Златна есен ни обгръща, бебе-февруарче се върти, обръща

• 17 106
  • 284
  •   1
Отговори
# 195
За настинка аз съм се въоръжила с чесън на капсули /да трепе бацилите/ и с натурално вит. С извлечено от лимони и портокали. Не силен зел. чай също бих пила и гаргара със леко топла вода и щипка сол бих си правила. Пилешка супа също.
Тези са илачите които знам. Дано не ми се налага де.

# 196
  • в сърцето на един мъж...
Който има профила и паролата може да ги изтрие, за съжаление. Мисля, че в чужбинския форум така се беше получило в една от арабските теми- хем им разглеждали албума, хем го затрили Confused

# 197
  • Пловдив
Здравейте момичета.
Следя ви но все не мога да изчета всичко.
Искам да помоля някой която има паролата и може да поправи първия постинг да корегира за мен "втора бременност, от Пловдив", терминът ми е на 27 февруари.
При мен всичко е наред. За съжаление ми се наложи да сменя доктора ми от ЖК по неприятна причина, с него се е случил инцидент и човека има сериозни здравословни проблеми. Новия ми доктор му е колега от същата поликлиника ... никак не съм доволна от него, но тъй като разчитам на него само за болнични /ако ми се наложи/ и за стандартните изследвания, за сега не смятам да го сменям.
Врищам се да чета назад. Желая бързо оздравяване на всички болни!  bouquet

# 198
За болните Ива и Десика - бързо да оздравявате!
На мен са ми предписани няколко хомеопатични неща /за укрепване на имунната защита/, които стават за бременни - осцилококцинум и енгистол. Респивакс /не е хомеопатично/ също е позволен.  Стодал /сироп за кашлица/ също е хомеопатичен и го пих един -два дни в първите месеци на бременността, въпреки че не пише да е разрешен. Чела съм за старото сиропче за кашлица сиракол, което е разрешено в нашата ситуация, а една моя колежка пиеше и антибиотик даже /оспамокс/, но това - в краен случай. За гърло има и едно спрейче с прополис, което също е безвредно и действа много добре. Другото си го знаете - много чайчета и витамин С, топли супички и лежане в леглото.
Аз съм много кекава по принцип, но засега съм здрава и пия само витамини.
Пазете се много, особено от настинки и вируси.
Жалко за албумчетата - нищо, пак ще си качим снимчици - имаме поне около 4-5 месеца заедно до февруари, че и после - снимки на бебчетата ще качваме и ще обменяме опит Laughing
Светле, дано издържиш и тази нощ и да не те боли, пък утре веднага при доки. Сещам се за рецептата мокро памуче със сода на зъба и венеца, ама не знам дали помага, имам доста здрави зъби и не ми се е налагало /Слава Богу/.
       Споделям мнението на Зитка за отношението между хората и нивото на обслужване в маршрутки, пощи и други подобни - много са зле, в нашият град /Софето/ става и все по-зле, а не се оправя. Много анонимност, много простотия, голяма паплач се събра тук и ни окопира, та дъх не можем да си поемем понякога от яд и безсилие пред това. Всеки се мисли за цар и не се съобразява за нищо - поне да не пречи на останалите. Е, гледам да се абстрахирам, но понякога не успявам, все не мога да свикна /и не искам/. Като дете си спомням как миеха улиците всяка вечер, без да съобщават по телевизията  Joy , възрастните ни правеха забележки да говорим тихо и да не изхвърляме боклуци, а сега на мен ми иде да им правя забележки на възрастните за подобни неща /срамота - чак ми е неудобно от възрастта им/. А децата взимат лош пример и всичко се мултиплицира - песимист съм в това отношение, уви.
   Дано скоро изгрее слънчице, да оздравеят болничките и да грейнат и усмивките по лицата ни, чакаме нашите февруарчета,
целувки по коремчетата от мен!!!

