Мами в БЕЛГИЯ - 6

• 17 006
  • 303
  •   1
Отговори
# 270
На мен никога Кристалин не са ми препоръчвали... Но знам, че от Белгия до Белгия има такива разлики, че да се побъркаш направо  Crazy Варовикът се трупа в бъбреците и води до образуването на камъни, та който ще да ми го препоръчва  Stop Laughing

# 271
аз пък Kind en Gezin изобщо не искам да ги коментирам , такива олигофрени няма  Close
на мен ми бяха препоръчали една вода Луиз ако детето се запичало , купих за всеки случай и реших да пийна да я пробвам , е ако ви кажа какво ми се случи в тоалетната , не знам ако бях я дала на детето
това са някакви малоумници изкарали по един курс , да не говорим че като идва в къщи една от тях ме пита дали съм ходила на училище , аз и отговорих " да ходила съм около 3 пъти по-дълго отколкото ти" Mr. Green

# 272
Знаех си 4е така ще реагирате за Кинд и гезин  Mr. Green
Разбира се 4е са олигофрени, дале4 по-сигурно е да се доверим на форума, отколкото на педиатрите в белгия, страна в която сами сте избрали да живеете...
тук във форума ти препоръ4ват за запек му6като в д...то  Mr. Green

Йейе, не знам защо си се засегнала на въпроса им, жената нито те познава, нито те знае, това е рутинен въпрос, които са задължени да зададат при посещението у дома, при изписване на бебето, на всеки!
За водата - вси4ки води от Source Louise, вклЮ4ително Кристалин са подходящи за бебета ... Йейе, ти самата каза 4е пие6 Луис - кристалин ежедневно ?8?8?8?8
Евиан също става, но е по-скъпа

# 273
това че сме избрали да живеем в Белгия , не означава че трябва да ги прехвалваме Белгийците , било лекари ,било кинд ен гезин
мушкато в дупето не съм слагала , нямаме мушката у нас , иначе сигурно бих  Mr. Green
във всеки случай форума е имало моменти в който ми е помагал много , защото тук знаеш колко се чака докато се добереш до доктор , и няма такива безплатни истории по телефона , отиваш даваш 35 евро и получаваш отговор
другото няма да го коментирам

# 274
Жената пита6е за водата, аз и отговарям, това което знам . Никои не съм прехласвала, но аз ли4но съм склонна да се доверя на Кинд и гезин, мисля 4е са по-компетентни по този въпрос
За докторите, когато имам не6то спе6но се занасяме в спе6ното, не 4акам с дни. Когато търпи отлагане се обаждам на ли4ния доктор, които ни поема до 1 2 дни. Обадихме му се, когато детето бе6е болно-веднага дойде. Педиатърката ни има кабинет в болницата, и когато е спе6но от рецепцията ни дават 4ас при някои неен колега. За заплащането, осигоровките ни покриват 75% от медицинските разходи.

Йейе, пита6е ме защо не пиша в белийската... Защото каквото и да коментирам, дори и една вода, тук има по-компетентни и се отри4а вси4ко което кажа, този е гаден, друг е олигофрен, онзи е 4ар6аф...
Нямам време за глупави спорове... Сорри

# 275
Момичета, не се карайте  Hug
Мария, не съм отричала нищо, казах моето мнение за тази вода. Kind en Gezin не ги знам. Ползвала съм ONE, преди да намерим частен педиатър и нямам оплаквания от тях. Имах предвид за разликите в Белгия, защото примерно в болницата, където раждах веднага след раждането на бебето започнаха да му дават детски мултивитамини  ooooh! И ме караха да го правя нон стоп до 2г възраст. Не знаех, че не бива и тогава давах. Ако имам второ никога не бих допуснала тази грешка отново. После питах други мами, раждали тук и в техните болници такава практика не е имало. Затова казвах, че са различни нещата.
Мушкато в дупето препоръчват по-незапознатите все пак, едва ли някой наистина приема насериозно подобни съвети.  Simple Smile

# 276
И за да не си говорим празни приказки, пред мен е една бутилка
Eau de Source - Quellwasser - Bronwater
Source Louise - Cristaline
, на която пише:
Convient pour la preparation des aliments des nourrissons
Geschikt voor de bereiding van babyvoeding
/Подходяща за приготвяне на бебешка храна/

Блонди, отри4а6 я, по-горе казваш 4е е гадна, и  защо е толкова евтина ?

Длъжна съм да кажа, 4е на ли4ни ми пи6ат 3 белгийски мами, които подкрепят дръзкото ми поведение  Mr. Green и се възмущават ... Някои от тях са се отказали да пи6ат, по същите при4ини ...

Последна редакция: чт, 30 окт 2008, 13:34 от MariaF

# 277
Аз също давах и давам витамини на детето си.Защо да не трябва?От къде да приеме тия витамини и др.полезни вещества като ядем само химии.
А за мушкатото го знам от баба ми.Тук при запек ми препоръчаха вода Епар и съм много доволна от нея.Дъщеря ми е доста запечена защото е злояда,но има безобидни сиропчета които помагат без да се налага да слагаме мушкато. Аз също съм доволна от ONE, но предпочитам частният преглед защото е по-обстоен. Имам много близка във Фландрия - там наистина дават съвсем различни съвети.
Ние Кристалин не купуваме, просто ми е ужасно безвкусна, не за друго.

# 278
Блонди, отри4а6 я, по-горе казваш 4е е гадна, и  защо е толкова евтина ?
Длъжна съм да кажа, 4е на ли4ни ми пи6ат 3 белгийски мами, които подкрепят дръзкото ми поведение  Mr. Green и се възмущават ... Някои от тях са се отказали да пи6ат, по същите при4ини ...

Да, отричам я, защото е с прекалено високо съдържание на варовик, затова. Какво лошо има в личното ми мнение за водата?  Simple Smile
Всеки е свободен да пише където си пожелае. Аз лично никъде не виждам нищо лошо в ничие отношение за това или онова. Всеки е свободен на мнение, не сме обиждали никого.
Личните бележки също са лично решение  Peace

Аз също давах и давам витамини на детето си.Защо да не трябва?От къде да приеме тия витамини и др.полезни вещества като ядем само химии.

Бони, ти прочете ли какво написах за витамините? Говорим за новородено бебе, на няколко часа  Wink
Иначе на детето си и аз давам  Peace

# 279

Това ми прилича малко на "дай си ми куклите,на си ти парцалките". Нали сме се събрали тук да споделяме мнения и опит и полезна информация.Не вярвам някой да иска да си наложи мнението. Пък наистина на който не му харесва да не влиза тук.

Сори Блонди, не видях че става въпрос за новородено, но като че ли нещо му давахме. Май беше само вит.Д. Вече не помня.

# 280
 Hug А, да, вит.Д, да, ок е, ама мултивитамини...  Crazy

# 281
и понеже стана въпрос за вит.Д , на мен ми казаха тук да не давам и от кинд ен гезин и 2-ма педиатри питах , отговора беше че вит.Д се съдържа в АМ и няма нуйда да се дава но когато детето ми стана на 6м във Варна на консултация поставиха диагноза рахит , точно от недаването на вит.Д , понеже той много бързо расте на дължина , от там знаете какво ми беше при положение че имах капките и всеки път се борех със себе си и не ги давах ,
пуснах оплакване в кинд ен гезин и в момента се съдим
е как да не кажа че са олигофрени , какво да ми е мнението -мили,умни и компетентни , да ама не , изкарали по един курс и айде по домовете за акъли
кой пише на лични и кой подкрепя дръзки поведения ми звучи като "умря циганката дето ме хвалеше"
и аз си пиша с 2 мами на лични и пиша и във форума но това не означава че едните са тъпи а другите умни , всеки има право на избор което аз уважавам , който не иска да пише тук просто не пише , а не единствените му публикации да са  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 282
  • София
и на нас от родилния дом ни каваха мултивитамини,но аз на своя глава ги спрях ,като Жори беше на 4м.То в АМ си има достатъчно!
А за рахита - в БГ много преувеличават с това и в отчетните всяко второ бебе е с рахит. Crazy
Аз иначе не съм особено доволна от тукашните лекари.

# 283
Всеки е свободен да пише където си пожелае. Аз лично никъде не виждам нищо лошо в ничие отношение за това или онова. Всеки е свободен на мнение, не сме обиждали никого.

Напротив, ти доста 4есто използваш обидни епитети, особенно дразнещо за мен е  миризливи 4ар6афи ...

Много засегнати се обаждат ... стана забавно  Mr. Green girls, you made my day  Mr. Green

# 284
  • Overijse, Belgie
Момичета!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Айде стига де!!!!! Това ми прилича на случката преди година, когато пак за някаква глупост стана патардията!!!!

Абе кой каквато вода иска да пие, като ще от кенефа да е!!! ЕЕЕЕЕ!!!!!!

Тук всеки има право да пише какво мисли и какво чувства, нека да не се съдим едни други!

Зарежете тази теми, ами кажете откъде да си купя свестни ботуши на нормални цени, че умрЕх от студ  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт