ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 3

• 58 643
  • 622
  •   1
Отговори
# 150
Ааааааа, и аз изчезвам да си търся ряпа. Симичке, поздравления за смелата стъпка  Peace Радвам се и аз да видя Б.О. и ти пожелавам, всички изследвания от тук нататък да са такива. Хайде, пък утре ще разказвам с какви чувства е посрещната ряпата у нас  Wink
Симичке, тези са  за теб   love001  love001  love001

# 151
Бързам да се поправя:
Всякакви ядки са разрешени до 50 г дневно.
Изброявам ви количеството в грама на продукта, което съответства на 1 ХЕ:
Орехи -90
Фъстъци - 60
Лешници - 110
Кестени - 30
Слънчоглед - 300
Бадеми - 60
Кишу - 40
Тиквени семки - 100
Ленено семе - 300
Подходящи ядки за диабетици, тип 2:
- Ленено семе, мак и сусам
- Слънчогледови семки
- Фъстъци / обръщайте внимание на съдържанието на калории и енергия /
Избягвайте пресолените ядки - има едни фъстъци които са целите в сол.
Ако можете, консумирайте ги сурови, ако не - не прехвърляйте 50 г дневно, съобразете се, обаче, и с останалите консумирани храни през деня.
Чувството за подуване идва от задържането на течности - ако се чувствате като балон, малко повече движение и евентуално нещо диуретично облекчават бързо. Кафето е силен диуретик, но не го ползвайте като панацея Simple Smile
Чаша бира и студено време също вършат работа - а с това изобщо пък не прекалявайте  Joy

Нещо друго да помогна?  bowuu

# 152
Момичета, гледам раzниЩилите се zемната ябълга. Тя наистина е мнооого препоръчвана на диабетици. Имам обаче едно въпросче. От къде може да се купи в БГ? Искам да кажа на майка ми.

Simma, в какво се състоя иzследването zа остеопороzа?

АЗ да се похваля, че отслабнах 6,5 килограма zа един месец. Само с диетка, беz медикаменти. Че последният път инсулинът ми беШе граничен и доста се поиzплаШих.

# 153
Миле, изследването представлява ултразвуково наблюдение върху китката на дясната ръка. Отнема около 4-5 минути, през това време се правят три сканирания. Накрая ти дават лист с цветна графика, но която е описано кои стойности са положителни, кои отрицателни и граничната стойност. С точица показват твоите показатели. По хоризонтала засичат възрастта ти а по вертикала SOS / speed of sound /
Много прилича на графиката на еластичното търсене и предлагане, ако си учила икономика  Wink
А тази земна ябълка нещо ми се губи от кулинарните ми познания - някой да ме хелпне с линкче, снимка или колетна пратка?

# 154
Симичке, Мама Цоцоланка е дала линк по-нагоре:
http://www.doctorbg.com/page.php?id=13317
Пък за колетната пратка, ако намеря тук, мога да ти пратя 10-20 кг.  Joy
Такааа,  да се отчета за снощната ни салатка - аз награбих от магазина черна, червена и бяла ряпа, а милото под моя строг надзор стърга и прави салатка  Mr. Green Бялата и червената ми харесаха повече от черната. Та с три чинии салати от ряпа вечеряхме доволно, и стигнахме до извода, че от сега нататък ряпата ще присъства доста често на нашата маса. Благодаря на всички, които ме подтикнаха да стигна до този извод      bouquet
Сима, много се радвам да видя това за ядките  Hug Мен специално много ме устройва. Правя си хлебче със слънчогледови и тиквени семки, със сусам и ленено семе, и сега като гледам, хич не съм сгрешила.
Миле, какви са тия рекорди от теб  Hug Много добре си се справила със свалянето на кг., браво  Peace За земната ябълка, снощи исках да си купя такава, но забравих дали беше земна ябълка или земна ряпа  Embarassed  hahaha Та ме беше срам да попитам в магазина дали имат. Но предполагам, че по зеленчуковите магазини, трябва да се продава това чудо.

