КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 159 353
  • 763
  •   1
Отговори
# 45
  • Варна
Благодаря за отговора, Д-р Константинов!

А бихте ли ми казали до кога е добре да се изчка ... все пак това сълзене е от 8 -9  месеца вече?

# 46
Здравейте д-р Константинов ,
бих искала да ви попитам за някои неща ,от вашата сфера на компетентност.Става въпрос за синът ми ,на когото аз забелязвам понякога леко кривене на лявото око.Ходихме на преглед в "Света Петка"гр.ВАрна при д-р Денева.ТЯ ми каза ,че не вижда кривене и резултатите след разширяването на зениците са:   OD +0.75d.sph +0.75 d.cyl ax 950                                                        OS +0.25d.sph +1.00 d.cl ax 970Зрителна острота за далече:VOD=0.4  и VOS=0.5 .
Лекарката ми каза , че засега не вижда нищо обезпокоително и ни насочи за преглед чак след 1 година. Мен ме притеснява разликата в диоптъра на 2-те очи ,това нормално ли е за дете на 3 години, израства ли се или да потърсим и друго мнение? Благодаря ви!

# 47
Здравейте!
Минимални разлики при изследванията на очите може да има. Вие сте с детето си постоянно а ние за няколко минути така че бих потърсил признаци на кривене по-старателно. Аз бих изследвал детето повторно. А и зрението ми се струва под нивото за 3 годишен.
Здравейте д-р Константинов ,
бих искала да ви попитам за някои неща ,от вашата сфера на компетентност.Става въпрос за синът ми ,на когото аз забелязвам понякога леко кривене на лявото око.Ходихме на преглед в "Света Петка"гр.ВАрна при д-р Денева.ТЯ ми каза ,че не вижда кривене и резултатите след разширяването на зениците са:   OD +0.75d.sph +0.75 d.cyl ax 950                                                        OS +0.25d.sph +1.00 d.cl ax 970Зрителна острота за далече:VOD=0.4  и VOS=0.5 .
Лекарката ми каза , че засега не вижда нищо обезпокоително и ни насочи за преглед чак след 1 година. Мен ме притеснява разликата в диоптъра на 2-те очи ,това нормално ли е за дете на 3 години, израства ли се или да потърсим и друго мнение? Благодаря ви!

# 48
Здравейте отново д-р Константинов , искам да бъда максимално точно ,като поясня ,че по време на прегледа  синът ми беше на 2години и 10 месеца/аз си позволих да ги закръгля на 3години/ .И бихте ли ми обяснили какво точно имате в предвид ,че зрението му ви се струва под нивото на 3 годишен, високи са диоптрите или зрителната острота не е достатъчна , ще ви бъда много благодарна , защото за нас този преглед си беше един вид успокоение ,да не се окаже ,че губим време за действие.

# 49
Здравейте!
Зрение 0.4 , 0.5 не е първо еднакво за двете очи. Не се упоменава по коя таблица е този резултат и в комбинация с резултата от рефракцията ме кара да мисля че трябва повече внимание да се обърне. Отгоре на всичко има и съмнение за кривене!
Пак ще кажа и то е за всички във форума. Вие търсите крайни отговори от разстояние. Не е правилно!
Здравейте отново д-р Константинов , искам да бъда максимално точно ,като поясня ,че по време на прегледа  синът ми беше на 2години и 10 месеца/аз си позволих да ги закръгля на 3години/ .И бихте ли ми обяснили какво точно имате в предвид ,че зрението му ви се струва под нивото на 3 годишен, високи са диоптрите или зрителната острота не е достатъчна , ще ви бъда много благодарна , защото за нас този преглед си беше един вид успокоение ,да не се окаже ,че губим време за действие.

# 50
Здравейте, д-р Константинов
ходихме на преглад при д-р николова във Варна,защото малкия ми син на 2 години и 3 месеца му излезе нещо като топченце под долния клепач,докторката каза ,че е ечемик,но аз си мисля,че се получи от замърсяване,защото предния ден имахме майстори във вкъщи ни монтираха новата кухня и малкия се беше пъхнал там точно като рязаха плотовете.Но това топченце си стой така вече един месец въпреки капките макситрол,който му слагам.
Гледаха го и на компютъра за диоптри,защото си криви едното оченце. Според вас тези стойности нормални ли са.
ARF+3.5-+0.25-117
+4.25-0-180
очни дъна б,о,
RIGHT
SPH CYL AX
+3.50 +0.25 117

LEFT
+3.25 +0.50 176
+3.25 0.00 180
+4.25 0.00 180
+3.25 +2.00 48
+4.25 0.00 180
PD 45 mm

Благодаря предварително.

на тази снимка се вижда топченцето на дясното оченце

# 51
Кога е най-добре да се заведе детето на очен лекар?
В смисъл че ще даде верен резултат.
Дали да водя сина си/почти на 1год. и 5мес. /  на очен лекар като е бил на кислород след раждането, поради трудна адаптация. И на няколко пъти го засичам да гледа телевизор като си извива главата на страни/и то само на едната страна/, и отново пред телевизора премигва на често и си свива очите като голям човек, когато фокусира нещо. Т.к. аз съм с късогледство и астегматизъм се притесняма и за неговото зрение.
И в такъм случай необходимо ли е да го заведа на очен лекар след като няма 3 години?
Благодаря предварително за отогвора.