# 199
Минавам само на бързо да се похваля, че днес станах леля. Сестра ми роди едно сладко момиченце в 13:50 ч., малката принцеса е дълга 49 см и тежи 3 050 гр. Нямам търпение да я видя (за сега само на снимка) и скоро да си я нацелувам на живо.  Heart Eyes

Раждането беше нормално, мина леко и бързо. Надявам се и при нас да е така след някой друг месец.  Grinning

# 200
Момичета,не мислите ли,че все по някое време трябва да си направим и срещичка?Може би след месец?В края на октомври,например....Тъкмо да има време за организацията... Laughing ,а и да понапреднем още малко.Просто посетих тайно форума на януарките и тяхната основна тема напоследък е организацията и реализираната наскоро среща.Иначе,честно казано,даже и не беше ми хрумвало... Rolling Eyes Сега се сещам,че веднъж,разхождайки малкия(беше на около годинка) в парка,се натъкнах на огромна група майки с бебета.Докато ги гледах и се чудих що за секта е това,едно момиче,явно търсейки тях,се спря при нашата пейка и ни попита дали сме от форума.. ShockedАз тогава нямах нет и компютър и я попитах "Какъв форум...?!"Във всеки случай им се чудих на акъла и ми беше много странно това сборище в парка,както и всеки,пишещ в какъвто и да било форум..А вижте ме сега Laughing Останах с малко свободно време и пиша ли пиша...

А всъщност исках да ви питам имате ли намерение да си купувате овлажнител за въздуха-за стаята,в която ще спи бебето,пък и вие...(защото ние ще сме в една стая).Даже сега като рових за инфо май вече се навих и очевидно ще купя,но ако някой е ползвал вече да разясни!Смятам,че ще е полезно.Между другото и при запушен нос или хъркащи мъже(а защо не и жени..) било много ефикасно.
Мъжът ми даже хукна сега да го купува Laughing Чупен му е носа при катастрофа едно време и после зарастнал неправилно.Правили са му корекция на едната ноздра,но операцията е била толкова болезнена,че не е отишъл и за втората(бил е 20-годишен,а сега като го пращам ми се смее само).Та като спи част от времето е с отворена уста и този овлажнител ще му се отрази добре.Иначе лигавицата изсъхва и това предразполага към възпаление на венците.
Простете,много се отплеснах... Hug

Blueberrygirl,ЧЕСТИТА племенница!Да ви е жива и здрава!

# 201
  • София
Blueberrygirl честита племеница!Да е жива и здрава!
момичета вчера си купих книгата на Лоранс Перну.Интересна е,но вече доста от нещата са ми ясни,но още не съм минала половината.Много съм раздвоена  Thinkingкога да изляза в болничен но най-вероятно ноември месец и декември няма да ходя.
Днес се рових из интернет има токова голям избор на колички,че не знам как ще избера живот и здраве февруари.  Simple Smile
Има много хубави,но има и доста скъпи 1300лв.
Хайде лека вечер от мен!  Grinning

# 202
Толо, мойто мъж е с подобен проблем с носа. Само с отворена уста спи /добре, че поне не хърка/ и зимата като тръгне парното е ужас. Устата му изсъхва и през ноща езика му залепва за гърлото. Задушава се и се стряска. И на мен ми изкарва ангелите. Та имаме 2 овлажнителя. Единия много мощен и се  регулира в зависимост колко влажно искаш да е. Другия е по простичък. Но наистина и при запушен нос и настинка са необходими. Даже има място където можеш да слагаш евкалипт и той да се изпарява и да помага за нос.

# 203
blueberrygirl честито, да расте здрава и щастлива малката  bouquet

В средата на октомври трябва да се роди и моята втора племенница и аз чакам с нетърпение.

толо ако решите срещата да е около 25-ти може и аз да се включа, че на 27-ми съм на ФМ в София Peace

а това за овлажнителя е добра идея, не се бях сещала Wink

# 204
Blueberrygirl честита племеница!Да е жива и здравa и само щастие да носи на семейството ви  Hug

Момичвта аз също видях, че албумчевто ни е празно. Много неприятно наистина.   newsm50Щеше да е хубаво да се следи големината на коремчетата  Simple Smile Аз моята снимка май не  я пазя  newsm78 но не съм много сигурна. Ще провера като се прибера в къщи.

