Отговори
# 135
  • Бургас
А дано всички имаме такова лесно раждане Praynig

И аз се просълзих от историята и.

Пуки мерси,че я качи и ние да я видим  bouquet

Аз продължавам да се настройвам като нея за напълно естествено раждане пък да видим какво ще стане.

# 136
  • Варна
По въпроса за отоплението- ние сме се спрели на конвекторен радиатор за спалнята.Има на различни фирми.Който е ползвал ,казва че са много икономични.Хеленка ,вашият на Даикс не е ли конвекторен или бъркам?

Т.к. нищо не разбирам, попитах мъжа ми, радиаторите били конвекционални  Laughing .

На всички пожелавам такова раждане като на тази мама  Hug.

# 137
  • София
Елииии, видях те! Бързо казвай де се губиш два дена  Hug

# 138
Страхотен разказ
Аз мисля че мамата е доволна от лекарите и от болницата нищо че е държавна PeaceДано всички да родим така лесно. Hug

# 139
  • Варна
Страхотен разказ
Аз мисля че мамата е доволна от лекарите и от болницата нищо че е държавна PeaceДано всички да родим така лесно. Hug

Да, тя е доволна. Аз щях да се възмутя много обаче от факта че трябва да крещя за да дойде акушерка. Няма ли звънци по тия стаи там? Ами ако беше сама? И на 3 часа ли проверяват разкритието при вече раждала майка?  newsm78

# 140
  • Сърцето ми, завинаги в Истанбул
Дъхът ми спря! Бъдещи и настоящи мами, на всички ви желая такова раждане! По-добре без звънци и стресов персонал!  Peace Joy Hug  Wink

# 141
Въпрос на гледна точка аз не бях раждала пък мойто разкритие също се получи така от 1 см. до пълно за 30 мин.Тя пише че са я проверявали на 23 мин. което си е направо супер при мен както някоя викнеше всички се изнасяха Laughing
Мисълта ми е че по голяма част от нас няма да раждат в частни клиники и няма смисъл да се притесняваме допълнително PeaceТова имах предвид не се обиждай Peace
За мамите които ще раждат в Шейново бутунчетата за повикване на акушерките работят Joy
Аз съм си пожелала толкова бързо да родя (ако е нормално) че да нямам време да стигна до родилното ами на входа да почна раждам hahaha

# 142
Добър ви ден!

Днес се разтъпкахме и сега сме в по-добро състояние на духа... въпреки че "няма" продължава да е всяка втора дума  Sunglasses
Много ще ми е интересно как ще се държи баткото като се роди малкият  Thinking

Хеленка, единственият начин да си осигуриш малко спокойствие е да го извеждаш навън. Не знам дали Никола се заиграва, ама Денис навън забравя за мен, особено ако има други деца или достатъчно боклуци, в които да се рови  Mr. Green

Раждането на Суит наистина е било невероятно, ще го прочета на мъжо!

Който си чака Везните, днес идват... Досега четох хороскопа за характера на детето Везни от бгмамма, ще видим този път дали са улучили. За справка - каквото пишеше за детето Близнаци в този хороскоп, такова е. Бях го прочела по-рано и затова никога не съм се учудвала от някои особености на характера на Денис  Simple Smile Сега ще си имам още една двойна, въздушна зодия вкъщи  Crazy

Трикси, май наближава, а? Да ти е честито братовото рождение и.... не прекалявайте на масата  Wink

Сев, ужасно звучи това с обрива  Shocked Никакви ли изследвания не са ти правили за алергии?

# 143
  • Варна
Всеки разбира разказа по различен начин. Както и да е.
Ето обещания сайт за фазите на раждането. Мисля че е обяснено всичко много подробно.http://www.biberonbg.com/info/fazi_rajdane.htm

# 144
Здравейте бъдещи и вече настоящи мами Simple Smile
Аз съм от Октомврийките от миналата година Simple Smile
Извинете ме че нахлувам в темата ви Embarassed но искам да ви честитя за вече родените бебчовци - пожелавам им да са здрави, да се хранят добре и да слушат мама Simple Smile
А на тези които още чакат ви пожелавам леко и безпроблемно раждане на живи и здрави бебчета   bouquet  bouquet  bouquet
Ех спомням си миналата година с какво нетърпение чакахме радостните вести за новородено бебче от мамите с които девет месеца споделяхме всички тревоги и радости Simple Smile

А сега вече празнуваме първите рожденни дни на нашите слънца  Hug

# 145
  • София
Милички, те контракциите ми не са регулярни, просто вече голяма част от тях не са само стягане на корема,а са си болезнени! Снощи съм стояла на 4 крака, подпирах се на дивана и на леглото, а няколко бяха толкова болезнени, че се свличах от болка! Не мисля, че ми е дошло време за раждане още!  Peace Чуствам се изтощена от недоспиването и болката, а и с яденето съм мани мани!
На рождения ден на брат ми няма да ходим, няма как да пътувам сега!
А разказа е направо изумителен, дай боже всекиму такова раждане!
Утре мисля да съм на линия за училището, не ме изключвайте от групата на ученолюбивите!