# 52
Здравейте, доктор Константинов!
Бебето ми е на 3 месеца и е със запушен слъзен канал. Педиатърът, при който водя детето ми препоръча да изчакаме до 4-тия месец и тогава да посетим офталмолог.
Въпросът ми е следният: По какво се разбира, че слъзният канал е напълно или частично запушен? Оченцето сълзи, понякога има жълт секрет (значително по-малко, отколкото след раждането), понякога е съвсем чисто.
Благодаря предварително!

Последна редакция: сб, 01 ное 2008, 00:13 от Penelope

# 53
Здравейте!
При вашето дете две неща се случват едновременно. Топчето е запушена жлеза и вероятно е резултат на праха. Щом е непроменено почти месец трябва да се изчисти. Кривенето и диоптрите открити при изследването изискват други мерки и те не трябва да се отлагат.Не, резултатите които цитирате не са в норма за детето.
ходихме на преглад при д-р николова във Варна,защото малкия ми син на 2 години и 3 месеца му излезе нещо като топченце под долния клепач,докторката каза ,че е ечемик,но аз си мисля,че се получи от замърсяване,защото предния ден имахме майстори във вкъщи ни монтираха новата кухня и малкия се беше пъхнал там точно като рязаха плотовете.Но това топченце си стой така вече един месец въпреки капките макситрол,който му слагам.
Гледаха го и на компютъра за диоптри,защото си криви едното оченце. Според вас тези стойности нормални ли са.
ARF+3.5-+0.25-117
+4.25-0-180
очни дъна б,о,
RIGHT
SPH CYL AX
+3.50 +0.25 117

LEFT
+3.25 +0.50 176
+3.25 0.00 180
+4.25 0.00 180
+3.25 +2.00 48
+4.25 0.00 180
PD 45 mm

Благодаря предварително.

на тази снимка се вижда топченцето на дясното оченце

# 54
Здравейте!
Това че понякога сълзи, понякога има секрет и понякога е чисто говори за стеснен или частично запушен канал. Имайте търпение и ще се оправи.
Здравейте, доктор Константинов!
Бебето ми е на 3 месеца и е със запушен слъзен канал. Педиатърът, при който водя детето ми препоръча да изчакаме до 4-тия месец и тогава да посетим офталмолог.
Въпросът ми е следният: По какво се разбира, че слъзният канал е напълно или частично запушен? Оченцето сълзи, понякога има жълт секрет (значително по-малко, отколкото след раждането), понякога е съвсем чисто.
Благодаря предварително!

# 55
Благодаря ви!

# 56
Благодаря ви д-р Константинов за бързия отговор и компетентното мнение.
Лекарката при която водих сина ми каза ,че в момента може би и концентриран и   не забелязва много да се криви оченцето и каза ,че веднъж в годината трябва да ходим на преглед.Трябва ли да отида при друг лекар или да настоявам да изпиши диоптри .И какво точно означава че трябва да се изчисти оченцето-по какъв начин се прави това изчистване.Знам,че е трудно да се говори от разстояние и за това много ви благодаря предварително.
Поздрави!

# 57
Здравейте,д-р Константинов!Бебето ми е на почти 5 месеца и от около 3 месеца има лека подутина над лявата вежда,малка част и върху самата вежда.В началото подутината беше по-малка,сега е вече около един см в диаметър,мека е на пипане.Според педиатърът на детето консултация с офталмолог трябва да се направи след годинката,но аз се притеснявам.Какво е вашето нение?
Предварително ви благодаря!

# 58
Здравейте!
Почистването става оперативно. Щом колегата не е сигурен/а/
тогава срещнете се с друг детски офталмолог. Една година е дълъг срок ако наистина има проблем.
Благодаря ви д-р Константинов за бързия отговор и компетентното мнение.
Лекарката при която водих сина ми каза ,че в момента може би и концентриран и   не забелязва много да се криви оченцето и каза ,че веднъж в годината трябва да ходим на преглед.Трябва ли да отида при друг лекар или да настоявам да изпиши диоптри .И какво точно означава че трябва да се изчисти оченцето-по какъв начин се прави това изчистване.Знам,че е трудно да се говори от разстояние и за това много ви благодаря предварително.
Поздрави!

# 59
Здравейте!
Областта на подутината не е пряко свързана с очите.Но трябва да се види за да се даде мнение. За ваше спокойствие не чакайте дълго!
Здравейте,д-р Константинов!Бебето ми е на почти 5 месеца и от около 3 месеца има лека подутина над лявата вежда,малка част и върху самата вежда.В началото подутината беше по-малка,сега е вече около един см в диаметър,мека е на пипане.Според педиатърът на детето консултация с офталмолог трябва да се направи след годинката,но аз се притеснявам.Какво е вашето нение?
Предварително ви благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт