Качествена безамонячна и трайна боя за коса?

• 47 972
  • 54
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Виж това http://www.eugeneperma.com/site_en/keranove_or.php?ssrubr=13&letitre=16
Марката я има и в България - преди се боядисвах няколко пъти, но трайността на цветя смятам зависи от много фактори освен самата боя - колко често се мие косата, с какви продукти се поддържа.
Напоследък се опитвам да използвам балсамчето в боята на Лореал няколко пъти и сякаш боята се запазва по-дълго.

# 31
Ползвам от години Casting. Имам доста бели коси, които естествено не се покриват, както биха се покрили с амонячна боя, но дори те (не добре покрити, стоящи прозрачни, но цветни) изглеждат интересно.
щастлива, Във Варна вече няма от стария Сasting и аз имам едно боядисване с новия, но се учудвам, че той не ти допада. Мен ме издържа доста дълго.
Пробвай още веднъж.
Имам спомен, че веднъж се боядисах (със стария), когато бях с не толкова чиста коса и тогава ми падна много бързо ... може и да съм си внушила, но от тогава боядисвам винаги измита коса. Просто пробвай още веднъж. Успех

Стария Кастинг покриваше белите коси при мен на 100% и държеше 3 седмици.
Чак след 3 седмици като поизрасте новата коса, я боядисвах.

suncholina, много се надявам да е имало дефект просто в тази конкретна опаковка, която аз ползвах от новата.
Взех си тъмнокестенявото, косата стана черна, но белите коси "лъснаха" след седмица още  Crossing Arms
Иначе аз се боядисвам на мокра коса и никога на мръсна коса - бях я измила предния ден.
Ще взема още една опаковка да видя, но ако пак се изложат - край  Crossing Arms

А тази разновидност Екслеленс 10, дето уж се постигал траен ефект за 10 минути, сигурно е с амоняк, а?  newsm78

# 32
  • Торонто
  Доколкото знам няма безамонячна боя,която да е  100 % безамонячна.И в тях се слага около 2% амоняк.
  Така каза една позната фризьорка.

Mи той толкова е и в амонячната  Mr. Green
(даже и по-малко в по-тъмните нюанси).

има ли значение? всеки който се е боядисвал и с двата вида боя е усетил разликата. безамонячната не уврежда толкова. поне аз така мисля Wink

Разликата в усещането е безспорна.

# 33
Аз използвам безамонячна Елгон - италианска , професионална. Черният цвят се получава много добре, но сякаш ми е малко силна.  Rolling Eyes Затова искам да я сменя с някоя друга, въпреки, че цветът много ми харесва.
Мисля да пробвам Салерм, къде във Варна мога да я намеря?

И аз съм чувала, че в "безамонячните" също имало амоняк. Копирам едно мнение на jooo от темата "Всичко , което ви интересува за косата"

Цитат
безамонячни                                          амонячни
Салерм 1.8% амоняк                                         4.8% амоняк
Индола 2% амооняк                                           5% амоняк
Виталитис 2.1% амоняк                                      5% амоняк
Thinking

# 34
  • Торонто
наташка, освен да става въпрос за амонячен разтвор друго обяснение нямам.
чист амоняк е безумие да се вложи повече от 3% и то само в руси цветове че там се иска силно действие. за българските производители съм 100% сигурна, за вносните - уж са по-меки и щадящи, но ако амоняка им е 4,8-5% - не знам, това е страшно много.

# 35
Наташа, Салерм има в едно малко магазинче за  бои на Съборни, преди кръстовището с Владислав, от лявата страна, в посока пощата. Един чичак продава, в стара къща е.

# 36
наташка, освен да става въпрос за амонячен разтвор друго обяснение нямам.
чист амоняк е безумие да се вложи повече от 3% и то само в руси цветове че там се иска силно действие. за българските производители съм 100% сигурна, за вносните - уж са по-меки и щадящи, но ако амоняка им е 4,8-5% - не знам, това е страшно много.

Не знам, попаднах случайно на този цитат и реших да го постна и в тази тема. Но дали са верни процентите или не, нямам никаква идея.

Дренка, мерси за обяснението, сетих се кое е магазинчето  Simple Smile

# 37
Използвам само Л'Ореал Рецитал Преференс.
Не знам дали съдържа амоняк, но не ми вреди на косата Simple Smile

# 38
И аз съм за Лореал Кастинг Peace

# 39
  • София, център
И аз съм много доволна от стария Кастинг, от новия взех за проба, и при все, че със стария съм се правила в домашни условия, а с новия ме боядиса фризьорка, останах разочарована още след първото измиване. Отми се боята доста по-бързо, отколкото стария Кастинг.  Сега разглеждам Керанова, вероятно там ще се ориентирам.

# 40
Аз съм много "за" новия Лореал Кастинг!
Бях светло руса и с него за три боядисвания постигнах траен цвят без зеленикави или жълтеникави петна. Боядисвам се при домашни условия.

# 41
Стария КАстинг го видях вчера ведин магазин за козметика на пазар Чаталджа- на редичката срещу барчето Баронеса.

# 42
  • София
Използвам само Л'Ореал Рецитал Преференс.
Не знам дали съдържа амоняк, но не ми вреди на косата Simple Smile

тази която ти казваш, заедно с другата им- Екселанс са с амоняк!разликата м-у двете: Екселанс-а се препоръчва при по-бели коси
това е което знам

# 43
И аз съм много доволна от стария Кастинг, от новия взех за проба, и при все, че със стария съм се правила в домашни условия, а с новия ме боядиса фризьорка, останах разочарована още след първото измиване. Отми се боята доста по-бързо, отколкото стария Кастинг.  Сега разглеждам Керанова, вероятно там ще се ориентирам.

Не съм само аз, а ...  Rolling Eyes

# 44
Пробвала съм новия кастинг,най-светлия нюанс.Корените изсветлява добре,но дължината не мърда като цвят! Naughtyт.е хваща  само на небоядисана преди това коса.

Последно се боядисах с някаква испанска(безамонячна)-Лакме.Не е лоша-покрова равномерно цялата коса,по-щадяща е от кастинга.но пък пада по-бързо.
Това са моите опити с безамонячни бои.Сега мисля да пробвам и тази на виталитис и ако пак ми падне бързо ще се върна към амонячните. newsm78

Общи условия

Активация на акаунт