Гоблени-30

• 50 737
  • 473
  •   1
Отговори
# 225
Бързо оправяне на болните дечица и от мен !

Някой да ми помогне ако може с някаква лесна схема на Пинокио, аз търсих по архивите, но не можах да видя нещо подобно. Има много животинки, ако не намеря пинокио.
Трябва ми за едно съседско момиченце, в четвърти клас, да се учи да бродира - докато му мине мерака , днес ще ми идват на гости с баба му.

Хубав ден на всички !

# 226
Добре дошла и от мен на Цветимира,майка ми в момента шие" Пътят към църквата".Остава и малко от дърветата и небето,надява се в най-скоро време да го свърши.
Аз вчера станах за втори път вуйна на бебе Мартин и вчера се метнах да шия бебетата.

# 227

Някой да ми помогне ако може с някаква лесна схема на Пинокио, аз търсих по архивите, но не можах да видя нещо подобно.

Тази имам само. С бекстич е, ама може и без него:)

# 228
е то без контурен бод няма да прилича на нищо
venipuh, честит племенник   Hug

# 229

що бе?Simple Smile
ще прилича на детска бродерия,
 контура е за големи,че сме без фантазия Simple Smile

# 230
Благодаря много, дано детето да се зарадва.

Венипух, честито племенник !

# 231

що бе?Simple Smile

знам ли  newsm78 мен не ме кефят без контур  Peace но на някой може пък да му харесват

# 232
Здравейте,мами гобленарки!Може ли да ми кажете какава панама да избера за гоблена Африканка от племето масаи на Ланарте.Мисля да я шия с кръстчета .Благодаря ви предварително.

# 233
  • Бургас
Сега шия контур, пипкава работа, но лично на мене ми харесва повече - сякаш се избистря образа.

що бе?Simple Smile

знам ли  newsm78 мен не ме кефят без контур  Peace но на някой може пък да му харесват

# 234
Здравейте, момичета ГОБЛЕНАРКИ!!!   bouquet До сега бях просто консуматор на форума, но по-добре да се включа и аз. От моите приятели и познати НИКОЙ ама НИКОЙ не шие гоблени. Ужас. Явно при вас ще намеря сродни души. Видях, че Дъмпи може да осигури пластмасова панама и реших да попитам дали не мога и з да се включа. Знам, че изглежда нахално още от първия път  Embarassed - но пътеки направих до магазина на Стамболийски и няма, и няма,и няма. Днес като се прибера в къщи ще снимам моите гоблени да ви ги покажа, за да видим дали сме от една порода. Иначе събрах доста схеми за пластмасова панама , но .... Сега искам да направя букви на нея и с тях да надпиша вратата на стаята на дъщеря ми с името й, но и това не знам дали ще мога. Много ще се радвам ако получа инфо от къде и как мога да се сдобия с тази така дефицитна стока.

# 235
  • варненка от София
Здравейте,мами гобленарки!Може ли да ми кажете какава панама да избера за гоблена Африканка от племето масаи на Ланарте.Мисля да я шия с кръстчета .Благодаря ви предварително.

Здравей и ти! Значи оригиналната панама на Ланарте е тонирана ивънуейв и е в оранжево жълтата гама, вероятно си я виждала. Много красив гоблен, аз си мечтаех за него, но 90 лв ми идват множко, така мечтата ми се сбъдна когато пуснаха малкия модел за 22 лв, достъпно, приятно за шиеене, лесно, абе с една дума Ланарте  Heart Eyes

Ако, обаче искаш да вземеш сама да си направиш комплекта, тонирана оранжева панама не съм виждала, още повече ивънуейв. Опитай с оранжева Аида, по възможност по ситна, 18 да речем, не зная има ли такъв цвят, обаче.
Оригиналът се шие с кръстчета, но има и гобленов бод, за лицето.

Ето тук моята малка госпожичка, малкият оригинал  Blush

Дианна, добре си дошла сред нас, всички тук сме с една диагноза и ни личи  Hug

# 236
Дианна, добре си дошла  Hug
амииии записвайте се за пластмасова панама  Flutter аз ще потърся къде е по-евтина и ще дам офертата.

# 237
Здравейте и от мен.
Ето и моите произведения:
http://media.snimka.bg/0871/007996583-big.jpg
http://media.snimka.bg/0871/007996625-big.jpg
http://media.snimka.bg/0871/007996662-big.jpg
До сега съм шила само щампи,а сега реших да се пробвам и с кръстчета/пробвам се на коледното ангелче и ето какво се получава:

# 238
 И аз  съм за пластмасова панама.Имам едно парче,мисля че Кита ги беше пращала.Ама тя много едра и не знам с какви конци се шие.Мисля да я пробвам с прежда за плетене  newsm78.
 Така че,ако се организира поръчка за панама съм в кюпа.Много ми харесват украшенията за елха.

# 239
ако не можеш да намериш evenweave  с 27 count, т.е панама с равномерно преплитащи се нишки и с 27 нишки на един инч/1инч е 2,54см/
то тогава можеш да ползваш или Аида14/тя има 14 нишки на инч/- гоблена ще е малко по-голям
или Аида16/има 16нишки на инч/- доста по малък.
Значи ,ако шиеш на Аида 14 крайните размери ще са 33,56 на 45,72 см
на Аида16 съответно--                                                     29,37 на 40

Оригиналният гоблен има размери                                 39 на 49см,
 върху evenweave  се шие през една нишка,
а на Аида във всяка дупчица

Разликата между evenweave и Аида е че в Аидата преплитането на нишките не е равномерно, а е нещо като кутийки
Ето така

evenweave  изглежда така

Тази панама се ползва, когато има доста полукръстчета и т.н
Крайния резултат винаги е по-добър върху тази панама.

За оцветяване можеш и сама да го направиш или поне да се опиташ:)
Ето ти линкове- на руски са
http://silvergorod.livejournal.com/tag/окрашивание+канвы
http://silvergorod.livejournal.com/1011.html

Ако аз съм на твое място и мисля да шия този гоблен ще оцветя панамата с акрилни бои.
Ще гледам картинката и горе-долу ще  наглася цветовете. Така или иначе няма да си личи ,че не е оригинал, ако не се сравнява с оригиналната картинка:)

Общи условия

Активация на акаунт