КОНСУЛТАЦИЯ С ДЕТСКИ ОФТАЛМОЛОГ : Д-р Константинов - тема 2

• 159 000
  • 763
  •   1
Отговори
# 480
Здравейте и от мен,бебето ни навърши 6 месеца беше поспряло ...но от 2 -3 дена пак си събира очичките навътре.Не винаги,но забелязвам че като е изморена или и се спи го прави.Има ли място за притеснения,да ходим ли при специалист или да изчакаме ,защото по препоръка на личния лекар още не сме били за по специален преглед тъй като имало време да отмине.Така ли е?

# 481
Здравейте пак. Разговорът е дълъг но в кратце травмата може да бъде отключващ момент а причината е в зрението. Око с по-слабо зрение по-лесно почва да криви. Друго - апаратът не може да каже дали окото вижда. С него се определят диоптрите. На таблицата се установява колко вижда всяко око по отделно. Затова определяне на силата на зрение е първа задача и след това се прави план за лечение!
Благодаря ви за отговора, но това, което исках да разбера е възможно ли е да се получи кривене вследствие на травмата. И как се доказва намаленото зрение, защото според апаратурата тя вижда и с двете очи еднакво, но отказва да назовава картинките  само с окото, което криви. Ако все пак се окаже, че няма намалено зрение на дясното око пътя за лечение пак ли е очила-тренировки-операция. И последен въпрос операцията за страбизъм - лазерна ли е. Ако не каква. Много ви благодаря, че отделяте време.

# 482
Здравейте!
Ако сълзенето и секретите не са постоянно можете да чакате до 1 г възраст. 95% от децата се оправят без намеса!
Здравейте Д-р Константинов,

Дъщеря ми е на 8 месеца и е със запушен слъзен канал на лявото око. До 6-тия месец окото сълзеше, имаше секрет и гурели (понякога се е случвало сутрин да е със залепнали клепачи). През това време капахме Тобрекс, Фуситалмик и Цилоксан. Като направи четири месеца й правихме масаж в рамките на един месец (капките и масажа са по препоръка на очния й лекар в Габрово).
След 6-тия месец спряхме капките и масажа - окото постепенно се изчисти от секрет и гурели и започна да намалява сълзенето.
В момента сутрин е леко насълзено, понякога с малко гурелче. През деня понякога е сухо окото, а понякога леко насълзено.
Какво е вашето мнение - трябва ли да правим операция за отпушване на канала и докога може да се отлага тя?
Възможно ли е слъзния канал да е започнал да се отпушва сам?

Благодаря Ви!

# 483
Здравейте!
Най-добре да видиме детето. Доведете го когато е около 9 месеца.
Здравейте и от мен,бебето ни навърши 6 месеца беше поспряло ...но от 2 -3 дена пак си събира очичките навътре.Не винаги,но забелязвам че като е изморена или и се спи го прави.Има ли място за притеснения,да ходим ли при специалист или да изчакаме ,защото по препоръка на личния лекар още не сме били за по специален преглед тъй като имало време да отмине.Така ли е?

# 484
Много Ви благодаря Д-р Константинов за отговора! Зарадвахте ме и успокоихте.

# 485
   Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми е почти на 3 месеца и от известно време забелязвам потъмняване /помътняване със сивкав отенък/ на ретината от външната стана и на двете очи. Това се наблюдава когато тя гледа в крайно ляво или дясно, когато гледа напред не се виждат тези петна, т.е те са съвсем в крайщата на ретината. Иначе не си криви очите, следи с поглед, не си личи нещо да я притеснява.

# 486
Извинявайте, потъмняване на роговицата, а не на ретината.

# 487
Здравейте!
Мисля че имате предвид склерата! Така, става дума за  състояние на натрупване на пигмент в по-дълбоките слоеве на очните обвивки и още тънки външни стени на окото. Постепенно тези притеснителни петна ще изчезнат!
Извинявайте, потъмняване на роговицата, а не на ретината.

# 488
  • София
Здравейте, д-р Константинов!
В/у левият клепач на дъщеря ми има малка твърда бучица. На какво може да се дължи, някакъв подкожен ечемик ли е? По средата на клепача е и е от 2-3 месеца. Преди това изкара два ечемика един след друг, мазах я с Торбекс.

