Бързам за в час, че съм първокласник вече аз!

• 23 828
  • 367
  •   1
Отговори
# 210
  • Ланкър, планините Овнерог
Според мен се започва по рано не заради втората смяна защото в стаите на първокласниците по големите нямат часове ,а по скоро за да могат и родителите да стигнат на време на работа. Ако трябва децата да се водят в 9 в колко часа човек ще може да се замъкне на работното си място?

Е, виж как който не ходи на работа, не се сеща за това  Mr. Green
Joy  Абе и аз не ходя ама ми се започва та затова го мисля  Wink

Оооо, хич още не ми се започва. В събота ходих до работата ми и взеха да ме подпитват вече. До след НГ да не ме пипат  Crossing Arms

# 211
Според мен се започва по рано не заради втората смяна защото в стаите на първокласниците по големите нямат часове ,а по скоро за да могат и родителите да стигнат на време на работа. Ако трябва децата да се водят в 9 в колко часа човек ще може да се замъкне на работното си място?

Mr. Green Работя срещу училището,на работа съм от 9:00,а тя започва в 8:50. Графика ме устройва перфектно. Crazy
Късметлийка  Grinning и аз се оглеждам срещу нашето училище ама има само данъчна служба  Joy а там трудно ще се класирам за работа  Mr. Green

# 212

Е, виж как който не ходи на работа, не се сеща за това  Mr. Green
Joy  Абе и аз не ходя ама ми се започва та затова го мисля  Wink

Оооо, хич още не ми се започва. В събота ходих до работата ми и взеха да ме подпитват вече. До след НГ да не ме пипат  Crossing Arms
Еее рано ти е на теб ама моя син вече е за женене , а аз още безработно се подмотавам  Rolling Eyes Mr. Green

# 213
И аз работя срещу училището. Оставям малкия в осем без десет и дори имам време за кафе преди официалното начало на работния ми ден. Grinning

# 214
  • София
Оги започва в 8:20,но госпожата ги иска в 8:10. На 6.10 трябва да се върна на работа от 8:00 и не знам как ще се справяме,ако и яслата още не е отворила........

# 215
  • София
Искат да сме завели децата до 8 и 20ч.,часът започва в 8 и 25ч.Последният час им свършва в 12 и 30ч. само в петък имат 4 часа и тогава са до 12 без 20ч.
От другата седмица вече ще им дават прословутата "кифла на Масларова",ще видим каква ще е.Иначе нея трудно мога да я накарам да яде,все не е гладна.Днес не е яла нищо до обяд-сутринта не успяхме да направиме сандвич и й казах да си купи нещо да яде от лафката. След първия час ми се обажда и ми се скара, че и водата съм забравила да сложа,но и вода не си купила.На обяд като я взех и ми каза, че нито е яла нито е пила вода.
Забравих да ви се похваля днес след четири поредни дни най накрая си я прибрах със здрави дрехи. Laughing

# 216
А Марио се прибра с много красиво ошарена тетрадка в червено. Очевидно няма да е краснописец.

# 217
  • София
Току що ми се обади госпожата от инспектората и явно решение на моята драма няма да има, защото нямало нормативни документи изискващи придружител. Единствено родителите можели да изискат от фирмата и училището да осигурят такъв човек, но се съмнявам да стане. Вчера на РС само аз бях недоволна от това, че децата ще пътуват сами, така че май е обречена кауза ... И много ме е яд, защото буса беше една от причините да избера училището. Исках да ходи на плуване покрай буса и то отпада, ще видя дали ще успея да се организирам аз да си го водя.

# 218
И аз работя срещу училището. Оставям малкия в осем без десет и дори имам време за кафе преди официалното начало на работния ми ден. Grinning
Супер,а на мен ми предлагаха в сградата на училището миналата година и аз отказах ooooh!

