Ябълки с Мед или Израел-13

• 27 203
  • 288
  •   1
Отговори
# 75
  • Някъде там...
Ами мошав е нещо средно между кибуц и град.Доколкото разбрах от мъжо при мошавите хората си работят за тях но имат някаква обща сметка и ако някой има нужда винаги има пари.В един момент обаче някои са злоупотребили и поради тази причина банковата сметка е закрита и сега живеят без да са обвързани по никакъв начин.Хората се занимават с животновъдство има много кравеферми за това и си имам прясно изцедено мляко Simple Smile и домашен мед.Извън селото също има и много цветни градини(предимно розови)много ми се е искало да си набера букетче ама се правя на възпитана  NaughtyСелото е много красиво но всички забавления са извън жилищната част ако искам да отида до магазин(голям) или до кафене ии просто да си разглеждам ми е необходима  кола а аз нямам книжка.В почивните дни на мъжо излизаме той с големия мотор аз с малкия и се разхождаме из околността.За детенце ама мноооооогооооооо искам обаче не сме във финансово положение за това удоволствие а също и се замисляме дали да не се местим в Нова Зеландия.На мен много си ми харесва тук за това и не сме взели решение.По време на последната война бомби са падали дори тук в района понеже ние сме близко до Ливан.Но селото е невероятно иска ми се да си построим втори етаж и да си живеем на това тихо място невероятно за отглеждане на деца а като си имам книжка няма да имам проблеми да работя и в Хайфа-на 30 мин с автобус сме.Целувки   bouquet

# 76
  • Някъде там...
Да ви разкажа и една случка Simple Smile чакам си аз на спирката ще ходя до Хайфа да се видя с приятели на спирката чака и една женичка.Идва автобуса и аз една вазпитана и давам път да се качи първа.Сядам си аз и тя идва до мен и ме пита на иврит дали може да седне до мен аз с усмивка и посочвам мястото.Даааааа ама не жената реши че трябва да си говорим.Та аз с моя куция иврит потя се но отговарям в един момент тя задава въпрос който не разбирам и аз ухилена като идиот и отговарям че иврита ми е много зле и ааааааа мисля си разговора най-после свърши да ама не тя знаела англ.и директно мина на англ.  Confused и така 30 мин бях подложена на разпит къде живея какво правя тук ама на кой син на Авраами(фамилията на мъжо) съм приятелка ама той лалво хубаво момче е Ужаааааааааас само лампата ми липсваше в лицето за да бъде съваршен разпита...И така веселба.Целувки   bouquet

# 77
  • На дивана, под юргана
... и така 30 мин бях подложена на разпит къде живея какво правя тук ама на кой син на Авраами(фамилията на мъжо) съм приятелка ...

Това си е най-обикновено нещо за израелците - много са си отворени и питат и разпитват надълго и нашироко. Изобщо да не те изненадва - най-обикновен начин на общуване за много от тях. Изобщо не го смятат за нещо нахално или неприлично да ти задават дори и лични въпроси. Това са си мои впечатления.

# 78
  • Някъде там...
Тигърчо за мен големия ми проблем беше че иврита ми е слаб език все още а граматиката ми е под всякаква критика та можеш ли да си представиш колко богато въображение съм приложила за да се проведе този разказ.Хвана аз някоя думичка и по предположение отговарям(може би тя ме пита това) и се мъча една учтива да бъда пък то как да стане като на мъжете им говоря в женски род(е повечето хора се забавляват с това)Абе червих се и се потих като на матура...Simple Smile

# 79
 newsm62 Борянче ,разсмя ме с със случката в автобуса!Така,душко ще научиш език !Давай смело!
ПОнеже няма кой друг да разказва - само ти си !Ще е интересно да споделиш как  протича деня ти  в мошава.Имаш ли с кого да си пиеш сутрешното кафенце?И разни други такива нещица.Пък и забавно разказваш... Joy

# 80
Шабат шалом !

# 81
  • Някъде там...
newsm62 Борянче ,разсмя ме с със случката в автобуса!Така,душко ще научиш език !Давай смело!
ПОнеже няма кой друг да разказва - само ти си !Ще е интересно да споделиш как  протича деня ти  в мошава.Имаш ли с кого да си пиеш сутрешното кафенце?И разни други такива нещица.Пък и забавно разказваш... Joy
Благодаря много за милите думи  Hug.Та за кафето амиииииииии сутрин(моята сутрин е по обед Simple Smile ) си пия кафето с Форум.Бг-Мама Simple Smile Имам си иначе в Израел едни хора които са приятна компания,но уви те са с деца,с работа а мен с това мойто възпитание  Wink ми е неудобно да ги претеснявам.Та цял ден прекарвам във форума та за това и ми липсват интересните теми с израелските мамчетата.Когато мъжо почива иначе си се забавляваме виждаме се с приятели,излизаме навън с двата мотора и лично аз си се моля да не се издумкам че сам кошмарен шофиор(не се смейте как съм го написала не мга да намерия ер малък  Embarassed)Абе да ти кажа взех да се отегчавам много  Sad Искам си мамчетата с интересните темичкиииииии.Та така ....Целувки   bouquet

# 82
Шабат Шалом!

Привет от Канадско  Simple Smile. След почти 22 часово пътуване и 3 полета успешно пристигнахме преди два дни и вече действаме по задачи. За съжаление ние сме 10 часа назад със Вас но ще наваксвам с писането. Натали понесе долу-горе добре пътуването, дългият полет от 9 часа  Crazy едва го издържа и макар, че имаше бебешко легълце за нея спа най-много 1 час на пресекулки и през другото време мрънкаше и си я прехвърляхме с мъжа ми да я забавляваме.

Вътрешният полет Торонто-Ванкувър беше ужас, вече беше 3 сутринта българско време и бая бяхме оклюмали тя тогава през целият полет (4 часа и половина)  Tired милата вече беше много изморена очите й бяха зачервени и накрая заспа от изтощение но не ни дадоха легло макар, че бях го заявила преди месеци и спа в ръцете ми и те така се схванаха, че още ме болят. В Торонто минахме митница това означава да се вземат куфарите и наново да се изпратят за Ванкувър, мъжа ми с 5 огромни куфара се бори, аз бутам количката и мъкна една тежка раница, направо бяхме страшна картинка. Иначе с бебето навсякъде ни дават предимство, първи ни качват в самолета.

Пристигнахме във Ванкувър, много е организирано летището веднага диспечер ни намери голям микробус за багажа и пристигнахме в хотела където обаче за следващите 24 часа ни се събират 3 часа спане защото бебето много се изнерви и не ни остави да мигнем. Имахме тичане за документи и бяхме много изморени, сега разбрах израза "сърцето ми спи от умора"  Simple Smile

Едва снощи спахме 5 часа и днес по-свежи ходихме да отваряме банкова сметка и други разни работи. Сега при нас е 14:47 и пак излизаме. Пак ще пиша  Heart Eyes

# 83
hand,радвам се ,че сте добре и пътуването е минало спокойно(колко спокойно - само ти си знаеш). Hug

# 84
   Ханд!! Ето как си тече  живота.Преди не  много време се видяхме на кафе в Израел, сега аз в БГ с малките , вие в Канада ...интернационален живот с интернационални семейства  Mr. Green Прегръдки!!!!!!!  Hug Hug Hug Желая ви много успехи и много сила за всичко ново и старо!  Hug

Днес  е събота и майка прави шакшука .Пийнахме кафенце и сега ще хапнем българска шакшука с домати от буркан и домашни яйца от баба  Mr. Green , както и градинския й магданоз - дребен ама ароматен ... После тръгваме я за Бачковския манастир , я на някой друг параклис  с хубава българска природа да поиграят децата на полянките и ние да се излегнем малко на чист въздух  далечко от Пловдив . Не съм се видяла с половината си приятелки още и незнам как става тая работа , ама така ...времето лети ...

Поздрави!

Шакшукаааа     chef   Simple Smile  с хляб Карина  Mr. Green , не с пита....

# 85
Ханд радвам се 4е сте пристигнали успешно,дано Канада се окаже вашия рай.Пиши как минават дните ви там,за вашите първи впе4атления и про4ие.Ванкувър във френската или английскат 4аст се намира.
Пете,ти кога ще се губиш по родните бг.друмища.

# 86
  • Някъде там...
Ей,Hand радвам се че вече полагате основите на новия си дом.Желая ви да бъде лесно и безпроблемно Simple Smile   bouquet

# 87
  • София-България, Израел - където си поискам
Ханд, бързо и леко аклиматизиране в Канада Peace
Много е тежко такова дълго пътуване и после всичко е ново и непознато, но ще се справите. Аз няма да забравя с 120кг багаж как кацнахме за пръв път на летище Бен Гурион с бебе , после няколко часа висене в една стая, за да ни дадат теудат оле-то, но после остават само хубавите спомени и изживявания. Успех  и само хубави неща да ви се случват в Канада.
Пете, здравей Hug използвайте хубавото време за разходки има прекрасни места в България.

# 88
  • Някъде там...
Бих искала да споделя колко много мразя да си скубя веждите е днес ми се наложи да поскубя дълго с пинцета,ама не веждите а ръката ми...Пусто наше изрусено видя кактуси с плодове и директно скочи да си набере че не е вкусвала....Уви реакцията на мъжо беше бавна и докато се усети аз бях стиснала един плод........Такааааааа прекарах целия ден в скубане и яд без даже и да вкусам плод на кактус Sad 

# 89
Здарвейте момичета!

С моите сладури,само успявам да ви прочета ....
Тали,Ханд благодаря за поздравленията   bouquet Hug Децата така се радваха,танцуваха половин час около тортата/та и големите се включиха/ пяхме 100 пъти "честит рожден ден"....Simple Smile
Сами разбра ,че той е център насъбитието и не знайно как се държа подобаващо.Малката принцеса направи подарък на брат си като спа през цялото време /въпреки шума Simple Smile/ и се събуди съвсем накрая - незнам какво щях да правя иначе Simple Smile
Тали ,намерих боите от течните ,но са много слаби цветовете - все пак се получиха донякъде тея цветни топчета.Бях им приготвила още еклерчета,чийзкейк, айсове и шейкове за пиене ,а и по едно студено капучино /с еспресо,макар дане им е любимото кафе се хареса/
А тали искам да те питам нещо - нали си ми кулинарния гид тук Simple Smile за което мерси, има ли тук точени кори готови?И как се казват разбира се?
за сега ви оставям,че се събуди бандата Simple Smile
поздрави на всички.

Общи условия

Активация на акаунт