КГБ = КЛУБ на ГОТИНИТЕ БАБИ - 42

• 24 727
  • 572
  •   1
Отговори
# 105
  • София
      Габи,заплаши ги че ще се оплачеш в НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО в общината.След това наистина го направи.Но напиши една жалба до дежурен прокурор в районния съд.Занеси я лично и лично я дай,като му разкажеш първо устно проблема.Обясни,че си с три деца,че ремонта ти е предизвикан,в следствие на техния незаконен строеж.Искай,неговото разпореждане до рсйонното управление на полицията да спрат нанасянето на вреди на дома ти.Поинтересувай се от него дали можеш да получиш отговор на жалбата си!След това трябва да заведеш дело,което е сигурно,че ще спечелиш,защото не си дала съгласие за строежа им.но ще се проточи и ще ти коства нерви и пари.Но наистина няма друг начин.Посъветвай се с адвокат,не зная как стои въпроса за безплатен защитник...

# 106
  • Видин
                           Габи,че кой ви е казал ,че се събаря междинната стена?Дали аз нещо не разбирам или са направили някаква глупост?За първи път чувам,че за да се залепи калкан се събарят стени. Sick В ситуацията която сте , съседите е трябвало да възстановят всичко защото идеята и изпълнението е тяхно.На кого да се жалваш,ами трудна работа.Имат ли разрешение от общината за надстройката?Ако нямат - незаконното строителство,ако имат-строителен контрол.Според мен там трябва да се оплакваш.И който е съборил трябва да направи възстановяване на 100 % за негова сметка.
Габи, подкрепям написаното то Дидиа PeaceУспех! Peace

# 107
Офффф,ужасно гадна ситуация....Която отново затвърждава твърдението,че с близки и роднини не трябва човек да има имуществени и финансови отношения..... ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh! ooooh!

# 108
Габи,много нагли съседи имаш Thinking
жалвай се в общината в незаконно строителство и недей да правиш никакви ремонти,за да се видят щетите!
според мене  можеш да ги уведомиш,че ще отидеш в общината,но недей да им вярваш ако започнат да ви казват,че ще поемат щетите като ремонтирате.да ви дадат някаква сума предварително и тогава ремонтирайте.в противен случай като не ти дадат парите и си ги потърсиш след ремонта, как ще докажеш,че е имало щети причинени от тях.
и аз се чудя защо са бутнали стената newsm78
изтъкни им,че глобите за незаконно строителство са по-големи от това което ще платят на вас за щетите.освен глобата ще им спрат строежа и като тръгнат да го узаконяват ще има да се разкарват с месеци по инстанциите и ще има да плащат разни такси #Crazy /но това явно на тях им е ясно,щом не са си узаконили работите/

# 109
  • София
Добъл ден от мене. Благодаря за закуската.
Габи, имах подобен проблем преди 20 год. Съседи решиха да надстрояват 4 етаж на блока, разбиха асфалтовия покрив в края на септември. Заваля проливен дъжд и стаите заплуваха/аз бях на 3 ет. със тънка покривна плоча./ Веднага отидохме в районната прокуратура и при дежурен заведох иск за възстановяване на щетите. Строителите имаха разрешение, така че не сме ходили в общината. След това прокурора заведе дело, от съда изпратиха вещо лице  и ги осъдиха да платят 1500 лв/тогавашни/. Е ремонта ни беше над 3000 лв, но все е нещо. След това на съдия - изпълнител ги дадохме и си взехме парите.
Баба Яга ни го е написала най-точно - първо незаконо строителство, след това прокурор. Ако може тръгни още сега на момента и с бебето на ръце. Говори, жалвай се  и искай решение веднага. Навсякъде давай и писменна жалба и си искай входящия номер. с роднините повече никакви разговори - ако питат нещо - има си законни положения. 