# 219

Не е това причината. Стандартното работно време в БГ е от 9.00ч., някои започват в 8.30, по-ранното начало не е стандрт, т.е. е изключение. Училищата са отворени и учителите са там задължително доста по-рано от началото, а има и охрана. Винаги можеш да заведеш и оставиш детето малко по-рано. При нас родителите, които започват от 8.30 ги довеждат и оставят в 8.00ч.. Така че, 8.30-9.00ч. е нормалното начало на първия час, особено за началните курсове, за малките деца. Те все пак трябва да учат там, да са в кондиция, не да дремят на чиновете.

Моята днес изрисувала целия блок N 4. Творението й било приказка, изненада за мен, ама много се изненадах като разбрах, че блокчето е заминало и трябва да купувам друго за следващия път. Laughing Затова й сложих в една розова папка най-обикновени бели листа да твори и й обясних, че блокчето е само за часовете по рисуване.

# 220
Току що ми се обади госпожата от инспектората и явно решение на моята драма няма да има, защото нямало нормативни документи изискващи придружител. Единствено родителите можели да изискат от фирмата и училището да осигурят такъв човек, но се съмнявам да стане. Вчера на РС само аз бях недоволна от това, че децата ще пътуват сами, така че май е обречена кауза ... И много ме е яд, защото буса беше една от причините да избера училището. Исках да ходи на плуване покрай буса и то отпада, ще видя дали ще успея да се организирам аз да си го водя.

Айде стига бе, 6-7 г. деца да пътуват в бус без придружител?! Shocked И за това няма нормативно изискване, абсурд! И кой тогава носи отговорност за тези деца, шофьора?! Това не може да е така, сигурна съм, за кой ли път се убеждавам в абсурдността на това министерство и служителите в него. Не мога да се сетя към коя друга институция да се обърнеш, над този инспекторат няма ли други отговорни?

# 221
Всъщност, сега се сещам, че е напълно възможно вече да няма такава нормативна наредба, дори и да е имало. Заради частните училища, нали разкарват децата с бусове из София, без придружител. Никога не бих си пуснала детето да се кандилка с някакъв бус из цяла София, докато събере всички деца, и чак тогава да го закара в у-щето. Много е вероятно някоя неудобна наредба да е поизчезнала, понеже не е била изгодна някому.

# 222
Я кажете,при вас в колко започват часовете?  newsm78

В 8.00.

и ние започваме в 8.00

# 223
При нас  има проблем със стола- няма готвачка. Всъщност има две, но за да започнат да готвят обяд им трябвало трета newsm78. Като си намерят- тогава ще заработи.На мойта й омръзнаха сандвичите, но явно скоро няма да ни огрее стол.

# 224
  • област Софийска
Аз съм доволна от стола засега, Ива също. За седмицата храненето на стол излиза около 5 лв. Госпожата от занималнята ги води, чете им менюто и всяко дете си казва какво иска за другия ден. Госпожата купува купоните на всяко дете. Горката, как се оправя нямам представа, много деца са на занималня. Моята не е по месото и си пише обикновено постното ядене, било то първо или второ, е, ако има кюфте или риба, тях ги яде.
При нас безплатни закуски май няма да има, но не е проблем. В стола закуските (произвеждат ги на място) са много евтини и хубави. Децата ходят и си купуват. Още не можем да се разберем да не си купува боклуци от лавката, но и това, надявам се, ще стане.
Днес сутринта ми се наложи да ида до училище. Казва ми Ива вчера, че едно момиченце от класа я почерпило шоколад (купила го от лавката). Но после казала на Ива да и върне парите за шоколада, дори се оплакала на госпожата. Аз  #Cussing out побеснях, защото Ива има достатъчно пари в себе си, за да си купи, каквото иска. В случая имаше 1.60 лв, обаче откъде да се сети да си върне парите на въпросното момиченце newsm78 Аз и не знаех за колко точно пари става на въпрос. Сутринта отидох, целият въпрос бил за 25 ст., които върнах на детенцето и забраних на Ива да приема почерпки от който и да било.
Записах я и на народни танци, днес беше първото занимание. Съответно не беше днес на занималня и домашното го пише в момента и то с голям зор, доста е. Помотва се яко, иначе се старае, но засега шестици - йок Laughing

Общи условия

Активация на акаунт