Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 920
  • 578
  •   1
Отговори
# 105
Тони успех. Hug  bouquet Praynig
Пожелавам успешен престой и само напред.

# 106
Тони11,смело напред-всички сме с теб! Hug  bouquet

# 107
  • София
Успех Тони   bouquet и нашето семейство е с теб  Hug
Успешна операция и лек престой в болницата  Praynig

# 108
  • густо майна Филибето
Престоя е ден-два, после е трудното Confused И аз пожелавам успешна операция и скорошно включване на Тони Peace

# 109
Успех и от мен!!! Вярвам, че всичко ще мине много добре  Peace

# 110
Здравейте!!Искам да помогна с информация на една майка от едно сливенско селце.Но ще ми трябва вашата помощ !!Женицата има детенце с ДЦП/или поне така са и казали/.Детенцето е на 3 години,момичинце,родено в осмия месец.Тепърва почва да говори,не може да стъпва хубаво на пръстчетата,като се подпира-прави стъпки,не може да пълзи,не може да се храни самостоятелно.В Сливен е консултирано от ортопед,който поставя диагнозата и назначава рехабилитация.Не посещава логопед,психолог,не му е правен скенер,ЯМР,КАТ.По случайност чух това дете по телефона и майката беше много щастлива,че говори,а то -милото- издаваше нечленоразделни звуци.Та много ви моля,БГмами,дайте да упътим тази жена да си заведе детенцето при специалист,който да направи адекватен преглед на детето и да потвърди или смени диагнозата.Аз също съм майка на специално детенце.Бих я пратила в педиатрията на ,,Несторов,, в столицата,но там знам единствено генетиците.Прочетох в сайта за болница,,Света София,но искам да знам има ли други възможности в столицата или в град, по- близко до Сливен.Май много се разпрострях.Благодаря ви,че ви имаjavascript:void(0);

# 111
  • густо майна Филибето
Хубаво е, че имаш желанието да помогнеш на майката, но не мисля, че в Сливен невролозите са чак толкова некадърни, че да не могат да поставят правилната диагноза, нека се консултира с невролог, а не с ортопед. Децата с ДЦП се диспансеризират, което ще рече, че се провеждат прегледи при невролога през определено време, всяка година им се назначава ЕЕГ, други изследвания - ако има нужда. Дали детето ще посещава логопед и психолог е избор на родителите и материална възможност. Естествено, че ще е щастлива, че детето говори, какво значи - нечленоразделни звуци?! Shocked И малките деца звучат така, докато не започнат да говорят правилно. Ако не е доволна от становището на невролога, или нещо я притеснява,  нека тогава търси друга помощ. При ДЦП не е важна толкова диагнозата, колкото работата с детето след това.  Доколкото ми е известно, в СВ. София има клинична пътека за деца от провинцията, но за съжаление това не е достатъчно (10 процедури за година ако не ме лъже паметта).

# 112
Виждам, че Тони още не е писала, надявам се всичко при нея да е наред.
Сиси спи неспокойно, през деня плаче много често, в дневния център ако изчезна от полезрението и започва да върти глава и да ме търси.
Там има момиче с квадрипареза на 11 годинки, понеже рехабилитатора отсъства, вчера тя прави упражнения на Сиска  Laughing, предупреди я , че днес ще я съблече по памперс и ще тренират 4 опорен стоеж.  Wink
Друго дете и обесняваше как прави агънцето и Сиса казва, аааа, пък то я поправя и я заплаши, че днес вече трябва да знае, че не е ааааааа, а е беееееее. Grinning

# 113
Здравей те!Ако говорим за болницата Св.София в Красна поляна клиничните пътеки за деца от провинцията са всеки месец 10 работни дни т.е 2 седмици защото съботата и неделята не се правят процедури  и за деца над 2 годишна възраст.Ние сме всеки месец там и сме доволни имаме голям напредък въпреки тежката диагноза.

# 114
Здравейте!Вчера се прибрах от Горна баня,уж вс.мина добре нооооо мен доста ме боли. EmbarassedТо там е лесно но да видим сега какво ще правя,напрово ще се побъркам. Embarassed Embarassed Embarassed

# 115
Здравейте!Вчера се прибрах от Горна баня,уж вс.мина добре нооооо мен доста ме боли. EmbarassedТо там е лесно но да видим сега какво ще правя,напрово ще се побъркам. Embarassed Embarassed Embarassed
Hug,Тони11,браво,че всичко е минало добре.Прегръщам те мнооого силно,стискай зъби ,силно дете,вижда му се края.
Не дадоха ли някакви напътствия какво да правиш у дома като се прибереш?Болкоуспокояващо?

# 116
Pogar, Hugи аз се успокоявам с това,че му се вижда края,макар че в моменти като този невярвам.........Инче дават успокоителни,но аз избягвам да взимам за да не се пристрастя.

# 117
Тони  Hug Hug Hug
Кажи сега как ти минава деня.

# 118
Тони  Hug Hug Hug
Кажи сега как ти минава деня.
Не ме питайте кас!? От това се страхувам повече от колкото до операцията.С помоща на мамчето и патериците се домогвам до ТВ и компютъра и това е.Напрвооооо низнам! Embarassed

# 119
  • густо майна Филибето
toni11, аз в крайна сметка пак недоразбрала Embarassed - това някаква операция на тазобедрената става ли е? Опиши ни по-подробно къде и защо се прави Praynig
А пред компютъра си е истинско спасение, добре че го има  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт