Нашите "специални" деца с ДЦП-4

• 69 918
  • 578
  •   1
Отговори
# 90
Ажелия,здравей!Разбира се,че хората които са с ДЦП и запазен интелект имат мн.мн.сериозни проблими!Дори аз съм си задавала въпроса,ЗАЩО РАЗБИРАМ ВСИЧКОЗнаеш ли какво е чувството да варвиш по улицата с приятели,за миг да забравяш,че си"различна"и някои непознат минаве и го чуваш да казва"вай душица,ц,ц,ц,какво ли се е случило на това момиченце"и вс.отива по дяволите-настроение самочувсвие абсилютно вс. EmbarassedА това,че твоето детенце го е страх от вятър,то на колко годинки е? И за слуха мисля, че е нормално,но незнам нека се включи някоя майка с опит,че аз мога да ви обеснявам само това което ми се е случвало и продължава да ми се случва.Иначе самата аз имам мн.по-малко страхове от моите приятели.Само си повтарям,че трябва да съм силна и то се получава!!! Laughing Laughing

# 91
 toni11,  Hug
Момичета вижте тази тема и който има желание и възможност...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=344122.msg9098116#msg9098116
Аз съм там, освен ако автобуса не се счупи/случвало ми се е/. Mr. Green
И да се похваля, вчера бяхме на невролог, похвалиха ми детето за напредъка и ЕЕГ-то ни е върха, гордея се с нея, имам чувството, че са ми поникнали криле, друг път врещеше пред лекарските кабинети сега издържа 2 часа без да гъкне, като изключим факта, че се развика на едно детенце , /което пееше доста фалшиво/.

Последна редакция: вт, 04 ное 2008, 11:02 от ajeliya

# 92
Ажелия,мн.се радвам за успехите на твоето детенце. Hug

# 93
  • густо майна Филибето
toni11, освен няколко допълнителни клякания и задължителното разтягане, аз на моето дете друга гимнастика не съм правила след операциите. Тя ходи, налага й се да качва 5 етажа пеш, беше й почти невъзможно в началото, но постепенно крачето заякна и се възстанови. Ти имаш възможностат да работиш съзнателно и тялото ти само ще подскаже кое е най-доброто за теб, всяко допълнително натоварване ще ти помогне по-бързо да се възстановиш. При моето дете обратната връзка я няма, разчитам на наблюденията си.
ajeliya, аз вече ти писах другаде какво мисля, но заради другите, които могат да имат такива притеснения ще го споделя и тук. Това с вятъра го има при много малките деца, не помня до кога точно, но се случва и на година - година и нещо, не могат да дишат , когато са срещу вятъра и това ги плаши.
За шумовете - реакцията при сензорни проблеми се изразява или в непоносимост, която може да е запушване на ушите (ако е възможно при дцп), рев и раздразнение или на другата крайност - еуфория, породена от други причини, малко ми е сложно да го обясня с две думи.
Много деца с ДЦП имат различни сензорни проблеми изразени в различна степен, с времето по мои наблюдения се туширват или едни заменят други, много е индивидуално.
ajeliya, синът ми, който е здраво дете, също чува по-добре от нас звънеца на вратата или вибрацията на телефона и ни уведомява, ние или сме пооглушали, или чуваме избирателно вече Grinning

# 94
Любознателна,напълно си права!Но аз ходя когато и колкото е необходимо.Но когато ме оперираха лекаря,не каза за някаква специ ална рехабилитация и аз сега мн.се притеснявем,дано да ми се е въстатовил крака,защото след някои ден ще ми оперират и другия и трябва да се нося на този,които уж се е въстановил.Колко объркано,а? Дано да ме разбирате! Hug

# 95
  • густо майна Филибето
Ортопедът , който я оперира, говореше непрекъснато за усилена рехабилитация с рехабилитатор. Аз не исках да си травмирам детето психически, защото имам горчив опит, затова се заех сама и наблегнах на ежедневните дейности и разтягането. Имам късмета детето ми да е достатъчно подвижно, за да прави почти всичко, което прави и едно здраво дете. Операциите бяха на един и същи крак, аз настоях така, защото се усъмних в необходимостта да се оперира и другия,поне на този етап, сега като виждам резултата, мисля, че е правилно. Операциите подобряват походката от гледна точка на това, че освобождават крака да изпълни движение, което не би могъл преди, но по никакъв начин не помагат на мозъка да накара крака да го изпълни. По тази причина ми стана много жал за заблуждението на майката, която дадоха по Нова телевизия (струва ми се), семейството събираше някаква колосална сума, за да оперира детето в Германия, защото двете операции тук били неуспешни. Не зная какво разбират под неуспешна операция, в крайна сметка това е само удължаване на сухожилие, от това детето няма да стане и да ходи Sad

