Училищният звън децата сбира,АПРИЛчето на ясла нови другарчета намира

• 11 934
  • 312
  •   1
Отговори
# 270
  • Варна
Здравейте момичета,

Честит рожден ден на Kler и Tanb!!!

Спането - върти се, отвива се, но не се събужда. Спи си цяла нощ без проблем, освен ако нещо не и е добре.

Тръшкане - правили сме някакви опити, но определено са доста "културни" по сравнение с тръшканиците на батко и.

Игри - ами да ви кажа почти не играя с нея  Embarassed Тя сама си се занимава в повечето от случаите. А аз съм на принципа, че едно дете щом седи и мълчи не трябва да се закача  Mr. Green Най - голяма игра пода с една касичка пълна със стотинки. Вади ги, пъха ги обратно през дупката, пак ги вади, хвърля ги и те дрънчат и се търкалят из цялата стая и пак наново. /не ги лапа/ Иначе си играе и с другите играчки - кубчета, количка с кукла, пише с химикал в/у лист или на магнитната дъска се занимава. Преди два дни си измислеха една игра с баткото и голям смях пада. Взимат едно малко столче, единия сяда, другият отива и му го взима, бяга на другия край на стаята и той сяда, съответно първият отива и го взима и така си го разменят. Иначе мен ме включва когато иска да я люлея на люлката. Филмчетата Бейби Айнщайн също още ги гледаме с интерес. И аз искам да питам Светлето от къде взима други серийки?

Страх - до скоро не се страхуваше от нищо, но напоследък я е страх от разни бръмчащи неща. Незнам дали е от това, че комшиите над нас вече 2 мес. правят ремонт, направо издивявам. И от прахосмукачката се изплаши един път като чистих и тя какво се навря зад нея и и попадна въздушната струя точно в лицето. От тогава като я види и почва да плаче. И чистенето стана кошмар, май все по-често взех да използвам метлата, че да не я разревавам.

# 271
Честит рожден ден на Kler и Tanb!!! Здрави и обичани бъдете и много успехи ви желая от сърце!!!

Точно в болната тема сте не ударили Sad. Момичета при нас тръшкатето придоби ужасяващи размери. Днес на разходката - пеша не иска количката , минаваме покрай една градинка и той ревна и се тръшна на земята и не ще повече да върви, влачих го и го насих малко, но той страшно ме рита издърпла се и ревеееее, като чели съм го пребила, а и хората точно така ме гледат. Върнахме се във въпросната градинка, поигра и като хукна към улицата и пак същата сцена. Направо втория път от безсилие се разплаках и аз.
Вече незнам като не иска количката и като не иска да върви където сме тръгнали как ще са справяме.
Прибрахме се едва нито напазарувахме даже. Cry
Трудна работа става ooooh!

Вкъщи гледа тези бейби Айнщайн с голям интерес по2-3 серии понякога. Играе с кубчетата и с едни животинки, които се пускат през процеп в камионче. И като пощурее хвърля всичко зад главата си и често сме под обсада Rolling Eyes

# 272
Здравйте и от мен
Честит рожден ден на Kler и Tanb  bouquet
за спането върти се,излиза от леглото  и си търси водата мушка се при нас и заспива
тръшка се някой път ако сме пеша и неиска да продължи,но поне рядко се случва де Simple Smile
игри-с колички много си играе,топки и конструктор
lina6.3 внимавай със стотинките,че нали се сещаш за съфорумката ooooh!
ние днес трябваше да бъдем на консултация но оставих за утре Simple Smile
Лек слънчев следобед на всички и много целувки на априлчетата Hug  love001

пп:моля ви дайде линк към тези Бебета Айнщайн Praynig

# 273
Честит рожден ден,Клер!Честит рожден ден,Танб!Бъдете здрави и следвайте мечтите си!  bouquet Hug  bouquet

сега непрекъснато Амалия търси пробиви в защитата, но сме железни - не си противоречим, когато й правим забележки. Дори да не съм съгласна с нещо, което баща й й забранява, мълча стоически. После насаме говорим и уточняваме стратегията. тя винаги търси другия с поглед и ако не срещне одобрение на забраната, си прави каквото си е наумила.

Само така......Много е важно и двамата родители да са едно мнение-поне пред детето.Нашият батко вече е на 10 години,но все още се опитва да ни манипулира.Ако аз не съм разрешила нещо,той отива и пита татко си....и обратно,надявайки се да му мине номера.Да,да ама НЕ  Laughing
А иначе за тръшкането-Калина рядко изпада в такива състояния,но пък като започне става нетърпима.И на нас ни се е случвало да реве за нещо,което няма как да и се даде и се започва едно обясняване,говорене,молене и ефект-НИКАКЪВ.Затова се намесвам вече със строгия тон и понякога се усеща детенцето.Отива обаче след това при батко си и му се жалва-"Бате,мама кааа,Килиля не шуша!т.е. Бате,мама се кара,Калина не слуша!И разбира се ,винаги намира съпричастност при бати.Слушах ги един ден като се обясняват пак по такъв повод и батко и и казва:Знам,знам,миличко,ако знаеш на мен колко много са ми се каралииииии! Laughing
Игрите у нас са малко-люлее се на едно музикално слонче,четем книжки,приспива и храни куклите,разхожда ги в количката,"рисува" в една тетрадка с пастели.Но иначе през повечето време от деня се мъчи да прави невъзможни за нея неща.Да рита топката като батко си и да си я задържа на главата,да седне в шаха и да затвори кутията  hahaha,да се напъха в едно малко камионче с каросерия и куп подобни...... Joy

За среща-и аз съм за,стига наистина да е събота и то предиобяд,че само тогава съм малко по-свободна от домашни и уроци.... WinkЩе се радвам да се съберем отново и дано сме всички! Hug Hug Hug

# 274
Здравейте и от нас!
Да се оплача Дари е вече на антибиотик, чакахме да мине от само себе си, но снощи през нощта имаше температура, взе да кашля и го дадох. Днес не е вдигала от сутринта температура, пък да видим.
Иначе по темите:
Спане - от втория месец до годинката някъде спеше непробудно цяла нощ. От тогава обаче, се буди поне по5-6 пъти на нощ. Може би има значение, че зъбите и тръгнаха късно и сега ги вади. А и спи с бибата, буди се и за нея.
Игри - вкъщи обича книжки, взима ги и вика "чети", дори явно е наизустила някой неща, защото знае коя дума следва и колкото може я казва, обича да я питам по книжката кое какво е и да го показва, играе с няколко кукли, които всички се казват Мена, понеже явно и приличат на братовчедка ми Мирена, обича да и пускам в VBox детски песнички, с конструктора се заиграва, с кубчета, обича да се гониме и т.н.
Тръшкане - практикува го, но се стремя да не и обръщам внимание. Вчера бъркаше в един шкаф и сто пъти и казах, че ако бърка, ще я накажа да стои в креватчето. Тя много добре ме разбира какво и говоря, наказах я, рева 20 мин в креватчето, като я извадих, отиде до шкафчето, но не посмя да го отвори.

# 275
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КЛЕР И ТАНЧЕТО!!!

# 276
  • София
Ох, забравих в тревогите си да поздравя рожденичките

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, МОМИЧЕТА! Да сте здрави, щастливи и много обичани  bouquet  bouquet

За шоколада - ами явно не се набляга на много здравословното хранене. Днес даже не посмях да попитам какво са яли, за да не се шокирам пак. Но ще питам следобедната закуска каква е, смао дано не е някоя вафла  Praynig Иначе моя момък вчера освен, че беше захранен с шоколад и кремвирши, се захрани и с печени тиквени семки, от тези без люспата  Rolling Eyes като ги набара вкъщи и няма спиране, едвам ги скрих  ooooh! Иначе темата за яденето в яслата да я повдигна на следващата родителска среща, защото и на мен ми се струва, че е по-добре филия с масло и мед да им дават (въпреки че най-вероятно вместо малсо се купува маргарин  Confused ). Абе... за 3 дена сложиха крайна правилното ни хранене.

# 277
Честит рожден ден на Kler и Танчето! Пожелавам ви много здраве, късмет, послушни дечица и сбъднати мечти!   bouquet

# 278
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Kler! ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Tanb ! ВСИЧКИ НАЙ-ХУБАВИ ПОЖЕЛАНИЯ ДА ВИ СЕ СБЪДНАТ   bouquet
Поли,бързо оздравяване на Дари  Hug Понякога,колкото и да не ни се иска е наложително да се дават антибиотици ,важното е бързо да оздравяват  Peace
За тръшкането - напоследък взе доста да ме тревожи.Мира не се тръшка толкова за неща,които не и даваме,въпреки,че и тогава проявява характер,а най-вече когато се опитва да направи нещо и не може.Тогава изпада в истерия,ляга на земята или от безсилие започва да хапе каквото й е пред погледа.Вчера например бяхме на вън и тя искаше едновременно да носи плика с памперсите,една топка,камъче и да бута триколката.Естествено,не можа да направи всичко това и за започна един ужас - рев,не иска да я взема,блъска ме,не иска да ми даде поне памперсите,не иска в триколката.На края с триста зора я завлякох до една пързалка да й отвлека вниманието.При баща си не прави тези неща,бавачката казва,че и при нея не ги прави.Вече започвам да се замислям дали не ми отмъщава така,че ходя на работа и я оставям с бавачката.
Спане - напоследък се буди с рев и само залъгалката я успокоява,мисля си,че е от зъбите,нали и при нас късно тръгнахме,та още сме на ниво един горен кътник.
Страх - от непознати хора,предимно мъже и то не от всички.Не знам по какво преценява кои са страшни и кои -не.Бръмчащи уреди - преди се страхуваше,сега не й правят впечатление,даже ми "помага" да чистя с прахосмукачката  Simple Smile
Игри - сега на почит е рисуването с пастели.Кара ме да й рисувам нещо и тя го довършва с драскане отгоре.Познава на картинка животните от книжките и показва как прави кучето,котката,коня,магарето,патето.На живо познава и домашните животни,които е виждала на село. Обича да ритаме топка и да вика гоооол,когато я ритне.Обожава Денсинг старс и като види рекламата му застава пред телевизора,опитва се да щрака с пръсти и вика та-та-та - в превод - ча-ча-ча  Laughing Купих й една сфера,в която се мушкат букви,но тя я счупи веднага и останаха само буквите и аз й пея една песничка,която си я спомням от първи клас,но не я знам цялата. Моля,ако някой я знае,да ми напише текста.Малката много я обича. Започва така - " Всички буквички аз зная вече,прилича С на счупено геврече,прилича М на шапката на Милка,прилича Д на вдигната могилка..." И по-нататък не я знам,така,че сме зациклили на буквите С,М и Д  Laughing
За храненето в яслите - в Плевен пишат всяка сутрин менюто на входа на яслата.Скоро една позната ми се оплаква,че за следобедна закуска са им дали филия хляб и чаша боза  Shocked Чак пък толкова да нямат пари,и без това за всичко събират от родителите  Confused
Извинявам се за дългия пост,ама сега ми е паднало да пиша  Embarassed

# 279
Честит рожден ден на Kler и Танчето!!!
Бъдете здрави, усмихнати и обичани, момичета!
   bouquet     bouquet     bouquet

# 280
  • гр.Варна
Здравейте и от нас!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА КЛЕР И ТАНЯ!! Hug  bouquet  bouquet  bouquet
Яслите,така е...и аз съм чувала,че дават и вафли и шоколад,но какво да направя.Мисля,че едва ли никой не е правил забележка досега за храната.Криси обядва в яслата онзи ден и имаше варени картофки и рибено кюфтенце.Кренвирши знам,че дават често и навсякъде.
Иначе той вчера нали имаше сополки и не го пуснах на ясла.Тази нощ направих от лука и чесъна в чинийка.В резултат спахме много добре и се събудихме без хрема,но кухна няколко пъти и пак тръгнаха гадните сополи.Та тази седмица и ние ще сме си в къщи.Уцелихме много кофти момент за започване на ясла.Педка каза,че толкова много болни колкото в момента,отдавна не е имала.
По темите:
Спане:спи доре.Буди се около 5-6 и докато не го вземем при нас,не заспива.После към 7 пие мляко,заспива отново и се събужда окончателно около 9.
тръшкане: Shocked Shockedнаправо се втрещих като чувам какво правят вашите деца.Нашето ако не му позволя нещо,започва да мрънка,но до там.На улицата иска да не го държа за ръка,но като му обясня,че не може да тича по улицата,където минават колите,и той спира да се дърпа:))
Игрите:свеждат се до хвърляне на каквото му попадне.Почти всичките ни играчки са супени.Най-любимото занимание е да тръша вратите на стаята,чекмеджетата и вратите на секциите.Обожава да бърка в чинийките на саксиите,когато има вода и да омазва всичко наоколо с нея.Абе ужас е.....Като питах сестрата в яслата дали се заиграва,тя отговори:ами малък е още...и ме погледна едно жално....ама той си е разбойник де:)
За среща,и аз съм навита,стига да не изникне нещо:))
Работа,тази седмица съм почти по цял ден,понеже майчето нали е в болнични( а нали работим заедно) и трябва да се бачка,че имаме срокове.
Целувки от нас  bouquet Hug

Последна редакция: чт, 09 окт 2008, 16:37 от mama_na_kiki

# 281
ИСКРЕНО ВИ БЛАГОДАРЯ МОМИЧЕТА ! ТОЛКОВА МИЛО МИ СТАНА !

ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН И НА ТЕБ ТАНЯ, ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА, МНОГО СЛУШАНА, МНОГО ОБИЧАНА, МНОГО ЩАСТЛИВА И МНОГО РАДВАНА !

# 282
  • Чехия
Честото на Клер и мама Tanb бъдете много обичани и щастливи.

Тръшкане:
Мама на Кики го е написала за нас - не прави сцени, не се дере..По принцип, ако иска нещо и е рамките на възможното и го позволявам.
С всичко е така, кърмена на поискване, като малка спеше все на ръце( е какво мина и не стана нищо лошо) до тоалетна с мене ходеше само и само да не съм далече и така до днес двечките се нагаждаме една към друга.За благодарност имам много нежно и мило детенце страшно любвеобилна и спокойна малка Вяра.
Шкафовете, ги рови не ми пречи, подреждам ги, нека е любопитна.
Ако нещо не  е за нея, го обезопасявам, и приспособявам така, че да не може да го пипа, и вижда ..почне ли да го иска пробва няколко пъти и разбира сама, че не става и се отказва.
Не съм я наказвала и мисля, че няма да стане скоро ...Толкова малко дете прави всичко от любознателно и желание да открива, така че избягвам твърдите НЕ -та..Още са във възраст в която трудно удържат импулса да пипат и взимат..ах тези шавливи ръчички мили.

Поздрави   bouquet

# 283
Иве, колко хубаво си го написала. Жалко, че нямам твоето търпение.

# 284
  • Варна
di p

Букви

Аз всички буквички познавам вече:
прилича С на счупено геврече,
прилича Д на шапката на Милка,
а Л - на остра, вдигната могилка.
Прилича О на кръгла земна топка,
а Т - на търнокоп за първа копка.
А Ф - фенер е светещ, всички вижте,
а П врата напомня на игрище