Консултация с логопед - тема 3

• 177 556
  • 759
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте
Извинявам се ако се повтарям, но темата е станала доста обширна.
Имам син на 3 г 6 м, който говори малко, доста бебешки, но това което повече ме притеснява е че не може да прозизнася изобщо някои звукове, като основният проблем, който съм забелязала е с "К", която никога не е успял да каже. При него обикновено звучи като "Т". Досега ми казваха, че за деца под 3 години е нормално, че ще се научи, но ето че вече става по- голям, а проблема си остана. Дайте съвет за упражнения, и евентуално координати на логопед.
Мерси предварително

# 286
Здравейте, dora70 
след това, което спе посочили, моля да имате предвид, че привидното нечуване на фона на запазен слух е диференциално диагностичен маркер за други нарушения, няколко на брой,

Това много ме притесни.Какво да правя?
Как да разбирам това ,,други нарушения,,?

# 287
  • София, в офиса
Дора 70,
и да изброя на какво е маркер това състояние, само ще се притесните излишно повече. По-добре отидете на консултация с логопед и психолог  bouquet

# 288
Плодова фея, писала съм ти и на лични, но като цяло онтогенетично звук "к" се формира между 2,5 и 3-годишна възраст. Проверете при специалист логопед детето да няма висок свод.
Координати на логопеди има много в интернет пространството, аз лично бих препоръчала Центрове "С-Иввена" в Пловдив и София, от които имам лични впечатления. Разбира се, добри специалисти има не само там..

# 289
Да, именно вече е на 3 г 6 м и би трябвало да има поне някакъв напредък, ще проведем консултация

# 290
ЗДравейте,
бихте ли ми казали в какво се състои консултацията с логопед?
Но не за бебе ,а за дете на 2 години.
Интересно ми е какви съвети дава на родителите относно проговарянето.

Благодаря Simple Smile

# 291
когато заведох синът си на психолог- логопед за пръв път беше на 2г10м.прегледът беше много дълъг около 2ч и обстоен.първо му направи теста маиова-томова зададе ни доста въпроси.след това провери ципичката под езика.каза че имприсивната му реч е богата.проявява добри за възраста си графичи умения.не е самостоятелен.емоции ,поведение, памет, внимание се в норма.постави му диагноза-задръжка в експресивната реч.препоръча работа с логопед и по-интензивен контакт с деца.

# 292
На нас не ни позволиха да присъстваме на първия "оглед". Детето беше само с логопеда в кабинета, около 45 минути. След това тя ни направи писмено резюме на тестовете, които е правила и резултатите от тях и накрая пише какво препоръчва.
За физическото развитие беше при друг специалист и 2 пъти по 1 час. Там присъства един от родителите.

# 293
Здравейте, бях пуснала тема по този въпрос, но чак сега разбрах че има такава за консултация с логопед. Синът ми е на 4, 5 г. Развива се нормално, произнася всички звуци/думи,  но когато говори, особено , когато има да разказва нещо или е въодушевен, повтаря последните срички от дадена дума: Например: Днес бяхме ме на разходка с баба навън вън. ПОнякога говори без да въобще да се повтори, друг път повтаря. Трябва ли да се консултирам с логопед? Освен това все още не казва съвсем чисто "Р" и "Л", но само в определени свукосъчетания. Иначе винаги се е развивал нормално, даже във физическо развитие е изпреварвал в някои умения. Проговори на около 2 години и 3-6 месеца с изречения направо. Почти не е говорил "бебешки".

# 294
Здравейте на всички!
Имам момиченце на 2г.което все още не може да говори.Знае около 10-15думички,разбира всичко което и казвам и изпълнява това което я помоля.Опитвам се по всякакъв начин да я занимавам с книжки,различни игри и..т.н,когато и кажа да повтори някоя думичка след мен тя казва нещо на свои бебешки език или "да".Много бих искала да я заведа на специалист логопед които се занимава с деца на нейната възраст.Ние сме от Ст. Загора и ще бъда много благодарна ако някои може да ми даде информация къде да заведа детето в града.
Благодаря ви предварително!

# 295
  • На небето
Здравейте, бях пуснала тема по този въпрос, но чак сега разбрах че има такава за консултация с логопед. Синът ми е на 4, 5 г. Развива се нормално, произнася всички звуци/думи,  но когато говори, особено , когато има да разказва нещо или е въодушевен, повтаря последните срички от дадена дума: Например: Днес бяхме ме на разходка с баба навън вън. ПОнякога говори без да въобще да се повтори, друг път повтаря. Трябва ли да се консултирам с логопед? Освен това все още не казва съвсем чисто "Р" и "Л", но само в определени свукосъчетания. Иначе винаги се е развивал нормално, даже във физическо развитие е изпреварвал в някои умения. Проговори на около 2 години и 3-6 месеца с изречения направо. Почти не е говорил "бебешки".

Моя син е на 4г. и 6м. и има проблем само с буквата Л и то ако след нея следва буква А, М, Н или е последна буква. Иначе говори много ясно, проговори рано, а на 1г. и 8м. вече правеше сложни изречения от по 6-7думи.
Педиатърката ми препоръча да го заведа на логопед (каза че консултациите били безплатно), допитах се и до логопед за съвет, който ме посъветва същото. Каза, че има нужда от консултация с логопед. Предполагам, че в твоя случай ще е същото.

# 296
Здравейте на всички!
Имам момиченце на 2г.което все още не може да говори.Знае около 10-15думички,разбира всичко което и казвам и изпълнява това което я помоля.Опитвам се по всякакъв начин да я занимавам с книжки,различни игри и..т.н,когато и кажа да повтори някоя думичка след мен тя казва нещо на свои бебешки език или "да".Много бих искала да я заведа на специалист логопед които се занимава с деца на нейната възраст.Ние сме от Ст. Загора и ще бъда много благодарна ако някои може да ми даде информация къде да заведа детето в града.
Благодаря ви предварителнo 

bobolino157 от това което си написала мисля че малката сладурана няма никакъв провлем.но все пак не съм специалист.
ние сме от стара загора и аз водя синът си на логопед при доц.шошева. ако желаеш ще ти изпратя телефонът и на лични. но в момента е в отпуска до15 септември. Heart Eyes

Последна редакция: сб, 01 авг 2009, 16:47 от dpg

# 297
Има ли добри логопеди в Перник

Последна редакция: пт, 30 окт 2009, 21:32 от Анонимен

# 298
Здравейте,майчета!Аз най накаря се реших и заведох Симона на логопед,видя я жената и каза че това не може да го нарече все още заекване,защото е много малка но че колкото по рано започнем да работим, по бързо ще се разреши проблема.Но първо трябва да направим консултация с невролог.ако трябва да пием нещо за успокоение на нервната система,защото аз и обясних че имаме проблеми със съня и че е доста буйна и нервничка.Това е нактратко,сега вече съм по спокойна,важното е да се реши проблема завинаги PraynigНасочи ме и към добър невролог от Пловдив,записахме си час и ще действаме Peace
Хубави и слънчеви дни ви желая Hug
Ние утре заминаваме за моренцето Peace

# 299
Симона, много съм скептична към сиропите за успокояване на нервната система. Забелязвам, че ги изписват за щяло и нещяло на децата  Outta Joint Не мога да повярвам че всички по-буйни дечица са хиперактивни (в този случай сиропите са задължителни). Но успех в начинанието и ела да ни споделиш мнението на невролога. Hug

Общи условия

Активация на акаунт