КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 159 337
  • 763
  •   1
Отговори
# 165
Здравейте д-р Константинов,дъщеря ми е на 4г и преди 6 дни изведнъж започна да криви и двете очи, сега криви повече дясното. Разбира се веднага посетихме офталмолог,след обстоен преглед решиха че има 100% зрение и на двете очи и няма далекогледство а това кривене е в следствие развитието на нервната система и се налага операция на очите за корекция.Детето не е падало , но напоследък боледува често.Притеснявам се дали няма и друга по сериозна причина за това кривогледство така изведнъж.Според Вас с какъв друг специалист е добре да се консултираме,невролог или друг.Благодаря предварително.

# 166
Здравейте!
Не знам кой ви е консултирал но заключението меко казано е смешно! Трябва да има причина и тя трябва да се търси!Без да искам да съм налагащ се, защо не го доведете при нас?
Здравейте д-р Константинов,дъщеря ми е на 4г и преди 6 дни изведнъж започна да криви и двете очи, сега криви повече дясното. Разбира се веднага посетихме офталмолог,след обстоен преглед решиха че има 100% зрение и на двете очи и няма далекогледство а това кривене е в следствие развитието на нервната система и се налага операция на очите за корекция.Детето не е падало , но напоследък боледува често.Притеснявам се дали няма и друга по сериозна причина за това кривогледство така изведнъж.Според Вас с какъв друг специалист е добре да се консултираме,невролог или друг.Благодаря предварително.

# 167
Здравейте!
Няма значение колко време ще има между две разширявания, така че когато ви е удобно заповядайте!
Здравейте, д-р Константинов!
Искам да дойда на преглед при вас. В събота (на 21.02.2009) ходих на преглед при друг лекар, но съм объркана от резултатите от изследванията. Въпроса ми е - колко трябва да е времето между разширяване на зениците (между двата прегледа), за да знам кога да си запиша час при вас.
Благодаря! Хубава седмица!

# 168
Здравейте д-р Константинов!Синът ми е на 9м и от известно време криви очичките,наи-много дясното.Ходихме на офталмолог прегледа го,каза че няма проблем с очните дьна,но ще трябва да се разширят зениците за да се види какьв диоптер има!Много се притеснявам,дали се далжи на нещо по сериозно.Успокояваме това,че и баща му като бебе е бил така,вазможно ли е да е наследствено?Благодаря Ви предварително!

# 169
Здравеите д-р Константинов,искам да ви попитам дали знаете за клиниката на Фъодоров и ако сте запознат с работата им какво ви е мнението.Интересува ме лечението за марзеливо око?

# 170
Здравейте!
Кривене на тази възраст трябва да се изследва. Колкото по-рано започнете грижите толкова по сигурен е успеха! За страховете ви от  нещо по-сериозно пак трябва да ви успокои специалиста след направени изследвания а първото е разширяване на зениците!
Здравейте д-р Константинов!Синът ми е на 9м и от известно време криви очичките,наи-много дясното.Ходихме на офталмолог прегледа го,каза че няма проблем с очните дьна,но ще трябва да се разширят зениците за да се види какьв диоптер има!Много се притеснявам,дали се далжи на нещо по сериозно.Успокояваме това,че и баща му като бебе е бил така,вазможно ли е да е наследствено?Благодаря Ви предварително!

# 171
Здравейте!
Разбира се че всеки български офталмолог знае за клиниката на Фьодоров. Той гостуваше приживе на българските си колеги и имам лични впечатлениея от него самия! Но за успехи при лечението на мързеливо око по-големи от нас останалите лекуващи деца не знам да е признато някъде по научните форуми!
Здравеите д-р Константинов,искам да ви попитам дали знаете за клиниката на Фъодоров и ако сте запознат с работата им какво ви е мнението.Интересува ме лечението за марзеливо око?

# 172
  • София
Здрдваейте, отново. Преди известно време питах това:

д-р Иван Константинов - детски офталмолог link=topic=332940.msg10082808#msg10082808 date=1233984975]
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми има следния проблем:
Много често едното око почва да сълзи, зачервява се (леко) и се появяват много големи гурли, ако и измия очите сякаш нищо й няма само са леко зачервени (преди измиването гурлите сякаш са се стичали отсрани на около - външата страна). Няколко пъти лекувахме конюнктивит(в рамите на по-малко от 2 месеца съм капала 5 пъти капки), накрая аз почнах да се съмнявам, че това може да е запушен сълзен канал (далеч съм от медицината, но бях виждала дете с такъв проблем та за това).
В този отрязък от време никога не имало покриване на цвелите очи с гурли, так че да не може да се отвори окото (виждал съм баткото ни веднъж, и за мен това беше конюнктивит)

Вчера я консултирах с детски офталмолог, и съгласно това което ми каза и това което е записано положението е следното:
Диагнозата: Конюнктивит
Анамнеза: често сълзене
Обективно състояние: папили
Терапия: без 

На въпроса ми: "Какво да правим?"
Д-р:  "Нищо.. достатъчно сте капали капки, нека си почине окото",
аз:   "Може ли да се излекува" ,
Д-р:  "Не, ... има си го и с времето трябва да се израсте. От време на време ще се възпалява... на дясното око каналчето е по тясно(това е по-често възпаляващото се око)"
аз:   "Заразно ли е, тя ходи на ясла?"
Д-р: "Не"
Поиска да отидем пак когато е възпалено, за да може да види какъв точно вид е (спомена, че имало 40 различни вида)

Днес занесох листа на педиатъра и в яслата и след като обясних (написаното по-горе), че си има някакъв вроден конюнктивит, който не е заразен сестрата ми каза, че за първи път чува за такова нещо...
Та въпроса ми е : Аз ли нещо не съм разбрала и неправилно да съм запомнила нещо? Има ли такова нещокато вроден (е може да не е точна думата)Конюнктивит?
и другото какво е "папили"?

Вашия отговор бе:
Здравейте!
Явно при детето ви нещата са от типа раздразнени конюнктиви а не истинско възпаление. Трудно някой може да ви даде съвет само по описание. Аз мога да ви кажа само че няма вродени конюнктивити( Ако трябва да взема отношение към лечението то трябва да видя детето и да, по-добре когато е зачервено окото!

На 05.02 бе ходенето при лекаря: очите бяха ОК
На 15.02 следобяд очите се възпалиха. 2 дни капах Октакуикс и нещата се нормалираха, нямах възможност сутринта да я заведа на лекар (мислех че след обяд)
На 25.02 следобяд пак забелязах, че са се възпалили. Вчера успях да заведа малката на при Ваш колега.
Явно погрешно съм интерпретирала думите й миналия път с "вродения конюнктивит". Обясни ми, че става въпрос за второстепенна реакция на секарета, който се стича от нослето.  Twisted Evil трбва да се преборя с него, за да оправим очите ... не знам как да стане това тя ходи на ясла, но не е там проблема - вече 5 дни сме си в къщи и те просто си сменят цвета имам чувство, че ще се удави във собствените си сокове.
Изписа ни капки Окацин 4 пъти по 2 във всяко око за 10 дни. проблеам е че 2 капки са мног изтичат от очите.
Какво да правя да капя ли по една или да капя по 2?

# 173
здравейте!
В окото( под клепачите) има място само за 1 капка а втората хората поставят за сигурност! Докато нослето е неспокойно и очите ще са така!
Здрдваейте, отново. Преди известно време питах това:

д-р Иван Константинов - детски офталмолог link=topic=332940.msg10082808#msg10082808 date=1233984975]
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми има следния проблем:
Много често едното око почва да сълзи, зачервява се (леко) и се появяват много големи гурли, ако и измия очите сякаш нищо й няма само са леко зачервени (преди измиването гурлите сякаш са се стичали отсрани на около - външата страна). Няколко пъти лекувахме конюнктивит(в рамите на по-малко от 2 месеца съм капала 5 пъти капки), накрая аз почнах да се съмнявам, че това може да е запушен сълзен канал (далеч съм от медицината, но бях виждала дете с такъв проблем та за това).
В този отрязък от време никога не имало покриване на цвелите очи с гурли, так че да не може да се отвори окото (виждал съм баткото ни веднъж, и за мен това беше конюнктивит)

Вчера я консултирах с детски офталмолог, и съгласно това което ми каза и това което е записано положението е следното:
Диагнозата: Конюнктивит
Анамнеза: често сълзене
Обективно състояние: папили
Терапия: без 

На въпроса ми: "Какво да правим?"
Д-р:  "Нищо.. достатъчно сте капали капки, нека си почине окото",
аз:   "Може ли да се излекува" ,
Д-р:  "Не, ... има си го и с времето трябва да се израсте. От време на време ще се възпалява... на дясното око каналчето е по тясно(това е по-често възпаляващото се око)"
аз:   "Заразно ли е, тя ходи на ясла?"
Д-р: "Не"
Поиска да отидем пак когато е възпалено, за да може да види какъв точно вид е (спомена, че имало 40 различни вида)

Днес занесох листа на педиатъра и в яслата и след като обясних (написаното по-горе), че си има някакъв вроден конюнктивит, който не е заразен сестрата ми каза, че за първи път чува за такова нещо...
Та въпроса ми е : Аз ли нещо не съм разбрала и неправилно да съм запомнила нещо? Има ли такова нещокато вроден (е може да не е точна думата)Конюнктивит?
и другото какво е "папили"?

Вашия отговор бе:
Здравейте!
Явно при детето ви нещата са от типа раздразнени конюнктиви а не истинско възпаление. Трудно някой може да ви даде съвет само по описание. Аз мога да ви кажа само че няма вродени конюнктивити( Ако трябва да взема отношение към лечението то трябва да видя детето и да, по-добре когато е зачервено окото!

На 05.02 бе ходенето при лекаря: очите бяха ОК
На 15.02 следобяд очите се възпалиха. 2 дни капах Октакуикс и нещата се нормалираха, нямах възможност сутринта да я заведа на лекар (мислех че след обяд)
На 25.02 следобяд пак забелязах, че са се възпалили. Вчера успях да заведа малката на при Ваш колега.
Явно погрешно съм интерпретирала думите й миналия път с "вродения конюнктивит". Обясни ми, че става въпрос за второстепенна реакция на секарета, който се стича от нослето.  Twisted Evil трбва да се преборя с него, за да оправим очите ... не знам как да стане това тя ходи на ясла, но не е там проблема - вече 5 дни сме си в къщи и те просто си сменят цвета имам чувство, че ще се удави във собствените си сокове.
Изписа ни капки Окацин 4 пъти по 2 във всяко око за 10 дни. проблеам е че 2 капки са мног изтичат от очите.
Какво да правя да капя ли по една или да капя по 2?

# 174
Д-р Константинов ,здравейте. Моля даите ми ваши координати за да си запиша час за преглед. Сина ми е на 1м. и едното око е със секрет и беше подуто и много зачервено.Слагм какпки офтамосептонекс и промижам с лаика ,но секрета остана. Искам да знам дали има запушване на слазниа канал. Благодаря Ви предварително!   futarela@abv.bg

# 175
Очна клиника ДЕН ул.Росица 21 тел 9832028
Д-р Константинов ,здравейте. Моля даите ми ваши координати за да си запиша час за преглед. Сина ми е на 1м. и едното око е със секрет и беше подуто и много зачервено.Слагм какпки офтамосептонекс и промижам с лаика ,но секрета остана. Искам да знам дали има запушване на слазниа канал. Благодаря Ви предварително!   futarela@abv.bg

