Редуктил-4

• 51 653
  • 461
  •   1
Отговори
# 345
Явно не го държат в запас - няма особено голямо търсене все пак (Линдаксата, пък и Редуктилът). В денонощната аптека на спирката на тролеите и 94 на Попа (в посока БСФС) би трябвало да има и от 10, и от 15 мг (от 10 ги накарах да вземат аз). Но принципно всяка една аптека, ако се попритисне човекът на щанда, би следвало да може да поръча. Въпрос на познато клиентско лице (т.е. че няма да си остане непродаваема опаковката, дето са я поръчали...), акъл у продавача и т.н.

# 346
Като си поръчах Линдакса си го предплатих 100%, за да съм спокойна, че ще ми го доставят. Случвало ми се е в друга аптека уж да ми записват заявка за някакво лекарство, а после ходя по 3-4 да проверявам докато им тегля накрая една ***.

Сега да попитам нещо важно. От няколко дена съм с обострен цистит.  Имал ли е и друг подобни проблеми? Мога ли да го свързвам с Редуктила/Линдакса?

# 347
dobra здравей !Здравейте момичета!!! newsm51
Не ви бях чела 2 дни но ето ме и мен.Аз имам същите проблеми като теб.Значи ;
 - и аз зациклих на едно положение с Линдакс 15 ту -1кг ту +1кг.- луда работа
  smile3521
- аз хапчетата си ги поръчвам и ги плащам на 50% -явно искат сигурност при поръчка .
Хайде момичета слабееща седмица и много минусиии

Последна редакция: пн, 15 дек 2008, 21:47 от didiani

# 348
Сега да попитам нещо важно. От няколко дена съм с обострен цистит.  Имал ли е и друг подобни проблеми? Мога ли да го свързвам с Редуктила/Линдакса?

Аз! Ужасно се чувствам! Нетърпимо е! Може, може според мен. Един въпрос към теб - пиеш ли достатъчно вода? Аз май не пия толкова вода, колкото пиех преди. И цистита ми е ....неописуем по болка. Все забравям да си взема смрадлика и да си правя баня с нея. Действам ми отлично!

# 349
Аз! Ужасно се чувствам! Нетърпимо е! Може, може според мен. Един въпрос към теб - пиеш ли достатъчно вода?

Хахахаха, честито на печелившите  Mr. Green Открихме май още един страничен ефект.  Наистина сега пия далеч по-малко вода от преди. В началото на курса с редуктила не можех да изкарам и 2 мин без да пия поне глътка, сигурно за ден са ставали над 2л. Като минах на 15мг Линдакса пак ме подгони жаждата, но само за около 2 дена. 
За цистита този път реших да карам без ципрофлоксацин, защото се притеснявам да комбинирам сибутрамина с антибиотик. Не ми се четеше още веднъж листовката да проверявам съвместими ли са. Пия уринал - чай. Не е зле, при по-слаб цистит действа, но се съмнявам при по-сериозна криза да помогне. Лошото е, че излиза доста скъпо. За 4 дена е към 15-16 лв, а спра ли го пак започва да ме боли.

# 350
извинявам се за невежеството си, но какво е цистит? Embarassed

аз по принцип вода мноооооого рядко пия. това си ми е от години, не е от хапчетата сега.
пия течности, но предимно кока-кола и сокове Rolling Eyes Blush може би и затова дебелея Thinking

# 351
здравейте,момичета!
чета ви от доста време и в петък си купих редуктил.
равносметката днес е два килограма надолу Hug
имам дъщеря,която скоро ще навърши 13 и син почти на 8 години.
винаги съм била около 55 кг.,но след първото раждане станах 100 и успях да ги смъкна до 85.
при втората бременност качих 12 кг. и на втория ден след раждането бях пак 85.
сина ми се роди доста едро бебе(4.620 кг. и 57 см.) и се оказа,че тези кг. са били бебе+плацента Laughing
бях си купила редуктил преди 4-5 г.,но тогава цената му беше около 130 лв. и не успях финансово да издържа.
сега си го купих за 57 лв.+подарък още един блистер.
казаното от вас в темата ми дава надежда,че това хапче "работи".
стискайте ми палци и успех на всички ви в борбата с килограмите Peace

# 352
извинявам се за невежеството си, но какво е цистит? Embarassed

аз по принцип вода мноооооого рядко пия. това си ми е от години, не е от хапчетата сега.
пия течности, но предимно кока-кола и сокове Rolling Eyes Blush може би и затова дебелея Thinking

Цистит - http://www.bg-lesbian.com/temi/zdrave/tzistit.htm . Само някои неща ще цитирам от статията тук - За възникване на цистита благоприятстват много фактори: охлаждане на организма,задържането на урина в пикочния мехур, запек, преумора, катетеризация, дефлорация, бременност, климакс и други. Най-много да се пазим от простуди и да избягваме храни, които дразнят стената на пикочния мехур. Например газирани напитки, а също лютиви и солени храни. Препоръчва се да се пие колкото се може повече вода и чайове. Съществуват и прости правила, при чието спазване може да се избегне възпаление и усложнение при цистит. Те ще помогнат на всяка жена, която има предразположеност към тази болест:
-  Избягвайте прекомерното охлаждане. Не сядайте върху земята или на бордюра на тротоара, не носете къси поли през пролетта и зимата.
-  Спазвайте определени правила при хранене - всичко лютиво, кисело, солено, мариновано и с много подправки трябва да се консумира в умерени количества, като се приема много вода.
-  Пийте не по-малко от 1.5 л. течности на ден, но не само чай, кафе или бира, а минерална вода и натурални сокове.
-  Заловете се с укрепване на имунитета си. Трябва да се излекуват хроничните възпалителни заболявания (ангини, хроничен тонзилит, кариеси).
Коригирайте диетата си за постигане на “редовен стомах”, тъй като това има непосредствено отношение към проблемите с пикочния мехур.
- . При заседнал начин на живот на всеки час трябва да се правят по 10-15 минути упражнения.
-  По време на месечния цикъл да се използват превръзки, а не тампони.
-  Да се посещава тоалетната на всеки 2 часа дори при липса на желание за уриниране.

И така...стана ясно,че циститът има връзка с килограмите, студеното, лютиво и газирано, превръзките. Честно казано - газирано пия много рядко,а в последните 2 месеца - хич. Обаче за себе си установявам - без люта чушка не съм седнала. Ужас! Ще трябва да се лиша от този си деликатес. Установила съм,че студа е фактор, който винаги се пренебрегва, но според мен от него тръгват много сериозните ни женски проблеми.

Добра, за уринал-а една позната, медицинска сестра, не изказа много ласкаво. Каза,че чая от червена боровинка ще свърши същата работа. Смятам да пробвам - и с чая, и със смадликата - ударно да атакувам цистита.

Сега се сещам,че като момиче също имах проблеми с цистита. Уролог - познат на баща ми - му каза - прати я за 2 седмици на море и ще се оправи. Баща ми го помисли за майтап. Но бях на море за около 7 дни, доктора ми бе казал да не се пека с цял бански, и повече да се пека по гръб. Точно така бях цяла седмица и от тогава съм нямала никакви оплаквания. Натоплих се стабилно. Та продължавам да твърдя,че разните моди -къси поли, голи пъпове - спомагат за проблемите ни и се чуим откъде ни е дошло после.

А за водата......Само ще запитам......За да изперете дрехите си какво използвате - сок, кока-кола или вода. Да, за да станат чисти дрехите използваме вода. Така е и с клетките ни. За да се изчистят те нямат нужда от сладки и газирани напитки. Имат нужда от вода. Така че - наздраве с една голяма чаша вода.(да си призная днес не съм пила още вода Embarassed Embarassed Embarassed, но сега ще се поправя!)

# 353
Здравейте,
да добавя за цистита - провокира се и от кафе и цитруси. Естествено не е в тях причината, само са катализатор. Покрай липсата на апетит доста време хапвах само мандарини.  Инъче при мен проблема студени крака е винаги наличен. Много обичам да ходя боса по плочките и резултата е налице. В къщи се мотая по къс ръкав и тънко долнище на пижама, макар че повечето стаи сега не са затоплени  Confused Идиот с две думи  Blush
Четох добри отзвуци за някакви билкови хапчета НЕОРЕНАЛ за цистит и съответно нищо положително за уринал. Засега ще изпия каквото съм купила от уринала и после ще реша какво да правя.
За чая от червена боровинка чух че е много гаден в натуралния му вариант.  Поне се научих всяка вечер да си топя краката в мнООООго гореща вода. Определено повлиява добре при цистит, а и цялостно тонизира. Когато имам слагам соли, но ще трябва да си намеря и морска сол - помня от детските си години, че такава добавяха във водата. Но откъде се купува  newsm78
Днес пак съм на крив път .... закуско-обядвах с 2 варени яйца, хляб и сирене. Е няма да се смъква скоро май  ooooh!

Последна редакция: вт, 16 дек 2008, 14:23 от dobra

# 354
При цистит помага отвара от Мечо грозде Simple Smile А, морска сол има във всеки магазин за хранителни стоки!

# 355
За цистита ми казаха,че помага това лекарство, било на билкова основа - http://si-plus.com/index.php?p=16

# 356
  • в сърцето на моето дете
Здравейте и от мен , мили редуктилки.
Ще приемете ли още един член във вашата група.
Днес си купих редуктил , след като изчетох 1-ва тема и от утре започвам, че имам да боря поне 15кг.
И така , стартирам при 74кг, ще се отчитам как протича при мен, дано се разпиша с бързи минусчета и без странични ефекти.
хАйде, успех на всички , отивам да чета старите три теми.

# 357
В последно време чудесна работа против запек ми вършат овесени трици в кисело вляко. Половин чаша с мляко и вътре слагам триците, и вечер си го хапвам това. Вкусно и ефективно! И вижте какво прочетох на пакета с триците - повлияват благоприятно метаболизма.

# 358
уф,хич не обичам трици Sick

при мен има подобрение с Активия и киви Mr. Green ама не съм мръднала скоро хич. Rolling Eyes

# 359
Здравейте и от мен мили дами!
И аз да се оплача че не съм мръднала с --те хич и вече взех да се нервя. Banghead
На мен за редовно посещение в ОО ми помага (а бе не винаги обаче да си кажа чесно) сутрин на гладно една супена лъжица ленено семе с кисело мляко"Култура".Известно време добавях по малко канела но от нея много ми пада кръвното и я спрях.

Общи условия

Активация на акаунт