В девет сутринта пороен дъжд ме застигна пред вратата на един магазин за чанти. Скрих се вътре, продавачките тъкмо пиеха кафе, ударихме един лаф и си тръгнах с нова чанта. Голяма. Лачена. Черна. От нея лъха стил и модност, такава чанта всяка жена би искала да има. Веднага я лепнах на рамо, мушнах старата вътре и още на входа срещам колежка. Косият, завистлив поглед който хвърли към полюшващия се на рамото ми разкош, ме вдигна с два сантиметра над морското равнище и в резултат жизнерадостно я добрутвах. А тя отпраши в неизвестна посока, с обречената въздишка на човек, осъзнал че дори да се сдобие със същия лачен аксесоар, никога няма да постигне моя финес при небрежното премятане през рамо. Нали знаете, че дамската чанта е неизследвана територия. Тера инкогнита, както биха се изразили по-начетените. Публична тайна е, че дамските чанти , специално дъната им, са изключението, потвърждаващо физичните закони за пространство и обем. Нито един куфар не може да поеме това, което бих могла да натъпча в новата си лачена черна чанта. Дори, ако продължаваме с научните сравнения, спокойно мога да я нарека моята лачена черна дупка.
Простете многословието ми, но ужасно си я харесвам. А на Боби и да му обяснявам, няма да ме разбере, най-много да му докарам мигренозен пристъп заради усилието да ми следи мисълта. Пък една жена да не се похвали с нова придобивка, е все едно мъж да не се похвали с бройка-манекенка.
Та така. Споделих.
п.п. Летяща, ако това ще разреди малко катрана, въпросния худ. е стара бройка, вече има прическа на бенедиктински монах и е прясно женен, за втори път. Но пък в погледа му се четеше онова "...ех, а можеше и...."

п.п.п. НМНП, не се притеснявай, репликата ми е типична сза комерсиални патки като мен, инак жените не са такива, със сигурност те обича заради сините ти очи и нежните слова, които й шепнеш

п.п.п.п. ДжДж, ако набараш капацитета по пъпките, питай го и за моята на челото, но тихо, да не разбере Сопрано, защото ми се ще да ме мисли за съвършена, безпъпочна и прелестна.
Етиа, честит ти рожденик

Анджи, стискам палци. Кажи за какво, че любопитство ме гложди