Последна редакция: чт, 06 ное 2008, 07:15 от ljuboznatelna

# 96
Luboznatelna,детенцето Лори е ходело преди тези операции,и те всъщност са били за доусъвършенстване на походката,но (думи на майката-познавам я лично)вместо да изпишат вежди нашите са извадили очи.
Тони11-ще се справиш  bouquet

# 97
Любознателна,ти си велика! Heart Eyes HugИ аз мисля,че операциите помагат на крака да извършва движение,което преди това не е могъл иначе не влияят на мозъка.Аз не съм от най-подвижните и предпочитам пред ТВ,компютъра Laughingыно вече осъзнава,че вс. зависи от мен.Написаното от теб ми вдъхта мънничко надеждичка!Дано да се преборя с поредната трудност,че вече.... Rolling Eyes

# 98
Pogar,добре,че име хора като вас,да ми дават кураж! Hug

# 99
Тони11,ние родителите знаем,че вие нашите деца ще се справите,а победата си е изцяло ваша-заслужавате я. Hug  bouquet

# 100
  • густо майна Филибето
Luboznatelna,детенцето Лори е ходело преди тези операции,и те всъщност са били за доусъвършенстване на походката,но (думи на майката-познавам я лично)вместо да изпишат вежди нашите са извадили очи.

Заинтригува ме. Какво точно се е случило?

# 101
  • густо майна Филибето
Преди време, когато бях изправена пред дилемата операция или не, търсих За и Против в интернет и попаднах на мнението на един руски лекар, който всъщност представяше своя начин на лечение в клиника, той беше против операция на ахилесовото сухожилие, всъщност и ортопеда, който оперира моето дете също каза, че тази операция е коварна и се прави само в краен случай, а не както неговите колеги започват първо от там.
Превода ми е малко лош, защото не мога да се справя с терминологията:

Дефектността на антигравитационните механизми на регулация на мускулния тонус нараства при увеличаване на гравитационното натоварване .Например, в хоризонтално положение на детето, т.е. при минимално гравитационно натоварване, тонуса на мускулите може да се измени незначително, при вертикално положенвие, когато гравитационното натоварване значително нараства, тонуса на мускулите става твърде голям, особено на триглавия мускул на глезена, и детето по правило се опира на палците на стъпалото или на предната част на стъпалото. Страничен поглед винаги фиксира това неправилно положение на стъпалото и възниква усещането, че достатъчно е да се удължи ахилесовото сухожилие и неправилното положение на стъпалото ще бъде отстранено. Но това е само външно усещане. Ако в тази ситуация с помощта на операция се удърли ахилесовото сухожилие или се направи операция на Страйтер, то при 60-80% от болните възниква несъстоятелност на триглавия мускул на глезена, тоест той не е в състояние да удържа тежестта на тялото и глезена се сгъва, увисвайки на свързващия апарат. Тогава болния е принуден да сгъне крака в коляното и тазобедрената става с последващо по-нататък формиране на контрактури там. В някой случаи чрез рехабилитация се оттдава да се намали това, затова тази операция за удължение на ахилесовото сухожилие трябва да се предприеме само в краен случай, когато вече се е получила контрактура, която не може да се отстрани с консервативно лечение.

Оригиналът е тук http://www.dom-diana.com/metodik3.htm

# 102
Любознателна, Hug,благодаря за полезната информация.  bouquet

# 103
  • София
Любознателна, както винаги Публикува невероятна полезна информация за нас .... Благодаря ти!!!

# 104
Хора,стискайте ми палци и ми пожелайте успех,защото в понеделник отивам за Горна Баня и ще ме оперират. EmbarassedАз уж съм силна,силна,но сега нещо ме е"налегнала"депресията. EmbarassedА и това стоене вътре направо ще ме убие.

Общи условия

Активация на акаунт