Толо относно срещата  аз съм за  newsm80 Само не знам кое ще е това заведение, което ще ни събере толкова голяма групичка (да се надяваме)  newsm78

Лека вечер момичета и да се гукате в любимите, за да ви топлят.

Ние преди малко се бяхме гушнали с нашия тати и бебо ритка. И аз му казвам, хайде миличко кажи здравей на тати и то оп побутна коремчето  Laughing

# 205
Здравейте,сладурки!
Не мога да смогна да ви изчета, пак сте се разписали, както всеки пат де Wink Аз пак сам болна, боли ме гарло, цялата сам схваната, явно този пат е настинка, но може и вирус да е пак #Cussing out Направо ми писна, такмо бях започнала да се оправям и сега наново Cry Ще го отровя от лекарства  бебока Cry Явно доста ми е отслабнала имунната система, щом така лесно се разболявам, а уж пия витамини ThinkingВиждам, че има и други болни мами, оправяйте се, момичета  bouquet
толо, подкрепям идеята за среща, аз списвах преди време в темата на Октомврийските бебоци и си правехме редовно срещи, беше много забавно, даже преди две години ни бяха снимали вав в-к Труд на една такава среща с бебетата в количките пред Народния театар Laughing За овлажнителя аз не сам ползвала, но знам че е  добре за бебето да се поддаржа влажност  на ваздуха в стаята м-у 50-70%. Аз си купих от ТСМ часовник, който мери влажността и гледах да я поддаржам в норма.
Blueberrygirl, честита ти племенница, да е жива и здрава и да радва всички ви  bouquet
Светле, оправяй се душичко, дано утре ти сварши мачението Praynig
Аз да се дооплача стегнал ме е жестоко краст( е пусто не мога да го намеря това ъ на тоя фонетик и това си е, затовя пиша като олигофрен, сори #Crazy) не знам дребосака ли нещо ме натиска или нещо сам прещипала, ама е много неприятно Cry Направо на моменти не мога да се мрадна, като бабичка сам станала #Crazy то не че сам парва младост, ама чак пак толкова....
За протокола ( за парва страница Wink) Емилия, 32г. с тенденция да стана скоро на 33г( през декември), от София, втора бременност, за сега сме сас сини гащи. Благодаря на мамата, която ще ми добави данните  bouquet
Изчезвам, че пак се отплеснах Embarassed Целувки и лека вечер от мен Heart Eyes

# 206
  • София
Blueberrygirl честита ти племеница, да е жива и здрава и много да ви радва!

# 207
Привет момичета!

Blueberrygirl, да ти е жива и здрава племенницата!

Много бързо оздравяване пожелавам на всички болни. Аз май го изкарах на крак вируса, или каквото и да беше. Внимавайте само да не поддържате висока температура и все пак да не ви отслабва организма много. По - добре един парацетамол, отколкото другото.

Много неприятно за албума. Тъкмо бях решила най - накрая да кача снимки, които една приятелка ми направи.

Иначе, около мен нищо ново. До вчера времето ми действаше много зле, но днес се разхождахме цял ден, събирахме кестени и листа с дъщеря ми и сега вкъщи е есен, а аз се чувствам много по- добре. Simple Smile
Хубава седмица желая на всички, а на работещите като мен - да бъде възможно най - лека и безпроблемна. Hug

# 208
  • Стара Загора
Blueberrygirl,честита ти племенница,да ви е жива и здрава   bouquet  bouquet  bouquet
Светле,дано утре ти оправят зъба.Много мразя да ме боли зъб  #Cussing out
Много кофти,че ни е изчезнал албума,какво ли е станало,дали някой го е изтрил  newsm78
Болните мами бързо да се оправят  Praynig

# 209
Привет момичета,

Това с изчезването на албума е много странно. Ако някоя мама го е изтрила по грешка, няма проблем. Случват се такива работи. Надявам се да не е злонамерена проява. На Августинките също им изчезна албума.
Предлагам да сменим паролата и да си я предаваме само на лични. Да няма външна намеса.
Какво ще кажете?

Blueberrygirl,честита ти племенница, да вие е жива и здрава и много да ви радва!!!

Общи условия

Активация на акаунт