Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 947
  • 578
  •   1
Отговори
# 135
Ами като се има предвид какви са изискванията , точно си е за хвалене работата ! Ха честито !

# 136
  • София
Честито Любознателна!!!

А бихте ли казали какви са изискванията за социален асистент!!!

# 137
 Който се интересува от триколки, може да погледне тук
  http://www.ecotrike-bg.com/    и  после да кликне върху ПРОДУКТИ , след което С ТЕРАПЕВТИЧНИ ЦЕЛИ ЗА ХОРА С УВРЕЖДАНИЯ.

Последна редакция: сб, 13 дек 2008, 21:11 от plamak

# 138
A oт тук може да си поръчате екстри,които да държат стъпалата на детенце върху педалите и други подобни дреболийки:

http://www.adaptivemall.com/specneedtric.html

# 139
здравейте на всички, отдавна нямам време да чета тук, но виждам  - само хубави работи се пишат напоследък. моята добра новина е, че дребосъчето проходи, а е само на 22 месеца, нестабилен е, но това е само началото, важното е, че се получи. надявам се. сега ще хвърлим повече усилия за ръчичката. и освен това в телк ни дадоха 75 %. сега чакаме да видим какво ще дадат социалните.

# 140
Здравей, Любомира! Много се радвам за всичките Ви успехи с дребосъчето! За сега сте постигнали неважното. smile3501 Пожелавам Ви успех с ръчичката и с "щедрите" социални.

# 141
desina ,здравей, как е Габи? Hug
Любомира, браво на малкия мъж, все така напред!

# 142
Поздравления за добрите новини.Любознателна   bouquet Любомира и на теб и сладкото мъниче  Hug
Радвам се че в тази тема цари мир и любов. Обичам да влизам тук и да ви чета.

# 143
любомира  и от мен едно голямо БРАВО  на детето !!! Сърцето ми трепва като научавам такива новини   bouquet . ajeliya  мила  Hug , Габи я "вадим от калта" от лятото насам.Тази инфекция в бъбреците т.е. бактерията, която я тормози се оказа много упорито нещо. Сменяме антибиотици и губим и малкото килограми, които има. До годинката се борихме за заветните 6,500кг. , а след излизането ни от болницата беше 5,800кг ( за 20 дена). И за 5 месеца не може да навакса.Добрата новина при нас все пак е, че спря да повръща явно рефлукса го израстна и вече яде само с лъжичка ( до преди 3 месеца не я понасяше в устата си ). Е, не дъвчи и не яде правилно. но намирам начини да вкарам храната и да не и давам да я изплюва. Другото хубаво нещо е, че я записах в една частна кухня и невероятно , но факт яде манджички от кухнята  Grinning. Имаме си и вертикализатор вече да се похваля, но тя няма много силички да стои по-продължително време на него, но малко по малко... Докаато се зарадвам , че е станала по-стабилна тя отново си вдига тонуса и става много стегната и не мога да разбера каква е зависимостта и от какво се повлиява. Стегната до степен не мога да я сгъвам да седне изобщо- иска легнала. Иначе нищо друго ново няма при нея. Искаше ми се повече звуци да има ,но няма нищо освен плач и от време на време "ааааа" и "ъъъъъ"  Rolling Eyes. Определено изостава и интелектуално и ще има и ментални увреждания. Общо взето картинката се избистря. Но за сметка на това става все по-хубава  Wink ( приказката за гарджето ).

# 144
  • густо майна Филибето
desina, а може би не иска да седи, затова се стяга Rolling Eyes На мен ми се случва като правя стречинга, Наталия така да си стегне стъпалото, че да не мога  да направя ъгъл с него, но го прави умишлено, като направя малко мили уговорки се отпуща и си го прави почти сама. Изобщо стречинга е голяма борба и гимнастика и за мен, само че за мускули Laughing
Не е ли рано за вертикализатор?  Rolling Eyes

# 145
Много се извинявам,че "навлизам" така.....! Но и аз самата не мога да си обясня това схващане-стягане. Вчера ми нямаш нищо, а днес една схваната-стегната, направо не знам. А като питам лекарите, казват: "от заболяването" то ми е ясно че е от заболяването, ама как да го предотвратявам. Hug

# 146
ljuboznatelna  така си е - аз нищо не мога да направя с нея , когато е в такова състояние и за това я оставям легнала. Тогава пък почва да натиска с рамената и да се извива на s-ки и пак се сърди. Изобщо и за нея е цялостен дискомфорт. Писаното от toni11 ме навежда на мисълта, че може би това състояние е въпреки тях и не биха могли да го контролират, макар че на мен ми се струва, че Габриела наистина някой път го използва целенасочено като отрицание на нещо. А може и двете неща да са верни- хем го използват като изграден модел, хем и им се случва без видими физически стимулации. Май малко объркано стана ама "мислех на глас".

# 147
А за вертикализатора не е рано- нали трябва да свиква със стойката и гравитацията т.е.с тази позиция на тялото . Незнам дали си въобразявам, но забелязах нещо- от както стои макар и по малко на вертикализатора се издължи. И относителната стабилност, която демонстрира понякога когато я държа правичка пред масичка например също отдавам на вертикализатора. Не претендирам,че е от него 100% но и не може да няма никакъв ефект, така си мисля аз. А и рехабилитатирката ни ни поощтрява, значи все нещо трябва да има от стоенето на него.  newsm10

# 148
  • густо майна Филибето
Трудно е да разбереш дали е протест или друго предполагам Thinking Аз започнах да се ориентирам специално за тази ситуация преди около година-две, значи - след четвъртата година.

# 149
desina, колкото и странно да звучи, когато правим нещо без голямо желание се стягаме и не се получава така, както бихме искали, така че е нормално по някога да се стяга. Примерно, когато и правиш рехабилитация без тя да иска.

Общи условия

Активация на акаунт