Бебе Юнче май с играчките скучае и иска с мама и тати да играе!

• 27 717
  • 292
  •   1
Отговори
# 165
rallii това наистина е с неустановен произход  Joy

mimchence имаме гадости не само между пръстите, там ги почиствам с голям зор (много яко стиска, особенно когато реша да ги разтворя) ами и под ноктичките. А там как да ги изчистя? newsm78

offioly честита нова къща!

Лека нощ на всички!

# 166
Julielm, и аз съм се видяла в чудо под ноктите как да ги чистя мръсотийките. Търкам с гъбка, докато я къпем, ама пак остава. И срам не срам с моите нокти й чистя под нейните нокти Rolling Eyes. Някой ако има по-добра идея, да  Whistling

# 167
  • Miami
Добро утро  Simple Smile

Вече две нощи моето Жорче спинка от 22 до към 6-7  Grinning Обаче аз ставам задължително към 5 да се изцедя, че ... ooooh!

Аз му режа ноктите  сигурно по дълбоко и не може нищо да се събере. Ако ги оставя по дълги сутринта е зверски надран, чак до кръв понякога  Shocked
За кръста -помагат ми коремните преси

Хм, интересно Rolling Eyes  И как по точно, за пръв път го чувам това   newsm78

# 168
  • Вече в моята си приказка...
Здравейте, момичета!
Ох, тази нощ наште две манипулаторчета ни скъсаха нервите на мен и мъж ми! В едната стая Калина реве, та се къса, в другата Ивайло притичва от креват на креват, та не дава на баща си да спи! Станахме рано-рано, още беше тъмно навън. Сега малката манипулаторка заспа най-сетне, обаче големия манипулатор бръмчи с една кола, та късането на нервите продължава! Приготвила съм му занимания за деня, пък ще видим как ще се справим и този почивен ден...

Навън е слънчево, обаче духа вятър и не е много-много за разходка.

Аз нещо пак не съм много в час с тези болнични, майчинство и така. С Ивайло беше лесно, сега нищо не ми е ясно. От къде да си чакам следващите пари /следващите имам предвид след изтичането на болничния, който ми изтече на двадесет и някой си август/. Знам че има тема, ама ако някоя от вас не може да ми обясни и там ще питам. Страхувам се, че счетоводителката на фирмата е по-зле с информацията и от мен Mr. Green, та няма нужда да си чесам езика да питам... А да и какъв е този 180-дневен отпуск?! newsm78

За ноктите и аз съм така - толкова бързо растат, че трудно смогвам да ги режа.

Има ли празнуващи днес, а?... Wink

# 169
  • София
bubolina06 чак сега седнах на компютъра и затова чак сега ти отговарям - бебка беше на 45 дни като направих мастит. Явно съм имала 2 запушени каналчета, гърдата ми се понапълни, аз се зарадвах, че ще има за ядене повече, обаче тя като започна да суче се получи препълване (защото каналчетата не са се отпушили) - зверски болки (поревах си малко в банята), опитах да затопля гърдата и да я изцеждам- нищо. В следващия момент така ме разтресе, че не можех да хвана термометъра (никога не ми се беше случвало) и - 39 градуса. Естествено беше 11 часа вечерта. На сутринта на доктор в Шейново. Там ме гледаха 3-4 лекари (нещо доколкото разбрах се бяха наплашили от друг случай) единия искаше да ми спира кърмата и да ме приемат в болницата без бебето Shocked Shocked Shocked. Направо щях да припадна като ми го каза.Забравих - гърдата ми беше болезнена, зачервена и имах температура. Пуснаха ми кръвна картина , погледна ме мамолог на ехограф и ми изписаха антибиотици. Между другото мамоложката много ме успокои и ми се видя много добър лекар ,каза че съм в начален стадий , мога да кърмя и един АБ ще оправи нещата за 2-3 дни (както и стана). Изобщо - голям купон беше, не го пожелавам на никого!

# 170
  • София
На нас нещо не ни върви захранването с картофеното пюре като гледам. То е и малко гъстичко. Утре ще пробвам с морков и ако и него не го иска спирам операция захранване за след седмица например.

# 171
  • варна
 и ние спряхме опита за захранване и отлагаме за след месец.толкова е нервен заради зъбите, че с лъжицата трябва насила да му давам, а това не ми допада. Naughty
 а кашата,от която му добавях по една лъжица вечер в кърмата докара акото да изглежда като пластелин. представям си ако я направя с гъстотата,която пише-4лъжици, какво ще стане. явно трябва първо да пропием вода и тогава да ядем каша, че да се компенсират течностите.
 ходихме на гастроентеролог за рефлукса. ще пием зонтаг за киселини и мотилиум,а за редовно изхождане течен парафин. знам,че могат да имат странични ефекти, но не мога повече да го гледам как се мъчи да повръща пресечено на фонтан. дано да имат ефект,засега няма промяна. Thinking
 за ваксините ние имаме щастието да не ни слагат никакви, защото не се знае в нашия случай какви реакции ще дадат. затова още се занимавам с тази хамалогия по изцеждането, поне кърмата да ни пази от болести.
  да ви кажа, откакто стана студено, кърмата ми стана много гъста и количеството намаля, отнема ми два пъти повече време цеденето.
 а изсмукването на сополите с аспиратора е много лесно,ако пръснете повече физиологичен разтвор в носа. Peace

# 172
  • София
На нас нещо не ни върви захранването с картофеното пюре като гледам. То е и малко гъстичко. Утре ще пробвам с морков и ако и него не го иска спирам операция захранване за след седмица например.
Marvele, а пробва ли да смесиш пюрето с АМ - така ще се разреди, а и вкусът ще и е по-близък.
А пък в крайна сметка, ако не иска може би наистина не е готова още, изчакай и пробвай по-късно.

# 173
Само картоф и Маги помня, че не го хареса. Смесих с тиква и го хапна. С мляко не съм смесвала, за да разграничава храните.

# 174
  • София
bleu, пробвах днес и с АМ, ама работата отиде на истеричен глад за шишето и се отказах. Гледам моркова ми е на Гербер и е доста редичък - дано мине номера с него.

# 175
marvele, аз все още нищо не разбирам от захранване  Joy (смятам да започнем след 5-ия месец, независимо че сме на смесено хранене), но защо не опиташ с пюре от тиква. Просто тя има леко сладникав вкус (като кърмата и АМ) и може поради тази причина да го хареса.  Peace

Хубав и спокоен ден на всички.  Heart Eyes

# 176
marvele ,картофа и Ния не го хареса,пробвай с морков или тиква.Освен това си спомням,че тя хареса зеленчуковите пюрета чак лъм 7-8 месец,затова пробвах с каша и всъщност накрая захранването стана с нея.
  за ваксините ние имаме щастието да не ни слагат никакви, защото не се знае в нашия случай какви реакции ще дадат. затова още се занимавам с тази хамалогия по изцеждането, поне кърмата да ни пази от болести.

А имате ли документ за пред личния лекар?И ваксините само отложени ли са или отменени?На много места чета,че при гърчови състояния не е препоръчително да се слагат ваксини(а Виан направи два пъти гърч),но педиатърът ми твърди,че няма такова нещо,може би трябва да намеря невролог,който да ми издаде документ някакъв поне да ги отложим newsm78

# 177
  • София
здравейте,
биолелени гледах е има в Данет също.
InaD никак не се справям  болките. аз отдавна писах 4е съм като инвалид сутрин. болки в стъпалата, ръцете, раменете, колене, кръст..... според вси4ки лекари било от хормоните. и 4акам да отмине. Дано!. просто стискам зъби и това е.
абе мам4ета кажете как сте закрепили обиколниците на легал с три плътни страни?? аз пробвах с тиксо ама много грозно стои...

# 178
Привет  Hug

ей, бая хладно днес... Ние излязохме на кратичка разходка, и както ни беше традиция от "еренските години" (т.е. преди бебето) както бяхме из квартала така се озовахме в Стара Загора и обиколихме три хипермаркета  Crazy Туй дяти ще стане миткало като нас... Ще го пращам за 'ляб, а то ще ми се връща след ден и половина  Joy

Киа благодаря за информацията за молбата за отпуск! Сега ще се опитам да я намеря някъде из нета тази "молба-декларация" по приложение 2... дано я има нейде, че да не чакам пак сто месеца... И на мен след 28.07 нищо не са ми плащали, а не вдигат телефона за информация.

Аз моето гардже май не го обличам хич много според повечето хора  newsm78 С платнено панталонче и чорапки  си щапа, няма ни терлички, ни нищо... слагаме му едно горнище поларенко само. е, завит е с одеало в количката, но примерно из Praktis и Baumax го носим само по блуза. Все са му топли крайниците, кокори се доволно... дано не го простудя някой ден!

Ай до скоро!

ПП: nickless, разминават ни се датите за последнияболничен, понеже 315 дни зависят от термина, и по-малко от датата на раждането.

ПП2: и да споделя, че при нас температурата (в къщи) е под 20 градуса. Някъде 16-19 се върти. Ма не го навличам малчо, както аз, така и той е облечен Simple Smile
При вас как е?

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 18:22 от offioly

# 179
  • варна
 Били, ние при педиатъра стигнахме на 50 дни и в епикризите ни от болниците пише ,че не са направени ваксинациите според някаква наредба на МЗ. Когато ходихме на невролог миналия месец,той също писа да не се правят,така че може да посетиш един, да видиш дали ще ви ги отложи.Ама и тя самата изобщо не е отваряла дума да се слагат ваксини,явно че си знае тази наредба.Аз от друга страна се страхувам да не ни хване някоя от тези гадни болести,срещу които са ваксините, ама това е положението.

Общи условия

Активация на акаунт