Поредната лекарска грешка! Или...

• 14 244
  • 97
  •   1
Отговори
# 15
Kак може такава наглост бе хора!!!Детето не било живяло достатъчно за да го запишат-ок.Но това дава ли право на този "професор"да се отнася така с родителите?Що за човек е това?Ще я нарича "госпожицата"!Няма ли кой да го постави на място?Или всички ще седим и ще гледам безучасно как се гаври с родителлската болка,защото знае че в нашата МИЛА СТРАНА това ще е поредния случай на някаква лекарска грешка,който ще си остане безнаказан.Не приемам нито един от аргументите на този "голям специалист" защо да не могат да си приберат трупа на детето.Не приемам че живо родено дете,почти килограм ще се води аборт,видиш ли понеже майката била с разкритие.И що за наглост е това да й каже в очите на "госпожицата"че никъде другаде нямало да я държат толкова време.Та колко майки изкарват цялата си бременност в болница?
Този случай мен ако питате си е направо за международен съд,ако не за лекарска грешка,то най-малко за нарушени човешки права!
Прекланям се пред болката на родителите, изказвам най-искренни съболезнования и искам да им кажа едно БОРЕТЕ СЕ,НЕ СЕ ОТКАЗВАЙТЕ!!!

# 16
http://www.btv.bg/videos/?video_id=5929&section_id=1

Ето и предаването!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Нямам думмммммммммммммииииииииииииииии!!!!!!!!!

Този ``човек`` е направоооооооо НЕЩАСТНИК!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 17
  • Враца
Милото детенце. Ужасно съжалявам за случилото се.
Направо нямам думи от интервюто и от наглото държание на доктора.

# 18
  • София
Потресена съм от държанието на този бездушник... #Cussing out

# 19
Направо думи нямам .Този лекар чува ли се какво говори .Моето дете живя 5 дни. Акт за раждане му беше издаден както и смъртен. От 3-та градска ни казаха, че можем да си вземем трупчето, както и направихме. Какви глупости ми говори този глупак и се държи страшно агресивно според мен.

# 20
За съжаление това са законите в нашата държава #Crazy. Много искам да разбера дали в чужбина е така. Бебе ,родено под кг се води за аборт. Ако оживее-пак е аборт ,но с живо роден плод. Не стига,че  ми беше достатъчно трудно когато РОДИХ,но и при всяка визитация трябваше да слушам-ти коя беше,а ааа тази с аборта #Cussing out. Много е гадно Cry

# 21
  • София
Сега изгледах репортажа по БТВ.
Милите родители, бъдете силни и си търсете правата!
Направо съм потресена от безочието и наглостта на този "лекар, завеждащ, началник" или какъвто там се самоопределя!

# 22
А АЗ ЗНАМ СЪС СИГУРНОСТ ЧЕ БЕБЕ ЖИВОРОДЕНО НАД 600 ГРАМА БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ В КОЙ МЕСЕЦ СЕ ВОДИ БЕБЕ А НЕ АБОРТ ОТ НАЧАЛОТО НА МИНАЛАТА ГОДИНА Е ТАКА И НАШАТА СКАПАНА ДЪРЖАВА ГО НАПРАВИ ТАКА ЗА ДА НАМАЛИ ДЕМОГРАФСКИЯ СРИФ ПРЕД ЕС ТОЧНО КОГАТО И АЗ РАЖДАХ И МОЕТО БЕБЕ ПОЧИНА ЗАРАДИ Т.НАР. ЛЕКАРИ САМО ТОВА СЕ КОМЕНТИРАШЕ ИЗ КЛИНИКАТА!!!Няма оправдание за некадърниците дори инфекция да е те за какво са там нали са лекари нали точно такива неща трябва да предотвратяват а на тези които пишат че тази тема не е за тук- Close този подфорум е за родители преживели загуба ако не сте прочели тук има много такива за съжаление и се увеличаваме което е най-гадното!Аз лично чакам да родя прекрасната си принцеска живот и здраве края на ноември и погвам некадърника който почерни семейството ми и всички близки.Да злобни сме но малко ли преживяваме!!!!

# 23
поклон пред скръбта на родителите!
още сутринта гледах репортажа-потресена съм,плаках и от жал и от яд Sad
В тая скапана държава подобно малодушие и наглост ще останат безнаказани!
Нямали брак-това прави ли ги по-малко скърбящи родители??или намалява правата им да бъдат информирани какво се случва с чаканото им детенце?????
Не толерирам такъв начин на саморазправа,но когато сутринта мъжа ми каза,че ако е на мястото на бащата сигурно ще удуши доктора,се замислих дали и аз не бих постъпила така Sad
много ми е тъжно,момичета Cry

# 24
Талето,аз родих моята принцеса октомври месец миналата година. Роди се 950 гр.,и я водеха аборт. Чаках 7 дни ,за да я запишат. И дори в епикризата ми пише-аборт с живироден плод.Аз ТОВА знам със сигурност. Не знам дали има промени в закона.Аз лично бих подкрепила с две ръце.

# 25
Момичета, успокойте се малко.
Както писах и на други места - историята се припокрива с моята, но с няколко седмици разлика.
И с разликата, че отношението на всички, без изключение, беше съвсем различно.
Срещнах и необходимото състрадание, обяснено ми беше всичко.
Смъртта на бебето ми беше съобщена от д-р Нещерова, час или малко над час след случилото се.
Все още не съм си взела епикризата, но ще я взема скоро.
Чак не мога да повярвам, че става въпрос за същото място.
Лежала съм и по частни болници, честно да кажа, разлика в отношението нямаше.
Всички бяха много мили, внимателни и се държаха с голямо уважение към мъката ми.
Някак си не ми се вижда честно спрямо тези хора.
Репортажът на БТВ не мога да го гледам сега, защото нямам звук на този компютър.

# 26
Каспър, съжалявам и за твоята загуба, но след като изслушаш част от приказките на Милчев, сподели дали би стояла спокойно ти, да-всеки може да загуби детето си, но не мисля, че един човек, който е станал лекар, трябва и може да има такова отношение към току що загубили детето си хора, било то и абортен плод или разни такива подобни наименования от закона!

Моля всички, които са преживели подобно нещо и са се отнесли така с тях да пишат на имейла на бащата - danail_d_g@abv.bg , за да спрат така безнаказано да се подиграват на човешката болка и мъка тези, които са положили клетва, да помагат на хората, както физически, така и МОРАЛНО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

# 27
  • София, Младост
Направо думи нямам .Този лекар чува ли се какво говори .Моето дете живя 5 дни. Акт за раждане му беше издаден както и смъртен. От 3-та градска ни казаха, че можем да си вземем трупчето, както и направихме. Какви глупости ми говори този глупак и се държи страшно агресивно според мен.
Така е, много е груб. Но при вас сигурно е доносено бебе, тук е преждевременно раждане.... Cry

Да, роди се 6 дена преди термин -3 700 кг  .
Но той няколко пъти повтори, че трябва да е било живо 7 дни за да се запише.

Това условие е в сила за дечица родени с тегло под 1000г. Сега в новините по БТВ казаха, че се е родило 986г-14г не са му стигнали за да го запишат като живородено  Sad, просто не мога да повярвам че се случват такива неща  Sad
Поведението на доктора, наистина беше вулгарно, на фона на мъката на родителите.
Кураж, мили родители!!!  Praynig

# 28
Сега гледах предаването. Какво да кажа, за мен фактите са факти. Бебето е починало, но тъй като няма акт за раждане няма как да има и смъртен такъв.

Последна редакция: сб, 27 сеп 2008, 20:40 от Валерия

# 29
Е, хайде по-кротко. Naughty
Такива са ни законите и това е.Докторите не са ги измислили.Ако беше в петия  месец,пак ли ще трябва да се погребва...
Замислете се за причините това бебе да се роди толкова рано-най-често това е инфекция на майката-довеле до по-рано пукане на мехура-раждане.НО! и до вече настъпили увреждания на детето от тази инфекция.Т.е. -детето вече е било болно, заразено.Старая се да обяснявам простичко.Затова не са помогнали старанията да остане живо.
Помислете и от друга гледна точка-остане живо, стои месеци в кувиоз, на кислород-това уврежда дечицата много повече, често пъти.По-добре ли би било за родителите да гледат цял живот увредено дете...И пак ли докторите щяха да са виновни, че са го спасили.
Не знам, много е сложно.На никого не го пожелавам.
Но в такива моменти трябва да се разсъждава,а не да се сипят хули, просто така.Трупчето заминава в патоанатомията в понеделник сутрин.Защо го търсят в АГ-то.
Кой ще продава загинало бебе или органите му.............пази, Боже.

Случайно попаднах на темата и до момента не мога да повярвам, че чета това, което чета по-горе. Честно, нямах намерение да пиша, но се изумих, наистина.
Безочието и бездушието не може да се оправдават със закони. Нито грубостта с професионализъм.
Само Господ би могъл да знае дали бебето щеше да бъде увредено, дали майката щеше да иска да го гледа увредено, дали, дали, дали.....
Право на родителите е да се сбогуват с рожбата си и да се погрижат за трупчето, както те го чувстват, дори да става въпрос за плод на 5 месеца.
Защо го търсели в АГ-то.............. А защо въобще трябва да го търсят? Би трябвало да е при тях. Би трябвало някой да ги попита може ли да го отнесат...
 Sad

Общи условия

Активация на акаунт