Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
# 30
  • Мнения: 9
Здравейте и от мен.
От доста време се чудя какво да правя, но вече мисля,че е време за логопед или лекарска намеса.
Дъщеря ми е на 2 годинки и половина и още от самото й захранване (което беше адски трудно и бавно), тя отваряйки си устата вместо езичето да е долу ниско, тя го вдига нагоре и храната й попада реално под езика и така вече започва да дъвче и гълта.Мислех,че с времето ще отшуми ,но няма такива изгледи и започвам да се притеснявам.Така прави и при опитите си да пие от чаша.Езикът се дърпа леко назад и е вдъгнат нагоре към небцето.
Много ви моля за съвет.
Благодаря ви!

# 31
  • Мнения: 1 498
Мисля, че и аз съм забелязала нещо такова при моето дете, тедката85. И на мен ми е интересно дали някой знае какво е това.

# 32
  • Мнения: 542
Здравейте и от мен.
От доста време се чудя какво да правя, но вече мисля,че е време за логопед или лекарска намеса.
Дъщеря ми е на 2 годинки и половина и още от самото й захранване (което беше адски трудно и бавно), тя отваряйки си устата вместо езичето ...
Много ви моля за съвет.
Благодаря ви!
Здравейте,

Препоръчително е да се направи наблюдение на храненето, за да се прецени какви са особеностите на оралните механизми и сетивната преработка на храната при Вашето дете.
Има логопеди, които са компетентни да направят такава диагностика и да Ви дадат съвети.
Ако не сте се консултирали вече, може да пишете на лични.

Поздрави

# 33
  • Мнения: 99
Здравейте. Моя син е на 2 години и 7 месеца, много трудно се храни.  Задържа храна  в устата си-люспи, месо всичко което  не му хареса го плюе, а през останалото време си яде супата например. Явно се го задържа под езика. Винаги се е задавя много лесно. Имам много голямо търпение, храни се бавно, дъвче бавно. Когато нещо му хареса и е много гладен нещата се случват с лекота. Не сме търсили помощ и специалист. Като цяло забранени неща от сорта на вафли, жилиран бонбони, солети... Дъвче и гълта без проблеми. Нещата които му харесват също, но не яде почти никакво месо освен риба.  Гледам да нямачквям хубаво всичко, да е на малки парчета и тогава яде, но пак дели част от месото. Кърмен е до 2 години. Захранен е късно заради обриви. Не знам дали и заради това или късното извикване на зъбките. Често си мисля, че след като се задавя толкова лесно има страх да гълта,но той просто дели храната в устата си. Ще се радвам да дадете съвет. Баща му също е правил така като малък. Няма заболяване или речеви проблеми.

Общи условия

Активация на акаунт