Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 922
  • 578
  •   1
Отговори
# 120
Да на тазобедрената става,защото имам и луксация и таза не ми е мн. вред.Та тази операция уж е за подобряване на таза и намаляване на клатушкането.До колкото виждам таза ми се е по оправил,а за клатушкането незнам,защото съм с патерици.

# 121
Извинете ме за спама-НАНДИ,моля те изчисти си кутията.

# 122
Къде се запиляхме всички?
Дано и майките и децата да са здрави.
Днес водих Иви на преглед на очите. Всичко е нормално за възрастта. Слабо далекогледство. но няма нужда от очила. Прегледа мина много трудно, защото Иви не пожела да стои мирно и по подходящия начин пред компютъра. Тя назова фигурките до 2рия ред, отдолу нагоре. После май не ги разпозна.
В края на седмицата ще ходим и на ортопед. ще видим.

# 123
Ехооо!Къдесте,бе хора? JoyМн.се радвам за Иви,че вс. е наред с очите,успех при ортопеда. Simple SmileНа мен днес ми махнаха конците и уж раната ми е добле.  bouquet

# 124
Тук сме ,Тони11.Пишем,мислим и  разни други такива дреболии.
Радвам се,че всичко е наред при теб.Как върви раздвижването? Hug

# 125
Ами как да върви раздвижванито,то ме боли!?Иначе вече ходя с патериците без помоща на мамчето! Joy Grinning

# 126
Тони 11,за болката е повече от ясно,но аз ,а и другите майки(както твоята,а и ти самата) вярваме,че ще се справиш с нея,в което ме убеждава и казаното от теб-с патериците без мама Hug Hug
Още малко,потърпи още малко,сигурна съм,че поглеждайки назад си казваш-беше трудно,гадно и прочие,но си заслужаваше!  bouquet

# 127
здравейте мили мами...искам да ви попитам какви са признаците за дцп и кога най-рано може да се определи....защото тук около мен само ме стресират или нека ви разкажа с две думи...Валентин е на година и 4 месеца....роди се недоносен много малък 1 480 Cry след което се оказа 4е има херния която оперирахме защото се заклещи и по спешност операция Sad след това започнаха проблемите с бронхите направи ми спазъм няколко пъти и се наложи да минем на лечение с кортикостероиди инхалации....та през цялото това време ние го носихме на ръце за да не се напряга много заради всичките тези неща ...и така сега сме на година и 4 месеца сега на 16 правим и 5 тои  седи сам произнася думичките които говорят децата на негова възраст но не иска да ходи росто е нестабилен което го отдавахме на това, че е доста едричък за възрастта си-13 кг и сякаш го е страх да се пусне сам защото е нестабилен,а като го държа си крастосва леко крачетата и така започнахме гиманстики и масажи и като го заведох рехабилитаторката ми каза че има леки съмнения за ДЦП за да се обедя в това го заведох при проф.Чавдаров(невролога) които ми каза че детето му няма нищо но не му харесва това че има засилен тонус на крачетата....и е леко стегнат та сега ходим всеки ден на масажи и гимнастики тои не спира да плаче и вече незнам........искам да ви попитам дали може да се каже с сигурност подобно нещо на тази възраст?И това ли санаистина част от признаците?..Благодаря ви предварително .....

# 128
Здравей Elena_82 ! Hug
По описанитето ти, можем само да гадаем, има ли детето ДЦП или няма, това е нещо, което само невролог може да каже със сигурност.
За мен проф. Чавдаров е добър невролог.
На въпросите ти, да, повишения мускулен тонус, кръстосването на краката при ходене, тези признаци ги имат децата със спастична  ЦП.
Ако професора не е сигурен в диагнозата, посетете още един невролог, мисля, че е рано за  окончателна диагноза при недоносено дете, но пак казвам той е невролог с доста дълъг опит.
А за това, че детето плаче при рехабилитация, много дечица плачат, можеш и ти да му правиш упражнения и масажи, пей му, съчетавай ги с нещо приятно, за да свикне.
И се надявам , че някой ден всичко ще е само неприятен спомен и детенце ще е добре.

# 129
Elena 82,

Проф. Чавдаров е невролог и известен специалист по епилепсия.

Уместно е да заведете детето си на преглед на ДЕТСКИ НЕВРОЛОГ, каквито са доц. Божинова, доц. Литвиненко или д-р Радославова /д-р Панайотова от Спец.болница за деца с церебрална парализа, след като дори и професора е забелязал повишения мускулен тонус на крачетета ????

Не се бавете, защото недоносените деца попадат в рисковата група за ДЦП, където честотата е по-голяма.

д-р Ив.Чавдаров

# 130
Извинете ме за нахлуването, но се надявам да можете да ми дадете отговор на едно питане. Става дума за детенце на една моя приятелка  и колежка, което е с ДЦП. то е на 5г в момента, тя е тръгнала да се консултира по интернет с някакъв руски професор, подробности не знам, но са й поискали актуално ЕЕГ. Проблемите са 2 - в коя ЕЕГ лаборатория  могат да й качат записа на диск,  и второто - къде биха се съгласили да го направят, при положение, че преди са го правели само когато спи, защото има непрекъснати хиперкинези, а сега през деня въобще не спи.  Доколкото знам, няма големи припадъци със загуба на съзнание, но искат й го и тя не знае къде биха могли да направят записа при тази ситуация.  Благодаря ви предварително.

# 131
ra2 , да се свържат с доц. Божинова и да и обеснят ситуацията.
Друг вариант е, правят ЕЕГ в "Св. Наум", искат цялата разпечатка, сканират и изпращат на руския професор.
Хиперкинезиите не са причина на детето да не бъде направена Електроенцефалограма.
Специалистите решават дали се налага да го упоят или не.
Ако ти трябват координати на доц. Божинова, мога да ти ги пратя.

# 132
Ajeliya, благодаря за отговора. Ще я питам дали има координати на доц. Божинова.

# 133
Исках само да ви напиша едно : Здравейте отново !. Дълго време ме нямаше тук и май доста неща съм пропуснала. Но ще наваксам  newsm10

# 134
  • густо майна Филибето
Ами май нищо особено не си пропуснала Simple Smile Аз вече мога да се похваля (то за хвалба ли е ooooh!) , че съм назначена за социален асистент.

Общи условия

Активация на акаунт