Яслата (10)

• 18 099
  • 303
  •   1
Отговори
# 60
Здравейте и от нас!Алекс втора седмица ходи на яасла.Тъкмо се бях успокоила и го бяха похвалили,че има напредак и днес пак доста е плакал.Още сас ставането сутринта започна да хленчи много жално"Мамо,не дината".Като си го взех в 12 беще подут от плач,но сестрата ме успокои,че не е плакал през цялото време и,а даже малко преди да доида е започнал от инат.Та и днес не пропуснаха да ми кажат ,че бил голям инат и как сам го била успокоявала в кащи Rolling Eyes.а.Едно от децата имало рожден ден и моя целия беше омазан с торта.Много ми е притеснено и на мен  затова  как се отнасят към дребосъците.Првия ден когато тръгна на ясла ,като си го взех няколко пъти ми повтори,че бабата го биела.Аз го питам коя баба,(защтото той упорито не ще да им вика лели),той в" дината".Днес няколко пъти докато говорих със сестрата Алекс ме прекасва да ми каже,че го удряла по главата и показва с ръчичка.Тя естествено чу и отрече някой да го е удрял.Питах я да не се е скарал с някои от децата,пак каза че не е.И аз не знам какво да си мисля и сам силно притеснена.Никога до сега не сам разбирала малкия да ме лъже и не знам какво да направя.Сигурна сам,че даже и да посегнат никога няма да си признаят и щте отричат до последно.Не ми се вярва или по скоро не искам да вярвам,че си позволяват да им посягат ама защо пак да ми ги казва малкия тези неща. SadА като се прибрахме стана купона.4ас и полвина тръшкане и рев за щяло и нещяло.Направо и на мен накрая ми идеше да ревна.Как се държат вашите деца след яслата?И мислите ли че е възможно малкия да си измисля ,4е го удрят или пък може би само да ги заплашват и той затова да казва така.Оф,много далго стана ама ми е страшно притеснено. Sad

# 61
Мили мами, простете за невежеството, но аз мисля да дам моя син на ясла догодина, та въпросът ми е кога трябва да подам документи, след Нова година ли?  Embarassed
За яслена група в ОДЗ - през системата, мисля, че още няма яснота за догодина, но следи тук:

Информационна система за обслужване на детските градини

Работна тема за кандидатсване в детска градина през 2009г. в София -2

За чиста ясла - иди на място, питай директорката и подай молба още от сега.
Успех!  Peace

# 62
viliko, всеки си има мнение, моето е такова, дебели книги нямам и слава богу, имам достатъчно доверие в собствените си възможности и интуиция. Макар че съм педагог, университетът не ме научи на подход към децата. Или го имаш или не си за там. И да -ако не можеш да си мил с двадесет деца, не става въпрос да ги разнасяш по цял ден в прегръдките си и т.н., ако не ти издържат нервите не си за там. С положително отношение и търпение към децата, тези жени в определен момент ще имат спокойна група и съответно лесна работа.
И аз съм педагог, но какво от това? Нито работя по професията си, нито мисля да работя, поне не при тези условия!!! Не искам да споря, но винаги е по-лесно да се каже, отколкото да се направи нещо. Естествено е, че при мизерно заплащане и отговорен труд - еми не са доволни, да, не са всички приветливи и мили! Не всеки има подход, но това не значи, че трябва да си промени професията, нали? Аз го разбирам това. Опитвам се да се поставя на тяхно място, вече го казах. Но разбира се, че това не оправдава грубо отношение. Не оправдава крещене и липса на внимание.
За баба Меца и Торбалан - няма да коментирам. Не мисля, че съм наранила психиката на детето си - в интерес на истината - малкия си слага одеяло на главата и почва да се мотае и преструва на торбалан, да се хили и премята - ето колко съм го изплашила и наранила  Crazy !!!

# 63
  • София
viliko, не съм коментирала изобщо теб и подхода ти към собственото ти дете или се лъжа.  newsm78 За друго ставаше въпрос. Съжалявам, ако си се почувствала лично засегната  Hug

# 64
  • София
Мили мами, простете за невежеството, но аз мисля да дам моя син на ясла догодина, та въпросът ми е кога трябва да подам документи, след Нова година ли?  Embarassed
За яслена група в ОДЗ - през системата, мисля, че още няма яснота за догодина, но следи тук:

Информационна система за обслужване на детските градини

Работна тема за кандидатсване в детска градина през 2009г. в София -2

За чиста ясла - иди на място, питай директорката и подай молба още от сега.
Успех!  Peace
tini-mini, златна си, благодаря!  bouquet

# 65
viliko, не съм коментирала изобщо теб и подхода ти към собственото ти дете или се лъжа.  newsm78 За друго ставаше въпрос. Съжалявам, ако си се почувствала лично засегната  Hug
Е не си, ама последните ти постове започваха с името ми, та затова и аз задълбах да обясня позицията си.

Днес са пуснали парното в нашата ясла. Чудя се утре с какво да го облека и май ще се наложи да мъкна и леки и дебели дрехи - според температурата. Каква всъщност е тя в яслите ви?
За настоятелството - в нашата няма такова. Но попитах и ми казаха - каквото намерите за добре и имате налично - донесете - играчки и т.н. И мисля, че така е по-редно - вместо по 20 + лв на месец - всеки да купи и занесе онова, което е по джоба му и пак дечицата ще имат необходимото. Когато се наложи - събират се и се купува например нещо по-обемно, но ежемесечно ми се вижда безсмислено и не добре контролируемо. За даването на персонала - и по рано бях писала - нямаме право по закон!

# 66
  • София
И на нас днес ни беше първия ден в яслата. Оставихме я към 9 и нещо и си я взех в 12. Според сестрата е била най-добре от постъпилите още две деца днес, ама тя е и най-малка и не осъзнава съвсем какво й се случва. Била плакала, но не много, играла си самичка, изяла си и супата, и основното. Като отидох да я взема, отначало ме изгледа сериозно, а после взе да ме гушка, целува и вика "мама, мама". Не беше подута или подсмърчаща от рев. През целия път до вкъщи не спря да си приказва нейните си бебешки работи. В къщи беше малко превъзбудена, обаче си игра самичка, даже заспа сама, изобщо не търсеше моето внимание, което ми е супер странно, защото обикновено доста ходи по мен. Говореши си нещо за някакво коте, че децата са яли и ми показваше как плачали. Според мен не е травмирана, а й е било интересно. Да видим като започне да осъзнава, че всеки ден ще ходи там дали ще й е хубаво.  Praynig Heart Eyes

Дано всички дечица да са здравички и по-лесно да се адаптират.  Heart Eyes Hug

viliko, в нашата ясла е доста студено. Сестрата каза, че е 16 градуса и Дара беше попремръзнала, защото дрешките й не бяха особено плътни, а и аз не знаех какво да й облека като за първи ден. Утре ще сложа нещо по-плътно.  Peace

На нас ни поискаха да купим някое цвете в саксия, защото играчки и книжки имало много.  Wink

# 67
Запис и от мен в новата темичка  Hug
Ние все още стоим и чакаме "включване",преди малко говорих с една позната и разбрах,че може и чак през м.ноември да тръгнем на ясла  Laughing,имам отпуска до 25 ноември и се надявам до тогава дъщеря ми да е трънала на ясла и да е свикнала  Laughing
Дано да няма повече болнички дечица,въпреки че времето е много кофти и бързо адаптиране на всички,аз явно ще разказвам по нататък  Mr. Green

# 68
  • София
запис и се връщам да ви чета.  Grinning

# 69
Оффф...сега пък почнаха да ми се оправдават-били приели всички 20 деца наведнъж, в рамките на 1 месец, затова били изнервени сестрите. Всичко щяло да се успокои и т.н. Днес купих този хомеопатичния сироп за стрес, много майки по други форуми, а и хомеопатката го похвали-да видим как ще подейства на Мартин. Пък и щом разбраха, че днес някой ги е "следил", да видим няма ли да има мъъъничка поне промяна утре, може пък да се окаже, че пеят сестрите:) Най-учудващото е, че лелките всъщност са млади жени, и много милозливи, много ги гушкат децата, ама как 2 лели да огреят 20 деца?

Сега се чудя дали да не сменя яслата-Мартин е ходи в тази по местоживеене сегашно, а в другата е приет по местоживеене(предишно), но пък другата ясла още е в ремонт, до месец няма да стане. Чудя се дали да го преместя, дали няма да му дойде двоен стрес, че то гаранция няма, че там ще е по-добре. Но пък там ми е съвсем близо до работа, поне няма да чака 18часа да го прибирам последен...

# 70
Развам се, че нещата се успокояват. Всъщност това, което написа, и аз имах впредвид. Дано се почувства по - добре детенцето, ти ще усетиш - ако след десетина дена пак е така - направо се местете! Децата много усещат и си имат предпочитания - отиваме вчера да пострижеме малчо - влизаме в салона и от като се запъна - не та не, да си ходиме, вкопчи се в крака на баща си и тамън да ревне! Тръгнахме си. По пътя за вкъщи минаваме покрай друг фризьор - викам си - дай да опитаме - еми влезе спокойно, седна, постригаха го - е кажете ми какво е това  Crazy

# 71
Да се запиша и аз в новата тема, макар че нашето тръгване на ясла се отлага още  Confused Повторната урина днес е с положителна промяна, т.е. белтък от 30(+) е на 15(+/-), което било съвсем допустимо според думите на педи - все пак дружно решихме да пуснем и стерилна урина с антибиограма при евентуални бактерии. Всички други изследвания са ОК  Peace  Мога и в момента да я пусна на ясла с тези показатели, но искам да видя, че всичко е наред и тогава  Simple Smile Някой питаше за отлагането на тръгване на ясла - днес звъннах на директорката и й обясних, че трябва да повторим 2 от изследванията и тя ми каза, че няма проблем - просто когато сме готови да й звънна, че Моника ще отиде на другия ден  Peace

# 72
  • София
Записвам се и аз в темата. Ние сме в 120 ОДЗ, втора ясла.
Соня ходи там и миналата година, но лятото не беше ходила 3 месеца. Днес стартирахме с малко рев. Баща й ще я води сутрин.

Въпрос до Ним, защото видях, че май децата ни са в една група - ще има ли родителска среща и кога? Аз така и не съм говорила лично с никоя от леклите, защото поради нарастналата ми пупа мъжа ми ще я води, амайка ми ще я взима. Но все ще отида и аз де, но да не изпуснем нещо.

# 73
Здарвейте ние сме в 21 одз в яслата. Днес занесох изследванията и сигурно от понеделник ще почнеме да ходиме!!! Дано по лесно се адаптира и дано всички се справят бързо с това предизвикателство!!!!!!!!!! Grinning

# 74
Здравейте момичета. Маринка много трудно свиква с яслата. Много си е харесала едната г-жа и днес вече тръгна само с мрънкане, без плач, но като отидахме там едно детенце много плачкаше и тя веднага прояви солидарност и започна и тя. От днес ще пробваме да остане да спи, но ще видим, ще се обадя да видим какво ще кажат на обяд, дали да я взимам или не. Дано да свикват дечицата.
Относно сабираните парички за играчки до сега с Йони винаги сме събирали еднократно пари в началото на годината по 10-20лв. и то родителите ги събират и после се пазарува. Имаше хора които направо закараха играчки и така, но никой не ни е карал всеки месец да се дават по 20лв. допълнително към таксата, това е апсурдно.

Общи условия

Активация на акаунт