Златна есен ни обгръща, бебе-февруарче се върти, обръща

• 17 108
  • 284
  •   1
Отговори
# 180
Толо,миличка,това е Чирпан.А днес е събота.Къде ти дежурен зъболекар.А и моята зъболекарака си пътува почивните дни до Пловдив.Така че искам ,не искам ще си трая до понеделник.Казаха ми сушена синя слива да стои на болния зъб.Не ми се вярва ама и това ще пробвам,че с ракията нещо ми е гадничко.Все пак благодаря.Дано не откача до понеделник!Целувки на всички!!!

# 181
Svetla70 дано тази нощ да не те боли, аз за някакъв съвет не се сещам, освен за парацетамол евентуално, мен също ме понаболява зъб от вчера, но засега само, когато ям, обаче ще гледам този път навреме да посетя чичо доктор, че после лошо ooooh!

Мартеничка абсолютно те разбирам, служителките в пощата навсякъде са изключително любезни Mr. Green Щом моят мъж, който е доста кротък по принцип, преди две седмици се възмути на една леля и й благодари доста саркастично за доброто обслужване...

Айде и аз да се включа в новата темичка! Освен да се похваля, че май вече си усещам бебока  Simple Smileдруго няма ( май, защото е мн слабичко и не съм абсолютно сигурна)!
Инесита, да ти е честито, аз още си чакам, но днес по примера на една от съфорумките, да ме извини не помня коя точно беше си прослушах корема с лекарска слушалка и се чуваше малкото инатче да се разхожда Party
Майка ми доста ми се посмя на акъла, таткото също, ама шубето е голям страх...

# 182
Мартеничка, твоят разказ сякаш е от моята уста!Толкова добре те разбирам.Аз тази седмица също имах подобни премеждия,но с шофьора на маршрутка.За малко да се блъснем с една друга кола,по вина на другия шофьор.Но нашият тръгнал да го гони,да го изпреварва и да се опитва да го блъска,представяте ли си и това е магистрала Варна -София!Маршрутката е пълна с хора,хората само въздишат плахо,ама никой не се обади.Аз не издържах и му извиках:Спрете!Все пак хора карате!По-внимателно,ако сте сам тогава го гонете!"И оня като се обърна и отвори злобната си уста и ми се развика"Никой не те е канил да се качваш,слизай тогава!Ква си ти та ще ми казваш как да карам!"и подобни работи.Аз по принцип съм отворена и не се давам лесно,но този път ме изби на сълзи,въпреки че се здържах,станах,накарах го да спре и слязох по средата на нищото.Обадих се на любимия си и той дойде да ме прибере.Такива неща стават наоколо.Интересното,че никой от маршрутката не каза нищо,само мълчаха и слушаха. Confused
Както и да е,като се прибрах вкъщи на топло и се развеселих,но повече в маршрутка май няма да седна!!!

# 183
 Леле, Darima, направо ме изуми!  #Crazy

Твоята разказ си е направо страшен... Все пак кретенът е рискувал човешки животи, а и преди всичко сте му клиенти! Аз такива нещастници най ги мразя и смятам,че трябва да си понасят наказанието - по един или друг начин  bash  Странно, как подобни мухльовци все на жени се отварят? Как един не е казал такова нещо на мъжа ми например?
 Като жена, която е уволнявала сервитьорки след оплакване от недобро обслужване, мога да те посъветвам да си търсиш правата. Ако си запомнила номера на маршрутката, винаги можеш да подадеш жалба в полицията. Освен това има и комисия за защита на потребителя, която в твоя случай поне би назначила проверка. А най-любимият ми вариант е да си замълчиш и да пристигнеш в града, з акъдето си тръгнала, като междувременно се обадиш на любимия и той раздаде правосъдие там  #2gunfire (а може да го посрещне и с патрул, по желание на клиента  Mr. Green).
 В крайна сметка станалото - станало. Най-важното е, че ти и бебенце сте добре. А простакът зад волана цял живот ще си остане потен,смрадлив, беден, гнусен шофьор - това да не е малко наказание?  hahaha

Сладки сънища, момичета!   sleepuu

# 184
Svetla70 ne sprqh da te mislq za toq zab. I se setih nesto koeto swekyr mi e kazwal , ne sam go probwala no kazwa bilo mnogo efikasno kolkoto i da e neweroqtno. Prosto w uhoto koeto e ot kam stranata na bolniq zab se kapwat nqkolko kapki rakiq i pomagalo za bolkata dokato se doberesh do 4i4o doktor.
 Molq za izwinenie za latinicita , no nesto mi iz`ezna kirilicata do sega s tatkoto instalirahme nqkakwi draiwari i mai sme opleskali nesto..... dano utre namerq wreme da go oprawq... Embarassed

# 185
Светле,значи си в безизходица...Съчуствам ти.Аз съм го изпитвала на собствен гръб-два от мъдреците ми бяха ретинирани(накриво разположени в костта и си кротуваха,не се опитваха да пробиват).Та значи преди 4-5 години в две последователни лета точно когато отидем на морето и на първия ден от почивката започваха болки...и така 10 дни,сутрин и вечер аулин...помагаше,но е доста силен.А там не смеех да отида на хирург...как да се доверя на непознат за толкова сериозно нещо!Направо не можех да повярвам!Мъдреците ми да "решат" да пробиват все в началото на лятната ми почивка! Close А що се отнася до сушената слива,казват че помагала,но при абсцес,т.е. гнойна колекция под лигавицата или периоста.Ако се касае за пулпит,напр.,няма да има ефект...Знам,че с философстване няма да ти помогна,но лошото е,че явно е остър процес и едва ли ще се почустваш добре каквото и да правиш самостоятелно.
Лека нощ!

# 186
  • София
Добър вечер, спящи мами:))) Тъкмо се бях засилила да пиша за синята слива (е не за друго, а защото до преди малко разглеждах бабешки илачи в нет-а, та и за нея прочетох) и толо ме изпреварила с доуточнението, та Светле, стискам палци и дано до понеделник не те боли много, ако пък не издържаш вече, хващаш автобуса, за половин час си в Стара Загора, там със сигурност има работещи зъболекари и в неделя, сигурно доста солено ще излезе, ама здравето преди всичко, стискам палци всичко да е наред...аз пък да ви се оплача, пак, то мойте оплаквания край нямат, от четвъртък съм сериозно настинала, и то само 2 седмици след великото разстройство в комбинация с с гной по сливиците, която собственоръчно почистих със сода и слава богу не се е върнала повече, та в четвъртък както си стоях на работа и ме заболя гърлото, ама зверски и започнах да кашлям, по малко, после много мед, много лимони, много лукчета билкови и много супа с много, много черен пипер, в петък вече гърлото ми беше по-добре, а днес (така де, май вече се пада вчера) изобщо не ме боли, но пък ми се запуши носа, когато реши да се отпушва се изливат едни реки, едни чудесии и после пак и аз рових, търсих в нет-а, слагах мед в носа, правих си инхалации с лайка, слагах чесън, милото ми купи един инхалатор от аптеката, онези миниатюрните, от които се вдишват ментолови пари и така, та горе долу и това пооправих, ама като си легнах и пак ми се запуши едната ноздра, даже още повече, ужас, но...това не е големият проблем, големият проблем е, че кашлям и кашлицата ми не е от раздразнено гърло, а от по-надолу, та не можах да заспя от въпросната кашлица след като се събудих да пишкам към 1 часа, седнах пред комп-а, айде пак рецепти, намерих 2, сега ги прилагам, едната е сок от лимон се разбърква с мед, канела, ванилия и сода за хляб и се яде по една чаена лъжичка когато се сетиш (между другото на вкус е почти както смес за кекс, супер:)Р), а другата е с люспи от лук, счупени и с черупките орехи и едн ябълка или дюля (по-добрия вариант, ама аз нямам) с кората и семките. нарязана, се варят 10 минути и се прецежда сместа, после се пие като чай, подслажда се с мед и това не е толкова гадно, даже приятно, а и вече май, май ме е поуспокоило, скоро трябва да ходя да ли лягам, та от гадната кашлица и запушения нос, като кашлям ме боли челото при носа, супер гадно, дано не става по-лошо, а ако стане, в понеделник на лекар и пак болнични, 2 пъти за 3 седмици, ама какво да се прави...Освен това днес милото замина на среща с колеги от студентството и аз самичка чистих цял ден, готвих си супа, за да се напаря пак и ме заболя коремчето, ниско долу, от ляво, не много силно, но постоянна болка, като полежах изчезна, ама сега като стоя седнала пак ме наболява, надявам се да не е нещо сериозно, че съм на преглед ча четвъртък, дай боже да мога да си запиша час и така...

за крампите да ви кажа,  понеже на мен ми се появяват още от началото, но рядко и тогава пак се разрових в нет-а, там пишеше, че контрашпицът много помага, всеки път като ми се случи го правя (опъваш си пръстите към тялото, не на обратно както се прави шпиц) и много, много помага наистина...

Ами, това е от мен, спящият ми мозък не може друго да измисли за сега, стискайте палци за кашлицата и болките в коремчето и до утре, целувки на всички   Hug

Последна редакция: нд, 28 сеп 2008, 03:31 от iva_angel

# 187
Добро утро, сладки маминки.
Светле-дано да не те боли докато почетиш док.
Darima-добре че е бил мъжа ти да те прибере, а този е само шофьор-а не собственик, но не му пречи да се прави на такъв.
За случките в маршрутките, рейсовете, пощите и т.н.-винаги за съжаление е било така, но мисля че поне в нашия град има напредък-на мъжа ми скоро му се наложи да обиколи доста институции и за изненада-всички били много любезни и бързо си оправи документите.Онзи ден се возих в такси и шофьора като разбра че съм бременна въобще и не си помисли да запали цигара-даже ме поздрави човека.
Но пък в петък бяхме с таткото до магазина и пред нас на опашката за месо една жена(и то в напреднала бременност иска да си вземе котлети, и кгато жената от магазина посяга с ръката-(макар и с ръкавица, но точно преди това маркирала на везната, сваляла касетки ) клиентката  я пита дали няма някакъв друг начин да и даде, защото ръцете и са мръсни или поне да смени ръкавицата, а онази като дзяпна-че не нямало, неможела да си сменя ръкавицата-ужас и това в голяма верига магазини, кой я държеше на работа незнам.