# 176
Здравейте Д-р Константинов,
искам да попитам,синът ми е на 6г. и 6 м.,преди 6 месеца,го заведохме на офталмолог,причината да го заведем беше  главоболие,което има може би от година и периодично ту се появяваше,ту отшумяваше  и като го попитаме,боли ли те главичка,започва да я върти и така проверяваше дали го боли или не.Та отидохме на очен лекар и му откриха астегматизъм ,изписаха очила +0,5 d на дясното око и +1 d на лявото око /чист цилиндър/,той ги носи 6 месеца без да ги сваля,но главоболието пак се появява.
Сега длед 6 м. отново посетихме офталмолог,но този път детски и ни каза,че освен астигматизъм,детето има и далекогледство и кривогледство.лявото око е мързеливо,но за щастие в не голяма степен.изписаха други очила/ рецепта  o.d.+0.75 AX 80 D.P. 50    o.s.+1.0 AX 98 D.P. 50 /.Освен това казаха да закриваме дясното око постоянно без почивка и след 1м. отново преглед.Сложихме очилата и след 5 дни постоянно носене със закрито дясно око,един следобед ги свалихме и какво да ви кажа,детето каза ,че вижда всичко двойно,освен това двете му очи се събраха в една точка,и лявото и дясното,кривяха навътре към носа,направо ужас ,той преди да му закрием окото,никога не е изглеждал така.Още на другият ден отидохме при офталмолога и той каза ,че това било нормално,виждал всичко двойно,защото настъпвало объркване в мозъчната кора и целта била да се повиши зрителната острота /с капачето/ и едва ли не ,аз поне така разбрах,че трябва освен лявото,да се изкриви зорлян /дето се казва/ и дясното око и следващият етап вече бил оперативната намеса,чрез която да се отстрани този "козметичен дефект".
Моля ви докторе за вашето мнение.Има ли нужда да ви посетим ?
Между другото,от вчера махнахме всякакви капачета,защото не съм съгласна с това ,което казва докторката-офталмоложка!
Благодаря Ви предварително!!!

# 177
Докторе,пак съм аз, от 24 часа сме махнали капачето от очилата,носи очилата,но казва че вижда всичко двойно!Какво да правим ,притеснени сме,нормално ли е,кога ще започне да вижда нормално,а не двойно?
Благодаря!

# 178
Здравейте!
Мисля че е добре да се срещнем защото и аз имам въпроси на които вие няма да можете да отговорите а аз бих могъл след преглед!
Докторе,пак съм аз, от 24 часа сме махнали капачето от очилата,носи очилата,но казва че вижда всичко двойно!Какво да правим ,притеснени сме,нормално ли е,кога ще започне да вижда нормално,а не двойно?
Благодаря!

# 179
  • Варна
Здравейте Доктор Константинов.
Аз също имам въпрос, моята дъщеря прекара Херпес вирусен енцефалит на 2 месеца, в момента е на 10 има увреждания в очите от енцефалита. Има частична атрофия на зрителния нерв в лявото око, в дясното не знаем какво е състоянието на зрителния нерв защото има ексудация която пречи да се огледа зрителния нерв, също така двустранно има хориоретинални цикатрикси (множество) в средна и крайна периферия на ретината с размери~1/4 pd. с умерена пигментация. Въпроса ми е от тези увреждания може ли да има зрение, което не е толкова ниско , а може да бъде задоволително детето да може да се обслужва само, какви допълнителни изследвания трябва да направим за да установим процентите  на зрение и дали ако очите виждат мозъка приема тези сигнали и той да вижда, цикатриксите могат ли да се премахнат ако пречат на зрението и ако не могат избледняват ли с времето. Извинявам се за раздърпания локум, но тези неща не са ми обяснени от офталмолога който ни постави диагнозата, с изключение, че знаем че детето има някакво зрение, но може би е ниско. В играчки се заглежда рядко, повечето я привлича червения цвят, предпочита да се заглежда в лицата на хората около нея. Благодаря Ви предварително.

Общи условия

Активация на акаунт