Много прилича на графиката на еластичното търсене и предлагане, ако си учила икономика  Wink
Успя да ми изправиш косата от рано, направо ме върна на ученическия чин. Мразех я тази икономика, и въпреки всичко продължавам да се занимавам с това.

Последна редакция: вт, 18 ное 2008, 09:07 от Dodichka

# 155
Сима, питам zаЩото и майка ми го прави това иzследване. Обаче й сканираха гръбнака и после на графиката покаzаха червена, жълта и zелена област. И графиката покаzваШе какво е положението на майка ми.

Доди, направо не мога да се поzная. ТрябваШе ми стимул, а той беШе, че откриха и диабет на братовчед ми. А той е на 33 години, полицай, с фиzическо натоварване и съвсем нормално тегло. Доста се поиzплаШих, zаЩото сме фамилно обременени.  Tired

Ей, като си купите от някъде тая zемна ябълка да ми кажете от къде. Ако е верига магаzини де. Междудругото тук и викат топинамбур, а видях, че и на български това е синоним.

# 156
Голям купон сте спретнали тук!
Добре дошли на мама Цоцоланка и Ела79! И пожелавам по-бързо справяне с хиперинсулинемията и измъкване от този подфорум  Simple Smile
За малко ви мярнах снощи и купих и аз бяла ряпа  Joy , реших че си имам моркови, пък се оказа че трябва да купувам - та довечера ще правим салатата. Доди  Heart Eyes вие сте я харесали, а ние си я обичаме още от по-миналата година.
Браво на Симма за изследването за остеопороза.
Направо съм възхитена от Миле - за постигнатите свалени килограми!
Пак ме вдъхновявате да си възстановя по-строгия режим и да не се отпускам много.
 Hug на всички!

# 157
  • София/Варна
Simma, земната ябълка е много популярна във Варненско. Баба ми и комшийките и редовно си гледаха в дворовете. Виждала съм да се продава по пазарите.

# 158
М-Дидко, благодаря за хубавото пожелание!

Земна ябълка по принцип при нас продават бабите в пазарния ден на пазара. Иначе рядко се намира. Но вчера уж ми обеща една жена за другата седмица евентуално и да видим какво ще излезе от цялата работа. По-миналата година много често ядях земна ябълка, просто защото ми бе вкусна. Но тогава имах възможност и по-често да съм на пазара, сега като ходя на работа - не мога да излизам, когато на мен ми се иска.

Явно снощи всички сме били на ряпа. И ние, обаче черната много ни лютеше и се отказахме от нея. Иначе и децата ядоха от ряпата.

Миле, браво за килограмите! За себе си осъзнавам,че колкото и да се ограничавам в яденето, не е ли съпроводено заедно с физическа активност - нищо не правя! Но по цял ден на работа, вярно идвам и си ходя пеша, но тя работата ми е сравнително близко и де факто не го смятам за ходене пеша. В края на седмицата се чувствам изморена, гледам да си почина, да си видя къщата, децата и...най-много 1 път да идем на разходка и това е! За цяла седмица това е нищо. А и има случаи като тази неделя, когато пак бях на работа и .......време никакво свободно.

Сима, благодаря за ядките. Успокои ме,че 1-2 пъти седмично малко печени семки не са фатални! Hug

Но...съзирам и тук щуробаджанащина:
ПС...Опс, върнах се да оставя по една  Heart Eyes на всички, на Доди - 2  Heart Eyes

Доди е с връзки, така ли? Crossing Arms Hug  

Момичета, желая ви днес един хубав и ползотворен ден! Усмихвайте се по-често, дори и да няма на кого - но то винаги има. Усмихнете се на себе си и си кажете - Аз съм страхотна и прекрасна!

