля, че е удачно да се чака, когато третата не е добре и не се извади на време после се вадят и трите (има изключения). Послушай доктора там добре ти е казал. На Светли я извадихме с пълна упойка и с лазер безкръвно. Малко беше гадно излизането от упойката обаче се преживява. Най-важното от цялата работа, е че детето драстично разреди боледуванията. Сигурна съм, че няма да съжалявате.
Блонди нямам против поемането на инициативи от мое име обаче ще трябва да откажа пренос на лекарства. Аз ще нося на Светли лекарства(които употребяваме ВСЕКИ ден) за 4 месеца. Това са много лекарства и нося всичко с рецепти и печати. Виж всичко друго мога да нося Grinning.
Надявам се татко ти бързо да се оправя. По-добре, че е склонил да влезе в болницата там ще му помогнат да се почувства по-добре.
На другия въпрос... имам познати, приятели, роднини обаче някак си не ми е удобно да се натрапвам. Кофти е да живееш в София и всеки приятел или роднина при теб да се отбива за една нощ (това от моя роднина съм го чувала)...
Не искам да притеснявам никого. Ще направя всичко възможно да си намеря превоз директно Берковица/София. Ако ли пък не не знам, не искам сега да го мисля тоя вариант.

Общи условия

Активация на акаунт