# 146
Благодарим ти, Mpulle!   bouquet

Пуканка, при мен обаче тази фаза продължи около 3 часа  Shocked

"Преходна фаза - транзиция

Преходната фаза е когато разкритието става пълно и се приготвяте да се напъвате, за да родите бебето. Това е една от най-кратките фаза на раждането, но наистина една от най-трудните. Контракциите ви може да са на 2-3 минути и да траят по около минута и половина. Някои жени ги тресе и повръщат по време на тази фаза. Това е нормално. Запомнете, че тази фаза обикновено не трае повече от час-два. Транзицията – преходният период – се различава по много признаци, които обаче може и да не се проявят при вас. Някои жени имат топли или студени тръпки, облива ги студена пот, прилошава им или повръщат, тресе ги, хълцат, уригват се и като общо им е невъзможно да намерят удобно положение. Това най-често е и времето, когато по естествен път се спуква мехура (ако не е бил спукан от лекаря). Когато започнете да усещате тези признаци, няма значение дали имате разкритие 1 или 10 см – те означават, че сте много близо до напъните, които ще изкарат вашето бебе на бял свят."

Ако съм знаела, че трябва да е толкова кратка, сигурно тогава щях да се панирам! Имах и поне час контракции през минута, които траеха около минута...

# 147
  • София
Разказът на Суит е невероятен  Simple Smile Пожелавам на всяка от вас толкова бързо раждане. Сега разбирам в пълния смисъл какво е да имаш мъж зад гърба си  Mr. Green Абе не мислех, че за толкова време може да те зарежат сам да си раждаш.  newsm78 Добре че жената не е платила за избор на екип, явно добре са се справили по семейно му  Wink

Трикси, да не им изкараш акъла утре на лекциите ако зараждаш там?! Ех, да можех и аз да дойда....

И аз прочетох хороскопа за везните и понеже мога да кажа че този за скорпионите е 100% верен ми се изправи косата. Ще стискам докато минат везните, че не мога го изтрая такова в къщи  Laughing Но явно аз съм единствената дето си вярва, че мога да устискам до тогава.

# 148
ЧЕСТИТИ БЕБЧЕТА НА КАРАН, СЪНИ И ЛОРЧЕТО, МНОГО РАДОСТ И ЩАСТИЕ ДА ДОНЕСАТ НА СЕМЕЙСТВАТА ВИ! ДА ПОРАСТНАТ ЗДРАВИ, КРАСИВИ И ПОСЛУШНИ МЛАДИ ГОСПОЖИЦИ!  Hug  bouquet
Чакаме снимчици на малките госпожици...
Б;агодаря на всички мами, които са се притеснили... тези дни беше лудница при мен Sad
Наше село си имаше събор и аз шетах и посрещах и изпращах гости (макар че никого не бяхме канили  Crazy)
днес бяхме пак при доки Simple Smile тоновете са ОК... и за разкритие ме погледна... нямам такова, но шийката на матката била мека Simple Smile Та не ме бройте към скорораждащите, моята девойка май не ще да се ражда... иска да си я нося до термин... не че не се опитва ежечасно да ми излезе през пъпа Sad така ми опъва кожата, появява се една топка на пъпа ми и напъва ли напъва Sad
Целувки и  Hug от мен и ще ви чета   bouquet
Момичета забравих да ви питам, според вас кое е по доброто от двете кошчета за кола - Chicco Synthesis XT plus (http://www.levbg.com/product_info.php?cPath=61_76&products_id=3486)  или Maxi-Cosi City (http://family-bg.com/prX_780.htm)... ? Благодаря предварително за вашите мнения!

Последна редакция: пн, 22 сеп 2008, 15:16 от Elichka_mama

# 149
Цитат
Въпрос на гледна точка аз не бях раждала пък мойто разкритие също се получи така от 1 см. до пълно за 30 мин.Тя пише че са я проверявали на 23 мин. което си е направо супер при мен както някоя викнеше всички се изнасяха Laughing
Мисълта ми е че по голяма част от нас няма да раждат в частни клиники и няма смисъл да се притесняваме допълнително PeaceТова имах предвид не се обиждай Peace
За мамите които ще раждат в Шейново бутунчетата за повикване на акушерките работят Joy
Аз съм си пожелала толкова бързо да родя (ако е нормално) че да нямам време да стигна до родилното ами на входа да почна раждам hahaha
Гери аз миналата година когато бях в Шейново една мама беше родила по пътя.Бебчето излезнало точно когато спрели колата пред входа  #Crazy.Лежах с нея в една стая,а тя смееше ли се смееше жената беше даже много щастлива,че е родила по този начин  Joy.Нямаше никакви шевове беше и второ раждане и казваше,че всичко е било много бързо.

Еее момичета и аз искам лесно и бързо раждане  baby_neutral

Общи условия

Активация на акаунт