Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 249
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Marigold, много съжалявам, че си попаднала на неподходящ за теб климатик. Дано да успееш да го замениш с друг.  fingerscrossed
Аз направо се отчайвам вече, незнам какво да си купим за тези пари (1300лв.), чета противоречиви мнения за тези пусти климатици, а и тук не ми отговарят... #Cussing out

# 151
Здрравейте  Hug

Доста изчетох за климите, но още не мога да реша, а и бюджета ми определено е от свитите, но пък не искам и да рискувам с толкова скъпа техника, тъй че да ви питам вас. За 19м2, 50м3 тухла, две външни стени, засега не се отоплява отникъде, PVC дограма, изложение ЮИ, се колебая м/у следните модели:

PANASONIC CS/CU-E9GKE ; (1300лв.)
DAIKIN FTX/RX35GV; (1500лв.)
FUJITSU GENERAL ASYA12LGC. (1440лв.)

Първият е най-евтиният вариант, не можах да открия оплаквания много в нета, но го дават до -5гр. Инак, цената му ме кара да клоня към него.
На Дайкин ми харесва идеята за "сенситив чойс", което е с грижа за хората, страдащи от астматични заболявания, а детето ми е с астма.
За точно този модел на Fujitsu прочетох, че го давате орязан откъм  мощности, а и че бил по-шумен, а в помещението ще се спи. Но пък Fujitsu се водели с най-добро съотношение цена/качество.
Изобщо, под кой "разумен минимум" е добре да не падам.

Помагайте, моля, че полудЕх #Crazy
А, и още, както виждате, се колебая м/у 9-ка и 12-ка, но май второто е по-добро, защото ми се ще да оставям вратата към коридора, за да отива топлинка и натам.
Мерси предварително   bouquet

# 152
elin_a , аз от близо месец съм със същия модел Фуджицу Дженерал, който си посочила, така че впечатленията са ми от скоро. А и преди това не съм имала климатици, за да имам база за сравнение  Simple Smile
Мога да споделя впечатления за шума - през деня го държа на AUTO. Но през нощта, тъй като съм свикнала да спя на абсолютна тишина, го слагам на режим QUIET и си спя без проблем  Hug

# 153
Благодаря, mijjjka   bouquet

Може да е до монтаж. Аз от известно време (откак съм тръгнала да избирам) всеки ден съм на различна вълна. Единия ден си казвам Fuji ще е, след това Daikin, после почвам да си мисля, че и с по-евтино ще мина  Whistling Докато го поръчам, така ще е явно.

Може би е обсъждано вече, но може ли някой с две думи да напише приблизителната разлика, изразено в пари, м/у инвертор и обикновен климатик, ако приемем, че обикновения се наглася примерно на 18 гр., когато не сме в къщи, което е по-голямата част от времето. Зимата сме си от 18часа до 7 сутринта без събота и неделя. Знам, че е трудно и зависи, но ако някой има наблюдения от личен опит, говоря за приблизително, 10, 20, 50, 100лв.  newsm78

# 154
  • с/у ОколоМръсТното
PANASONIC CS/CU-E9GKE ; (1300лв.)
Първият е най-евтиният вариант, не можах да открия оплаквания много в нета, но го дават до -5гр. Инак, цената му ме кара да клоня към него.

Ами той си е до - 5 градуса.
Но ти си вземи Е09 НКЕ, който е до -15 и е с йонизация (нали дечкото ти е с проблеми).
Фуджицу-то е с орязани мощност от тази г, да, но е доста по-безшумен и с високи COP-ова и ЕЕR-ове.

Marigold - ти сама си си отговорила:
, той климатика си е мощен.

не знам какво очакваш, дори и 5 бона за климатик да дадеш. Имаш немалък обем. Той се климатизира с мощен климатик, разбира се. Макар, че споредм мен и 18-ката ви е била достатъчна.

sise_to - твоя случай отдавна го коментирах Wink

# 155
В една друга тема бях споменала, че ни препочъчват Хайер, но ние все още се чудим на какво точно да се спрем. Стаята е спалня, 17-18 кв., 2.50 височина, северна, с ПВЦ дограма и външна изолация (ново строителство). Отделили сме около 1200-1300 лв. за климатик. Чакам вашите предложения.  Hug
Някой ще ме посъветва ли все пак какво да си изберем  Thinking
Tи пък какво се притесняваш толкова. За тези пари имаш доста голям избор. Между какво се чудиш, между какви марки и модели newsm78

# 156
# 157
Heat-cool, какво имаш в предвид ? За мен читави са марките ( не само в БГ ) : Daikin, Mitsubishi Heavy, Mitsubishi Electric, Toshiba, Fujitsu ( General, Fuji ), Sharp, LG ( корейските модели ), TOYOTOMI ... май това са. newsm78
monnikka , като цяло Daikin са класа над Fujitsu, обаче специално G моделите на Daikin най-ниското им качество, за 1900 лв. за 35-ца не си заслужава за този модел .  Peace За да съм по-точна в съвета си, дай повече информация за помещението, както те е питал man   Peace
sise_to, не си взимай Хаер, както казва Шани, "циганин и Хаер зиме не бачкат "  Peace За вашето помещение може да си вземете като отделите още някой лев.  много добри неща : MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 25 ZG-S ( 1450 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 9 LG ( 1370 лв. ) , TOSHIBA RAS GAH / GKHP 13 ES2 ( 1350 лв. ), DAIKIN FTXS 25 C / RXS 25 C ( 1500 лв. ) Peace
Marigold, за такова голямо помещение по-добре 2 по-малки, за да нямате проблем с "мощния климатик и силната струя". Като цяло има по-тихи машини от тази, например - MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 63 ZE-S1 - аз съм я чувала и определено е доста тиха за мощността си, не е трябвало да се увелича ТВ-то или нещо от този род. Ако го върнете и все пак искаш още съвет - кажи и успех Peace
elin_a, незнам каква Т искате зимата, за да ти кажа кое е по-добре дали 9 или 12-ка. Но по-добре 12-ка, за да нямате проблеми и да си се топлите без проблем. Аз лично не бих ти препоръчала Панасоник. Daikin и Fujitsu-то са ок. Въпреки, че не бих ти препоръчала този модел на Daikin, тъй като е най-ниското им качество. Ето и този модел също е ценовия ви диапазон :  MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 25 ZG-S ( 1450 лв. ).
Зависи за коя марка климатици говорим за разлика м/у обикновен и инвертор. Примерно м/у MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 25 ZG-S и MITSUBISHI HEAVY ОБИКНОВЕН SRK / SRC 40 HG-S - в най-лошия случай разликата е в порядъка на 10 лв. Но пак казвам зависи от марката климатик.
Обикновените климатици на марковите производители изобщо не са за подценяване. Аз лично много харесвам обикновените на MItsubishi Heavy.

# 158
elin_a, да си кажа и аз за Панасоника. Имам ги от 3 години и досега не ме е оставял зимата. Дори тази година, началото на януари бяхме в бедствено положение и нямахме ток повече от 24 часа - климатика не замръзна, и работеше на доста по ниски от -5 градуса температури. Малко си е шумничък, но аз държа да топли. Тази година си купихме трети Панасоник за спалнята, той е доста безшумен.

Stra4iatela, моляте сподели защо не ги препоръчваш?

# 159
  • с/у ОколоМръсТното

да, този.

doro - нямаш място за притеснение. Кой друг производител гарантира официално и легално компресорите си за 5г. напред?

# 160
Благодаря Шаниbouquet

# 161
здравейте
Реших да си купя климатик , четох доста мнения за климатици в интернет и се насочих към MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) SRK / SRC 20 ZG-S. Имам едно притеснение защото някои хора във форумите изказват мнение че често бил шумен (имало жужене) .Вие какво мнение имате за това ? Дали е подходящ за спалня ? newsm78
Идеален е за спалня, аз съм  с 25-ца  Peace За пръв път чувам за "жужене" от този модел климатик или че е шумен. Shocked

Въпросът  с жуженето си го има и сервизите се правят на дръж ми шапката ..правилно си чула

# 162
здравейте
Реших да си купя климатик , четох доста мнения за климатици в интернет и се насочих към MITSUBISHI HEAVY/ INVERTER (СРЕДЕН КЛАС) SRK / SRC 20 ZG-S. Имам едно притеснение защото някои хора във форумите изказват мнение че често бил шумен (имало жужене) .Вие какво мнение имате за това ? Дали е подходящ за спалня ? newsm78
Идеален е за спалня, аз съм  с 25-ца  Peace За пръв път чувам за "жужене" от този модел климатик или че е шумен. Shocked

Въпросът  с жуженето си го има и сервизите се правят на дръж ми шапката ..правилно си чула

забравих да напиша че в БГ напрмер "официалният" вносител на МХИ  Кондекс ще ти извади от 10 кладенеца вода да ти докаже че това не е така и пр. и че тук се внася това което и в другите страни - напрмер Германиняи и пр басни...така че да се внимава...най вече с договора при купуване...ако има такъв де))))

# 163
Здравейте!

Предстои ми покупка на 2 климатика и бих се радвала на компетентния ви съвет Simple Smile
Единият е за спалня (13 м2), където скоро ще има новородено бебче. Западно изложение, външна изолация.
Другият е за всекидневна, 27 м2, североизток.

Мой познат ( занимава се с монтаж и поддръжка на климатици) ми препоръча марката ТРЕО, като добро съотношение цена-опции. За спалнята - обикновен, 9-ка, а за дневната - инвертор, 12-ка.

Моля за вашето мнение. Благодаря предварително.

# 164
  • с/у ОколоМръсТното
да, за 9-ка и за 12-ка си, така е.
Но заложи на 2бр. инверторни климатика. Избор на пазара - колкото си искаш (е, ако можеш да избегнеш Самсунг, Нео, Елит, Краун, Осака и т.н, ще е добре)
Колкото до ТРЕО - нямам мнение.

Общи условия

Активация на акаунт