Бързам за в час, че съм първокласник вече аз!

• 23 835
  • 367
  •   1
Отговори
# 225
При нас е много интересно с парите за закуска.Моя син държи да има цели пари,за да не смята колко трябва да даде.Един път се случи да има 3 лв на стотинки и той за да е сигурен,че ще му стигнат си купил само геврек с едната стотинка.Но днес беше върхът-дадох му цели 2 лв.,той си купил каквото иска и "даже му останали" и понеже решил,че повече не му трябват ги дал на едно дете,което нямало. Rolling Eyes

# 226
Според мен се започва по рано не заради втората смяна защото в стаите на първокласниците по големите нямат часове ,а по скоро за да могат и родителите да стигнат на време на работа. Ако трябва децата да се водят в 9 в колко часа човек ще може да се замъкне на работното си място?

Не е това причината. Стандартното работно време в БГ е от 9.00ч., някои започват в 8.30, по-ранното начало не е стандрт, т.е. е изключение. Училищата са отворени и учителите са там задължително доста по-рано от началото, а има и охрана. Винаги можеш да заведеш и оставиш детето малко по-рано. При нас родителите, които започват от 8.30 ги довеждат и оставят в 8.00ч.. Така че, 8.30-9.00ч. е нормалното начало на първия час, особено за началните курсове, за малките деца. Те все пак трябва да учат там, да са в кондиция, не да дремят на чиновете.

Моята днес изрисувала целия блок N 4. Творението й било приказка, изненада за мен, ама много се изненадах като разбрах, че блокчето е заминало и трябва да купувам друго за следващия път. Laughing Затова й сложих в една розова папка най-обикновени бели листа да твори и й обясних, че блокчето е само за часовете по рисуване.
Незнам стандартото работно време от колко е обаче и от 9 да е на днешно веме и в тези задръствания пак не става в 9 без десет да си заведеш детето. А ако не започват в 8 ,но тъй като си на работа ти се наложи да го заведеш по рано то пак няма да е в кондиция  Wink Общо взето важно е кога ги слагаме вечер да лягат  Mr. Green защото ако легнат в 11.00ч. и сутрин в 10ч. да започват пак ще име тегаво. Симона си ляга в 8.30-9.00 и сутрин в 7 се събужда сама преди мен.

# 227
Защо в 9 без 10, ако почваш в 9, го завеждаш в 8.30, идеално, ако почваш в 8.30, го завеждаш в 8.00, 8, 15 мин.......това съвсем ориентировъчно, сега няма да изреждам всички варианти. Децата, които се налага да се водят по-раничко са доста малко, при нас в 8.00 няма почти никой, само учителите. Класните стаи са отворени, училището, охраната е там. Програмата и часа на първо място трябва да са съобразени с децата, после с останалите фактори. Не можеш да съобразиш часа за всички с изключенията, така че не е това причината.

Това за лягането е ясно, и мойта си ляга в толкова и става с мен сама. Ако искаш детето ти да се е наспало, ще го слагаш рано, ти си решаваш.

# 228
На Криси в училището първият час започва в 7,45, ние прстигаме към 7,30-7,40. Ставаме в 6,00, защото още сме в Младост и да има време за закуска и приготовления. Като се преместим (надявам се тази година) в новото жилище ще ставаме по-късничко. Сега така много се уморява, вечер към 19,30 е все заспала, но поне се мие и ляга без никакви пазарлъци. Рано започват часовете, но мен това ме устройва - работата не ми е близо и като отивам рано, мога да си тръгна рано, за да я прибера на време от занималнята.

# 229
  • София
Мъж ми каза, че води Дияна в 7:45. Часовете започват в 8.
Днес дребната за 1ви ден беше на занималня. И заспа преди 8. Не е вечеряла даже. Като окъпя Алекс ще я дигна да хапне.

# 230
8.30 при нас

# 231
  • София
И при нас часовете започват в 8:20ч,но на мен пък ми е доста късно защото работя от 8ч и пътувам поне час,та всяка сутрин търсиме алтернатива кой,кога да го води и прибира(впрегнали сме всички налични баби и дядо Laughing)Един пък стои в къщи с дребното,абе система хризантема.Добре,че таткото ни е на смени 2 на2 та отнася повечето"екстри" Mr. Green

# 232
  • София
Аз докато се чудя защо не ми се опреснява старата тема, вие сте изписали новата  Laughing.
Аз засега нямам проблем с воденето, защото съм си у дома в отпуск. Но след два месеца тръгвам на работа и работният ми ден ще започва в 8. Когато мъжът ми пътува /а това е почти 100% от времето/ не знам как ще се справям. Може би ще трябва да го запиша за училищен автобус, но глупавото е, че живеем на 10 минути пеша от училището и за такова разстояние не си струва инвестицията. Ще му мисля.

# 233
Аз да питам за картонените квадратчета - сини и червени. Знам, че вече беше обсъждано и се извинявам, че ви занимавам пак. Но могат ли да се намерят готови в книжарниците? Снощи на РС ни поискаха такива за понеделник, а на мен не ми се занимава да ги правя /и без туй съм много сръчна Mr. Green/.

# 234
При нас може да остава детето при охраната, не е супер добър вариант, но особено сутрин няма как. Като тръгна на работа след около две седмици, май ще трябва така да правя...да я оставям на охраната и да седи там поне половин час. Cry

# 235
Привет  Laughing
За воденето и работата - вече започнах да закъснявам редовно  Tired Опитах се да придумам Галя да стои сама (с другите деца), но тя мрънка. И вчера чух как и други родители правят същото. И те без успех.
Днес пак се пробвах, а тя каза, че като се качвали по стълбите с госпожата, децата махали на родителите си. И, съответно, й се ще и тя да маха. Стигнахме до компромис - тръгвам преди да се е появила госпожата и си говорим по мобилния докато се появи  ooooh!
Ми те са си още бебета.
Снощи, за първи път от 5 години, заспа преди 10. И ми се чини, че все по-рано ще си ляга.
Измина и тая седмица  Hug

# 236
  Здравейте, не съм писала отдавана, но преди 3 седмици се преместихме и вече сме към Божурище/Гурмазово/ Grinning. Можете да си представите каква лудница е при нас с първокласник и нова още довършваща се къща, с майка която тича на работа до центъра и съответно късния след обяд на бегом прибира дете от градина и занималня Crazy. Започва училище в 8 часа и аз го оставям в 8 без десет.
  Както писах вече след дълги колебания Никола го записах в местното училище и засега съм доволна. Учителката му е много симпатична и блага, имат 3 паралелки първокласници по 20-на деца, училището е със ЗИП и СИП хореография,където и е записан и ще тропка по 5 часа седмично народни танци. Не е с ранно езиково обучение, но след часовете имат английски като допълнителна дейност срещу нормално заплащане. Никито засега е много оправен. Оправя си сам чантата, с джобните се справя добре, че даже и пести Laughing, защото ме кара да му слагам сандвич  та да не дава парите за ядене. Ходи на стол, готвят им добре и всичко щеше да е много супер, ако в занималнята не бяха по 36-38 деца и не ставаше там невероятна лудница. В училището засега няма частна занималня и отпада този вариант и леко съм в чуденка как една госпожа ще се справи с деца от 3 различни класа, с различни домашни. Той засега си ги пише, но казва , че е невероятна лудница след обяд в училище, защото са много деца, а между тях има и 2-3 палави, които  посягат на другите. Госпожата от занималнята  е много симпатична, но и е доста трудно. Дали има някакъв норматив за максимален брой деца при занимание newsm78
 Лек ден момичета и ще гледам да се включвам по-често!  bouquet

Последна редакция: пт, 26 сеп 2008, 10:21 от Rady

# 237
  • София
Не зная за норматив. При нас учителката от държавната занималня е пред пенсиониране и каза на РСто "повече от 25-26 деца не мога да взема". А желаещите за занималня са били към 50-60.

# 238
  • София,
МИсена а вие в Младост бяхте на квартира нали? А къде ще ви е новото жилище, близко ли ще е после до училището на Криси?Направо ти се чудя как смогваш с това пътуване, а ти с кола ли си или с градския, ако е второто е направо кошмар, но то сега в тия задръствания, пределно ми е ясно, защото аз една година пътувах от Младост 4 за центъра всеки ден и беше някакъв кошмар и сутрин и вечер!
Аз да питам за картонените квадратчета - сини и червени. Знам, че вече беше обсъждано и се извинявам, че ви занимавам пак. Но могат ли да се намерят готови в книжарниците? Снощи на РС ни поискаха такива за понеделник, а на мен не ми се занимава да ги правя /и без туй съм много сръчна Mr. Green/.
Ами аз си купих от една книжарница два листа  А4 картон, те го водят за принтер и мъжо ги разграфи и ги изрязах, даже направих повече, не е трудно, елементарно е и става бързо. А ако не ти се занимава, попитай в някоя книжарница, може и да ти ги изрежат там, на мен ми беше предложила продавачката да ми ги изреже  Blush ама аз си ги направих в къщи. А някъде може и да се продават готови - незнам питай. Нашите квадратчета бяха с размери 3 на 3 см.
А пък моя си ляга вечер късно, но ставането не му е проблем, той винаги си е бил така Hug

# 239
  • Ланкър, планините Овнерог
Танти продължава да си ляга късно. Онзи ден си легна в 9.30, което е супер рано за нея, но до 11 не беше заспала. Става сравнително лесно. Така беше и в градината.

Квадратчетата си ги правих сама. Купих цветна самозалепваща се хартия и в/у бял картон залепих необходимия цвят. И нашите бяха 3 на 3см. Не е голяма философия.

Общи условия

Активация на акаунт