Сега забравете лошите мисли и се наслаждавайте на сладките си коремчета-целувки.

# 188
Добро утро и от мен,

аз много много не пиша по тези дни, защото съм болна и лежа по цял ден  Cry
Нещо ме пипна вируса и вече трети ден съм с ужасни болки в гърлото, кашлица, запушен ност. А днес за капак освен схванатото ми тяло имам и главоболие  Sick

Ужасно е момичета затова се пазете.

Кажете вие  в такъв случаи какво си позволявате да приемате. Аз първия ден пробвах само на чайчета ама нещо положението стана по-зел.
Та сега си взех Стрепсилс мед и лимон и ефералган. За Стрепсилса ми обясниха, че този, който е с мед и лимон може да се приема от бременни, а не се препоръчват ментовите и евкалиптовите.
Относно Еферакгана, че било по-добре от Парацетамол, защото бил 350, а парацетамола 500.

Оплаках се здраво  Sad

А сега ви пожелавам лек ден

iva-angel пожелавам ти на теб бързо да оздравяваш, а на Светлето по-бързо да намери причината за зъбобола и съответно да я премахне.
Кажете ми само за тези бабини рецепти с мед и лимони. Как точно се прави и за какво помага?

# 189
 Shocked Мамчета да питам нещо....
Току що се опитах да разгледам албумчето ни със снимки и се оказа че като влязох в профила ни няма нищо newsm78  има единствено "коремчета" но и този албум е празен, а другите изобщо не съществуват. Някои знае ли какво се случва, дали нещо саита и админите не си правят реорганизация или пък е нещо друго..... #Crazy
 А и гледам натръшкали сте се от някакви вируси. Недейте така моля ви се мнго е неприятно. Сега трябва да пазите леглата много за да мине бързо. Наистина е лошо че както не можем да пием никакви лекарства сме си в капан.  Hug Бързо да се оправяте и пак да припкате навън, че времето вече се оправя.  bouquet

# 190
  • София
Цитат
Shocked Мамчета да питам нещо....
Току що се опитах да разгледам албумчето ни със снимки и се оказа че като влязох в профила ни няма нищо newsm78  има единствено "коремчета" но и този албум е празен, а другите изобщо не съществуват. Някои знае ли какво се случва, дали нещо саита и админите не си правят реорганизация или пък е нещо друго..... #Crazy

Преди 2-3 дена разглеждах албума и всичко беше наред. И даже си мислех да си направя актуална снимка на коремчето и да я сложа. И аз нищо не мога да видя. Странното е, че датата сега е 27.09 - 13.44ч, а на предишните албуми стоеше по-стара дата - тази на създаването им  newsm78.

# 191
Току що проверих албумчето-наистина няма никакви снимки-нещо е станало, всичко е изчезнало. newsm78

Внимавайте с тези вируси.Целувки

# 192
  • в сърцето на един мъж...
Момичета, някой ни е изтрил албумите #Cussing out Затова не можем да ги видим. Close

# 193
Еее,незнам как става изтриването,ама възможно ли е външен човек,който не знае паролата,да изтрие албумите?Защото сега няма нито един...Или пък някоя от нас да се е объркала някак и без да иска да е направила белята...?Не е станало кой знае какво,но ще се радвам,когато някоя от разбиращите мами отново създаде албум и този път паролата ще си я разпратим само на лични-за всеки случай! newsm78
Iva_Angel,Desika,бързо да оздравявате.Аз ,преди месец или два беше ,даже пих и антибиотик поради същите симптоми.Мисля че беше ампицилин.За смучене си купувам Прополки с мед и лимон(като Стрепсил са),а за хремата PINOSOL-билкови словенски капки за нос.Помагат.Тези дни си излекувах хремата само с капките.

# 194
Здравейте,
 и при мен нищо не излиза от албума Sad

^desika^ и моята док ми беше казала ако ме боли гърло да си взема Стрепсилс с мед и лимон.

Дано времето се пооправи, че се разсмъркахме яко, аз засега удържам фронта да чукна на дървената си глава, може би защото все още ходя на работа и съм се мобилизирала някакси, поне още две седмици ще гледам да изкарам и после болнични и отпуск.

Общи условия

Активация на акаунт