ХИПЕРИНСУЛИНЕМИЯ -да поговорим ! тема 3

• 58 627
  • 622
  •   1
Отговори
# 135
Ехооооооооо........момичетааааааааа..........девойки прекрасни, къде сте?

Аз да ви се похваля и оплача.......От 4-5 дни ям без хляб, без никакви тестени вкусотии........Но.......днес пак се чувствам подута,едно ми е некомфортно......Вярно, снощи нещо прекалих с яденето, но за това имат вина хубавите момичета от благоевградската отчетна тема, тук от форума. Спретнахме си срещичка и май.....всички си бяхме позабравили диетите...Но аз твърдо без хляб ядох.

И.....бях на мамографски преглед и гинеколожката каза, че съм имала идеално чисти гърди, скоро не била виждала такива гърди без никакви проблеми! Не ми предписа никакво лечение от нея, само ми каза да продължа да пия Сиофор-а.......

Ох, незнам защо, но се чудя дали не си влияят зле двете лекарства, които пия - Сиофор и Редуктил????Вярно и двете са ми изписани от една и съща ендокриноложка, но имам чувството, че нещо не се търпят тези две лекарства........

Пишете нещо, не млъквайте, споделяйте! Как изкарахте събота и неделя? Аз днес съм на работа и от снощната среща съм си снощна и нямам никакво желание да работя, но.......Мъж ми днес е на Петрич, а аз на работа....така ми се ходеше и на мен към Петрич, малко да се разходя, много обичам да пътувам, но....един трябваше да е жертвата да работи и тами чест се падна на мен, за съжаление! Но пък за сметка на това снощи добре си изкарахме девойките на кръчмата.......

# 136
Мамо Цоцоланке   Hug тук сме си. Аз събота и неделя почти никога не включвам компютъра, стига ми през останалите дни от седмицата като съм 8 часа плътно зад него. Обаче сега гледам, че ти си се включила с много хубава новина - поздравления за добрата воля   bouquet Щом си издържала 4-5 дена без хляб, значи няма да ти е проблем и без него да си караш от тук нататък. За подуването, аз така се чувствам една седмица преди цикъл, направо имам чувството, че ще се пръсна. Ти да не си в някакъв такъв период? Опитай да засечеш след какви храни се чувстваш така.  За мамографа, чудесна новина  Peace Но ми напомни, че аз такова нещо досега не съм си правила изобщо. Миналата година идва един идиот в службата, няма да му казвам името дори, лекар се водеше човечеца ( и то небезизвестен), който правеше прегледи на гърдите с ехограф. Е нямаше такъв смях. Точно за три минути, минахме три жени. С такава скорост не ми бяха извършвали преглед досега. Та според него всичко е наред. Но преди няколко години ми  откриха кистофиброзна мастопатия ( не съм сигурна, че го пиша правилно) и си се притеснявам. Но пък за сметка на това нищо не правя по въпроса  Embarassed
За Редуктила и Сиофора, спомням си, че една от мацките тук пиеше такава комбинация, и също се оплакваше, но не мога да се сетя коя  Crazy Старост нерадост....Не го знам тоя редуктил как действа. Не можеш ли да го спреш замалко, и да видиш разликата?
Аз да се пооплача малко, напоследък усещам, че започва да ми става гадно след сиофора, представяте ли си - една година, след като започнах да го пия. И след като се нахраня, също започва да ме боцка стомаха и да ми се повръща  Sick Луда работа, при мен всичко е наопаки. Хората след толкова време пиене на това лекарство нищо не усещата, а аз тепърва започвам с неприятните симптоми.
Маме, ти от Благоевград ли си? Много сме си го харесали този край с мъжът ми.
Кайренче, ти и Гея сте уникални просто. Всички бременни дебелеят, вие отслабвате  Hug Супер е това със забранените храни. Аз все съм си мислела, че като забременея ще ми е адски трудно с тях, но явно организма си знае работата. И какви точно репи ядеш, те не са ли гадни бе  Sick

# 137
Здравейте, май аз съм тази със сиофора и редуктила Simple Smile. Редуктилът го спрях почти по спешност, заради страничните му ефекти, бях със 120 пулс в легнало положение и високо кръвно. Не знам дали си действат взаимно със сиофора...както споменах и той не ми понася. И да дам отчет, от както си го спрях и него, не само, че се чувствам добре, но и с храната съм супер, сладко не ми се дояжда, няма го онзи глад от преди месеци, май си ми е помогнал, дано се задържат нещата Simple Smile
Прегръдки и усмивки за всички  Hug Hug Hug

# 138
Със свалените килограми по време на бременност - аз по принцип първите месеци все отслабвах. Това си го обеснявам с чудния баланс, който идва тогава от хормоните. Малко хора знаеха,че съм бременна с 3-то дете. Не ми и личеше. То мен и без бременност си ме питат бременна ли съм, така че......Бях в 6-7 месец и една позната ме засече на автобусната спирка. Поприказвахме си малко и тя се вгледа в мен. И ме попита - Разхубавила си се, добре ми изглеждаш. Да не би да си бременна? Отговорих утвърдително. Абсолютно всички са ми казвали,че бременностите при мен се отразяват идеално. Почти не качвам килограми, напротив свалям - и в началото, и в края, тялото ми явно изглежда и по оформено и не толкова пълно. И си го обеснявам само с това,че тогава без никакви лекарства, хормоните са в чудесен баланс и това ми се отразява и външно.

За репите - Додичка, яла ли си салата от ряпа? Чудесна е! Опитай! Това ме подсети за довечера да взема ряпа и това да ни е салата. В къщи и децата я обичат. Додичко, хайде с мен на пазар за ряпа! Има една ряпа - алабаш и казваме по нашия край. Така си я хрупаме, много е вкусна и приятна. А сега се сещам да питам....Правилно ли съм запомнила,че земната ябълка е чуесно лекарство за диабет? Сега като прочетох за ряпа и се сетих за това. Земната ябълка представлява нещо грудка, с неясна форма, тип крива. Ако не ме лъже горката памет, мисля,че американци на нейна основа разработвали лекарство или за диабета, или за артрита. Струва си да попитаме чичо гугъл какво той знае по въпроса.

Родом съм от Добрич, бракувана в Благоевград. Заповядайте на кафе, който как има път през града.

Редуктила трябва да го пия всеки ден на гладно. Уж е за нормализиране на теглото,демек за отслабване. Има пауза при него от 2-3 дни след като изпия и двата блистера. И от темата за редуктила казват,че от него я отслабна, я не, но от Сиофора - със сигурност Mr. Green!Една от благоевградските мами, която също пие Сиофор и правят опити за бебче с мъж и, казва,че за 3 месеца е отслабнала със 7 кг.

А за неразположенията - не се знае......може да тренираш да повръщаш, само че не от лекарства,а от бременност.......

Фрезия, ти ме хвърляш в рамисли и страсти...... newsm78Знам си,че и така съм си хубава, ама не та не - химия искам!

# 139
Здравейте момичета.Чета ви редовно,но не съм писала досега поради простата причина,че малко ме е срам ,тъй като отдавна не съм си правила изследвания и не съм следила състоянието си.Но реших да се представя и вие да ми бъдете стимул в моята борба с инсулиновата резистентност и  излишните килограми.Ами моята история е дълга,няма да се впускам в излияния,че постът ми ще стане много дълъг.Но накратко -Октомври 2006 година родих моето момченце.Едно злополучно раждане с много грешки от страна на лекарите и резултата е голямо и необратимо мозъчно увреждане на детето ми.След раждането и след изписването ми от болницата тежах цели 105 килограма.Аз винаги съм била пълно дете,борбата ми с килограмите е цял живот.С течение на времето се научих да е обичам такава каквато съм,но тези килограми вече ми бяха множко.Във връзка с увреждането на сина ми си направих купища изследвания и така стъпка по стъпка стигнах до Катя Тодорова.Лежах в клиника по ревматология в София, бах прочела по-рано нейното име в нета и реших да я посетя.Въпреки,че досега никога не съм си обръщала много внимание сега исках да знам какво се е случило с моето дете.Въпроса,който ми се въртеше в главата беше дали заболяването му може да е вродено или в резултат на раждането,както ми беше казано.Аз винаги съм знаела,че нещо не е наред с мен.Още като тинейджърка ми идваше менструация на 2-3 месеца.Лекарите ми казваха,че трудно ще забременея.Че може да не мога да има деца(не знам по какви критерии го решиха?).Имала съм кисти на яйчниците,щитовидната ми злеза беше увеличена.С посещението си при Тодорова исках веднъж завинаги да разбера какво ми има и дали хормоналния дисбаланс при мен може да е причината за заболяването на сина ми.Когато я посетих се установи при мен СПЯ,Хашимото и Инсулинова резистентност.Винаги съм се чудела защо толкова бързо пълнея и толкова трудно отслабвам и най-сетне намерих отговор на въпросите си,за което съм много благодарна на Катя Тодорова.След като започнах да приемам Сиофор без диета отслабнах 10 килограма и така заковах на 95 килограма.Вярно е и аз си признавам,че за тези 2 години до сега не направих всичко необходимо.Дори и факта,че съм пред диабетно състояние и това,че вече година и половина не мога да забременея не ме стресна много за да се взема в ръце.Просто съзнанието беше ангажирано с други проблеми и така неусетно това лято стигнах до 100 килограма.Тогава реших,че вече е време да направя нещо добро за себе си-отказах цигарите и започнах диета.Резултата досега е -15 килограма.Чуствам се много по-добре психически.Но както ви казах не съм си правила скоро обременяване,нито хормонални изследвания,но редовно следя овулацията си,чрез някои методи и според мен миналия месец най-сетне имах овулация след толкова много време.Мисля,че отслабването ми и ограничаването на въглехидратните храни много ми помогнаха.Скоро ще си правя изследвания и ще споделя с вас.Извинявайте,че стана толкова дълъг този пост  Hug Hug Hug

# 140
Фрезия, ти ме хвърляш в рамисли и страсти...... newsm78Знам си,че и така съм си хубава, ама не та не - химия искам!
Joy Joy Joy с глас се хиля, добре че съм сама в офиса. Махни го тоя редуктил, определено досега не съм чувала нищо добро за него.
Значи казваш на пазар да ходим - става  Peace Довечера ще се търси алабаш. Ще ровна из готварския за някоя рецепта, че да не разводняваме темата тук. Между другото, обичам да си правя салати с всичко хрупкаво, което намеря в хладилника ( последен хит у нас е салата от кълнове, краставици, моркови, чушки, лимон и зехтин) така че, сигурно и ряпата ще ми хареса. А пък ако е вярно и това за земната ябалка, просто няма да можете да ме спрете.
За кафето - напролет ще заповядаме. Всяка година задължително си правим по една екскурзийка из вашия край, така че чакай ни  Hug
А за неразположенията - не се знае......може да тренираш да повръщаш, само че не от лекарства,а от бременност.......

Ха дано, ама надали....

Фрезия, я по-добре дай отчет как ти вървят инсулина и захарта след като спря Сиофора. Радвам се, че се чувстваш добре, дано и показателите да са хубави  Praynig Целувки и за теб  Hug

# 141
Ела, и тук имаш моята подкрепа! Споделяй смело и без притеснения! И вярвам,че скоро, след още някой друга овулация, а и защо не след тази, Анди може да стане и батко! Hug

Ха дано, ама надали....

Вярвай, че ще стане и то скоро! Може пък ние да ти идваме на бебе... - не се знае за кафето!

# 142
Ела, и тук имаш моята подкрепа! Споделяй смело и без притеснения! И вярвам,че скоро, след още някой друга овулация, а и защо не след тази, Анди може да стане и батко! Hug

Ха дано, ама надали....

Вярвай, че ще стане и то скоро! Може пък ние да ти идваме на бебе... - не се знае за кафето!
Благодаря,наистина имам нужда от мотивация и помощ.Благодаря за хубавите думи.Дано Praynig

# 143
Искам да попитам за Редуктила.Дали е подходящо да го пия след като правим опити за бебе? Опасен ли е този препарат?Задължитено ще питам ендокриноложката си,че досега не ми е споменала за него.

Последна редакция: пн, 17 ное 2008, 12:37 от ela79

# 144
  • София/Варна
Доди, при мен е желателно да свалям килца - доста ми тежеше предната бременност на ставите, а от нея все още си имам едни 10кг. Иначе репите и аз не ги харесвах - баща ми всяка зима си правеше салата от стъргана ряпа и моркови, като в крайна сметка сам си я ядеше, защото ние със сестра ми и майка ми и се мръщехме.
Аз я преоткрих тая салата преди седмица-две. От пазара взехме черна, червена и бяла ряпа, както и голяма глава алабаш (всичко около 3кг.). Мъжо ги разпредели на 3 порции (от всеки вид по малко) и всяка вечер стърже с робота на ситно по една порция, като добавя и моркови. Подправя се със сол и оцет, може и мъъъничко зехтин. Малко е смръдливичка салатата, но на вкус е много сочна и свежа. Ендокриноложката ми беше препоръчала да консумирам такава салата още когато ме диагностоцира, че съм с инсулинова резистентност. Обясняваше нещо за състава на ряпата и зелето, но аз се бях ошашкала и единственото, което запомних от разговора беше, че трябва да се храня само със салата от корени и зеле.