# 159

smile3532 newsm62
С глас се изкикотих, добре че съм сама в офиса  Joy Маме, всички тук сте с връзки и много специални за мен  Heart Eyes А на Доди винаги пращам една повече, защото я подкупвам, мазня й се. Иначе, току виж съобщила на мъжа ми по кой лекар тайно въздишам, че и снимката му имам  Joy

А какъв вкус има това грозно нещо земна ябълка - изобщо не ми изглежд апетитно hahaha
Доди, машина за хляб ли имаш? Аз изобщо не умея да меся. Пробвала съм се, но чак хляб не се наемам да опека. А много обичам черните сусамени и ленени земелки от Кауфланд

# 160
Ей, ама наистина успяхте да ме разсмеете днес  Joy Joy Joy

А на Доди винаги пращам една повече, защото я подкупвам, мазня й се. Иначе, току виж съобщила на мъжа ми по кой лекар тайно въздишам, че и снимката му имам  Joy

Ти недей да се успокояваш, заплахата продължава да тегне над теб  Heart Eyes

Симичке, правилно си се досетили, имам машина за хляб. Толкова съм зле с месенето, че дори и не мисля да се пробвам. Правим си пълнозърнесто хлебче, и сме много доволни с мъжо.
Дидко, как си ти? Хвана те липсата нещо, я давай отчет  Hug

Май снощи всички сме били на ряпа  hahaha Дайте да видим довечера какво ще гризкаме  Thinking

# 161
  • София/Варна
Май снощи всички сме били на ряпа  hahaha Дайте да видим довечера какво ще гризкаме  Thinking

Земна ябълка, поне който успее да си купи - другите пак на ряпа Wink.
Иначе черната наистина си е лютичка, затова мъжо смесва от всичките видове + алабаш + моркови, че да не се усеща.
Доди, аз като умея да меся да не мислиш, че често го правя - то си трябва време, разположение на духа и тялото. Веднъж-дваж годишно може да се случи, само по празници. Затова мъжо е обещал машина за хляб, че му писна да търчи на 2-3 дни до Пикадили (МОЛа на Стамболийски) да ми купува от типовия и ръжения на Лагард (аз като типичен шовинист на местно ниво не искам да ям друг хляб освен произведения във Варна Wink).

# 162
  • София
Здравейте момичета!

Аз успях с бременотта и искам да  ви напиша моя опит, дано помогне и на други.
ТСХ ми беше 3 при норма 4,2. На пръв поглед абсолютно нормално ниво, но се оказа твърде висок за имплатацията на оплодената яйцеклетка.
Точно това се оказа и нашия проблем. Симптомите са : по обилен цикъл, болки от овулацията до цикъла, и обикновено по ранен цикъл. Така бях 3 месеца, имала съм оплождане но не и имплатация. Посетих Др Савова в клиника Щерев, която ми следеше и първата бременост. Веднага ми назначи дуфастон да пия след овулация и още същия месец имаше имплатация и бременност.

Ендокринолога каза, че нищо ми няма но както виждате когато говорим за забременяване по- добре се консултирайте с гинеколог ендокринолог. С две ръце препоръчвам Савова.

Успех на всички   bouquet  bouquet  bouquet

# 163
х_diabet_mama, чудесно! Спокойна и лека бременност ти желая.

Кайренски, правилно ли разбрах, че хляба на Лагард се пече във Варна, а се продава в София? Защо просто не си направят фурна в София, за да си консумирате прясно хлебче? Мистерия ...

Аз ще трябва да ходя чак до Колхозния пазар за земна ябълка, така че отчитам се - ряпа до събота  Joy
Междудругото освен уникален прекрасен вкус, салатката има и уникален мирис  hahaha

# 164
  • София/Варна
х_diabet_mama, честито - надявам се дасе засичаме на консултации Simple Smile.

Сима, технологията на хляба е следната - замесването и оформянето на хляба се прави в цеха на Лагард. Пак там се запича до определена степен, след което се вади и се с "стресира", т.е. директно от пещта го вкарват с камера. След това се предлага на дистрибутори. Тук в София има няколко фирми, които доизпичат хляба на място, но са малко тези, които имат добри фурни и са хванали технологията на изпичане. Аз си купувам хляб само от едното Пикадили или от Халите. На другите места оплескват здравата изпичането. Бях купика за дребния кроасан с масло на Лагард от съседния магазин и се оказа, че с него ще мога да чупя орехи  Rolling Eyes.

Междудругото освен уникален прекрасен вкус, салатката има и уникален мирис  hahaha

Аз затова само вечер си хапвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт