Дойде есен най-прекрасна, септемврийчето ....порасна!

• 27 679
  • 285
  •   1
Отговори
# 60
Марлела  Hug мила, и туй ще отмине. Да си призная незнам ако Крис не ходи на ясла как ще занимавам вкъщи, при положение че тук нама паркове с деца. Освен на плажа няма къде да го заведа.
Ето малко снимки от нашите празненства
http://picasaweb.google.bg/petkobonchev/RD2#5252286853189141554

# 61
ЧЕСТИТ ВТОРИ РОЖДЕН ДЕН НА КРИСИ И ГЕОРГИ!  bouquet  Heart Eyes Много здраве и весели игри  Hug

Вики,Крис е порастнал мнооого.Поздравления и за махането на нощният памперс,ние си го слагаме още че Арен преди да легне изпива поне половин литър течности и сутринтта памперса е пълен до преливане.
Марианка,поработи поне една годинка,че не се знае може да си заимате още едно розово или пъ за разнообразие синичко пакетче  Laughing А вече сама си разбрала ,че с много упоритост се постига всичко с Мими.Сигурно е ужасно изтощително ,но пък...е хубаво като постигнеш нещо толкова малко и толкова голямо същевремено.
Хех,Меги ще станете приятели с Рей и като нищо да заживее трайно у вас,дано само смени леглото да не ви е тясно  Laughing Много сладък този Лаци бе,че и учтиииив. Hug И при нас в яслата има учебни тетрадки.Педагожката им която е и логопед каза,че тя ги занимава по 40 мин всеки ден като сменя на всеки 5 до 7 мин заниманието.Малко писане с молив-бодли на таралеж или гнездо за птички/демек да дращят/ пластелин,гимнастика/нещо скачат,клякат/показват им картинки и назовават предмета и цвета...В края на годината щели да ни дадат тетрадките да си ги имаме за спомен.
Ави ,супер идея за среща,но пък ние имаме билети за театър 10.30 "трите прасенца" но като свърши и ако още сте на линия може да минем.
Марлелка ,каква бе тази неуловима катерицааааа.Няма ли лешници за нея в капанчето.Харесала ви е хралупката явно е уютна и приятна.
Като чета какво пишете за дребните и след като изчетох това на първа страничка пуснато като линк от Фиби си правя извод,че си имаме първоюноши и това е положението.Закрепете нервите и напрежението.
Ренка,ами сестра ми учи в Италия,но за 3 месеца ги пращат група по група от университета на тази практика в Куба.Както каза Меги" тъмна Индия "е ....но иначе красива и танци и веселба не липсват макар да не познават тоялетната хартия.....и други
ДЗ,стискаме палци на голям Ники и да разкажеш!
Сутринтта ми беше ужасно напрегната.Ставане,приготвяне на домочадието за излизане,дрехи,закуска...бегом до яслата..после прекосих града от Стрелбище до Дружба2 и обратно до НДК в едни небивали задръствания,който направо ми скъсаха нервите ...закъснях за работа където ме чакаха куп нервни хора и задачиииии.Но вече всичко е спокойнооо.

Усмихнат ден на всички ви  Hug

# 62
Мииии,  разказвам Rolling Eyes Голям рев голямо чудо Tired Стоя там 1ч през които час се дра като за последно Cry
Като го гледам май въобще няма да свикне Tired

# 63
Честит рожден ден на Сесилия!
ДЗ,дано Ники да свикне по-бързо на яслите,много ми е мъчно,като чета как децата страдат,като се отделят от майките Sad
Меги,супер смешни звучат историйките с кученце Mr. Green , сигурна съм обаче,че на теб не ти е много смешно Hug
Денис,затова никога не съм харесвала София,заради огромните задръствания и нервите,които се хабят, че закъсняваш Crazy
Вики,Крис е много пораснал,няма ли да си идвате малко на гости тук?Градинката на Каменица е с нови люлки и пързалки и изглежда чудесно. Mr. Green
Марлелка,разбирам те напълно и аз се чуствам така и много викам ,на моменти си мисля,че съм някакъв падарин. ooooh!
Иначе сме добре,здрави са децата,пу-пу пу! Единствено ме притеснява,че педиатъра ми даде направление за детски хирург за Ради,заради физиологичната фимоза.Много ме е страх да го заведа,знам,че много ще плаче и ще го боли и направо изпадам в паника голяма,другата седмица трябва да го водя Tired Не,че  е много спешно,но ми казаха,че по-добре сега отколкото след няколко години,когато ще му остане траен спомен,а сега е малък и ще забрави.
Ами това е от мен,весели почивни дни и много целувки от нас! Hug

# 64
Здравейте!
Днес имам повод да по4ерпя ,порастнах с о6те една година  Grinning,заповядайте!
4есто си мисля за Вас!

# 65
Хайде да се разпиша и аз. Още не съм свалила снимките от вилата да видите чудната природа.

Сесилия, ЧРД! Бъди жива и здрава! Успешно дипломиране, ако вече не си го сторила и много щастие и лични успехи!

Денис, честита ви братовчедка! Наистина сте голяма фамилия. Аз бях в Куба преди 10 години, но не съм видяла много от местния живот в луксозния курорт. За разлика от мизерията, в която живеят кубинците гробищата им са свръх луксозни, чисти, бели и ги включват в обиколката на забележителностите на Хавана.

Дани няма особени двигателни умения - не се обръща от гръб по корем и обратно. Само маха с ръчички и рита с крачета, но за разлика от Саши "живее" по-голямата част от времето в шезлонг върху масата в хола. Смее се на глас и не спира да следи всичко с очи. Няма празен ход. Няма блеене и реене на празен поглед.

Весанке, може и да ви дадем Сашко за зет! Ама с него върви и лоша свекърва!

МарияФ, радвам се, че Филип е вече добре! Надявам се да имаме много поводи за срещи, пък и децата бързо растат!

Марлелке, я по-весело! Не е в твой стил! Ще овладееш нервите - сигурна съм! И Сашко често ми лази по нервите. Днес докато сляза да взема дисковете се беше изакал на паркета...

Йоана, не се притеснявай толкова за Ради. Разбирам те, но ставало за секунди с местна упойка. Със Сашко успях в начинанието забелване, вече и Дани е наполовина забелен - дано успея докрай!

Меги, то при вас няма покой! Вечни приключения. Май си имате перманентно другарче в леглото. Много ще ви се зарадваме в събота!

Болнички дечица бързо оздравявайте!
Приятна и уютна вечер на всички!

# 66
  • София
Привет!
Радвам, се че има хубави новини, някои малчовци свикват с яслата, на други им предстои - ДЗ, стискам палци.
Марлелка, провокира ме твоят пост да се включа. Все едно аз съм го писала. Вики напоследък също ми лази по нервите. Реве, когато излизам, като искам да я събличам, не иска и обратното, след баня стои по 2 часа гола...аха, и банята ни е проблем, рев и тръшкане. Върнахме памперса, не ще да седне на гърнето...абе пубертет караме явно. А за пластелина, дадох и, но го накъса на малки парченца.
Е, хайде със здраве, пък аз утре заминавам на Огняново на тим билдинг, малко да си отпочина. Wink

# 67
Привет на всички мами в хубавата темичка и честито на всички дечица , родени 2006 г - септември месец , които вече духнаха цели 2 свещички . Моята малка пронцеса Стефани на 24 септември стана на 2 годинки .  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Записвам се в темичката ви и ще се радвам да се запознаем ние и нашите малки слънчица !!!Поздрави на всички мами и сладките малчугани  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 68
ехооо

така ме мързи в това хубаво време  Blush

Сесилия, ЧРД на патерица, здрава и много любов около теб да струи  Hug

Марлелка, Базел, съчувствам ви, дано бързо излезете от дупката... Марлелка я вземи последвай примера на Базел и отпраши за 2-3 дни нанякъде, без грижи по домочадието  Laughing

Денис, забравих да честитя новото ви братовчедче... страхотно е децата ни да растат сред мнооогооо деца... въпреки грижите и нервите  Mr. Green

Йоанка, стискам палци всичко да мине леко с Ради, една виртуална прегръдка от мен имаш  Hug

Марианка, не мога вероятно и да си представя каква ежедневна борба водиш за Мимката, сигурно като слушаш такива като мен ти е гадно дори... ноооо наистина смятам, че дете подготвено за първи клас започва мързеливата ученическите си години и после ще му е по-трудничко...

Боян, си ходи на ясла. Сутрин му тежи ставането и е кисел, като пристигнем в яслата също не е в особен възторг, но пък после се заиграва и няма проблем. Горкия пръв го водим и последен си го прибираме, но няма как  Confused Иначе у дома е такъв бесник, шило има в дупето, баща му снощи ме питаше на кого приличал... ми на него разбира се... утре ще участва в една инициатива с идеална цел, велокрос от Боровец до София... колело не е карал не помня от кога, каза, че от сега му е изтръпнало дупето  Mr. Green

Меги, много са готини тези тетрадки. Само като ги отвориш и ти става ясно, че детето ти със съвсем малко или без усилие дори би се справило. Нещата, с които ги занимават са изцяло съобразени с възрастта им. Чакам и аз с нетърпение родителските срещи на моите деца, за да видя какво ще ни предложат тази година.

# 69
Честит рожден ден макар и със закъснение на сладкия Криско и на Георги! Да са здрави, послушни и любвеобвилни!
вики, още си спомням първата снимка на Криско н ааватара ти... колк обързо растат наистина!
Ави, Меги, ако успея, и аз ще дойда утре, че мног оми е домъчняло. Ако обаче нощта е като последните няколко - няма да с екласирам. Просто нощно време купонясваме и после всички спим докъм 11.30-12  Rolling Eyes
ренка, как е работата, ддуша? За нежеланието да говори "като другите деца" на  Бобо му прати много поздрави от Спаси /хехе с въздушна целувка естествено, защото няма да иска с думички да го каже/  В това отношение продължаваме да комуникираме с общо 10-15 думи /от които 2-3 израза на английски  Shocked/ и с мучане и жестикулации. Не се притеснявам, но бих искала ако може да не проговаря заедно със сестра си  Laughing
ДЗ, май на всички в началото мисията им изглежда невъзможна  Confused Стискам ви палци, с минимум страдание и за двам ави да с ереши проблема. Но си е тегаво--- откъдето и д аго погледнеш  Hug
Йоана, точно преди да се отвори кожичката на Спаси, имахме екшън /бях ви писала - преди повече от година и нещо ще да е било/, който наложи посещение до Пирогов. Там някакъв специалист отсече, че сме имали фимоза и в понеделника да сме ходели да го режат Спаси. Естествено, че не отидохме. Обгрижвахме си пенисчето му както трябва и бавно-бавно всичко се оправи. Мисълт ами е, че някои "доктори" избързват много с поставянето на диагноза вродена фимоза и ако искаш посети и друг специалист преди да предприемете манипулацията.
Меги, малко ще й е на тъпата полицайка ако се спъне и удари. Бих измислила нещо по-така...
Бебешки пубертет - ние не изоставаме от вас.
Марлелка  Hug
Оф, на мен половината ми гръб и врат са схванати от среднощните кърмения... Имам спешна нужда от масаж, ама да видим кога ще "сколасам"...

# 70
ех, Ириниии, Ирини... ако знаеш как искам и аз да гушкам пеленаче... признавам без бой, че повече ти завиждам на нощните веселби, отколкото съчувствам  Heart Eyes Как е принцесата? Спаси овладя ли малко емоциите? Каk се справяш с двамцата? Пусни снимчици да ви видим, сега всеки ден са различни...
Работата? Миии трудно ми е, в смисъл отвикнала съм от работния ритъм, лесно се разсейвам, трудно се концентрирам  Wink Дали са ми много досадна, но пък доста отговорна задача... Confused и така... но като цяло ми е хубаво де, мислех си, че повече ще ми тежи... и се надявам с времето да се радвам все повече от престоя с децата у дома, а не обратното (и разни такива мисли ми минават)  Confused абе едно мислене по цял ден пада  Mr. Green
Ние за съжаление няма да можем за събота... дано да падне скоро друг случай да се видим... идеята с клубчетата е добра, лошото е, че събота и неделя масово са ангажирани с мероприятия. Та една идея, Ави, не е лошо да се обадиш и питаш дали е свободно...

уфффффф, такъв мързел ме е подгонил днес  Embarassed

# 71
Здравейте, бандитки!
Честити празници на всички, които пропуснахме – да са здрави и много щастливи! babydust7

Нашта Йоана пак болна.  ooooh!  Не знам не се е излекува от миналата седмица или на ново се разболя, ама пак точи едни сополи да земята и кашля, като стар тютюнджия. На тамън се връщаме от педито с една торба сиропи и пръскала. Взех и имуностимулатори, пък белким дадат някакъв ефект. И на вчера и днес пак се гледаме двете вкъщи... #Crazy Иначе с яслата проблеми няма – ядяла, спяла, играла. Сутрин само докато си обува пантофите леко си накривява устничката, че да сме отишли и ние с тати, ама като влезе веднага забравя. Вечер си я взимам видимо доволна, с пълен разаказ за деня... че то от госпожите нищо не мога да науча – казват само – няма никакви проблеми, пък какво е яла, на какво е играла, с какво се е занимавала....подробности са туй. Пък тя е много смешна. Питам я:
- Карат ли ти се леличките?
- Да – казва
- Какво ти казват?
- Имаш сополи!
- Друго?
- Няма ставаш гольото /леглото/ и няма ставаш гънето /те ги държат по 20 минути/...
И разправя, че яла ориз, че пяла „Зайчето бяло” и че рисувала с моливи. Wink
Ама като чета при вас как добре ги занимават децата – направо супер. При нас май няма такива работи. Ни тетрадки има, ни нищо. Родителски срещи също няма, поне да разяснят това онова....Да не говорим, че не пускат родители вътре. Всеки път са със 100 райбера заключени, пускат само до вратата и аз въобще нямам представа за обстановката където Йоана си прекарва по-голямата част от деня. Изобщо ... не ми вдъхват много доверие, ама щом Йоана е доволна, доволна съм и аз. Mr. Green
Иначе вкъщи си се занимаваме. В последно време и двете сме големи фенки на книжки тип пъзели, ето примерно или на тези със стикерите . И с двете Йоана се справя много добре и са и много забавни. Пластелина също и е интересен, не че може да прави нещо от него, по скоро къса малки части, лепи ги едно върху друго и казва - сега очичките , ушичките, ръчичките и т.н. уж накрая трябва да стане мече примерно.  Wink  Леля и пък подари за РД едно таквоз нещо http://www.snimka.bg/album.php?album_id=289962&pid=7886551 и вечер преди лягане задължително сме на прожекция.  Sunglasses Останалите снимки са все от РД-то /тъй и не остана ред да ги споделя с вас/...

Марлела, bazel - оф, като стане дума, все се сещам за онази песен "Трудна възраст - ясна диагноза, нещо, като облачна прогноза". Ама аз пак казвам, колкото съм аз по-спокойна, толкова и тя по-бързо мирясва. Затуй вече повече се старая да не реагирам, както ми идва първоначално отвътре, ами да е по со кротце, со благо.
Rени - това ми е най-неприятната комбинация - работа хем досадна, хем отговорна, ама ти си яка мацка - ще се справиш! Naughty
irinii - е хубаво е, че поне после всички спите до обяд, че ако имаше и раннобудни тогава щеше да е лошо. Айде остави децата на някой помощник и бягай на масажче, че като гръб на семейството, той трябва да е здрав!Цунки за розовата бонбонка! Heart Eyes
Ави - тя и Йоана изобщо не се обръщаше, хич не беше подвижна за разлика от сега.
viki81 - страхотна ясла и страхотен рожденник! Hug
dennis - да разкажеш после как беше театъра. И Арен да сподели впечатления.
yoana77 - дано всичко мине бързо и безболезнено, ако наистина се налага.
На Zarrasuzuki welcome

Хайде – хубав уикенд на всички!

# 72
Добро утро!
Скоро никой не е сервирал кафенце, та викам да го направя аз днес:

Имам и повод: Ивето става на цели 5 годинки! Heart Eyes
Когато се роди, пак беше хубав слънчев съботен ден!
След малко отивам на пазар, а целият ден чакаме гости, идвайки, отивайки.Следобяд празненството е в детски клуб! Чакаме го с нетърпение, Алексчо не разбира толкова и пак имаше много емоции от негова страна, пък да не ви казвам Ивето как чака нейният специален ден!
Поздрави на всички и хубав уикенд! Hug

# 73
Честит Рожден ден, Иве! Щастливи детски игри и много усмихнати дни!

# 74
Честит рожден ден на Ивето! Цвети, да ти е жива и здрава!
Йоничка бързо да оздравява!

Момичета ще ви чакам в клуба в 11 часа да си вземете дисковете!

Общи условия

Активация на акаунт