# 145
  • София/Варна
Ела, ето листовката на Редуктила. Пише, че не е добра идея да се пие от бременни и кърмачки.
По принцип препарати като Сиофора и Редуктила товарят много черния дроб и затова се препоръчва да се спре приема им поне месец преди започване на бебеправене. Това е според лекаря ми в клиниката на Щерев.

# 146
Ела, и според мен не е добър варианта за Редуктила.......Има страшно много странични ефекти......И се чудя вече дали положителните му качества(ако има такива) са повече, или отрицателните.

Ето тук има повече инфо за земната ябълка - http://www.doctorbg.com/page.php?id=13317 и да, вярно е, че се препоръчва много на диабетици и хора с наднормено тегло. Цитат - Грудките се ядат сурови или сготвени. Препоръчват се при диабет, затлъстяване, запек, подуване и газове на корема. От тях се произвеждат таблетки за дъвчене или сокове, подходящи за диабетици и хора с наднормено тегло, чисти и смесени сокове с други плодове, фруктозни сиропи, фармацевтични продукти, хранителни добавки и алкохолни напитки (ликьори, дестилати).

Гарантирам,че земната ябълка е много вкусна. Както и алабаша. Явно кореноплодните ще ни помогнат в борбата ни и ще закопаят килограмите ни........

# 147
Отчета е, че не смея да ида на изследвания, но обещавам да се стегна и да ги направя и на мен ми е интересно как е захарта и инсулина. Но обременяване не знам дали ще правя все още, минаха 6 месеца, но знам и че много натоварва организма... За редуктила...има много доволни хора, факт обаче, че аз дори не отслабнах с него. А това, че и двете вредят на черния дроб за мен също е голям проблем, тъй като съм без жлъчка... Общо взето съм ги навързала..... ooooh!
Мама Цоцоланка и аз искам химия да ми помогне, защото вече спрях да се харесвам, харесвах се докато мислех, че съм здрава или поне докато лекарите ми го втълпяваха, структура било. Да бе 160 см, 100 кила, егати структурата Joy. Какви ли не хапове съм пила, само се моля да не са ми навредили. Сега ми е добре, слабея бавно, но за мен и 1 кг. надолу за 2 месеца е постижение, като се сетя, че на седмица преди качвах по 2  #Crazy

# 148
ela79 добре дошла при нас  Hug Тук сме се събрали много готина банда, можеш да разчиташ на нас за подкрепа, за стимул, и за каквото още ти дойде на ум. Пожелавам ти успех и скорошни добри новини  Praynig
Мамо Цоцоланке, може пък и без бебе да дойдете, много ще ми е драго  Hug
Кайрен, ти и Мама Цоцоланка сега много ме навихте с тези репи. Довечера ще замъкна няколко вкъщи, и дано съпружеското тяло да не ме изхвърли заедно с тях. И без това съм го ударила на постно вкъщи, като му се явя и с тия репи.....  hahaha Ама поне имам железен аргумент - боря се с диабета, никакви възражения.
Фрезия, 6 месеца са идеалния период за контроли, така че хич не се оправдавай. Пускай изследвания,  че да видим какво си направила с това твое самолечение  Hug

# 149
Добър ви ден, мацки  Hug
Добре дошла на Ела и смело споделяй всичко, момиче - ние затова сме се сбрали тук

Аз обаче забравих да проверя за ядките, за което много се извинявам на Мамето Цоци, ама пусто ЕГН - изневерява ми паметта вече Crazy
За редуктила - мен ми беше предписан. Но като казах на ендокриноложката, че имам високо кръвно / предполагам заради килограмите / тя сама си скъса рецептата. Лекарството увеличава метаболизма, което всъщност предизвиква отслабването, но заедно с това се сдобивате с учестен пулс, високо кръвно, болежки в сърцето и прочие. Ами нормално - форсира се организма, как да реагира, мислите ...

Днес минах на УЗ при мамограф и за остеропороза. За първи път правя такова изследване, но мисля че не е излишно. Зарадвах се да видя Б.О. на изследванията. Едно да ми е наред  Crazy

Обичам много ряпа и моркови с оцет и сол. Охх, потекоха ми лигите. Отивам си  hahaha

ПС...Опс, върнах се да оставя по една  Heart Eyes на всички, на Доди - 2  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт