Ябълки с Мед или Израел-13

• 27 347
  • 288
  •   1
Отговори
# 225
Здравейте, момичета.
Ще се радвам да има повече евреи във Варна да си общуваме и да празнуваме празници.
Карол и на нас много ни липсва детската градина.  Очаквам с нетърпение да си дойдем за малко и да ви посетим. Ние все още очакваме да бъдем приети в някоя варненска градина (нали знаеш колко е трудно).
Иначе във Варна е хубаво и по-спокойно. Прекрасно е за разходки с деца.
Поздрави и до скоро.

# 226
Борянка, пиши когато пристигнеш

# 227
 Hug

Аааа,ама и аз искам да ви видя Борянка като си дойде. Embarassed Да,аз хубаво искам,ама съм на 600 км. от Варна. newsm78

След неделната четиричасова разходка сега съм болна. Whistling
Ходихме пеш от единия край на Витошка до другия и обратно.После Ели беше  Crossing Arms ,че много се изморил.Черпих сокче да не се цупи. Mr. Green Отидохме и до Сервантес,да си взема теста по сфарадит,гледаха го  Shocked . Шарени хора.

Отивам да си пия сиропчето,лека вечер !   bouquet

# 228
  • Някъде там...
Плюшено мече има няма са 400км до Варна Simple Smile
Ще звънна като се нарева от мъката по гаджето Simple Smile ще потърпите Simple Smile

# 229
  • Някъде там...
Момичета днес е Симха Тора,това е деня в който Господ е дал библията на евреите...Та дококото разбрах на този ден те обикалят около библията  newsm78 .Ох надявам се че някой който е по наясно ще обясни ,че мойто хич си няма и идеия от религиозни празници...Целувки   bouquet

# 230
# 231
  • T"A
Привет, привет!   bouquet
Вече няколко дни съм в Израел, но отнема време да се съвзема от пътешестването  ooooh!

По темата, която обсъждахте, за автентични български селища - ние ходихме миналата седмица в Копривщица, там имаше повече израелци отколкото българи  Peace На моята половинка тази екскурзийка много му хареса  Hug

Днес е Симхат Тора - последният ден от Сукот, и по този повод съм снимала (преди да я разтурят) суката на съседите ни:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=242014&pid=8449299
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=242014&pid=8449303

Много хубаво са я направили! Имаме още няколко в квартала, но няма да успея да ги снимам и тях...

Запълних със снимки албума от израелската ни сватба (струва ми се, че е била далече в миналото  newsm78), така че можете да го разгледате и него:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=287908

А за пътешествието... Беше приказно - точно както трябва да бъде на меден месец! Снимките са само в сватбения сайт, че не остава време да се качват навсякъде поотделно:
http://sonia-and-nir.blogsite.org/?q=bg/gallery

От местата, за които ви разказах, свързани с юдейството повече, ще кача допълнително снимки  Peace Между другото, на изхода от Йом Кипур (случайно) отскочихме до синагогата в Рим - много внушителна постройка, беше интересно да се види тамошната еврейска общност  Hug Освен това направи впечатление, че в едно туристическо списание, което раздават в хотелите, имаше статия и препоръка да се разгледа еврейското гето на Рим - като туристическа атракция!
Списанието е това: http://www.whererome.it/, но в сайта, за съжаление, няма и помен от публикациите... Все пак да се види за какво става дума: http://en.wikipedia.org/wiki/Great_Synagogue_of_Rome  Sunglasses

За самата екскурзия има много за разказване... толкова много, че още не успяваме да осмислим всичко и да "обработим" впечатленията... Но за това - друг път  Wink

# 232
  • Някъде там...
Ментаааааааааа добре дошла Simple SmileРадвам се ,че първото което направи е да задоволиш любопитството ни.Снмките са чудесни а лицата на тях са прекрасни Simple SmileБлагодаря,че намери време да споделиш с нас тези скъпи моменти за теб   bouquetБлагодаря на теб и на Петито за обяснението за Симхат Тора   bouquet Нашите комшии също имаха сука ама мен си ме досрамя да снимам,но като се прибера в Бг ще покажа на Ментичка снимката за да придобие кака ми представа.Целувки   bouquet

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 20:26 от Boryana

# 233
Мента ,мили4ка мислех 4е Европа ще ви завладее иняма да се върнете от там,ама нан ве4е сте на родна по4ва.Готини снимки сте направили.Сега ве4е о4аквам разказите на"Марко Поло" за видяното и преживяното от вас.

# 234
  • София-България, Израел - където си поискам
Г-жо Мента, добре си се завърнала   bouquet
Боряна, лек път утре. Не се притеснявай за любимия, такива раздели обикновено действат укрепващо на връзката Heart Eyes

# 235
 Hug

Мента,добре дошла след дълги пътешествия! Я кажи кое от местата,които посетихте ти хареса най-много? Blush

Борянка,пак ми се струват ужасно много километри. Sad  Аз не става да отскоча до морето,обаче като идваш към София няма да можеш да ми избягаш. Embarassed плюшеномечешките лапички са ми къси,ама пак се търкалям бързо
Лек път утре и ще чакаме да ни пишеш!  Hug

Лека нощ !  Hug

# 236
Мента, добре завърнала се! Мерси, че сподели с нас тези красиви емоции и места! За пореден път и с риск да се потретя- чудесна двойка сте! Все така да ви върви!
Ние с децата още сме във ваканция. Както вече казах купихме аквариум на Вик. Вече имаме златни рибки и гупи. Но големите гонят малките. Аз изнамерих от нета професионалисти хора, които ми обясняват как стават нещата, кое, как ....? И все рибки сънувам. Затова явно се казва зарибяване  Laughing...
Пете, чекаме те и теб. Обещала си да ми се обадиш!

# 237
Ох, Тали ти рибки сънуваш,а аз снощи сънувах 4е превеждам от руски на български на едни агенти от Мосад,бяха жени.ДАже ядоха свинска пържола щото аз ги излъгах 4е е агнешка.Някаква дивотия.

# 238
Аз пък разглеждах официалния форум на Цахал и после сънувах един солджър,дето си беше пуснал снимки.  Crazy Сега го търся в майспейс и всичко подобно.   Crazy Пиша и с някакви други солджъри,ама никой не го познава.

Тали,докога учениците са във ваканция ?
А системата за оценяване каква е,като тук 2-6 или е друга?  Rolling Eyes За класовете знам,че вървят А,В и т.н.,а не 1,2,3...

Hug

# 239
Аз понеже отдавна не съм задавала въпроси,сега по4вам пак.
1.Етур е син на Исмаил  защо е бил враждебно настроен срещу Израил.
2.Еровоам или Йеровоам /защо възстава срещу Соломон и защо бяга в Египет
3.Има ли нещо общо с цар Еровоам.
Нали тук по4ти все аз задавам въпроси,връщам се към старата си страст.

Общи условия

Активация на акаунт