Със есенна премена,нашите цветя ,тръпнат и очакват ,зимата сега !!!

• 44 685
  • 561
  •   1
Отговори
# 465
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
aitep , много хубави цветя!   bouquet
Днес не издържах и отрязах върховете на мушкатата, които гледах и ги посадих наново. Много ме беше яд да ги гледам как на нищо не приличат вече.
А сакъзчетата, които направо засадих, цъфнаха. Това означава ли, че са пуснали коренчета?
Здравейте момичета, страхотни снимки видях постнати. Останаха ми очите и в къдравия бенджамин !
Някой питаше как се почистват големите листа, та да блестят. Аз моите ги почиствам първо с влажна гъбичка и като изсъхнат ги минавам с мокра кърпичка, от тези дето с тях бърша ръцете на децата. Листата блестят и се прашат по малко.
Айтеп, страхотни бенджамини. Останаха ми очите. Особено този с къдравите листа. Отдавна му имам мерак.   Hug
Благодаря ви момичета   bouquet И аз много им се радвам да беджитата  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes и ги купих на символична цена според мен, Къдравия за 8.20 а шарения за 10.80.
джиджи биджи Преди време беше писала за коледната звезда как са ти казали бабите да я третираш за да цъфне този метод го прочетох в някоя книга мисля, че беше експерта  newsm78
evelinar не е гаранция, че имат коренчета като цъфтят, но това е показател, че се чувстват добре, може да са почнали да образуват корени.
Моите сакъзи и мушката сега луднаха и растат като невиждали  Mr. Green .

_re_ge аз бях тази за листата  Mr. Green ще пробвам и този метод да лъскам листата. На моите ги мия с разредена бира и много лъщят.

Последна редакция: вт, 21 окт 2008, 08:07 от aitep

# 466
Здравейте момичета  Hug Hug Hug Hug
Отдавня нЕ съм писала в темичката,защото нямам толкова разнообразни цветя като вас и не мога да взимам отношение по въпросите ,които обсъждате...
Имам нужда от съвет.....Имам засят джинджифил в саксия....Къде да зимува? Да го вкарвам ли в стаята или да си стои на балкона?Да не измръзне... newsm78 newsm78 newsm78

# 467
Момичета, скоро не съм писала. Пак се нагледах на големи красоти от вас.
Кроасания, с доста закъснение – Честит рожден ден! Да си здрава, обичана и щастлива ти пожелавам! Новите ти придобивки много ми харесаха! Кремавата китайска роза – нежна и кокетна, бенджамина – интересен и уникален! Австралийският клен също ми изглежда симпатичен – дали цъфти в домашни условия?
Evelinar – и на теб честит рожденик! Да ти е жив и здрав и много да те радва! Хубаво е, че на този празник и ти си получила такива подаръци!
Ani_4ka, очите ми останаха в шарения ти бенджамин, а нолината е ... ами, красавица е, това е!
Asyalein, поздравления за азалията ти! Никога не съм отглеждала такова цвете и искрено се възхищавам на твоето!
Aitep, как са пумилата и бенджамините?
Джиджи – пак показваш толкова хубави снимки! Ще чакаме и такива на нацъфтяло Коледниче! (Аз имам едно от тази пролет – имам чувството, че не е мръднало от тогава. Дано околко Коледа да ме зарадва).
Чаро, сдоби ли се с някоя мухоловка? Коя? 

# 468
Furby , благодаря!  Hug
aitep , благодаря за отговора!   bouquet Обещали са ми и бели сакъзчета и едни тъмно лилави, ама да видя дали ще ме огрее. Насадих ги в едни малки сандъчета и сега съм ги скрила зад пердетата в трапезарията и детската, там е светло и топло и се надявам, че ще им е добре през зимата.
Аз да ви призная въобще не почиствам листата (или ако го правя е много рядко), но на 2 дни пулверизирам цветята и то така, че направо ги изкъпвам. Е, не блестят кой знае колко, но не изглеждат и прашни.

# 469
  • На края на света !
Furby още не   Tired

# 470
Чаро, не се натъжавай, то сега и без това вече няма много мухи за ловене, тъкмо да не залинее цветето  Laughing

# 471
Айтеп, като гледам тази технология за коледната звезда ще свърши работа. Дръжките на листата й се зачервиха. Надявам се за Коледа да зарадва очите и душата Laughing Коледничето което ти бях донесла хвана ли се? Това, което дадох на една приятелка по същото време вече напъпва.
А къдравото бенджи наистина за добра цена си го взела. От този вид по нашите магазини само големи съм виждала. Cry Като порастне твоя...ще се наредя срамежливо за клонче  Embarassed Аз за пореден път насадих шарен /мисля старлайт/, но този път го изчаках да се вкорени и го боднах и май ще се хване.
 Furby , сложи коледничето на южен или източен прозорец. Моето от 3 години не съм го мръднала от юга и всяка година ни радва за /малко преди/ Коледа. Непременно ще го покажа цъфнало. Като идваш насам, ще ти дам от него Hug

# 472
Привет момичета,
По рядко се вясвам,ама хвърлям по едно око към това което споделяте и показвате.
Петя,
пипе.... вече има едно листче, чакам още .Трябваше поне пет да има нали?
И цветята ми са още на терасата и се радват на последните слънчеви лъчи.
Също и четирилстника   Laughing върви добре и му се радвам ,
но едната ми бегония тази дето листата й са като лозови загина.
Ама свекито има и пак ще си взема.

# 473
Момичета,
При мен всички балконски цветя буяят, май даже втора реколта петунии ще цъфнат, но специално хибискусът ми се чувства великолепно, днес имаше 5 отворени цвята и още 4 пъпки, които ще цъфнат до ден или два.

# 474
А къдравото бенджи наистина за добра цена си го взела. От този вид по нашите магазини само големи съм виждала. Cry Като порастне твоя...ще се наредя срамежливо за клонче  Embarassed Аз за пореден път насадих шарен /мисля старлайт/, но този път го изчаках да се вкорени и го боднах и май ще се хване.

Аз имам един стралайт от 4-5 години, по капризно цвете от него е само крутона. Този светъл бенджамин, расте бавно, често въшлясва, падат му отвратително листата и освен това колкото клончета съм изрязала за да дам на познати ни едно не пусна коренчета. Когато ми го подариха той беше вече възрастно и сравнително голямо цвете, оттогава не се променил много, само съм го вързала към пръчка че беше много "плачеща декорация" .

Разкрийте тайната как се вкореняват клончетата на това чудо ...

# 475
Ох ,и аз имам такъв хубостник- старлайт.Преди 6 години ми дадоха клонче.Държах го във вода и пусна коренчета.Посадих го и от тогава ни расте ,ни загива.Има-няма 10 сантиметра да е порасъл.Обаче тази година се развихрих и му резнах едното клонче.Той си беше с две разклонения, и го дадох на  aitep , така че тя да каже до къде стигна с развъждането Wink

# 476
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
А къдравото бенджи наистина за добра цена си го взела. От този вид по нашите магазини само големи съм виждала. Cry Като порасне твоя...ще се наредя срамежливо за клонче  Embarassed Аз за пореден път насадих шарен /мисля старлайт/, но този път го изчаках да се вкорени и го боднах и май ще се хване.

Няма проблем за клонче  Wink като наближи да идвате свиркай  Whistling Даже ако се отчупи някое клонче(по невнимание) ще ти го посадя и като дойдете ще ти го дам и аз съм хвърлила  око на два твои беджита  Embarassed. Аз този го взех, защото е на добра цена и беше стоял в магазина поне 2 месеца и си изстрадал всичко което може от оранжерията. Даже в магазинчето има още един останал.
А този старлайт,който  Албенка ми даде има наченки на корени (онези бели работи като мъхчета.
Ако знаете в Габрово в една заведение '' Алеко'' какви бенджамини има огромни и да спомена, че комшийката си е крала от там  Embarassed И в единият магазин ЦБА (на младост) има огромен.

Деси виж мисля, че на предната страница съм показала снимка на пипето... колко трябва да са му големи листата. Албена какво стана с твоята пипе...

_re_ge за вкореняването на това чудо съм пробвала да метода. Първия класическият в прозрачна чаша с вода и търпение.
Вторият с вкоренител и в почвата захлупвам с прозрачен съд отгоре и пак търпение докато даде признаци на живот. Мисля, че във снимките ми по средата съм сканирала този метод, разгледай го  Wink .

Furby  ако питаш за беджито и пумилата под бурканите и по метода описан по горе дават признаци на живот и постепенно ще ги отхлупвам, защото си мисля, че ще е стрес изведнъж да ги отхлупя.

А моите цветя на терасата се чувстват чудесно  Heart Eyes излезе, че октомври по топъл от септември  newsm78 .

джиджи биджи коледничето, което ми даде се хвана, ама е още малко, няма наченки на пъпки, сега съм спряла поливането за да направят пъпки, ще чакам  Crossing Arms ако не догодина  Mr. Green В експерта много добре са го обяснили за този вид кактуси.

Последна редакция: ср, 22 окт 2008, 08:48 от aitep

# 477
Добро утро,дами цветарки! newsm51  И аз да се похваля-моя Спатифилиум цъфти като полудял.Лепкавите петна по листата на Бенджамина изчезнаха,но ще го напръскам още веднъж за всеки случай.Хибискуса не е спирал да цъфти ,а на всичко от горе в момента са цъфнали и всичките ми теменужки. И всичко това   на фона на  красивата есен на вън.... sun

# 478
re_ge, точно такъв е бенджамина като този, който си показала. Няколко пъти си рязах клончета и садих направо в саксия, под буркан, /без вкоренител/ но неуспешно. Последния път си откърших едно и едно отрязах. Това, което откърших пусна корени много бързо и го засадих, а другото още стои в чашката без да помръдва. Confused Стопанката на този хубавец ни го остави тук на работа да го гледаме. Освен щитовидните въшки Confused, други ядове не създава. Твоя страхотно.  Hug
nezito, моята китайска роза пък цъфна само веднъж пролетта Sad. Расте само на листа и оня ден се наложи да я пострижа прилично.
Айтеп, благодаря Hug Ако бенджито, което си харесала е от къдравия, мога още сега да ти резна. Тъкмо като идваме догодина ще е пуснал брада  Laughing

# 479

Общи условия

Активация на акаунт