Със есенна премена,нашите цветя ,тръпнат и очакват ,зимата сега !!!

• 44 684
  • 561
  •   1
Отговори
# 480
Mercedes,
това саксийно ли е или дворно?

# 481
Здравейте!
Бенджито стралайт създава ядове на свеки още откакто й го подарихме. Аз затова си взех обикновен бенджамин.

МерСедес, хризантемите ти са страхотни! Много харесвам това цвете.

Днес ходих до женския пазар и се сдобих с 3 луковици на зюмбюли. Исках да ви попитам как да ги посадя - през колко сантиметра и колко дълбоко и трябва ли да полея обилно след това. Ще ги насадя в сандък на балкона, пък напролет ще ги преместя в градината. Ако ми се получи ще опитам с по-голямо количество следващата година.
Също така си взех и семена на циния, астра и тагетес и мисля да си взема още няколко пликчета различни цветя  до пролетта и февруари ще се пробвам да правя разсад за вилата.

aitep, а ако мушкатат и сакъзите пускат нови листенца, това означава ли че вече имат коренчета или пак не е сигурно.

# 482
Mercedes,
това саксийно ли е или дворно?

Нямам никаква идея Rolling Eyes. Нали ви бях писала, че намерихме една торба с цветя в една кола, която купихме в Германия. Вътре имаше 3 малки чимшира, два столетника и две коренчета от това. Предполагам, че е дворно.
Столетниците също още нищо не съм ги направила...нямам си идея просто как и къде да ги сложа. Стоят на двора в една кофа с вода. Всъщност аз си мисля, че са столетници, ама дали е това , боцкат, листата им са такива......Я ги вижте и тях

http://prikachi.com/files/412249k.jpg

http://prikachi.com/files/412250x.jpg

http://prikachi.com/files/412251m.jpg

# 483
.

Днес ходих до женския пазар и се сдобих с 3 луковици на зюмбюли. Исках да ви попитам как да ги посадя - през колко сантиметра и колко дълбоко и трябва ли да полея обилно след това. Ще ги насадя в сандък на балкона, пък напролет ще ги преместя в градината. Ако ми се получи ще опитам с по-голямо количество следващата година.

Аз вчера насях моите луковици. За зюмбюла-на 10-15 см дълбочина/ зависи от големината на луковицата/ и на 10 см разстояние една от друга. Защо искаш в сандъче, слагай ги направо в градината, сега им е сезона.
Вчера  сложих и 5 луковици за стаен нарцис. Успях да попреведа  от английски това , което пишеше на опаковката, а именно- луковиците се слагат така, че върховете им леко да се подават от почвата. Първите 2 седмици на 15 градуса, после вече се изместват на по-топло, като се поливат редовно. Но и аз не разбрах, дали сега да ги полея, или просто да ги оставя на хладно. Би  трябвало да цъфнат през декември-февруари  Praynig

Щом ти пускат листенца, значи са се захванали, иначе изсъхват и пожълтяват. 

# 484
http://www.flowersnet.info/content/view/11/55/ - ето нещо за столетника.
 МерСедес ,нещо не ми е в ред монитора и не мога добре да видя твоите снимки.А то столетник било народното название на алоето. 

# 485
http://www.flowersnet.info/content/view/11/55/ - ето нещо за столетника.
 МерСедес ,нещо не ми е в ред монитора и не мога добре да видя твоите снимки.А то столетник било народното название на алоето. 

Петя, аз моето така го наричам, ама не съм сигурна дали е такова, със сигурност не е това от линка, аз порових първо и  намерих същото.
Алое имам, не е същото
Това растение съм го виждала в градските градинки, с остри листа, завършващи с шипове, зимата го връзват на сноп изправено за да презимува. Сещаш ли се ?

# 486
  • София
Момичета от къде да си намеря бели сакъзчета, имам само розово и червено. Искам да си имам и други цветове.

# 487
МерСедес, много благодаря! Ако ги засея направо в градината до пролетта ще са изядени  Twisted Evil. Баба ми така и не можа да ги засади заради сляпото куче, което винаги им виждаше сметката. Затова си мислех сега да ги сложа в едно малко сандъче на балкона и напролет направо да закопая сандъчето в двора. Надявам се да се получи. Така се надявам гадинката да не ги изяде  newsm78. Само не разбрах - като ги засея да ги поливам ли обилно?

Reny31, и аз искам бели сакъзи и бяло мушкато. Надявам се да си измоля от една съседка, ако стане ще ти дам и на теб!

# 488
  • София

Reny31, и аз искам бели сакъзи и бяло мушкато. Надявам се да си измоля от една съседка, ако стане ще ти дам и на теб!
[/quote]

Желая ти успех  Hug

# 489
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Аз съм Петя а albenap е Албена, МерСедес ще ти идваме на гости на заговезни  Mr. Green

Това е ЮКА студоустойчива  Wink

evelinar значи свекърва ти да се мъчи с бенджамин старлиат   Twisted Evil .
Щом ти изкарват листа, значи корените са тръгнали. Листата които ще изкарва ще са по малки сега. Когато се пресаждат и развъждат мушкатата може да се разболеят от някакво си гниене (забравих му името) и цветето умира. Нормално е да изсъхне едно-две листа.

# 490
МерСедес, много благодаря! Ако ги засея направо в градината до пролетта ще са изядени  Twisted Evil. Баба ми така и не можа да ги засади заради сляпото куче, което винаги им виждаше сметката. Затова си мислех сега да ги сложа в едно малко сандъче на балкона и напролет направо да закопая сандъчето в двора. Надявам се да се получи. Така се надявам гадинката да не ги изяде  newsm78. Само не разбрах - като ги засея да ги поливам ли обилно?

И аз не знам, честно казано, моите не ги полях, обаче май трябва newsm78
Сляпото куче бяга далеч когато в градината има насят тагетес, това скоро го разбрах.
Я виж този линк, ей сега го открих, пише интересни неща :

http://www.flowersnet.info/content/view/247/55/

Аз съм Петя а albenap е Албена, МерСедес ще ти идваме на гости на заговезни  Mr. Green

Простете , днес съм много отнесена, споменах и в другата тема...блъснах се сутринта с колата Tired Cry, добре поне, че съм само с натъртена глава, ама много намачкани ламарини има, и моите, и на другата кола Tired

# 491
  • Габрово (троянка омъжена за габровец)
Простете , днес съм много отнесена, споменах и в другата тема...блъснах се сутринта с колата Tired Cry, добре поне, че съм само с натъртена глава, ама много намачкани ламарини има, и моите, и на другата кола Tired

Важното е ти да си добре нали има една изтъркана фраза "ламарини се оправят, човек не се оправя" и дано децата да не са били с теб да се оплашат Tired

# 492
Да, така е, здраве да е, мъжа ми ще я оправи, това му е работата. За щастие бях самичка, тъкмо оставих малкото на градина. Ама и аз се уплаших достатъчно много.

# 493

Peace
а за другото и аз се чудя, ама юката я насаждай, че да не вземе да умре. Когато цъфти, също е много атрактивна, така че го имай предвид, като я садиш.
П.П. Ето ти и един линк - http://www.dvoribalkon.com/plants/evergreenshrubs/yucca/yucca.htm

# 494
Благодаря ви, момичета, само не ми стана ясно юката сега в саксия ли да я сложа, пише, че се сади напролет, сега да не измръзне newsm78

Общи условия

Активация на акаунт