# 489
Здравейте!
Най-вероятно става дума за вътрешен "ечемик". Наблюдава се и ако дразни се маха по хирургичен път.
Здравейте, д-р Константинов!
В/у левият клепач на дъщеря ми има малка твърда бучица. На какво може да се дължи, някакъв подкожен ечемик ли е? По средата на клепача е и е от 2-3 месеца. Преди това изкара два ечемика един след друг, мазах я с Торбекс.

# 490
  • София
Д-р  Константинов искам да ви помоля за съвет как мога да изследвам очите на сина ми който е на 3 ,водила съм го три пъти на очен лекар заради съмнение за кривене на очите и трите пъти неуспешно  ConfusedВъобще не може и да се стигне до преглед ,реве и се крие в мен  и докторите не могат да му погледнат очите.Проблема който аз забелязвам е, че като погледне предмет отблизо, си събира очите до носа,направо изглежда ужасно SadКакво ще ме посъветвате?Ще трябва ли да му се разширяват зениците,и въобще как може да му се изследва диоптър при положение че той няма да иска да съдейства?Предварително ви благодаря Simple Smile                                                                      Между другото и при вас сме идвали,но до преглед не се стигна EmbarassedПак рева неистово и след толкова уговорки пак не се съгласи да влезе в кабинета Confused

# 491
  • Русе
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми е недоносена родена в 32 г.с. беше в кувиоз 40 дена преглеждаха ни тука в Русе също и във Варна казаха че няма проблем ето това написаха в амб.лист-очни дъна:напредваща васкуларизация периферно в z3 има ли нещо притеснително искат да дойдем на годинката вече сме на 7 мес.,имам още два въпроса когато гледа нещо по отблизо, едното и око стои в центъра а другото се криви навътре към носа , но не е много кривенето леко се различава от другото око, това ще се оправи ли, другия ми въпрос е може ли за напред да излезе някакъв друг проблем с очите и от това ,че е била в кувиоз?Благодаря Ви за отговорите?

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 13:10 от sevinch1978

# 492
Здравейте!
Трябва да опитвате. Ако кривенето е налице то трябва да се намерят начини да се изследва детето. Един  от тях е с седация - лекарство за успокоение, друг е с пълна упойка. Не мисля че чакането да порастне е правилния избор.
Д-р  Константинов искам да ви помоля за съвет как мога да изследвам очите на сина ми който е на 3 ,водила съм го три пъти на очен лекар заради съмнение за кривене на очите и трите пъти неуспешно  ConfusedВъобще не може и да се стигне до преглед ,реве и се крие в мен  и докторите не могат да му погледнат очите.Проблема който аз забелязвам е, че като погледне предмет отблизо, си събира очите до носа,направо изглежда ужасно SadКакво ще ме посъветвате?Ще трябва ли да му се разширяват зениците,и въобще как може да му се изследва диоптър при положение че той няма да иска да съдейства?Предварително ви благодаря Simple Smile                                                                      Между другото и при вас сме идвали,но до преглед не се стигна EmbarassedПак рева неистово и след толкова уговорки пак не се съгласи да влезе в кабинета Confused

# 493
Здравейте! При следващия преглед споделете с колегите за кривенето а бъдещето не се предрича. Най-често недоносените деца имат нужда от очила от ранна възраст но всичко е според резултатите от изследванията. Просто казано ще общувате с нас още години напред.
Здравейте д-р Константинов, дъщеря ми е недоносена родена в 32 г.с. беше в кувиоз 40 дена преглеждаха ни тука в Русе също и във Варна казаха че няма проблем ето това написаха в амб.лист-очни дъна:напредваща васкуларизация периферно в z3 има ли нещо притеснително искат да дойдем на годинката вече сме на 7 мес.,имам още два въпроса когато гледа нещо по отблизо, едното и око стои в центъра а другото се криви навътре към носа , но не е много кривенето леко се различава от другото око, това ще се оправи ли, другия ми въпрос е може ли за напред да излезе някакъв друг проблем с очите и от това ,че е била в кувиоз?Благодаря Ви за отговорите?

# 494
  • София
Здравейте!
Трябва да опитвате. Ако кривенето е налице то трябва да се намерят начини да се изследва детето. Един  от тях е с седация - лекарство за успокоение, друг е с пълна упойка. Не мисля че чакането да порастне е правилния избор.
Благодаря ви много!С пълна упойка ми звучи много страшно и сериозно, а и той пак няма да може да съдейства,дано по другия начин да се оправиме PraynigМерси още веднъж Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт