Климатици - обсъждане на всякакви въпроси - 5 тема

• 69 208
  • 287
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте,
От почти месец имаме климатик Mitsubishi SRK 20 ZG-S много е тих и ние сме много доволни от него!
Това със "жуженето" при нас няма !

# 211
Както и да е, решихме съвсем друго. Благодаря за мненията.

# 212
Здравейте,
От почти месец имаме климатик Mitsubishi SRK 20 ZG-S много е тих и ние сме много доволни от него!
[/quoteда е хаирлия....мила родино също )))) много са евтинички...

# 213
Здравейте,
[/quoteда е хаирлия....мила родино също )))) много са евтинички...

да е хаирлия ..мила родино също...много са евтинички...)))))

# 214
.svetlanka, за 16 кв.м. MHI 20 ZG-S e ok, но за 25 кв.м. е по-добре 35-ца. Иначе и двата климатика са супер. Аз лично съм много доволна от тази марка. Peace
buran , CORONA  са страхотни климатици, ако говориш за тях, но спряха да се внасят в БГ или поне до скоро не се внасяха, но си заслужават парите. Малко хора обаче разчупват схемата, т.е. като е нещо ново и скъпо и непознато и не гледат параметри и си знаят само няколко марки. Интересно ми е кой ти предлага такъв ?
  newsm78
еееееее, ма климатика струва над 3 бона, а не хиляда и нещо, нали?
И сигурно не предстъавлява едно маркуче, което се оставя да виси отвън.
Абе хайде вземи си ти Короната и си свиркай. Втора упортеба ли ще е?
хахаха, мдам двата климатика не могат да се сравняват  Naughty
Ей това нещо не го разбрах, кое е евтиничко ?  Thinking

# 215
Здравейте всички,
Обзавеждаме ново жилище и сме на тема климатици.Реших да се допитам до вашето мнение, ще съм благодарна да чуя ваши съвети Peace
Трябват ни 2 климатика- за всекидневна, която е 15кв.м. западно изложение и спалня-20 кв.м.-източно изложение.И двете стаи са с хубава ПВЦ дограма, с изолация.Блокът е тухла,около нас не се отоплява.Ще ги ползваме предимно за отопление.Ще ми се да не са много скъпи Confused , защото вече поограничихме бюджета-максимум до 3000 с монтажа за двата.
Благодаря ви предварително.  bouquet
за стаята 15 кв. ето ти предложения - MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 20 ZG-S ( 1340вл.), MITSUBISHI HEAVY ОБИКНОВЕН SRK / SRC 40 HG-S ( 1311 лв. ), FUJITSU ASYA / AOYR 9 LG ( 1370 лв. ),
за 20 кв.м. - MITSUBISHI HEAVY SRK / SRC 25 ZG-S ( 1450 лв. ), TOSHIBA ОБИКНОВЕН RAS GAH / GKHP 13 ES2 ( 1350 лв. ) - много добър климатик.
Просто до 3000 лв. + монтаж се вмествате в малко хубави модели. За 3400 лв. за двата вече има доста по-голям избор - Daikin, Fujitsu, TOYOTOMI, Sharp. Имай в предвид, че винаги е по-добре да си вземеш добър обикновен климатик, отколко инвертор тип Samsung, Midea, Elit, NEO, ОСАКА и т.н. китайски боклуци.

Хич не се заблуждавай  Naughty За поне 35-ца си, ако държиш на MHI (което не те съветвам).
За по-малката стая можех да купиш MHI 20-ka, но това е неоправдано скъпа инвестиция. Не си заслужава.
Това пък защо ?  newsm78

# 216
  • с/у ОколоМръсТното
Налага се да сложа климатик, но разстоянието между външното и вътрешното тяло ще е около 4 метра. Спрях се на Fujitsu ASYA 9LG. Стаята е малка, южна и добре изолирана. Дали ще се справи?

100%
Нямаш място за притеснение.

# 217
здравейте,аз съм нова в чата,но искам да изкажа мнението си относно климатиците
 Simple Smile

# 218
по принцип дали климатика ще върши работа не зависи от тръбния път а от големината му в btu,тоест дали е 12,14,18.

# 219
Знам че в момента на пазара най-надеждни са японските климатици,с най-висока ефективност и наи нисък разход на електроенергия

# 220
Другото нещо което четох в един сайт беше това че при избора на климатик е добре да се направи оглед на помещението,от техник.Аз съм от Пловдив и има много фирми които правят такива огледи

# 221
Налага се да сложа климатик, но разстоянието между външното и вътрешното тяло ще е около 4 метра. Спрях се на Fujitsu ASYA 9LG. Стаята е малка, южна и добре изолирана. Дали ще се справи?

100%
Нямаш място за притеснение.

Благодаря ти   bouquet
Точно твоето мнение чаках.

# 222
.svetlanka, за 16 кв.м. MHI 20 ZG-S e ok, но за 25 кв.м. е по-добре 35-ца. Иначе и двата климатика са супер. Аз лично съм много доволна от тази марка. Peace
buran , CORONA  са страхотни климатици, ако говориш за тях, но спряха да се внасят в БГ или поне до скоро не се внасяха, но си заслужават парите. Малко хора обаче разчупват схемата, т.е. като е нещо ново и скъпо и непознато и не гледат параметри и си знаят само няколко марки. Интересно ми е кой ти предлага такъв ?
  newsm78
еееееее, ма климатика струва над 3 бона, а не хиляда и нещо, нали?
И сигурно не предстъавлява едно маркуче, което се оставя да виси отвън.
Абе хайде вземи си ти Короната и си свиркай. Втора упортеба ли ще е?
хахаха, мдам двата климатика не могат да се сравняват  Naughty
Ей това нещо не го разбрах, кое е евтиничко ?  Thinking

ми номера с МХИ е евтин...от самолет личи лошо поръчана реклама от Мила родино.....    пък короната мисля да я взема от Солун  нова и японска...според мойте приятели това или Дайкин ама по за Короната ме навиват  договрче за обслужване и тн не както у нас в домена БГ някой дървар да ти го тури както му е удобно....  ама ще видя че и византийците не са многостока  остава да се надявам на дръпнатите очи че си знаят работата...

# 223
buran, не разбрах за каква реклама от ул.МИла родино става дума и би ли писал по-грамотно ( да слагаш точка в края на изречението, главна буква в началото на изречението, запетаи и като цяло да обърнеш внимание върху правописа си, не за друго, но много трудно се чете поста ти... )?
CORONA са спрели от началото на годината експорта към Европа, та ако има в Солун са останали единични бройки, т.е. ако стане нещо не се надявай на резервна част, това сигурно са пропуснали да ти го кажат. Другото, не знам кой ще се навие да ти я монтира в БГ при положение, че не може да даде гаранция за тази марка.
В БГ има малко ( но ги има ) добри фирми, които поддържат качествен монтаж, за него обаче трябват скъпи материали, машини - не можеш да слагаш скъп климатик с разни китайски измислени машини и 3-то качество консумативи...
Peace

# 224
Какъв климатик- 30 кв. м. хол с преход към стая 8 кв. м. без врата .ЕПК с вътрешна изолация и нова pvc дограма.Имаме парно.Трябва ми за охлаждане лятото,отопление есен и пролет.Най-важното- мога ли с него да суша въздуха зимата?Да е до 1000 лв

Общи условия

Активация на акаунт