# 110
Вече пуснах една жалба през интернет и ми се обадиха,до обяд ще дойдат проверяващи от общината на място,дано има резултат Praynig,но съм твърдо решена,ако трябва и до съд ще стигна.Ние си купихме материалите за ремонта,но няма значение,аз съм си в правото.

# 111
                           За сега ви казвам "чао"! Стягам се и тръгвам на работа,а и да видя Недка как е в ДЯ.Дано не е плакало на баба човечето. Laughing И дано са успели да я сложат да спи,та дедито да отдъхне малко.

# 112
  • Пловдив
Здравейте момичета набързо влизам само да ви поздравя . Hug Hug Hugче малчо е при мен и е невъзможно да пиша много . ooooh!
ЖАКИ стискам палци  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossedдано изследванията на мъжа ти са добри и да няма операции .....
Габи не можах да разбера отстрани стената ли са ви бутнали и защо  newsm78 newsm78 newsm78Нови сгради се залепят до другата като помежду стените се слага изолация ,и направо не ми е ясно за какво въобще се бутат стени за да се построи нова калкан сграда. doh doh doh

Лек и спокоен ден на всички ! Hug Hug Hug Hug Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 113
Габи, подкрепям те  fingerscrossed fingerscrossed fingerscrossed - кофти ситуация.
Не съм компетентна по тези въпроси, но съм напълно съгласна с казаното от момичета.
действай, за да защитиш правата си.
А това с роднините - и аз съм преживявала гадна ситуация,
затова по-добре с чужди хора, отколкото с близки роднини...

# 114
  • София

Здравейте.
 Компа ми се изключва нещо....
Мери попинз честито християнче!
Жаки стискам палци.
Яжке за сега чукам на дърво.
Габи от роднини най се пати.
 Гъбка хубава работа си свършила,аз това не го мога.
 Дидиа дано Неда днес спи. Вели е правил нощни серенади на мамаи спа сутринта до 10.

# 115
Здравейте, момичета!
От сутринта чета писаното през почивните дни - едва насмогнах.
Честито на всички, имали повод за празнуване през тези дни! Желая всичко добро!
Жаки, стискам палци за добър резултат!
Трябва да излизам по задачи сега, но след обяда съм при вас.
Хубав ден на всички! Hug Hug Hug

# 116
Я да слизате от клона, че ще ви раздрусам!
Като ме няма пишете ли, пишете, сега си стоя сама с часове! Така няма да стане - хайде всички долу и да докладвате как върви денят, какво правите! Hug

# 117
Ей ма на.
Слезнах от дървото.
Аз тъкмо си мръзна.Какъв е тоя кучи студ.
Нещо от възрастта ли е но кокалите ме болят.
Всичко е наред.
Снощи тъкмо да се включа по едно време и хоп нета спря.
Ама днес го бива.
Жаки,
и аз стискам палци,всичко да е наред.
Габчо,
с такива хора не може с добро.
Ама и после лошо,че като живеете в съседство е гадост да не си говорите.
Ама те сами си го пожелаха.

# 118
  • Кубрат/ Пишурка
Марси,ами нали да прочетем,бееееее!
 Жаки ,стискам палци!
 Габи,разбирам те и ти съчувствам,но не съм компетентна по тези въпроси.Чук-чук на дърво,че да не се налага да ставам компетентна!
Лек ден на всички!

Абе какъв студ,какъв дъжд,бе хора!Тук си пече слънчице и малко хладно,но приятно!

# 119
Ето ме и мен. Докладвам: Първият ми работен ден мина добре. Учениците много ми се зарадваха, особено осмокласниците, на които ще съм класна. Чувствам се изморена, от ранното ставане, от емоциите, което е нормално докато се климатизирам.
Габи, много неприятна история. Моят съвет е говори с  адвокат и действай законно - търси си правата.
Жаки, имаш и моите стиснати палци за добър резултат.
На всички поздрави и целувки! Hug

Общи условия

Активация на акаунт