Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво представляват коликите и кога могат да се появят при бебетата?
Какво представлява ЕБХ и какви са нейните ползи?
Как мога да използвам сешоар, за да успокоя бебето си?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво представляват коликите и кога могат да се появят при бебетата?
Коликите са силни коремни болки, които могат да се появят при бебета от 10-15 дни след раждането, но понякога започват по-късно. Те обикновено отшумяват до 3-месечна възраст. Въпреки това някои бебета могат да започнат да изпитват колики още на 5-6 ден, докато други може да не започнат до първия месец. Важно е внимателно да наблюдавате бебето и незабавно да се консултирате с педиатър, ако е необходимо.
-
Какво представлява ЕБХ и какви са нейните ползи?
Естествената бебешка хигиена (ЕБХ) е подход, при който родителите разпознават знаците на бебето за нужда и го водят до подходящо място, преди то да се почувства неудобно или да създаде връзка между усещането за мокрота и пелените. Ползите включват навременно улавяне на сигнали и постепенно усвояване на този метод за елиминиране.
-
Как мога да използвам сешоар, за да успокоя бебето си?
-
Какво е препоръчителното отношение към кафето по време на кърмене?
-
Какво е усещането от раждането във вода?

. Оставихме го на мира (Благодарение на мъжа ми!). Радослав реве, аз също. Плака супер раздирателно .....4 минути! И заспа! След яденето около 1.00 и 5.00 по същия начин. През останалото време спа...за пръв път! Ако продължи в същия дух, непременно ще пиша (защото е рахат. Казвала съм ви, че с първите двама не съм имала безсънни нощи). Стана малко дълто, но дано наистина има ефект и да помогне и на вас. (не казвам да се оставят децата да реват и се мъчат с часове, да подчертая де!!!
) 
Само това ми липсваше с моето ревливо бебе!
и ще иска и той да спи при мен, а тогава как ще се оправям незнам
Слабичко и дългичко милото ми 

, много реве все още и като не е ял в 20.30 направо се заласва от рев заради глада? Какво да правя да го будя ли? Да сменя часа за къпане ли?
да не еорисница, че да знае професиите им отсега. На мен да ми каже някой нещо такова...
Прекрасна бузанка е дъщеря ти
Мерси предварително